收藏 分销(赏)

小学英语六年级阅读理解精选模拟提高试卷测试题(附答案解析).doc

上传人:a199****6536 文档编号:1849642 上传时间:2024-05-10 格式:DOC 页数:5 大小:42.04KB
下载 相关 举报
小学英语六年级阅读理解精选模拟提高试卷测试题(附答案解析).doc_第1页
第1页 / 共5页
小学英语六年级阅读理解精选模拟提高试卷测试题(附答案解析).doc_第2页
第2页 / 共5页
小学英语六年级阅读理解精选模拟提高试卷测试题(附答案解析).doc_第3页
第3页 / 共5页
小学英语六年级阅读理解精选模拟提高试卷测试题(附答案解析).doc_第4页
第4页 / 共5页
小学英语六年级阅读理解精选模拟提高试卷测试题(附答案解析).doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、小学英语六年级阅读理解精选模拟提高试卷测试题(附答案解析)一、阅读判断阅读短文,判断正(T)误(F)。On hot day, an ant went to the river to drink some water. But he fell in and couldnt get out. A bird saw the ant in danger. “I must help him,” she thought. “Let me pick up a leaf and put it on the water. The ant can get onto it. It is like a little

2、boat.” So the bird put a leaf on the water and the ant climbed onto it. “Thank you, Miss bird,” said the ant. “I will help you some day.”One day, a man saw the bird in the tree and was going to shoot her. Just then the ant came and bit the mans foot. The man jumped and his arrow went up into the sky

3、. The arrow missed the bird and she flew away.“Thank you, little ant,” said the bird. “You helped me!”1、The ant wanted to swim in the river, so he jumped into the water. ( )2、The bird saw the ant was in the sea. She wanted to help the ant. ( )3、The ant fell in the river and didnt get out from the wa

4、ter at first. ( )4、The ant wanted to help the bird, so he bit the mans head. ( )5、The man wanted to shoot the bird but the bird flew away at last. ( )答案:1、F2、F3、T4、F5、T【解析】解析:1、F2、F3、T4、F5、T【解析】二、阅读判断阅读短文,判断正误。Paris has a beautiful name, the City of Lights. Do you know what it means? At night people

5、 light many beautiful buildings. The streets are very bright. When you drive in Paris, you must turn on your headlights after dark. Paris is full of life all day and all night. But this is not the only reason for its beautiful name. For hundreds of year, Paris has been the center of science and art.

6、 Many scientists and artists come to study here. For this reason, people also call it City of Lights.6、People call Paris the City of Light. ( )7、Paris is full of life all day and all night because it has a beautiful name. ( )8、Today Paris isnt the center of science and art. ( )9、Many scientists and

7、artists enjoy studying in the City of Lights. ( )10、When you drive in Paris, you mustnt turn on your headlights after dark. ( )答案:6、T7、F8、F9、T10、F解析:6、T7、F8、F9、T10、F三、阅读理解Its March 12th. Its Tree Planting Day. There are many people on the hill. Theyre planting trees. Because plants are very importan

8、t(重要的) to people. They can make food from air, water ad sunlight. Animals and people can get food from plants. Without plants, life will not go on. Plants can make air clean too. They can help the water from flowing away(流失). And they can stop the wind from blowing up and the earth.But some people a

9、re cutting down many trees. This brings about floods(洪水) and sandstorms(沙尘暴). Today many people know plants are important. They will plant more trees and other plants. They will do their best(尽力) to make our country beautiful.11、Tree Planting Day is on . ()Athe twentieth of MarchBthe twelfth of Marc

10、hCthe second of March12、 can make food from air, water and sunlight. ()APlantsBAnimalsCPeople13、Life needs to go on. ()Afood from plantsBanimalsCsand14、What can plants do ? ()AThey can make the air clean and stop the wind from blowing up sand and earth.BThey can keep the water from flowing away(流失).

11、CBoth A and B15、 people will do their best to make our country beautiful. ()ASomeBMore and moreCNo答案:11、B12、A13、A14、C15、B解析:11、B12、A13、A14、C15、B四、阅读理解Mr Johnson looked at his watch. It was half past seven. He got out of bed quickly. Then he washed and dressed. He was late as usual, so he did no have

12、 time for breakfast. He ran all the way to the station and he arrived there just in time for the train. Mr Johnson never eats anything in the morning. He always says to his friends at the office, “It is nice to have breakfast in the morning, but it is nicer to lie in bed!”11、Before Mr Johnson got ou

13、t of the bed, _. ()Ahe washedBhe dressedChe looked at his watchDhe watched TV12、Why did he get out of bed quickly? Because _. ()Ahe was lateBhe didnt have breakfastChe had to run all the wayDhe looked at his time table13、What do you think he want to do? ()ATo study.BTo travel.CTo work.DTo stay in be

14、d.14、How did he go to work? ()ABy bus.BOn foot.CBy car.DBy train.15、Please pick out the best title of the passage. ()AIt is nicer in bed than breakfast.BDont be late again.CHurry up.DGet up early.答案:11、C12、A13、D14、D15、A解析:11、C12、A13、D14、D15、A五、阅读理解At my grandfathers birthday party last night, everyb

15、ody listened to pop music and danced. My sister Kitty and Alice sang my grandfathers favourite songs all the evening and my brother Tom played the guitar. Everybody sat in the living room with my grandmother and grandfather and looked at old photos. We laughed, we smiled, we cried, and we talked abo

16、ut the good old days. What did I do at my grandfathers birthday party? I drank some tea and ate a lot of food.16、We listened to music.()ApopBloudCChinese17、This is a birthday for my .()AgrandmotherBgrandfatherCsister18、My brothers name is .()AKittyBAliceCTom19、Everybody sat in the .()Aliving roomBdi

17、ning roomCbedroom20、I at birthday party. ()AateBdrankCBoth A and B答案:16、A17、B18、C19、A20、C解析:16、A17、B18、C19、A20、C六、阅读理解 The old name for films was “moving pictures.” In America, people still call them “movies” and they say, “Shall we go to the movies?”A boy once said to his friend, “Do you like movin

18、g pictures?” The friends thought that he was going to be invited to go to the cinema, so he said, “Yes, please. I like moving pictures very much.” “Good,” said the first boy. “My father has a picture shop.” He sells pictures. This evening I have to move fifty heavy boxes of pictures from one room to

19、 another. You like moving pictures, so Im sure you will enjoy moving these pictures for me.”21、“moving pictures” was the old name _. ()Afor films.Bfor cinema.Cfor America.Dfor the shop.22、_ still call films “movies” today. ()AThe britishBAmericansCThe two boysDThe old people23、When the boy said to h

20、is friend, “Do you like moving pictures?” He meant “_” . ()ADo you like to go to the cinema with me?BDo you like old films?CDo you like to go to the movies?DDo you like to help me move the pictures?24、The boys fathers job was to _. ()Adraw picturesBsell picturesCmake filmsDmove pictures25、The boy ha

21、s to move _ boxes of pictures this evening. ()A15B5C50D55答案:21、A22、B23、D24、B25、C【分析】短文大意:短文介绍了一个男孩和他的朋友因为对moving pictures理解不同而产生的误会。解析:21、A22、B23、D24、B25、C【分析】短文大意:短文介绍了一个男孩和他的朋友因为对moving pictures理解不同而产生的误会。21、句意:“电影”是_的旧名称。A电影;B电影院;C美国;D商店;根据短文中的The old name for films was “moving pictures.”电影的旧名称是“

22、电影”。故选A。22、句意:今天_仍然称电影为电影。A英国人;B美国人;C两个男孩;D老年人;根据短文中的In America, people still call them “movies” and they say, “Shall we go to the movies?”在美国,人们仍然称它们为电影他们说“我们去看电影吧?”可知今天美国人仍然称电影为电影,故选B。23、句意:当男孩对他的朋友说,“你喜欢电影吗?”他意思_。A你愿意和我一起去看电影吗?B你喜欢老电影吗?C你喜欢去看电影吗?D你愿意帮我搬运这些照片吗?根据短文中的 “My father has a picture shop.

23、” He sells pictures. This evening I have to move fifty heavy boxes of pictures from one room to another. “我的爸爸有一家照相馆”。他卖照片。今天晚上我必须把五十箱沉重的照片从一个房间搬到另一个房间。可知小男孩的意思是你愿意帮我搬运这些照片吗?故选D。24、句意:这个男孩爸爸的工作是_。A画画;B卖照片;C拍电影;电影;根据短文中的“My father has a picture shop.” He sells pictures.“我的爸爸有一家照相馆”。他卖照片。故选B。25、句意:这个男孩今天晚上必须搬_箱子照片。根据短文中的This evening I have to move fifty heavy boxes of pictures from one room to another.今天晚上我必须把五十箱沉重的照片从一个房间搬到另一个房间。故选C。【点睛】

展开阅读全文
相似文档                                   自信AI助手自信AI助手
猜你喜欢                                   自信AI导航自信AI导航
搜索标签

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 小学英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        获赠5币

©2010-2024 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:4008-655-100  投诉/维权电话:4009-655-100

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :gzh.png    weibo.png    LOFTER.png 

客服