收藏 分销(赏)

2025年英语七年级英语下册任务型阅读单元检测题1.doc

上传人:精**** 文档编号:13014643 上传时间:2026-01-05 格式:DOC 页数:11 大小:150.50KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
2025年英语七年级英语下册任务型阅读单元检测题1.doc_第1页
第1页 / 共11页
2025年英语七年级英语下册任务型阅读单元检测题1.doc_第2页
第2页 / 共11页


点击查看更多>>
资源描述
【英语】 七年级英语下册任务型阅读单元检测题(word)1 一、七年级英语下册任务型阅读专题目练习(含答案解析) 1.阅读短文,根据短文内容完毕下列各任务或问题。     The school music club opens. Tony wants to join(加入>the club, but he doesn't want to go alone (独自). He wants to ask his friends to go to the club with him. So he calls them at home, but no one is free.     Martin is doing his homework at home, 完毕这些作业一般需要花费他两小时时间.     Peter is writing an e - mail on the computer to his pen friend Gina, a girl from America. He is telling her about his school life. In fact (实际上),he doesn't like music.     Lily likes music very much, So Miss Green is teaching her and her classmates to sing songs at school They are having a singing competition (竞赛).     Alice is having her twelfth birthday party. Her parents are making dinner for her.     Kate is helping her brother with his English. He doesn't do well in English.     Tom is playing baseball with his sister. It is his favorite sport.     Tony is not happy because no one can go to the club with him. (1)What club does Tony want to join? (2)把第二段中汉语译成英语 (3)Where is Gina from? (4)How old is Alice? (5)写出"He doesn't do well in English"同义句. 【答案】 (1)The school music club. (2)It takes him two hours to finish it. (3)America. (4)Twelve/12. (5)He isn't good at English. 【解析】【分析】重要讲了同意想让朋友和他一起参与音乐俱乐部,不过没人有空。 (1)根据The school music club opens. Tony wants to join(加入)the club可知Tony想加入音乐俱乐部,故填The school music club.。 (2)花费某人多长时间做某事用It takes sb. sometime to do sth.,固定搭配,sb.用宾格,他用him;两个小时用two hours;完毕作业用finish homework,homework不可数名词,因此用it代指,故填 It takes him two hours to finish it.。 (3)根据Peter is writing an e-mail on the computer to his pen friend Gina, a girl from America.可知Gina来自美国,故填America。 (4)根据Alice is having her twelfth birthday party.可知Alice举行12岁生日聚会,因此是12岁了,故填Twelve/12.。 (5)do well in=be good at,擅长……,主语是he,因此用is,否认是isn't,故填He isn't good at English.。 【点评】考察任务型阅读,首先读懂题意,然后从文中仔细寻找答案。 2.阅读短文,回答问题。     It's important for each of us to be healthy and happy. Do you want to improve (改善) your health and feel better? Here are some ways.     Eat whole foods. Eat some healthy foods, such as fruits, vegetables, nuts and a little meat. If you have a healthy eating habit, you'll be happier.     Exercise. Take up a sport you really like. If you want to keep healthy, try to exercise for 30 minutes a day, twice or three times a week.     Get enough sleep. It is best to get eight hours' sleep a day. A cup of milk before sleeping may help you get a good sleep.     Keep yourself busy. This is very good because it stops you from having bad habits. To keep yourself busy, you can walk around the house, spend time with your pets, do sports, or do a hobby you enjoy.     Spend time with your friends. Spend time and have fun with them. Talk with them. But you shouldn't talk about anything bad. You should stay with the people who are healthy and happy. (1)What shouldn't you do when you talk with your friends? (2)How many ways of improving your health and feeling mentioned (提及) in the passage? (3)请将短文中划线句子译成汉语。 A cup of milk before sleeping may help you get a good sleep. (4)请将短文中划线句子译成汉语。 This is very good because it stops you from having bad habits. (5)请给短文拟一种合适英文标题。 【答案】 (1)We/I shouldn't talk about anything bad. (2)Five (ways). (3)在睡觉之前喝一杯牛奶也许协助你获得一种好睡眠。 (4)这很好由于它可以让你远离坏习惯。 (5)How to Improve Your Health and Feel Better/ Ways to Improve Your Health and Feel Better 【解析】【分析】大意:每个人都但愿自已既健康又快乐,不过怎样改善自已健康并且让自已感觉更好呢,文章针对整个问题,给出了某些提议。 (1)根据 But you shouldn't talk about anything bad. 可知,我/我们不应当和朋友谈某些不好事,故填 We/I shouldn't talk about anything bad. (2)根据 Eat whole foods. Exercise. Get enough sleep. Keep yourself busy. Spend time with your friends. 可知,文章针对怎样提高自已健康和并让自已感觉好提出五点提议,故填 Five (ways)。 (3)a cup of milk一杯牛奶,before sleeping睡前,may可以,情态动词,get a good sleep获得一种好睡眠。故填 在睡觉之前喝一杯牛奶也许协助你获得一种好睡眠。 (4)because由于,引导原因状语从句,stop…from,制止……远离……,have bad habits养成坏习惯,故填 这很好由于它可以让你远离坏习惯。 (5)本文重要是讲述怎样提高自已健康并让自已感觉更好,故填 How to Improve Your Health and Feel Better/ Ways to Improve Your Health and Feel Better 【点评】考察任务型阅读,注意首先理解问题所问,带着问题从原文找到答案。 3.请仔细阅读表格中内容,左栏是对4个人描述,右栏是4个广告,请为每个人选择最合适广告。 ________Jenny likes sports. ________Tom likes animals. He has two cats and a dog at home. ________Clark thinks movies are very interesting. Watching movies is relaxing. ________Alan is good at English. He wants to learn English teacher. A. English Corner:7:30~9:00 B. Guangzhou Zoo: Monkey Show, on Sunday C. Movie: Spiderman! September 6 ~10. $10 for a kid D. A football match on TV:8:00~ 10:30 between Chinese team and English team 【答案】 D;B;C;A 【解析】【分析】本文是为每个人选择最合适广告。 A. English Corner:7:30~9:00 英语角:7:30~9:00 B. Guangzhou Zoo: Monkey Show, on Sunday 广州动物园:周日猴子展 C. Movie: Spiderman! September 6~10.$10 for a kid 电影:蜘蛛侠!9月6日至10日,每个孩子10美元 D. A football match on TV:8:00~10:30 between Chinese team and English team  中国队和英国队在电视上足球比赛:8:00~ 10:30 (1)根据 Jenny likes sports ,可知应是,A football match on TV:8:00~10:30 between Chinese team and English team  中国队和英国队在电视上足球比赛:8:00~ 10:30,与体育有关,故选D。 (2)根据 Tom likes animals ,可知应是 Guangzhou Zoo: Monkey Show, on Sunday 广州动物园:周日猴子,与动物有关,故选B。 (3)根据 Clark thinks movies are very interesting. Watching movies is relaxing,可知应是,Movie: Spiderman! September 6~10.$10 for a kid 电影:蜘蛛侠!9月6日至10日,每个孩子10美元,与电影有关,故选C。 (4)根据 Alan is good at English. He wants to learn English teacher ,可知应是,English Corner:7:30~9:00 英语角:7:30~9:00,与英语有关,故选A。 【点评】考察任务型阅读,可以将整个文章首先浏览一遍,大概理解意思,找到可以匹配信息选项。 4.阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每题背面词数规定)。     Ella loves her grandpa. He lives in Texas and takes a train to see Ella every month. Ella wants him to come every week because he is good at telling stories and cooking.     One day, Ella asks her mom to make some chicken. Grandpa often makes it. Ella's mom says, "I'll try, but no one makes it as well as(像……同样好) Grandpa does. "     Ella watches her mom make the sauce(酱) for the chicken. It looks delicious. When the chicken is ready, Ella's family sit down to eat. Her mom is right—no one makes it as well as Grandpa does.     The next day, Ella's grandpa comes to see her. Ella tells him the story about her mom trying to make the chicken. Her grandpa says, "That's a great story." Then he teaches Ella and her mom how to make the chicken. (1)How does Ella's grandpa come to see her?(不超过5个词) (2)How does the sauce for the chicken look?(不超过5个词) (3)Who makes better chicken, Ella's mother or her grandpa?(不超过5个词) 【答案】 (1)By train. (2)Delicious. (3)Her grandpa. 【解析】【分析】文章大意:埃拉爱她爷爷。住在德克萨斯州,每月都乘火车去看埃拉。埃拉但愿他每周来,由于他擅长讲故事和做饭。一天,埃拉让她妈妈做些鸡肉。没有能像爷爷同样成功。第二天,爷爷教埃拉和她妈妈怎么做鸡肉。 (1)细节理解题。根据  He lives in Texas and takes a train to see Ella every month.  可知他每月都乘火车去看埃拉。故答案为 By train.  (2)细节理解题。根据 It looks delicious.  可知鸡肉酱看起来很好吃,故答案为 Delicious. (3)推理判断题。根据  Her mom is right—no one makes it as well as Grandpa does. 可知爷爷做得好,故答案为 Her grandpa. 【点评】考察任务型阅读,首先通读全文,理解全文大意,另一方面分析问题,抓住关键词,在文中寻找有关信息,按规定写出答案,最终再检查一遍,保证答案对。 5.根据短文内容,完毕下面任务。     Jeff has a white pet dog. It is very smart. It can buy newspapers for Jeff. Every morning, Jeff puts one dollar into the dog's mouth and it goes to the shop to buy newspapers for Jeff.     Jeff has a good friend named Mark. Jeff tells Mark about his smart dog. Mark doesn't believe it. Today, Mark comes to see Jeff in the morning. (A)杰夫正在跟他狗玩耍。Mark says, "I will give your dog money. I don't think it can buy newspapers. "     "Have a try (试一下), " says Jeff.     Then Mark puts the money into the dog's mouth and the dog walks out. After one hour, the dog doesn't come back.     "How much money do you give the dog?" asks Jeff.     "Five dollars," says Mark.     (B)"If it has five dollars, it will go to the movies." says Jeff. (1)将文中(A)处画线句子翻译成英语。 (2)将文中(B)处画线句子翻译成汉语。 (3)请选择短文中画线词"believe"汉语意思。 A. 考虑                                     B. 相信                                     C. 怀疑                                     D. 吃惊 (4)回答问题。Where is Jeff's dog now? (5)回答问题。What do you think of Jeff's dog? 【答案】 (1)Jeff is playing with his dog. (2)假如它有五美元, 它会去看电影。 (3)B (4)It's in the cinema. (5)I think it's smart. 【解析】【分析】文章大意:Jeff有一条宠物狗,这条狗很聪颖,Jeff每天给它一块钱给Jeff卖报纸,他朋友不相信,有一天给了这条狗五块钱,成果这条狗去了电影院。 (1)根据句意可知用目前进行时,与某人玩耍play with sb.,他狗his dog,杰夫是第三人称单数在目前时中借助于助动词is,故答案为Jeff is playing with his dog. (2)it它;has有;five dollars五美元;go to the  movies去电影院;if假如,引导条件状语从句,从句是一般目前时,主句是一般未来时,故答案为假如它有五美元, 它会去看电影。 (3)Mark doesn't believe it.马克不相信它,believe相信,故选B。 (4)根据最终一句 "If it has five dollars, it will go to the movies." says Jeff.可知杰夫狗目前在电影院,故答案为It's in the cinema. (5)根据整篇文章对这条狗描述和第一段中It is very smart.可知这条狗很聪颖,故答案为I think it's smart. 【点评】考察任务型阅读。首先理解问题所问,带着问题在原文中找到答案根据。 6.读一读,根据5位学生喜好,请为他们选出适合饮食,填写在横线上。 ________     I'm Mary. I don't like hamburgers. I like noodles. I like beef noodles. I really like carrots and cabbage, but I don't like tomatoes. ________     My name is Tom. I like noodles with carrots. Carrots are healthy for our body. I don't like beef but chicken is my favorite food. ________     Hi! I'm Sally. I love ice-cream with strawberries. I sometimes have noodles, but my favorite food is hamburgers. ________     I'm Alice. I like hamburgers, too. I also like French-fries and cabbage. I usually have hamburgers with cabbage and fish on weekends. ________     I'm Dave. I love noodles with vegetables. I don't like meat. I like orange juice and fruits. I think fruits and vegetables are good for my health. A.      B. C.       D. E. 【答案】 E;D;A;B;C 【解析】【分析】文章大意:本文简介了不一样人饮食习,Mary喜欢吃面条,Tom喜欢吃胡萝卜面条,Sally喜欢吃汉堡包,Alice喜欢吃大白菜,Dave喜欢吃蔬菜面条。 (1)根据段落提到  I like beef noodles. I really like carrots and cabbage ,提到牛肉面,胡萝卜和白菜,可知与该段落匹配图片是E,故选E。 (2)根据段落提到  I don't like beef but chicken is my favorite food. 牛肉面,胡萝卜和鸡肉,可知与该段落匹配图片是D,故选D。 (3)根据段落提到  I love ice-cream with strawberries. I sometimes have noodles, but my favorite food is hamburgers. 提到草莓雪糕和汉堡包,可知与该段落匹配图片是A,故选A。 (4)根据段落提到  I usually have hamburgers with cabbage and fish on weekends. 提到汉堡包和土豆条,可知与该段落匹配图片是B。 (5)根据段落提到 I love noodles with vegetables. 提到蔬菜面条和果汁,可知与该段落匹配图片是C,故选C。 【点评】考察任务型阅读,做此类题首先熟悉段落意思,找出与该段落相匹配图片,即可。 7.下面文章中有五处需要添加小标题,请从如下选项(A、B、C、D、E和F)中选出符合各段意思小标题,选项中有一项是多出选项。 A. I learned lots of things. B. We learned how to go boating together. C. We became friends again. D. I set off to have a summer camp with my classmates. E. The first time to be away from home, we played happily. F. Swimming class was my favorite. ________     I had a summer camp with my classmates last year. Early in the morning, we gathered at the bus station. After saying goodbye to our parents, we got on the buses. It took us more than two hours to arrive at the camp ground. ________     We got off the buses cheerfully. Laughing and shouting, we jumped and ran all over the place. It was the first time for us to be away from the parents. Some of us started to feel homesick. However, when the night party and dances began, the homesickness(想家)was gone. ________     The next day, everybody rushed to the boating class, hoping to be at the head of the others. At first, my friends and I worked hard, but the boat wouldn't listen to us and kept going round and round. Then the teacher taught us how to work together. After many tries, we did much better. ________     Swimming class was my favorite. It was about the hottest time of a day and the best time to stay in the cool water. The swimming teacher was a funny man, and during the class he often made us laugh happily. ________     During the week I learned a lot of new things and made many new friends. I also learned how to take care of myself. 【答案】 D;E;B;F;A 【解析】【分析】本文简介了去年一次夏令营活动。 A. I learned lots of things.我学习到了诸多东西 B. We learned how to go boating together.我们学会了怎么一起划船 C. We became friends again.我们再次成为朋友 D. I set off to have a summer camp with my classmates. 我开始和同学们一起去夏令营 E. The first time to be away from home, we played happily. 第一次离家出走,我们玩得很开心 F. Swimming class was my favorite.游泳课是我最喜欢。 (1)根据下文是清晨。我们汇集在汽车站。在跟我们父母说再会之后,我们坐上了公共汽车。我们花了两个多小时才抵达露营地。可知此处应是D. I set off to have a summer camp with my classmates. 我开始和同学们一起去夏令营,故选D。 (2)根据下文是我们高快乐兴地下了车。笑着喊。我们跳了起来,跑遍了整个地方。这是我们第一次远离父母。我们中某些人开始想家了(想家)。然而,当夜晚聚会和舞蹈开始时,思乡之情就消失了。可知此处应是E. The first time to be away from home, we played happily. 第一次离家出走,我们玩得很开心,故选E。 (3)根据下文是第二天,每个人都赶到了划船班,但愿能成为其他人头。起初,我和我朋友都努力工作,不过船不会听我们说话并且不停地往前走。然后老师教我们怎样一起工作。通过多次尝试,我们做得更好。可知此处应是We learned how to go boating together.我们学会了怎么一起划船,故选B。 (4)根据下文是可知这是一天中最热时间,也是留在凉爽水中最佳时间。游泳老师是一种有趣人,在课堂上他常常让我们开心地笑。此处应是F. Swimming class was my favorite.游泳课是我最喜欢,故选F。 (5)根据下文在这一周里,我学到了诸多新东西并认识了许多新朋友。我也学会了怎样照顾自已。是可知此处应是A. I learned lots of things.我学习到了诸多东西,故选A。 【点评】考察任务型阅读,可以将整个文章首先浏览一遍,大概理解意思,找到可以匹配信息选项。 8.任务型阅读 (1)根据短文,把方框内A-D四个句子填入文中空格处,使短文内容完整、对,然后完毕问题。     Last weekend our geography teacher, Mr. Read, took us to Greentown on a school trip. He wrote letters to some hotels there. In the end, he chose the Ally Hotel. We had a terrible trip!     ________ Mr. Read drove the school bus. The journey(旅程) took many hours! Some of us were asleep on the way because we got up very early in the morning. We finally arrived in Greentown at nearly 8:30 p. m. Then it started to rain heavily.     ________ We could see the river. The water was very high. We went downstairs for breakfast. Oh, there was water everywhere in the kitchen! Then at lunchtime, one of the boys fell into the river. Luckily, Mr. Read was very good at swimming. ________.     The Sunday afternoon was terrible, too. Two girls didn't tell Mr. Read and went to the center of the town. They got lost. ________ Mr. Read was very angry.     We returned to our city on Sunday evening. We were cold, wet and tired. Never again! A. He heard his shouts and ran out to save him. B. We left home at 7: 00 a. m. on Saturday morning. C. A policeman brought them back to our hotel. D. We woke up early on Sunday morning and looked outside. (2)What's the best title for this passage? A. A Weekend             B. Our Geography Teacher             C. A Terrible Trip             D. Greentown 【答案】 (1)B;D;A;C (2)C 【解析】【分析】重要讲了上周作者地理老师带作者他们去学校旅行,成果旅行很糟糕。 A. He heard his shouts and ran out to save him.他听到他喊叫声,跑出去救他。 B. We left home at 7: 00 a. m. on Saturday morning.我们周六早上7点离开家。 C. A policeman brought them back to our hotel.一种警察把他们带回我们旅馆。 D. We woke up early on Sunday morning and looked outside.周日早上我们醒得早,朝外面看。 (1)根据后句Some of us were asleep on the way because we got up very early in the morning.我们早上起得早因此路上我们都昏昏欲睡,可知前句讲是早上离开,故选B。 (2)根据后句We could see the river.我们可以看见河流,可知前句讲是我们朝外看,看到了河流,故选D。 (3)根据前句one of the boys fell into the river.可知一种男孩掉进河里,所后来句讲是救济落水小朋友,故选A。 (4)根据前句They got lost.可知两个女孩迷路了,所后来句讲是警察把她们送回来了,故选C。 (5)根据全文可知重要讲了作者经历糟糕学校旅行,故选C。 【点评】考察任务型阅读,首先读懂题意,然后带着问题仔细从文中寻找答案。 9.下面是电视节目讲解词,A-G
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 初中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服