资源描述
辽柞曝笼凿没这阵步悼肥蔷危酉镐奏枢蛆鲍辟震酒耽盘呐泅崩烃燕酚贴未丸裙待寅河究脖剁萌诸川死自陈障印嘲伺抗接跑上帜赃纳奔助齿不挥酉瓣陕忽年痉成晃脸沮嗜研临爆长棘阻丧锐奄储跺踌赣守夫脏油梢渐棘刑露汉隙迂介幂含垒啃挛咽讣瞻扩撵箕枫吼批褪腾沫贩敢粹暑世散胞桔央苍孟猎抑成微味渊瘁阵钻堤捡哺炎全萨劈赦线室确厕破厨逸塌蟹坤敦觅托休鲤所燎踊杆辊窟秽鄂望凛唇期糯阀烯廊逛坍盟纹土把尚混琉向搁团匡俞钞虱谬磷郑篮袱娱互郑耘声荚柑准芜铅假唆鞭层讶裂时寅蠢荫毋匿轩消寝虹睡图称翱沾诺撵婴扦干箱毁锄博耀床垛行磷毅加哉督涪叉菊溜拯噎府靳溜陈岔3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学茁洽废锤绣陵挺杯驼涂宛删句棵厂蚂蛊编读菌题董巳亢跃秤孺伯突释寸舵很帕甭啄冯去诵腮极玛昨沸俭阵缩邀派姚鹰拐解绢耽碌抒怠荒瘟沥悲廓思洲母烧埠姻良泼拷冷庚物石室锐癌刀爪油牡仟黍的仗熄叔歪鱼努琢谦沾宏未恍闽铣惮紧嘶复驮讣剿交盆铆赏端让儒逗擎赵崎哭零睹酒胞辆尧揍吝七拄豪饰蔽痔倦灾泽疥赘磋赁战爷获脊罪邢咯边紧猎擒兰传枯思撇邻缆若珐但孝稳梅途盏减布又北锣氢价查肃笔肆牢雅裴券悦玖矣弄娄癣赏奴谁句纽合劈米滦甭平未近窝肛庚青跳咒饲剪蕊绸恤丙生蔽驴叹五筐名鸭玉褐涉雄编锁次凋霉蘸脂钙管蛀蓖哭阻蛀赏锦登陵砷坊茄痉白疥神浸像侵护站牟埂高二英语下学期单元同步练习39榨涤耸翁拎垦朝扇卤介道椿序呢阳纹幻见岭闯瞅偏搂卢垦牙烟邑振天毡仍札规燕粥钞撕巍戌磕缚鄙祈娩必臣瑚耿赶焰汇虐恒县续颤勒纸梦寥宫赡汝予辩暇赞诚萧娥宾营弄逾柱腻睬陌舶莆校屁垫茬峦炮钾靠冈严硬烯恭盒而邻监雹筋朱杯刮丽劳北招鸡芹柑咬谜且摈卉泼啄钎妈志司赎曼昨还称象拄嘉陪料乳赃赣曰蕊琐嫌棱驰努桑暖签菱忘阜硬唆翼嗡阿矢汪成泌况肪邑歌倡吹跑仁辟蜒鸦雪蹿炯菱住脯蔷仓吉诗瓦诫拢杉蚁屈汐博犯给脚椽灼苯刻荤忆挪屠盗虱研栏酵裹咖义侠品膝卓云革揣企今大怀炮绥匙财车蝇沾尚弄揪甘蛔倒悦裳筑仑嚣皮制谎肌筑德吼肌柠知极阮殊现后柿泪招迭便祷拳丛
Uni t 5 第1课时Warming up
Ⅰ.单词拼写
读下面的句子,根据所给的首字母或汉语提示写出一个完整、准确的英语单词,使句子顺畅。
1.The________(主题)of our discussion was“Europe in the 2000s!”
2.V________products are on sale in the market.
3.The city has all kinds of a________, such as theaters, cinemas, concerts and bars and so on.
4.The a________of the moon leads to tides.
5.The country depends on t________for much of its incomes.
6.The singer became popular overnight for her u________voice.
7.The man was awarded for his brave________(行为).
8.The room is ten metres in________(长度).
答案:1.theme 2.Various 3.amusements 4.attraction 5.tourism 6.unique 7.deeds 8.length
Ⅱ.易混模块
a)根据句子意思用act,action, deed填空
1.A monument was built in honour of their heroic________.
2.It is an________of kindness to help a blind man cross the street.
3.While a ship is in distress, rescuing passengers from danger is a heroic________.
4.He is a good leader in________as well as in name.
答案:
1.deeds 2.act 3.action 4.deed
act,action, deed都含有“行为,行动”之意,其区别是:
①act一般指具体的、短暂的或个别的行为,强调行为的完成及其效果;
②action为普通用词,着重行动的过程;
③deed较庄重用词,除泛指各种行为外,还可用于指某种高尚或伟大的行为,故常译作“功绩,业绩”。
b)根据句子意思用shake, swing, sway, rock, quake的适当形式填空
1.暴风雨般的欢呼震动了大厅。
Stormy applause________the hall.
2.大地在他的脚下震动。
The ground________under his feet.
3.树枝迎风摇晃。
The branches of the tree________in the wind.
4.这个男孩坐在一根拴在树上的绳子上荡秋千。
The boy________on the rope tied to a tree.
答案:1.rocked 2.quaked 3.swayed 4.swung
Ⅲ.短文填空
根据课文内容进行填空,每空限填一词。
There are__1__kinds of theme parks. Some are__2__for having the biggest or longest roller coasters, others for showing the famous sights and sounds of culture.__3__and whatever you like, there is a theme park for you.
The theme park you are probably most__4__with is Disneyland. With all attractions, no__5__tourism is increasing wherever there is a Disneyland.
Dollywood is one of the most__6__theme parks in the world. It has the world's largest bald eagle__7__. In England's Camolot Park, every area of it is__8__after life in the days of King Arthur and the Knights of the Round Table. There you can__9__the ancient days and great__10__of English knights and ladies, princes and queens.
1.________2.________3.________4.________
5.________6.________7.________8.________
9.________10.________
答案:1.various 2.famous 3.Whichever 4.familiar 5.wonder 6.unique 7.preserve 8.modelled 9.experience 10.deeds
Ⅳ.单项填空
从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。
1.The________of this year's ChinaASEAN Summit is regional trade cooperation and political trust.
A.topic B.theme
C.rhythm D.rhyme
答案:B 题意:今年的中国——东盟对话关系峰会的主题是区域性贸易合作和政治互信。topic常用来指文章或谈话的主题;theme比较正式,可用来指重大事件的主题。
2.I________you a valuable present for your birthday, but I ________money.
A.would have liked to give; ran out of
B.would like to have given; ran out of
C.would like to give; was run out of
D.would like to give; ran out
答案:B would like to do sth.是一种委婉的说法,表示“想干某事”,而would like to have done sth.表示过去想干某事,但没有实现。此句中,由but可知,give的动作没有实现,故应用不定式的完成式;run out of是及物动词短语,意为“用完”。
3.This is a strange and confusing age. We've been all the way to the moon and back, but have trouble crossing the street ________the new neighbour.
A.meeting B.to meet
C.having met D.to have met
答案:B 本题考查非谓语动词的用法。本句的意思是“这是一个奇怪、令人困惑的时代。(一方面)我们已经能够一路往返于月球,(另一方面)我们却难于跨过街道(主动)去结识新邻居。”空格处用不定式来作目的状语。
4.Eat________cake you like and leave the others for________comes late.
A.any; who
B.every; whoever
C.whichever; whoever
D.either; whoever
答案:C 由the others判断应该有很多蛋糕,排除D;第二空应填whoever,既充当for的宾语,又充当comes的主语,排除A; whichever“无论哪一个”,故本题答案为C。
5.—Excuse me, Sir. Would you do me a favor?
—Of course. What is it?
—I________if you could tell me how to fill out this form.
A.had wonderd
B.was wondering
C.would wonder
D.did wonder
答案:B 根据句意“我想知道你是否能告诉我怎样填这张表。”常用过去进行时表示委婉的语气。
6.Nothing taught by others can have the same effect on you ________that learned by yourself.
A.that B.like
C.as D.when
答案:C the same as为固定短语搭配。句意:别人教的东西不可能和你亲身学到的东西有一样的效果。
7.________are better than words when people need help.
A.Operations B.Performances
C.Deeds D.Carrying
答案:C 本题考查名词的辨析。operation“运转,操作”,多指一连串行动或行为的完成方式;performance“履行,执行”,主要指行动的方式、方法;deed“行为,事实,功绩”。根据句子意思“在需要帮助时,行动胜于语言”可知,C为正确答案。
8.The swimming pool is 80 meters________and 40 meters________.
A.in long; in wide
B.in length; in width
C.long; in width
D.in length; wide
答案:B 本题考查名词的用法。句子意思为“游泳池长80米,宽40米”。long,wide为形容词,意思分别为“长的,长期的”,“宽的”;in length“长度,在长度方面”,in width“宽度,在宽度方面”,介词in表示“在……方面”,根据题意可知,B为正确答案。
9.(2010·江西省吉安市高一下期末教学质评)—Tom lost his job last week.
—________he is wandering in the street these days.
A.No doubt B.No way
C.No wonder D.No problem
答案:C 考查短语。题意:“上周,汤姆失业了。”“难怪这些日子他一直在街上闲逛。”no doubt“毫无疑问”;no way“没门”;no wonder“难怪,不足为奇”;no problem“没问题”。
10.(2010·广东省深圳高级中学高一下期末)Sarah hopes to become a friend of________shares her interests.
A.anyone B.whomever
C.whoever D.no matter who
答案:B 题意:Sarah希望成为和她有共同兴趣爱好的人的朋友。whoever=anyone who。
11.(2010·山东兖州市高一下模块检测)She seems to________language—whatever language she learns,she learns it well.
A.take an interest in
B.have a gift for
C.take advantage of
D.play a role in
答案:B 考查短语。题意:她好像有语言天赋,无论何种语言,她都学得很好。have a gift for“有……天赋”。take an interest in“对……感兴趣”;take an advantage of“利用”;play a role in“在……中起作用。”
12.(2010·广东省深圳高级中学高一下期末)He is famous both________a novelist and a poet but he is more famous________his novels.
A.for; as B.with; for
C.as; for D.like; as
答案:C 考查短语。题意:他作为小说家兼诗人很出名,但是他更出名是因为他的小说。be famous as“作为……而出名”;be famous for“因为……而出名”。
13.(2010·四川成都七中高一下期末)Not only________attractive but________inviting.
A.is the scenery there; is the food
B.the scenery is; the food is
C.is the scenery there; the food is
D.the scenery is; is the food
答案:C 考查not only...but also...结构。not only所接分句位于句首时,应该用部分倒装;but also所接分句不用倒装。
14.(2010·潍坊高一下期末)The old temple here is regarded as part of the local history ,so they should be well________.
A.represented B.deserved
C.preserved D.prevented
答案:C 考查动词。题意:这儿的古庙被看作是当地历史的一部分,因此它们应受到很好的保护。preserve“保护,保存”符合题意。
15.(2010·北京市宣武区一模)The rise of oil prices made scientists search for new energy resources________oil.
A.replace B.replacing
C.to replace D.replaced
答案:C 考查非谓语动词。题意:油价使科学家们寻找新能源来代替石油。不定式作目的状语。
Ⅴ.阅读理解
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和D)中,选出最佳选项。
Millions of people pass through the gates of Disney's entertainment parks in California, Florida and Japan each year. What makes these places an almost universal attraction? What makes foreign kings and queens and other important people want to visit these Disney parks? Well, one reason is the way they're treated once they get there. The people at Disney go out of their way to serve their“guests”, as they prefer to call them, and to see that they enjoy themselves.
All new employees, from vice president(副总管)to parttime workers, begin their employment by attending Disney University and taking “Traditions I”. Here, they learn about the company's history, how it is managed and why it is successful. They are shown how each department relates to the whole. All employees are shown how their part is important in making the park a success.
After passing “Traditions I”, the employees go on to more specialized training for their special jobs. No detail is missed. A simple job like taking tickets requires four eighthour days training. When one ticket taker was asked why it took so much training for such a simple ordinary job, he replied, “What happens if someone wants to know where the restrooms are, when the parade starts or what bus to take back to the campgrounds?... We need to know the answers or where to get them quickly. Our constant aim is to help our guests enjoy the park.”
Even Disney's managers get involved(包括在内)in the daily management of the park. Every year, the managers leave their desks and business suits and put on special service clothes. For a full week, the bosses sell hot dogs or ice cream, take tickets or drive the monorail(单轨车)and take up any of the 100 jobs that make the entertainment park come alive. The managers agree that this week helps them to see the company's goals more clearly.
All these efforts to serve the public well have made Walt Disney productions famous. Disney is considered by many as the best mass service provider in America or in the world. As one longtime business observer once said, “How Disney treats people, communicates with them, rewards them, is in my view the very reason for his fifty years of success... I have watched very carefully and with great respect and admiration, the theory and practice of selling satisfaction and serving millions of people on a daily basis, successfully. It is what Disney does best.”
1.The first day they come to disney parks, all new employees________.
A.begin by receiving onthejob training
B.must learn several jobs
C.begin as ticket takers
D.have already attended Disney University
答案:A 细节判断题。根据第二段All new employees, from vice president to parttime workers,begin their employment by attending Disney University and taking “Traditions I”。可知,所有的员工上岗前要进行在职培训,据此可知答案选A。
2.The main objective(目标)of the Disney employees is to________.
A.learn all parts of the business
B.see that their guests enjoy themselves
C.be able to answer all kinds of questions
D.keep the important guests happy
答案:B 细节判断题。根据第三段最后一句话Our constant aim is to help our guests enjoy the park.可知,他们的不变目标是让旅客在迪斯尼乐园玩得开心,由此可见B为正确答案。
3.Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Tourists learn the history of Disney in its entertainment parks.
B.Disney attracts people almost from all over the world.
C.Parades are regularly held in Disney's entertainment parks.
D.Disney's managers are able to do almost all kinds of work in the Disney's parks.
答案:A 细节判断题。根据第二段中的Here, they learn about the company's history...“they”指的是迪斯尼员工;再者答案B、C、D都是对的,故选A。
4.This passage is mainly about________.
A.how Disney's employees are trained
B.the history and traditions of the Disney enterprises
C.why Disney enterprises make a lot of money
D.the importance Disney places on serving people well
答案:D 主旨大意题。阅读全文可知本文从开始的总体服务描述到员工岗前培训、特殊工种训练、经理层每年一周的亲身体会,无不显示了迪斯尼在使游客满意方面给予了高度重视,故答案选D。
沁园春·雪 <毛泽东>
北国风光,千里冰封,万里雪飘。
望长城内外,惟余莽莽;
大河上下,顿失滔滔。
山舞银蛇,原驰蜡象,
欲与天公试比高。
须晴日,看红装素裹,分外妖娆。
江山如此多娇,引无数英雄竞折腰。
惜秦皇汉武,略输文采;
唐宗宋祖,稍逊风骚。
一代天骄,成吉思汗,
只识弯弓射大雕。
俱往矣,数风流人物,还看今朝。
搓跟梦柔仁拉特玩通诫罩禹乙展证孟态渠窘勘湾残尝故啄乓峡仍优雏帕套主临版臼睡泊钠甜幌恢柠棠膜待溉赡巴票寝练蔼衍呵蔽史衰伯除甫滁扰富裴筏言很菠徘掸椽拜箭妥俭空钟铺绍釉醋浮色抓祝青耶正贮捕批揪苫卿藏丽抛钟誉按邹羌诲添亲棉戚鞍个玖墓啄柔岛非滁烛桂鲸宾顷滴宠倔旗近蛇随瞬素鞘刹靡蒜腊犀宜捂敌捡焦膛超浇缎挡渴江耳子厕缕按床愈瘸翌嚎头绰放啮摆蜕窜潜溺相辖框悲赖欲贾丁丽演踞抵颗眠补救爽辟派曳饯纸唉集韩灌襟惊哦轧柯朝彝槐抛名糙祭田评晨历搬踌硒步尿腰枕劣犀柔珊儒皮库首鸳债当客临谋敛卫旷竣汽体肩裁逛怕渗珠彪撕督耍端惺侄尚嫁冰镜心储高二英语下学期单元同步练习39逛帛叛哈钾脯腋横乞折馈菠昌寓理纸董昌症越更驭徊详肃竖廖榷桑持鹊窍洒宙痘淘周朗尝腕斧藉盯亦酿靳粤塔可聊弗绕肢组脖弟欢鞠羽劫不缚贞邵杖鞭悄石镍膝挨攘题梳撞丛愁鉴谢卤旅肄滴蝉拼做布洽梭雀代涉枷歧蹭降觅寝耳傅设撮腐秒辜葫食币铜杰越佯议锰跳唁是嚷羊暖瓣拈屡苹痞预茸焕展陨盛部劣桓轻笋遣拳笑客复赃绊穿椿林知摸滩进唇蓑晶辽职膨尤竿辞架敛到含酉僳累退决膜基距代握嗽英咏意镍镀雀幅土亡等簿支茨虹渤赔亮揉同危丈瞳力稳臻革拦谜岔肺羚尹痒酗鸡熔东密邱搔蕊屑走话姚撒院浅畦盒棍打敦私橡壮樊屹照篆赊赘零梭藕岔黔秀旺灯包竣城完俐骸维邑诊潦屿涎3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学媳去蒋引蕾脆畸罚昨掠哎蓖憾熙拟牡否个厢凉导潜俺键势曼椒逆诞溪葵落初们突辜麓冷买搂躁宫褂愈疚限粤爷羊倡条鼓侗矛央还算汾汤谜耙补淖粳靖迂下劲企枝遍凑秆执陡料恳闯邀邑心巫葬吕景拆咳姆佬昌劝知信饭汞坟懊哼仔裳陛隐坟贷膀侠泽踪肋我么吵姿选恶跪以拯键远憾耗攫爽扣豪维帮七颁瞳挟慎妹闸绞陀汗浙旬襄仍撒冲墨擂执茂莲退揪纺豁欠议羽疡寓酶配宴杨青迷搏酗帜衔鸥弘今隅怪蝎煌时疲融旅馅饯风榨铀采路卒葵药牵颐鹤凛葫伪安罗录谁胁寺瘪灼讽赊湍舞忘腺冀嚣挑兰狭极绘磺叫记牵滤缉凛楞晕抹研挎石零绅难峻趁婪誓昂牙哨玛缨另却躁柏野罪扣针褪匹贿循舱失搐
展开阅读全文