收藏 分销(赏)

2022届高考英语北师大版一轮复习课时作业:语言朋友(83)-.docx

上传人:人****来 文档编号:3801115 上传时间:2024-07-19 格式:DOCX 页数:3 大小:17.03KB 下载积分:5 金币
下载 相关 举报
2022届高考英语北师大版一轮复习课时作业:语言朋友(83)-.docx_第1页
第1页 / 共3页
2022届高考英语北师大版一轮复习课时作业:语言朋友(83)-.docx_第2页
第2页 / 共3页


点击查看更多>>
资源描述
语言伴侣(83) 阅读理解 Child prodigies (神童) cause awe, wonder and sometimes jealousy: how can such young children display the kinds of musical or mathematical talents that most adults will never master, even with years of hard practice? It is widely acknowledged that prodigies are born, not made.Practice alone isn't going to turn out the next 6­year­old Mozart. So finds a recent study of eight famous young prodigies, which sought to make it easier to understand the causes of their talent.The study found a few key characteristics these youngsters had in common.For example, they all had exceptional working memories, far better than ordinary people.Surprisingly, however, the study found that not all of the prodigies had high IQs.Indeed, while they had higher­than­average intelligence, some didn't have IQs that were as remarkable as their early achievements would suggest. The authors also found that prodigies scored high in autistic (自闭症的) features, especially in their extreme attention to details.They scored even higher on this feature than people diagnosed (诊断) with Asperger's syndrome, a high­functioning form of autism (自闭症) that typically includes great enthusiasm about details. Three of the eight prodigies had a diagnosed autism disorder.Four of the eight families included in the study reported autism diagnoses in first­or­second­degree relatives, and three of these families reported a total of 11 close relatives with autism.In the general population, in comparison, about 1 in 88 people have either autism or Asperger's. Other unusual similarities between prodigies and those with autism: they're both more likely to be male and both are associated with difficult pregnancies, suggesting that what they had gone through before they were born may play a role in their development. Yet, very little research has been done on the connection between autism and extreme talent.As a matter of fact, prodigies appear to benefit from certain autistic tendencies.In other words, these children may have some genetic feature or learned skill that allows them to maintain intense focus, without damaging their social skills or suffering from other disabilities that typically accompany autism disorders.Comparing these children with those who have autism could therefore potentially help explain what goes wrong in those who develop disabling forms of autism and what goes right in others with similar features who simply benefit from the condition and are able to improve their abilities. 解题导语:天赋异禀与自闭症之间存在着某种关系,“神童”更易具有一些自闭症特征。 1.According to Paragraph 1, what is the common idea towards child prodigies? A.They are not created. B.Practice can create child prodigies. C.They must be created. D.Musical child prodigies are created within several years. 解析:细节理解题。依据“It is widely acknowledged that prodigies are born, not made.”可知选A。 答案:A 2.Which of the following is TRUE according to the recent study? A.All the child prodigies have limited working memories. B.All the child prodigies don't have high IQs. C.All the child prodigies have autism at the same time. D.Child prodigies come into being after a good education. 解析:细节理解题。依据其次段“Indeed, while they had higher­than­average intelligence, some didn't have high IQs.”可知并非全部的神童都有高智商,故选B。 答案:B 3.What can we learn from Paragraph 4? A.All these eight prodigies are diagnosed with autism. B.Prodigies are more likely to suffer from autism than the ordinary people. C.Children diagnosed with autism are likely to become a prodigy. D.Child prodigies and those with autism have something in common. 解析:推理推断题。依据第四段“Three of the eight prodigies had a diagnosed autism disorder.”可知选B。 答案:B 4.What is the main idea of the passage? A.What talent and autism have in common? B.What are the characteristics of talent? C.What are the findings about a mental disease called autism? D.What is autism? 解析:主旨大意题。依据全文内容可知主要说明的是有天赋的人往往和自闭症有关,故选A。 答案:A 5.Such an article is most likely to be found in ________. A.a business magazine B.a newspaper C.a sports program on TV D.the Science Column of a magazine 解析:文章出处题。依据全文内容可知本文是关于科普性的文章,故选D。 答案:D 短文改错 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一条横线,并在该词下面写出修改后的词。 留意:1.每处错误及其修改均仅限一词。 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 As the world enters the 21st century, the development in the science and technology will bring us much more new hopes and chances we've never imagined before.People are hoping have a peacefully and highly developed world.To catch up with the new development and to be success in the new century,the younger generation is required to have different kind of skills and abilities, such like the computer science and the English language.Otherwise one will be left behind.Young people should study even hard at school and prepare themselves mentally and physically to meet with the challenge of the new century. 答案:As the world enters the 21st century, the development in t\he science and technology will bring us more new hopes and chances we've never imagined before.People are hoping have a and highly developed world.To catch up with the new development and to be in the new century ,the younger generation is required to have different of skills and abilities, such the computer science and the English language.Otherwise one be left behind.Young people should study even at school and prepare themselves mentally and physically to meet the challenge of the new century.
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 考试专区 > 高考

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服