收藏 分销(赏)

2019_2020学年新教材高中英语单元素养评价六外研版必修2.doc

上传人:二*** 文档编号:4492049 上传时间:2024-09-25 格式:DOC 页数:25 大小:2.47MB 下载积分:5 金币
下载 相关 举报
2019_2020学年新教材高中英语单元素养评价六外研版必修2.doc_第1页
第1页 / 共25页
本文档共25页,全文阅读请下载到手机保存,查看更方便
资源描述
单元素养评价(六) Unit 6 (120分钟 150分) 第一部分 听力(共两节, 满分 30 分) 第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)   听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 Text 1 W: Thank goodness! We have finished the final exams at last. M: Yeah, and ①in a month we’ll begin a new life in college. 1. What will these people do in a month? A. Go to college. B. Begin a new term in a middle school. C. Find a job. 答案: A Text 2 M: Those oranges look nice. How much are they? W: ②They’re sixty cents a pound. 2. How much are the oranges? A. 6 cents a pound.      B. 16 cents a pound. C. 60 cents a pound. 答案: C Text 3 W: ③The plane leaves at 8: 35. Do we have time to eat first? M: No. ③We’ve got only 30 minutes left. 3. What time is it now? A. 8: 05.     B. 8: 15.     C. 8: 35. 答案: A Text 4 M: ④Do you like a one-room or a two-room house? W: ④Two-room. I think there is enough space to put my piano. 4. What are they talking about? A. Houses. B. Piano. C. Space. 答案: A Text 5 M: Take a look at this catalogue. Maybe we can find some gifts for Jane’s new house. W: OK. ⑤But remember, we can’t afford a lot. 5. What does the woman mean? A. She will go to buy the gift herself. B. The gift should not be too expensive. C. The man is not good at balancing his budget. 答案: B 第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)   听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料, 回答第6、7题。 Text 6 W: Frank, do you hear that strange noise? M: Yes, I have noticed it for a while. ⑥It seems to be coming from the motor. W: What shall we do? M: I don’t know. Perhaps if we slow it down we can stop at the next park place and check what is the matter. W: OK. Let’s do it. M: Oh, it is burning hot. ⑦We have run out of water. W: How is the motor itself? Is it OK? M: I think it’s all right. Let’s wait till it cools down a bit. 6. Where is the noise coming from? A. The car.     B. The motor. C. The motorbike. 答案: B 7. What’s wrong with the car? A. It needs water in the tank. B. It runs out of petrol. C. It needs heating up. 答案: A 听第7段材料, 回答第8、9题。 Text 7 W: Okay, Mr Taylor, let’s go ahead and begin. ⑧First of all, tell me about your last job. M: Well, I worked for five years at Hi Tech Computers. W: Okay. Hi Tech. How about your website authoring skills? Oh. ⑧We are looking for someone to create and manage our company’s website. M: ⑨Umm. . . uh, website, website. Huh. . . I don’t think I’ve read that book. W: Huh? ! And what about the experience in making a flash? M: ⑨Well. . . I think sometimes computers flash. . , if that’s what you mean. W: Okay, Mr Taylor, I think I have all the information I need! M: Oh, and I really like computer games. I play them every day. W: Right, right. Thanks, Mr Taylor. We’ll be in touch. 8. For what is Mr Taylor talking to the woman? A. To ask for a job. B. To ask her to make a website. C. To invite her to play games. 答案: A 9. What will happen after the conversation? A. The woman will call Mr Taylor. B. The woman won’t make the website. C. The woman won’t get in touch with Mr Taylor. 答案: C 听第8段材料, 回答第10~12题。 Text 8 W: Hello. Sunnyside Hotel. May I help you? M: Yes, I’d like to book a room for two on the 21st of March. W: Okay. Let me check our books here for a moment. The 21st of May, right? M: No. ⑩March, not May. W: Oh, sorry. Let me see here. Hmm. . . M: Are you all booked that night? 22nd? W: Well, would you like a smoking or non-smoking room? M: Non-smoking, please. W: Okay, we do have a few rooms available on the 20th; we’re full on the 22nd, unless you want a smoking room. M: ⑩Well, how much is the non-smoking room on the 20th? W$80, plus the 10% room tax. M: Okay, that’ll be fine. W: All right. Could I have your name, please? M: Yes. David Smith. W: Okay, Mr Smith. We look forward to seeing you. M: Okay. Goodbye. 10. For which day does the man book a room finally? A. March 21st.    B. March 20th. C. March 22nd. 答案: B 11. What kind of room does the man prefer? A. A non-smoking room. B. A smoking room. C. Either one is okay. 答案: A 12. Including tax, how much is the man’s room? A. 80 dollars.    B. 88 dollars. C. 90 dollars. 答案: B 听第9段材料, 回答第13~16题。 Text 9 M: How time flies! The summer holidays are coming next week. W: Yes, do you have any plan? M: Certainly. I want to go to Egypt. What about you? WI’m afraid I can’t go anywhere. I failed my English written examYou know my parents are so strict with me. M: Bad luck! W: I say, is Egypt an Asian country? Is it far? M: Yes, quite far. But it’s not in Asia; it’s an African country. W: Oh, yes. I’ve heard of not only the Pyramids but also the Aswan Dam. Do you want to see them? M: Of course. I’ll go there by boat on the Nile. W: That’ll be wonderful and interesting. How will you go to Egypt? M: By air—by flight No. CA 808! My sister works on it! And then I’ll be treated as a king! WDon’t be so proud. I’ll be off now. I wish you a good trip. M: Oh, sorry. I didn’t mean to hurt you. 13. What will the girl do in summer holidays? A. Study English at home. B. Go boating on the Nile. C. Visit the Aswan Dam. 答案: A 14. Where does the boy’s sister work? A. On the plane.     B. At a school. C. At a travel agency. 答案: A 15. Why did the girl want to leave? A. She was feeling sorry for the boy’s sister. B. She may be hurt by the boy’s pride. C. She was interested in the boy’s travel plan. 答案: B 16. Which of the following statements is TRUE? A. The girl’s parents are strict with her. B. The girl’s oral English is poor. C. The girl knows nothing about Egypt. 答案: A 听第10段材料, 回答第17~20题。 Text 10   Earthquakes are something that most people fear. There are some places that have few or no earthquakes. Most places in the world, however, have them regularly. Countries that have a lot of earthquakes are usually quite mountainous. The strongest earthquake that ever happened in North America was in 1964. It happened in Alaska. In 1755, one of the strongest earthquakes ever recorded was felt in Portugal. Around 20, 000 people died. In 1923 a very powerful earthquake hit Tokyo. 140, 000 people died. The worst earthquake ever reported was in China. 830, 000 people were killed in this quake in 1556.   Earthquakes are not the only acts of nature which people fearThere are typhoons, floods and so on. But they probably don’t worry people as much as earthquakes do. The reason is that we often know when and how they are coming, so farhowever, no sure way is known to predict an earthquake. When one comes, it is a surprise. People cannot prepare for it. So thousands of people still die in earthquakes nowadays such as the one in China in 1976. 17. In what kind of country are earthquakes likely to occur? A. Mountainous countries. B. Hot countries. C. Big countries. 答案: A 18. What disasters are mentioned besides earthquakes in the passage? A. Floods and cyclones.      B. Tidal waves. C. Floods and typhoons. 答案: C 19. Which of the following is the reason for earthquakes to worry people so much? A. There is no sure way to predict an earthquake. B. Earthquakes bring great damage. C. Earthquakes cause the death of countless people. 答案: A 20. Where did the strongest earthquake ever happen? A. Alaska. B. Portugal. C. China. 答案: A 第二部分 阅读理解(共两节, 满分40分) 第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)   阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中, 选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 A (2019·淮北高一检测) Washington, D. C. Bicycle Tours Cherry Blossom Bike Tour in Washington, D. C. Duration: 3 hours This small group bike tour is a fantastic way to see world-famous cherry trees with beautiful flowers of Washington, D. C. Your guide will provide a history lesson about the trees and the famous monuments where they blossom. Reserve your spot before availability — the cherry blossoms—disappear! Washington Capital Monuments Bicycle Tour Duration: 3 hours (4 miles) Join a guided bike tour and view some of the most popular monuments in Washington, D. C. Explore the monuments and memorials on the National Mall as your guide shares unique facts and history at each stop. Guided tour includes bike, helmet, cookies and bottled water. Capital City Bike Tour in Washington, D. C. Duration: 3 hours Morning or Afternoon, this bike tour is the perfect tour for D. C. newcomers and locals looking to experience Washington, D. C. in a healthy way with minimum effort. Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents, Congress, memorials, and parks. Comfortable bikes and a smooth tour route(路线) make cycling between the sites fun and relaxing. Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour Duration: 3 hours (7 miles) Join a small group bike tour for an evening of exploration in the heart of Washington, D. C. Get up close to the monuments and memorials as you bike the sites of Capital Hill and the National Mall. Frequent stops are made for photo taking as your guide offers unique facts and history. Tour includes bike, helmet, and bottled water. All riders are equipped with reflective vests and safety lights. 【文章大意】本文是一篇广告应用文。文章介绍了在Washington, D. C. 骑自行车旅行的四条路线的相关行程及注意事项。 21. Which tour do you need to book in advance? A. Cherry Blossom Bike Tour in Washington, D. C. B. Washington Capital Monuments Bicycle Tour. C. Capital City Bike Tour in Washington, D. C. D. Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour. 【解析】选A。细节理解题。根据文章Cherry Blossom Bike Tour in Washington, D. C. 中的Reserve your spot before availability. . . 可知, 这个骑行项目需要提前预约。 22. What will you do on the Capital City Bike Tour? A. Meet famous people. B. Go to a national park. C. Visit well-known museums. D. Enjoy interesting stories. 【解析】选D。细节理解题。根据文章Capital City Bike Tour in Washington, D. C. 中的Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents, Congress, memorials, and parks. 可知, 在这个活动中, 你可以享受有趣的故事。 23. Which of the following does the bicycle tour at night provide? A. City maps.       B. Cameras. C. Meals. D. Safety lights. 【解析】选D。细节理解题。根据文章Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour中的All riders are equipped with reflective vests and safety lights. 可知, 所有骑行者都要装备反光背心和安全手电筒。 B I’ll never forget the day when Mary came into my office and said, “I am too old to learn how to use a computer”. I shook my head. Here was a woman who had raised 6 children and who had made great progress in her career telling me that she was too old to learn something new. I told her that I always believed people were never too old to learn. Mary followed my advice and did learn how to use the computer. Now, she is retired and leading a very active life volunteering in her community(社区 ), using her computer skills and helping anyone that needs help. When she was in her sixties, one day she called me and said she had played the piano for others all her life, and now she was going to make a CD of her own. My mind flashed back to the day when she told me she was too old to learn. You can imagine my surprise and delight. To produce the CD, she had a lot of things to learn. It was not just sitting at the piano and playing. She had to research the songs, learn about copyright(版权), and learn about marketing. It was pretty amazing for someone who once said she was too old to learn. And finally she made it. Now she has her own CD-Mixed Blessings. Most of you probably have heard about some people who have gone back to university in their seventies and have also graduated. They are on their way again to charging themselves with a new skill and a new attitude towards life. The point is you are unable to learn anything at any age if you believe you are too old. On the contrary, you can achieve anything at any age if you believe you can. 【文章大意】本文为记叙文。玛丽女士抚养了6个孩子, 并且在她的职业生涯中取得了很大的进步, 有一天她告诉作者, 她太老了无法学会如何使用电脑。作者告诉她, 自己一直相信人活到老学到老。玛丽听从了作者的建议, 学会了使用电脑。作者认为——如果你认为自己太老了, 那么你在任何年龄都学不到任何东西。相反, 如果你相信你能做到, 你可以在任何年龄取得任何成就。 24. When Mary said she was too old to learn, the author ______. A. became disappointed with her B. felt sad and decided to help her C. did not agree with her D. thought what she had said was true 【解析】选C。细节理解题。根据第一段中的I shook my head. 及I told her that I always believed people were never too old to learn. 可知, 当玛丽说她太老了不能学会使用电脑时, 作者不同意她的这种观点。 25. Why did Mary call the author one day in her sixties? A. To ask him for some help. B. To talk about her new CD. C. To ask him to make a CD. D. To tell him about her plan. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段中的When she was in her sixties, one day she called me and said she had played the piano for others all her life, and now she was going to make a CD of her own. 可知, 玛丽在六十多岁的某一天给作者打电话, 是为了告诉作者她的计划。 26. The author thought it ______for Mary to make a CD. A. impossible B. difficult C. unnecessary D. interesting 【解析】选B。细节理解题。根据第四段中的To produce the CD, she had a lot of things to learn. It was not just sitting at the piano and playing. 可知, 作者认为玛丽要制作一张CD, 还有很多事情要做, 并不是件容易的事情。 27. What does the text mainly tell us? A. We’re never too old to learn. B. We should always learn new skills. C. Interest is the best teacher. D. Some people succeed for a reason. 【解析】选A。推理判断题。根据第一段中的I told her that I always believed people were never too old to learn. 及最后一段中的The point is you are unable to learn anything at any age if you believe you are too old. On the contrary, you can achieve anything at any age if you believe you can. 可推知, 这篇文章主要想告诉我们——我们要活到老学到老。 C (2019·福州高一检测) The words “protect animals” appear everywhere in books and on screens because some animals are in danger of dying out. But sometimes the reality can be a little different from what people read or watch. Florida, US, has held its first bear hunt since 1994. The local government gave people nearly 4, 000 permits to kill black bears. And more than 200 were killed on Oct 24. Animal protection groups protested this decision. But local officials explained that the black bear population had grown to 3, 500 and become a menace to local people. In the past two years, bears have hurt at least four people in Florida. This brings an old question back into the spotlight—which is more important, protecting animals or protecting people’s interests? This question is asked in other countries too. In Switzerland, a wolf was sentenced to death by the Swiss government months ago. This is because the wolf killed 38 sheep and local people lost a lot of money. Days ago in China, three old men were arrested for killing a serow(鬣羚), a protected species. But they insisted they didn’t know about this and killed the animal because it ruined their crops. However, these stories don’t always mean that animal protection stops
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服