资源描述
双基限时练(五) Unit 7 Lesson 3
Ⅰ.单词拼写
1.Children need to be __________ (训练) on the dangers of drugtaking.
答案 educated
2.They were selling everything at a __________ (折扣).
答案 discount
3.The kids are always playing __________ (把戏) on their teacher.
答案 tricks
4.He __________ (测量) out a cup of milk and added it to the mixture.
答案 measured
5.The __________ (发觉) of the star makes the scientists very interested.
答案 discovery
6.What __________ (吸引) me most to the job was the chance to travel.
答案 attracted
7.When people return from their travel, they will usually feel fresh and __________ (有活力的).
答案 energetic
8.Mary's dress is not the right __________ (长度); it is too short.
答案 length
9.The snow showed no sign of __________ (溶化).
答案 melting
10.There are several types of __________ (鲨鱼), some of which can attack people swimming.
答案 shark
Ⅱ.单句语法填空(不多于3个单词)
1.Who first ________ (discover) America?
答案 discovered
2.It is not the way to ________ (educate) a child making him to do things against his will.
答案 educate
3.The garden city ________ (attract) many tourists.
答案 attracts
4.Will you ________ (discount) 10 percent?
答案 discount
5.She ________ (measure) the stranger with her eyes.
答案 measured
6.The sun had ________ (melt).
答案 melted
7.I'd been ________ (trick) and I felt stupid.
答案 tricked
8.________ (watch) out! There is a little child behind you.
答案 Watch
9.In order to win back the customers, the owner of the restaurant decided to sell his food ________ a discount.
答案与解析 at 句意:为了赢回顾客,饭店的老板打算将他的食品打折出售。at a discount“打折”,符合题意。
10.— Be quick! Let's cross the street.
— Watch ________! There comes a car!
答案与解析 out 句意:——快点!咱们过大路吧。——当心!来了一辆车!watch out“留意;当心”。
11.Our bodies are strengthened by taking exercise, ________ (similar), our minds are developed by learning.
答案与解析 similarly 句意:我们的身体由于熬炼而得到加强,相像地,我们的思想由于学习而得到进展。similarly“类似地;相像地”。
12.The plane flew ________ a height of 8,000 meters.
答案与解析 at 句意:飞机在8,000米的上空飞行。“在……高度”用介词at,而不是in。
13.Generally speaking, young people are far more ________ (energy) than old people.
答案与解析 energetic 此处是拿年轻人在整个精神面貌上与老年人相比。energetic“精力充分的;活力充分的”符合题意。
14.First the professor gave us a brief introduction to his research and then he showed us how to find out the secret of it at full ________ (long).
答案与解析 length 句意:起初教授先对他的争辩给我们进行了简洁的阐述,然后向我们具体呈现如何发觉其中的奇特。at full length“具体地”,为固定搭配。
15.Now many people move into cities in order to have their children better ________ (educate).
答案与解析 educated have sb. better educated“使某人受到更好的训练”。在本题中children与动词educate构成规律上的动宾关系。
Ⅲ.阅读理解
A
My father was Chief engineer of a merchant ship, which was sunk in World War Ⅱ. The book Night of the Uboats told the story.
Memories
In September, 1940, my mother, sister and I went to Swansea, where my father's ship was getting ready to sail. We brought him a family photograph to be kept with him at all times and keep him sail.
Then I remember my mother lying face down, sobbing. She had heard from a friend that the ship had been sunk by a torpedo (鱼雷).
I can remember the arrival of the telegram (电报),which in those days always brought bad news. My grandmother opened it. It read, “Safe, Love Ted.”
My most vivid memory is being woken and brought down to sit on my father's knee, his arm in a bandage.
He was judged unfit to return to sea and took a shore job in Glasgow for the rest of the war. For as long as I can remember, he had a weak heart. Mother said it was caused by the torpedoes. He said it was because of the cigarettes. Whichever, he died suddenly in his early 50s.
Ten years later I read Night of the Uboats and was able to complete the story.
Torpedo
One torpedo struck the ship. Father was in the engine room, where the third engineer was killed. He shut down the engines to slow the ship making it easier for it to be abandoned.
By the time he got on deck (甲板) he was alone. Every lifeboat was gone except one which had stuck firm. When he tried to cut it free it swung against the ship, injuring his hand and arm. He had no choice but to jump—still with the photograph in his pocket.
Three days later, he and other survivors were safe in Glasgow. All 23 with him signed the back of the photograph. In my room is the book and the photograph. Often, glass in hand, I have wondered how I would have dealt with an explosion, a sinking ship, a jump into a vast ocean and a wait for rescue? Lest(以免)we forget, I have some more whisky and toast the heroes of the war.
1.We can infer (推断) that the mother and children went to Swansea ________.
A. to meet a friend
B. to see the father off
C. to take a family photo
D. to enjoy the sailing of the ship
答案与解析 B 找到Memories下面第一段,讲到父亲会从Swansea 起航,我们带给他family photograph目的是be kept with him和keep him safe,推断出我们是去给父亲送行,选择B项。
2.What did the author learn about the father from the telegram?
A. He was still alive.
B. His knee was broken.
C. His ship had been sunk.
D. He had arrived in Glasgow.
答案与解析 A 依据telegram定位,找到Memories下面第三段,电报内容:Safe,确定作者从电报中知道爸爸还活着,选择A项。
3.What can we know about the author's father after his ship was attacked?
A. He lost his arm.
B. He repaired the engines.
C. He managed to take a lifeboat.
D. He was the last to leave the ship.
答案与解析 D after his ship was attack定位,找到Torpedo部分,其次段首句he was alone 确定爸爸是最终一个离开船的,选择D项。
4.What is the passage mainly about?
A. A group of forgotten heroes.
B. A book describing a terrifying battle.
C. A ship engineer's wartime experience.
D. A merchant's memories of a sea rescue.
答案与解析 C 文章首先指出父亲的身份——二战期间一艘商船的总工程师。接着描述他负责的商船在二战中被鱼雷击中下沉及其本人逃命的经过。由此推断全文主题是一位轮船工程师在战斗年月的一次经受。故选择C项。
B
HOW TO BOOK
Booking opens for Becket Shorts on 8 September
Booking opens for all other plays on 19 September
BY TELEPHONE
For credit card bookings. Calls are answered.
BOX OFFICE
01789 295623 9 a.m.— 8 p.m. (Mon. — Sat.)
0541 541051 (24 hours, 7 days, no booking charge).
BY FAX
For credit card bookings. Please allow at least 48 hours for reply, if required.
BOX OFFICE
0178 26874 or 01862 387765
BY POST
Please enclose a check or credit card details together with an SAE or add 50p to the total amount to cover postage. Please send to the Box Office, RST, StratforduponAvon, CV37 6BB.
IN PERSON
BOX OFFICE
RST hall, 9:30 a.m.— 8 p.m. (Mon. — Sat.) (6 p.m. when theaters are closed.)
OVERSEAS BOOKING
The easiest method of payment is by credit card. You can also pay by: Eurocheque (up to 500) with your card number written on the back.
PAYING FOR YOUR TICKETS
CREDIT CARDS
We accept Visa, Master Card, American Express and Diners Club. Please give the card number, name and address of cardholder.
CHEQUES
Cheques and postal orders should be payable to: Royal Shakespeare Theatre.
5.In which of the following ways of booking does one probably have to pay extra money?
A. In person. B. By telephone.
C. By fax. D. By post.
答案与解析 D 各种订购方式中,“By telephone”中注明“no booking charge”,“By fax”和“In person”中没有提到额外付款,只有“By post”中提到需附加50p的邮资。答案为D。
6.“Becket Shorts” is most probably referred to the name of ________.
A. a film B. a credit card
C. a play D. an old building
答案与解析 C HOW TO BOOK 中提到“Booking opens for Becket Shorts on 8 September”和“Booking opens for all other plays on 19 September”. Becket Shorts是戏剧,答案为C。
7.What is the useful number to call at 11 a.m. Sunday?
A. 01789 295623. B. 0541 541051.
C. 01789 261174. D. 01862 387665.
答案与解析 B 从各种订购方式供应的联络方式看,By telephone是一星期7天24小时营业,所以Sunday 11 a.m.打他们的电话确定有效。答案为B。
8.The advertisement is most probably made by ________.
A. a local post office
B. American Express
C. Royal Shakespeare Theatre
D. Dinners Club
答案与解析 C 从广告最下面的“Cheques and postal orders should be payable to: Royal Shakespeare Theatre.”可知这个广告是Royal Shakespeare Theatre登的,选择C项。
展开阅读全文