收藏 分销(赏)

2019_2020学年新教材高中英语Unit2Let′scelebratePeriod4课时作业四外研版必修第二册.doc

上传人:二*** 文档编号:4491849 上传时间:2024-09-25 格式:DOC 页数:6 大小:2.46MB 下载积分:5 金币
下载 相关 举报
2019_2020学年新教材高中英语Unit2Let′scelebratePeriod4课时作业四外研版必修第二册.doc_第1页
第1页 / 共6页
本文档共6页,全文阅读请下载到手机保存,查看更方便
资源描述
Period 4 Developing ideas 课时作业(四) [基础训练] Ⅰ 单词拼写 1.Buy a computer and you will get a package of ________ (软件) for free. 答案:software 2.Tramcars ran throughout the night on New Year's ________ (前夕). 答案:Eve 3.Children must be accompanied by an ________ (成年人). 答案:adult 4.Taking her with me on such an official ________ (场合) has been a challenge. 答案:occasion 5.However, if others benefit in the ________ (进程), and I get some reward too, does it really matter where my motivation lies? 答案:process Ⅱ 单句语法填空 1.He got a job as ________ (edit) of a trade journal. 答案:editor 2.________ (lose) of health is more serious than loss of wealth. 答案:Loss 3.He is one of those applying for ________ (admit) to university. 答案:admission 4.I began to interview ________ (retire) zoo keepers. 答案:retired 5.No one knows when such a custom first came into ________ (exist). 答案:existence Ⅲ 单句写作 1.我承认,那次干的是件蠢事。 ________________ it was a stupid thing to do. 答案:I admit 2.据说他们的产品远销国内外。 It is said that their products are sold both ______________________. 答案:at home and overseas 3.通过考试确实是值得他付出的努力。 He is really ________________ of passing the test. 答案:worth the effort 4.迈克,这个问题不过是你的想象。 The problem only ________________ your head, Mike. 答案:exists in 5.我喜欢在家读小说不亚于在电影院看电影。 I enjoy reading novels at home ________________ seeing movies at the cinema. 答案:no less than [思维训练] Ⅰ 阅读理解 Millions of people crowded onto trains, airplanes and buses across China last week. They were hurrying home, to be with their families for China's most important holiday, Chinese New Year. More than one billion people around the world are celebrating the New Year. History Behind the Holiday The Chinese New Year is celebrated at the second new moon after the winter solstice (冬至). (The winter solstice is one of the two times of the year when the sun is at its greatest distance from the equator. It is also the shortest day of the year.) According to an ancient legend, Buddha asked all the animals to meet him on Chinese New Year. 12 animals came, and Buddha named a year after each animal. The animals were: the mouse, ox, tiger, rabbit, dragon, snake, horse, goat, monkey, rooster, dog and pig. A Good Year to Be a Pig Buddha announced that people born in each animal's year would have some of that animal's personality. If you were born in 1959, 1971, 1983 or 1995, you were born in the year of the Pig. People who were born in these years are believed to be polite, honest, hardworking and loyal. They are also supposed to be lucky, which is why many Chinese like to have babies in a Pig year. They are said to get along best with people born under the year of the Rabbit, Goat, Tiger, Dragon, Horse and Dog. Festivals, Lions and Feasts On Chinese New Year's Eve, the Chinese celebrate with fireworks, family gatherings, and feasts. One of the most popular ways to celebrate the holiday is the lion dance. The lion is considered a holy (神圣的) animal. During celebrations, dancers dressed as lions (or holding up elaborate paper lions in the air) perform to bring good luck to the people they visit at their homes or businesses. People often wear in red, which symbolizes fire. Legend has it that fire can drive away bad luck. The 15­day New Year season is celebrated with firecrackers, dragon dances and visits to friends and relatives. The celebrations end with the Lantern Festival, when brightly colored lanterns are hung in parks around China. 篇章导读:本文是一篇说明文。春节对每一个中国人来说都是极其重要的节日,但是你知道和春节有关的历史和风俗习惯吗? 1.The eighth animal of Chinese year is ________. A.rabbit B.dog C.goat D.horse 答案:C 细节理解题。根据第二段最后一句可知中国年的第八个动物是羊,故选C。 2.Why do many parents want a baby born in a Pig year? A.A pig is a gentle animal. B.The baby would be friendly to others. C.It would bring pride to its parents. D.It is regarded as lucky. 答案:D 细节理解题。根据第三段倒数第二句可知许多父母想要一个在猪年出生的孩子是因为这被认为是幸运的,故选D。 3.People wear red clothes during the festival in order to ________. A.look beautiful B.get rid of bad luck C.appear like a fire D.suit the atmosphere of the festival 答案:B 细节理解题。根据最后一段第五、六句可知人们在节日期间穿红色的衣服是为了摆脱坏运气,故选B。 4.The Spring Festival ends with ________. A.eating dumplings together B.lion dancing C.the Lantern Festival D.fireworks 答案:C 细节理解题。根据最后一段最后一句可知春节以元宵节结束,故选C。 Ⅱ 读后续写 阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。 It was Christmas_Day. Pappy was working alone fixing an old lantern in the backroom when he heard the ringing of his bell on the shop door. The bell,_which produced a uniquely pleasant sound, had been in Pappy's family for over a hundred years. He valued it dearly and enjoyed sharing its song with all who came to his shop. Although the bell hung on the inside of the main door, Pappy had tied a wire to the screen door so that it would ring whether the inner door was open or not. Hearing the bell, he left the backroom to greet his customer. “And how can I help you, little lady?” Pappy's voice was joyful. “Hello, sir.” The_little_girl spoke almost in a whisper. She looked at Pappy with her big brown eyes, and then slowly scanned the room in search of something special. Shyly she told him, “I'd like to buy a present, sir.” “Well, let's see,” Pappy said, “who is this present for?” “My grandpa. It's for my grandpa. But I don't know what to get.” Pappy began to make suggestions. “How about a pocket watch? It's in good condition.” The little girl didn't answer. She had walked to the doorway and put her small hand on the door. She shook the door gently to ring the bell. Pappy's face seemed to glow as he saw her smiling with excitement. “This is just right,” the little girl said. “Momma says grandpa loves music.” Just then, Pappy's expression changed. Fearful of breaking the little girl's heart, he told her, “I'm sorry, Missy. That's not for sale. Maybe your grandpa would like this little radio.” The girl looked at the radio, bowed her head, and sadly sighed,_“No, I don't think so.” In an effort to help her understand, Pappy told her that the bell had been his only companion, for the rest of his family were all gone now, except for his estranged (疏远的) daughter whom he had not seen for nearly a decade. 注意: 1.所续写短文的词数应为150左右; 2.至少使用5个短文中标有下划线的关键词语; 3.续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好; 4.续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。 Paragraph 1: With a giant tear in her eye, the little girl looked up at him.   Paragraph 2: Later that evening when Pappy was closing up the shop, he heard a familiar ringing.  写前导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Pappy店里的门铃对Pappy有特殊的意义,但是他还是将它卖给了一个给外公挑圣诞礼物的小女孩。接下来会发生什么事呢? [精彩范文] Paragraph 1: With a giant tear in her eye, the little girl looked up at him. She managed a forced smile, murmuring “Thank you, anyway” and turned toward the doorway. Suddenly Pappy thought of his estranged daughter. Feeling a lump in his throat, Pappy called out, “How much have you got to spend, Missy?” At this moment, the little girl emptied her purse onto the counter—two dollars. After a quick struggle in his mind, Pappy said, “Today is Christmas_Day and this is your lucky day. The bell costs exactly two dollars.” Holding the special_bell close to her chest, the child danced out. Paragraph 2: Later that evening when Pappy was closing up the shop, he heard a familiar ringing. He couldn't believe his ears! There in the doorway stood the_little_girl,_ringing the bell and smiling sweetly. Puzzled, Pappy approached her. “Have you changed your mind, little lady?” “No,” the child grinned, “Momma says the present is for you.” Before Pappy had time to say another word, the child's mother stepped in. Holding back her tears, she gently said, “Hello, Dad.” - 6 -
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服