资源描述
语 篇 提 能
阅读理解
A
Bill and his family have been living in the sixfamily building for years. All the neighbours got along fairly well with each other until recently. An old man and his wife used to live on the second floor. Bill's mother and the old lady were good friends. Unfortunately the lady died last month. Her husband could not live alone, so he had his grandson move over and live with him. The grandson has become a problem to all the neighbours,especially to Bill's family. The walls of the building are thin and he is noisy. Bill is used to peace and quiet but the young man likes to watch TV late at night. Sometimes friends of his visit and they make a lot of noise. That is too much for Bill's family. Bill's mother once asked the old man politely if he was able to sleep well at night, but obviously (明显) the man didn't understand what she meant. If he did and spoke to his grandson, the young man obviously didn't listen, since things haven't changed any. Everyone in Bill's family agrees that something must be done though they don't want to hurt the kind old man.
1.Bill's family got angry because ________.
A. the old lady had died
B. a young man moved in
C. the old man could not live alone
D. the grandson made a lot of noise
答案与解析 D 细节理解题。依据文章第三段叙述可知D项正确。
2.Which of the following statements is TRUE?
A. The old man could not live without his wife's help.
B. The old man and his wife were sometimes making trouble too.
C. Bill's mother was kind to her neighbours.
D. Bill's mother was the only one who likes the young man.
答案与解析 C 是非推断题。依据文章最终一段“Bill's mother once asked the old man politely ...”可知C项正确。
3.The grandson makes a lot of noise as ________.
A. he never thinks other people might not be happy with so much noise around
B. the walls of the building are thin
C. he likes to listen to the radio at night
D. friends of his visit
答案与解析 A 推理推断题。邻居的孙子不考虑别人。
4.It seems that ________ to solve the problem.
A. anyone in Bill's family is able
B. only the grandfather is going
C. Bill's mother is able
D. nobody in Bill's family is likely
答案与解析 D 推理推断题。依据文章最终一段“things haven't changed any”可知D项正确。
B
Just mention that you are going on vacation to Italy and people get that dreamy look in their eyes. Everybody loves Italy. What's not to love: the art, the food, the people ... it's all amazing. When I asked my son's art teacher which museums we shouldn't miss, he noted that “All of Italy is a museum.” And that is true.
There is art on every corner of this country, from the sculptures (雕刻品) to the rooftops, to the tiny artisan (工匠) shops, to the historic buildings and churches. Everywhere you look, something is really old, interesting and, most of all, beautiful. In Italy you get as much from just walking around looking high and low as you do in the famous museums. Don't try to do it all, but take in all that you do.
And so we learned on our recent visit there. This was our last trip together as a family before our teenage son heads off to college, so we wanted to make it a good one. We had saved up our Frequent Flyer miles for something special and this was it — 11 days in Italy during spring break.
If you can fly into Milan or Venice, and out of Rome, this is an itinerary (旅程) I recommend. It's easy to get between cities by rail (no car needed). We broke up our 11 days as follows:
•4 days Venice (Venezia)
•3 days Florence (Firenze)
•1 day Siena (Siena)
•3 days Rome (Roma)
It was our kids' first trip to Europe and I think a memorable one that only left them eager for foreign travel. The journal is online, so feel free to take advantage of what we learned.
语篇解读 意大利因其拥有秀丽的自然风光和为数众多的人类文化遗产而被称为秀丽的国度。本文作者介绍了自己一家人去意大利度假的一次经受。
5.The author wrote the passage mainly to ________.
A. offer suggestions on traveling abroad
B. tell us about the history and culture of Italy
C. introduce the places of interest in Italy
D. share her family's travel experience in Italy
答案与解析 D 写作意图题。本文作者主要介绍自己一家去意大利旅游的经受。
6.Before taking her kids to Italy on vacation, the author ________.
A. got in touch with her son's art teacher at college
B. asked her son's teacher for some advice
C. had once visited some Italian cities on her own
D. got in touch with her son who was studying at college
答案与解析 B 细节理解题。依据第一段末尾可知,作者去意大利之前曾征求孩子老师的意见。
7.Which of the following is the most attractive to the author and her family?
A. Rome. B. Florence.
C. Siena. D. Venice.
答案与解析 D 细节理解题。依据作者所给的行程时间表可知,威尼斯是他们行程的重点。
8.We can learn from the passage that ________.
A. Italy has the largest number of museums in the world
B. the author's kids were greatly disappointed at the travel
C. the author kept a journal of her family's travel in Italy
D. the author's family entered Italy by car from a European country
答案与解析 C 推理推断题。依据文中The journal is online可知,作者用日志的形式记录自己家人的这次意大利之行。
展开阅读全文