收藏 分销(赏)

2019_2020学年新教材高中英语Unit2Let′scelebratePeriod1课时作业二外研版必修第二册.doc

上传人:二*** 文档编号:4491902 上传时间:2024-09-25 格式:DOC 页数:7 大小:2.51MB 下载积分:5 金币
下载 相关 举报
2019_2020学年新教材高中英语Unit2Let′scelebratePeriod1课时作业二外研版必修第二册.doc_第1页
第1页 / 共7页
本文档共7页,全文阅读请下载到手机保存,查看更方便
资源描述
Period 2 Understanding ideas 课时作业(二) [基础训练] Ⅰ 单词拼写 1.It's said this play is adapted from a ________ (小说). 答案:novel 2.There's only an empty ________ (信封) with nothing in it. 答案:envelope 3.Such a plot satisfies female fans' love ________ (幻想). 答案:fantasy 4.He took out a ________ (手写的) list of nine men he was supposed to call. 答案:handwritten 5.She picked a large bunch of flowers for table ________ (装饰). 答案:decoration 6.For six months of the year, there is hardly any light at the p________. 答案:poles 7.It's quite special for me to celebrate a birthday according to the l________ calendar. 答案:lunar 8.Her heart ached for the s________ refugees. 答案:starving 9.She opened the shutters and gazed out over village r________. 答案:roofs 10.I had l________ hopes and confidence in my University, like to my future. 答案:limitless Ⅱ 单句语法填空 1.She ________ (complain) that no one had been at the airport to meet her. 答案:complained 2.He finally won his ________ (free) after twenty years in jail. 答案:freedom 3.You might see me all over except in ________ (pole) areas and islands I can't fly to. 答案:polar 4.This novel has been made ________ a film successfully. 答案:into 5.More ________ (interest), I thoroughly enjoyed a visit to a Tujia Minority village. 答案:interestingly Ⅲ 单句写作 1.他被认为是现代最为成功的科学家。 He ____________________ the most successful scientist of modern times. 答案:was regarded as 2.这个国家一半以上的人口参加体育锻炼。 Over half the population of this country ______________ sport. 答案:participate in 3.他们有许多不同的生活经历与大家分享。 They have many different life experiences to ______________ you. 答案:share with 4.人们常抱怨孩子花太多时间玩电脑游戏。 People ________________ how children spend so much time on computer games. 答案:complain about 5.当他听到这个故事时,肯定气疯了。 He must ____________________ as he heard the story. 答案:have been mad [思维训练] Ⅰ 阅读理解 A With more recognition than Halloween and less than Christmas, Valentine's Day as an imported festival faces a dangerous situation in China, where it's caught between forces of tradition and fashion. Valentine's Day has a natural enemy in China. And it is not the Chinese equivalent,_which falls on the seventh day of the seventh month on the lunar calendar, usually around half a year away from Feb.14. It is the Spring Festival, also known as the Chinese New Year, that will influence the Feast of Saint Valentine. The real disagreement between East and West probably took place over a century ago, when China's door was forced open by Western powers and Chinese scholars supported westernization as a means to strengthen our nation's ability to compete. The introduction of the solar calendar and Western measurements was both an acknowledgment of their influence and an effort to be accepted by the world order. For a full century, we have had two systems running in parallel. When it comes to the eventual outcome, practicality usually beats all other concerns. Laws can help, such as the three traditional festivals of Tomb Sweeping, Dragon Boat and Mid­Autumn gaining legal status in 2008 and giving every Chinese citizen a day off, but laws cannot push what people have no feelings for. So, the celebration or boycott of imported holidays or homegrown ones should be no cause for worry. If they are irrelevant, no social media will change the public's mind; and if they are accepted, there must be a need which they happen to satisfy. Since we have no global Qin Shihuang to force one system on every country, we can always rely on a dual (双重的) approach by which we share with the outside world on the one hand but preserve our own ways of life on the other. 篇章导读:本文是一篇议论文。中国的门户开放及海纳百川的大国胸怀为中国发展带来了便利,但与此同时,越来越多的传统却被追赶“洋气”的国人抛诸脑后…… 1.What does the author think about Valentine's Day in present China? A.It meets with a natural enemy. B.It is better known than Christmas. C.It strongly attacks Chinese culture. D.It is more popular with young people. 答案:A 细节理解题。根据第一段第二句“Valentine's Day has a natural enemy in China.”可知,情人节在中国有一个天敌。故选A。 2.The underlined word “equivalent” in the first paragraph refers to ________. A.the Dragon­boat Festival B.the Spring Festival C.the Mid­Autumn Festival D.the Chinese Valentine's Day 答案:D 词义猜测题。根据画线词后的“which falls on the seventh day of the seventh month on the lunar calendar, usually around half a year away from Feb.14”并结合常识可知,此处指“中国的情人节——七夕”。故选D。 3.According to the author, the leading factor to decide what to celebrate is ________. A.current laws B.people's needs C.public media D.age­old tradition 答案:B 推理判断题。根据第四段最后一句可知,作者认为,决定庆祝什么节日主要取决于人们的需求。故选B。 4.The author believes that ________. A.the conflict between the East and the West will last long B.Chinese festivals are to be paid more attention to in years C.both Chinese and foreign systems of festivals can co­exist in China D.this cultural shock is normal and will be received by more people in the future 答案:C 推理判断题。根据最后一段中的“we can always rely on a dual (双重的) approach by which we share with the outside world on the one hand but preserve our own ways of life on the other”可知,作者认为,在中国中外节日的不同庆祝形式是可以并存的。故选C。 B Briton Andy Park has probably the rarest addiction in the world. He's addicted to celebrating Christmas. Park, 45, is known as “Mr Christmas” in Britain. He has been celebrating the December 25 holiday on a daily basis for the past 12 years. He's eaten 4,380 turkeys and 87,600 pies, drunk 4,380 bottles of champagne (香槟酒), and 5,000 bottles of wine, given 21,900 presents, mostly to himself, and spent a fortune on lights and decorations. His festive craze (狂热) has so far cost all estimated (估算) US $427,500. “I'm going to be doing it for another 12 years. I've never, ever been bored with it.” he said. The electrician from Wiltshire, southwest England, starts his day with a big breakfast of six pies and a turkey sandwich before heading off to work. He finishes work by 11:30 am in order to start roasting a turkey—the traditional Christmas dish. At 3:00 pm he watches a video of the British Queen's annual Christmas speech to the Commonwealth, glass of wine in hand. Dinner is turkey, wine and a bottle of champagne. He lays his present to himself under the Christmas tree at 8:00 pm. He even insists on a full Christmas dinner if he goes to a restaurant or to a friend's house for dinner. Park is hoping his love of Christmas can translate into SUCCESS in the music charts when he releases a single. It's Christmas Every Day on December 9. “I want to be No.1,” he said. Before now, he has made unsuccessful singles such as The Christmas Man. 篇章导读:本文是一篇记叙文。对于普通人来说,圣诞每年只庆祝一次,但是对于庆祝圣诞节成瘾的Briton Andy Park来说,每年庆祝一次怎么够! 5.Why is Andy Park called “Mr Christmas”? A.Because of his money on Christmas. B.Because of his Christmas craze. C.Because of his job on festivals. D.Because of his shopping addiction. 答案:B 细节理解题。根据第二段第一、二句“Park, 45, is known as ‘Mr Christmas’ in Britain. He has been celebrating the December 25 holiday on a daily basis for the past 12 years.”可知,Park被称为圣诞先生因为他对圣诞节的狂热。故选B。 6.What may not be included in Park's Christmas celebrations? A.Great parties. B.Christmas trees. C.Queen's Christmas speech. D.Champagne and turkey. 答案:A 细节理解题。根据第二段第三句以及第六段、第八段可知,Park的圣诞庆祝包含香槟酒、火鸡、圣诞树和女王的演讲,没有盛大的聚会。故选A。 7.According to the passage, Andy Park ________. A.is the real Father Christmas in Britain B.devotes himself to his addiction C.cares little about his friends D.receives Christmas gifts daily 答案:B 细节理解题。根据第二段最后一句、最后一段前两句并结合全文可知,Andy Park对他上瘾的事情很投入。故选B。 8.Why is Park addicted to celebrating Christmas? A.He's crazy about Christmas. B.He hopes to develop Christmas culture. C.He wants to have an unusual hobby. D.He wants his song to be No.1 at Christmas. 答案:A 细节理解题。根据第三段可知,Park对庆祝圣诞节上瘾主要是因为他对圣诞节着迷。故选A。 Ⅱ 应用文写作 假设你叫李华,现在给你的美国朋友Mike写一封回信,向他介绍中国端午节的传统习俗,内容要点如下: 1.端午节的时间; 2.端午节的习俗:吃粽子,赛龙舟; 3.邀请Mike 来中国过端午节。 注意:1.信中必须包括所有的内容要点,可适当发挥; 2.词数100左右。 参考词汇:糯米sticky rice Dear Mike, Thanks a lot for your last letter, in which you asked me about the Dragon Boat Festival.  Yours, Li Hua [精彩范文] Dear Mike, Thanks a lot for your last letter, in which you asked me about the Dragon Boat Festival. I'm really glad that you are interested in traditional Chinese culture. Now I'd like to introduce some customs about this festival to you. The Dragon Boat Festival falls on the fifth day of the fifth lunar month, so it is also called the Double Fifth Festival. On that day, we usually eat Zongzi, a kind of traditional Chinese food, which is made of sticky rice and tastes really delicious. To celebrate this festival, we have many activities. The most popular one is dragon boat race. People usually take active part in them and enjoy themselves a lot during the races. If you want to know more about it, you can come to China next month and celebrate the festival with me. I'm sure you will have an unforgettable experience here. Looking forward to hearing from you. Yours, Li Hua - 7 -
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服