收藏 分销(赏)

2021年山东省青岛市智荣中学(校区)高一英语月考试题含解析.docx

上传人:人****来 文档编号:3296820 上传时间:2024-06-28 格式:DOCX 页数:11 大小:72.83KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
2021年山东省青岛市智荣中学(校区)高一英语月考试题含解析.docx_第1页
第1页 / 共11页
2021年山东省青岛市智荣中学(校区)高一英语月考试题含解析.docx_第2页
第2页 / 共11页


点击查看更多>>
资源描述
2021年山东省青岛市智荣中学(校区)高一英语月考试题含解析 一、 选择题 1. I shall never forget the day _________Shen Zhou V was launched, _________has a great effect on my life. A. when; which                  B. that; which           C. which; that  D. when; that 参考答案: A 2. ______ is surprising to us is that Tom, for ______ English was once boring, can speak English fluently as though he were a native speaker. A. What; whose   B. What; whom    C. It; whose     D. As; whom 参考答案: B 3. The young lady is so ashamed _____ her body because she has put _____ much weight recently. A. of; down                             B. about; off  C. of; on                              D. to; up 参考答案: C 4. One ought __________ for what one hasn’t done.     A. not to be punished               B. to not be punished     C. to not punish                    D. not be punished 参考答案: A 略 5. Some Chinese students have ____ English well. A. difficulty in learning           B. difficulty to learn C. difficulties learned              D. difficulties to learn 参考答案: A 6. The foreigner said happily that it was the first time that he__________ China. A. has been to     B. had been to     C. went to    D. had gone to 参考答案: B 7. ----How do you like your new job? ----Well, it’s really a job ____ more than working skills are needed. A. where B. when C. which D. who 参考答案: A 8. Don’t worry,once the new surroundings become familiar______you,you will be happy. A.with             B.for              C.to           D.at 参考答案: C 9. — What would you give me _______ my iphone5? — My iPod. OK? A. in exchange for B. in case of   C. in search for   D. in honour of 参考答案: A 10. Cold ______ the night air was, he slept soundly because he was so tired after working for a whole day. A. although    B. while    C. however    D. as 参考答案: D 11.  I insisted _____to see a doctor, but he insisted nothing ___ wrong with him  A. on him to go; should be B. he went; be C. he go; was D. he should to; is  参考答案: C 12. When we worked in the same office,we _______ often have coffee    together. A.could       B.should       C.would        D.ought to 参考答案: C 略 13. If we can           our present difficulties, then everything should be all right.  A. come across           B. get over                    C. come over                D. get the hang of 参考答案: B 略 22. ________, the teacher asked whether anyone wished to ask a question. A. Finishing his lecture                B. To finish the lecture     C. Having finished his lecture           D. Finished the lecture 参考答案: C 略 15. Too much work and too little rest often ____ illness.        A. brings in           B. gives in             C. leads to             D. owes to 参考答案: C 解析:lead to导致;bring in引进;give in投降;owe to归功于。 16. The news____ the prime minister will visit our school next week has not yet been confirmed. A. when    B. whether    C. that    D. why 参考答案: C 17. _______, his idea was accepted by all the people at the meeting. A. It might sound strange      B. As it might sound strange C. As strange it might sound    D. Strange as it might sound 参考答案: D 18. ____ the instructions, the medicine should be taken three times a day.   A. Due to     B. As a result of       C. According to       D. In spite of 参考答案: 【答案】 二、 短文改错 19. Their fur is being used to make coats like you. 参考答案: you →yours 解析:coats与you不一致,应用yours表示your coat。 20. 短文改错 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意: 1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Dear Mr. Johnson, I’ve learned from a newspaper that some clerks are wanting in your company. I am eager to being one of them. So I am writing the letter. My name is zhang Hua. I was born in the Hebei Province  and I am in good health. I’ve just graduated in the Computer Department of Wuhan University. I did very good in all subjects and I am special good at computer studies and English. I can read science books in English and doing some writing in English as well. Beside, I know a little French. And in my spare time ,I enjoy playing basketball. As is said that your company is very famous and I’ll very glad if you let me work for it. My telephone number is 027-89276628.I am looking forward to hearing from you soon. 参考答案: Dear Mr. Johnson, I’ve learned from a newspaper that some clerks are wanting in your company. wanted I am eager to being one of them. So I am writing the letter. My name is zhang Hua.               be I was born in t\he Hebei Province and I am in good health. I’ve just graduated in from the Computer Department of Wuhan University. I did very good in all subjects and                                                         well I am special good at computer studies and English. I                             especially can read science books in English and doing some writing in English as well. Beside, do                                  Besides I know a little French. And in my spare time ,I enjoy playing basketball. As is said It that your company is very famous and I’ll  very glad if you let me work for it. be My telephone number is 027-89276628. I am looking forward to hearing from you soon. 略 三、 阅读理解 21. A drunken burglar(盗贼)in the Orrell Park area of Liverpool, ended up leaping out of a window after a 10-year-old girl asked him to prove he was a superhero. The drunken thief who pretended he was Superman to stop a child raising the alarm has been caught after he leapt from the apartment building in his pants to make the girl convinced. Thief Ethan Adamson, 25, told police that he had broken into a fifth-floor flat after a drinking session, believing it was empty. But he was horrified when the owner’s 10-year-old daughter woke up while he was there. From his hospital bed, the thief told reporters, “To keep her quiet, I told her I was really Superman and I’d soon be flying off back to my secret headquarters.” “She called my bluff (吓唬) and told me, ‘If you’re Superman, show me you can fly or I’ll scream’ ”. “I had no choice so I stripped to my pants to look more like a superhero and went to the window. I saw another roof below and I thought I could make it but it turned out to be a lot further down than thought. I know it doesn’t make sense but it did to me when I was drunk.” Police later found him on the roof in just his yellow pants, covered in cuts and bruises after a baffled neighbor heard his cries of pain. He now faces seven years behind bars for burglary. Police spokesman Frank Amado said, “He was in quite a serious state and couldn’t move until we got up there using ladders. He was treated for his injuries and we got him some fresh clothes before taking him to hospital, where he is being kept under guard until he is well enough to be arrested.” 21. What does the underlined part in the passage mean?     A. I could make the girl trust me. B. I could prove I was a superhero. C. I could land safely on the roof. D. I could make a successful escape. 22. What’s the right order of the event?     a. Ethan Adamson told reporters of the burglary.    b. The 10-year-old girl called Ethan Adamson’s bluff.    c. Ethan Adamson attended a drinking session.   d. Ethan Adamson leapt out of a window. A. cbda           B. cabd            C. dbca               D. dcab 23. Which of the following is TRUE? A. Adamson was being watched while he was in hospital. B. Adamson was set free a few days after staying in hospital. C. Adamson was badly treated before he was rushed to hospital. D. Adamson was sent to the police station before he’s taken to hospital. 24. What is the author’s purpose of writing the passage?                   A. To call our attention to the burglary.    B. To explain how the burglar was caught.            C. To report on a joking burglary         D. To look back on an adventure story. 参考答案: 21.C 22.A 23.A 24.C 23.A细节理解题。根据最后一段中的“before taking him to hospital where he is being kept under guard until he is well enough to be arrested”可知,当Adamson在医院时,他处于警方的监视之下。故选A。写作意图题。文章为新闻报道,第一段中的“A drunken burglar in the Orrell Park area of Liverpool, ended up leaping out of a window...”为导语,据此可知,作者的写作目的是报道一起啼笑皆非的偷窃事件。故选A。 【学法指导】 事实询问题,这类试题通常以疑问词what/who/when/where/why/how引起的特殊问句,就文章中某一词语、某一句子、某一段落或某一具体细节和事实进行提问。解答此类试题首先要弄清题目和每一个选项的含义,然后按题目要求寻找与之相关的细节,正确估计答案来源。同时要注意题目和文章中的暗示作用,特别注意辨别各种信息,确认各种信息。23.A细节理解题。根据最后一段中的“before taking him to hospital where he is being kept under guard until he is well enough to be arrested”可知,当Adamson在医院时,他处于警方的监视之下。故选A。写作意图题。文章为新闻报道,第一段中的“A drunken burglar in the Orrell Park area of Liverpool, ended up leaping out of a window...”为导语,据此可知,作者的写作目的是报道一起啼笑皆非的偷窃事件。故选A。 考点:考查新闻报道类阅读 22.     If English means endless new words, difficult grammar and sometimes strange pronunciation, you are wrong. Haven't you noticed that you have become smarter since you started to learn a language?     According to a new study by a British university, learning a second language can lead to an increase in your brain power. Researchers found that learning other languages changes grey matter. This is the area of the brain which processes information. It is similar to the way that exercise builds muscles.     The study also found the effect is greater when the younger people learn a second language. A team led by Dr. Andrea Mechelli, from University College London, took a group of Britons who only spoke English. They were compared with a group of "early bilinguals" who had learnt a second language before the age of five, as well as a number of later learners.     Scans showed that grey matter density (密度) in the brain was greater in bilinguals than in people without a second language. But the longer a person waited before mastering a new language, the smaller the difference.     "Our findings suggest that the structure of the brain is changed by the experience of learning a second language," said the scientists.     It means that the change itself increases the ability to learn.     Professor Dylan Vaughan Jones of the University of Wales, has researched the link between bilingualism and maths skills. "Having two languages gives you two windows on the world and makes the brain more flexible (灵活的)," he said. "You are actually going beyond language and have a better understanding of different ideas."     The findings were matched in a study of native Italian speakers who had learned English as a second language between the ages of two and thirty-four. Reading, writing, and comprehension were all tested. The results showed that the younger they started to learn, the better. "Studying a language means you get an entrance to another world," explained the scientists. (1)The main subject talked about in this passage is _______.    A. science on learning a second language        B. man's ability of learning a second language C. that language can help brain power             D. language learning and maths study (2)In the second paragraph, the writer mentions "exercise" in order to______.    A. say language is also a kind of physical labor B. prove that one needs more practice when he (she) is learning a language C. to show the importance of using the language when you learn the language D. make people believe language learning helps grey matter work well (3)The underlined word "bilingual" probably means _______.    A. a researcher on language learning                 B. a second language learner C. a person who can speak two languages        D. an active language learner (4)In the last two paragraphs, the author wants to tell us that ______.    A. learning a second language is the same as studying maths B. early learning of a second language helps you a great deal in studying other subjects C. Italian is the best choice for you as a second language D. you'd better choose the ages between 2 and 34 to learn a second language 参考答案: (1)C (2)D (3)C (4)B 【考点】主旨大意题,推理判断题,词义猜测题,科普环保类,说明文    【分析】本文是一篇说明文,介绍的是学习外语的好处,即掌握一门第二语言有助于提高智力。作者介绍了一所英国大学的研究人员所做的研究结果,并提出,学习第二语言的年龄越早,学习效果越好;学习第二语言也有助于理解其他领域的知识。 (1)考查主旨大意。根据第一段中的”Haven't you noticed that you have become smarter since you started to learn a language?“你有没有注意到自从你开始学习一门语言之后你变得更聪明了可知本文主要讲的是语言学习可以提高你的智力,故选C。 (2)考查推理判断。根据第二段中的"Researchers found that learning other languages changes grey matter.This is the area of the brain which processes information. It is similar to the way that exercise builds muscles."可知,研究人员发现,学习其他语言会改变灰质, 这是大脑处理信息的区域。它类似于锻炼锻炼肌肉的方式。故选D。 (3)考查词义猜测。根据第四段中的”They were compared with a group of ‘early bilinguals’who had learnt a second language before the age of five, as well as a number of later learners.可知“who had learnt a second language before the age of five, as well as a number of later learners.”五岁之前学习第二语言的人以及数个后来的学习者,是限制性定语从句,故选C。 (4)考查推理判断。根据倒数第二段中的”‘Having two languages gives you two windows on the world and makes the brain more flexible (灵活的),’he said.‘You are actually going beyond language and have a better understanding of different ideas.’“拥有两种语言相当于给你世界上的两个窗口,使大脑更灵活,你会有超越语言的理解力.可知对其他学科也有帮助,故选B。 【点评】本题考点涉及推理判断,词义猜测和主旨大意三个题型的考查,是一篇科研类阅读,要求考生根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。  
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服