收藏 分销(赏)

2022年山东省青岛市第三中学高一英语测试题含解析.docx

上传人:a199****6536 文档编号:3295886 上传时间:2024-06-28 格式:DOCX 页数:10 大小:15.98KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
2022年山东省青岛市第三中学高一英语测试题含解析.docx_第1页
第1页 / 共10页
2022年山东省青岛市第三中学高一英语测试题含解析.docx_第2页
第2页 / 共10页


点击查看更多>>
资源描述
2022年山东省青岛市第三中学高一英语测试题含解析 一、 选择题 1. It took _______ building supplies to construct these energy-saving houses. It took brains as well. A. less than        B. other than       C. rather than     D. more than 参考答案: D 2. The famous athlete is considered _________ over $ 20 million in advertisements last year alone.   A. to earn          B. have earned        C. to have earned      D. having earned   参考答案: C 3. —Jack, did you see my son Harry just now? —No,Mrs. White. I _______computer games. A. have played B. am playing C. had played D. was playing 参考答案: D 4.  --My teacher punished me this morning. --Why? You’ve done nothing wrong, ______ I can see. A. as long as                 B. as far as                   C. as well as                 D. as soon as 参考答案: B 5. I promise that this matter _______ next week. A. will be taken care B. will take care of C. will take good care D. will be taken care of 参考答案: D 6. When spring ________, the snow ________ and it will become warm. A. came; will disappear                          B. came; disappears C. comes; will disappear                  D. comes; disappears 参考答案: C 7. Tim ____since he lost his job three weeks ago. A. had been unemployed                   B. was unemployed  C. has been unemployed                  D. has unemployed 参考答案: C 8. David said that it was______ his strong interest in literature_____ he chose the course. A. because of; that      B. because; so       C. because; that   D. why; because 参考答案: A 9. The top student failed again in the examination and only then ______ the importance of reading and memorizing the English texts. A. he realized    B. he had realized   C. had he realized D.did he realize 参考答案: D 10. When I talked about the thing, I felt Jane watching me uncomfortably, looking_______ she wished to speak. A. as if    B. even though   C. so that   D. in case 参考答案: A 11. ---Why are you so late? ---I got stuck in the traffic jam, or I ______ earlier. A. would arrive    B. arrived   C. had arrived    D. would have arrived 参考答案: D 略 12. With his son________ him,the old man felt unhappy. A. to disappoint B. to be disappointed C. disappointing D. being disappointed 参考答案: C 13. ____ we all know, China is developing very fast after its reforming.    A. Which          B. That            C. As             D. It 参考答案: C 14. This problem is not worth ______ again.     A. to be discussed   B. discussing    C. being discussed      D. to discuss 参考答案: B 略 15. . We should not_______ what we can do today till tomorrow. A. take off              B. give out         C. put off          D. come out 参考答案: C 略 16. The boy________on the bed________to his friend that a cock laid an egg yesterday.    A. lay;lay   B. lying;lay       C. lying;lied     D. lied;lying 参考答案: C 略 17.  Here are my neighbors ______ home was destroyed by the earthquake.    A. who                          B. which                      C. whom                      D. whose 参考答案: D 18. The rescue team was________the spot in order to save the people trapped in the coal mine. A.heading  B.heading for  C.heading on         D.heading upon 参考答案: B 略 二、 短文改错 19. 短文中共有10处错误。每处错误及修改均仅限一词;错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并 在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线( \ )划掉。 修改:在错的词下划一横线(  ),并在该词的下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 An old lady in an airplane had a blanket over her head and she did not want to take it up. The air hostess spoke to her, but the old lady said, ‘I have never been in an airplane before, and I am frightening. I am going to keep this blanket over my head when we are back on the ground again.’ Several minutes later, the captain come. He said ‘Madam, I am the captain of airplane. The weather is fine, there are no clouds in the sky, and something is going very well.’ So she continued to hide. So the captain turned and started to go back. Then the old lady looked out of from under the blanket with one eye and said, ‘I am sorry, young man, but I don’t like airplane and I am never going to fly again. But I’ll say one thing,’ she continued kind, ‘you and your wife keep your airplane very clean!’ 参考答案: An old lady in an airplane had a blanket over her head and she did not want to take it up.                                                                         off The air hostess spoke to her, but the old lady said, ‘I have never been in an airplane before,   and I am frightening. I am going to keep this blanket over my head when we are back on the frightened                                       until ground again.’Several minutes later, the captain come. He said ‘Madam, I am the captain came of∧airplane. The weather is fine, there are no clouds in the sky, and something is going very the / this                                                everything well.’ So she continued to hide. But So the captain turned and started to go back. Then the old lady looked out of from under   the blanket with one eye and said, ‘I am sorry, young man, but I don’t like airplane and I am airplanes never going to fly again. But I’ll say one thing,’ she continued kind, ‘you and your wife keep kindly your airplane very clean!’   20. 下面短文中有10处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在下面加上该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Tom and Dick are next door neighbour who work in the same office so they walked together to and from office. Some day as they were walking home together it sudden started to rain. Tom quickly opened his umbrella and said, "My wife sure has foresight(预见). She said this morning it would rain and tell me to carry my umbrella with me." Dick smiled and walked to him, said, "My wife has even great foresight. She told me not to carry an umbrella and as she knew you would certainly have with you." 参考答案: Tom and Dick are next door neighbour who work in the same office so they walked together to and from office. Some day as they were walking home together, it sudden started to rain. Tom quickly opened his umbrella and said, "My wife sure has foresight(预见). She said this morning it would rain and tell me to carry my umbrella with me." Dick smiled and walked to him, said, "My wife has even great foresight. She told me not to carry an umbrella and as she knew you would certainly have∧with you."   1.neighbour改为neighbours。neighbour为可数名词。 2.walked改为walk。应为现在时态。 3.Some改为One。One day是“一天”的意思。 4.sudden改为suddenly。 5.Sure改为surely。 6.tell改为told。 7.said改为saying,动词-ing 作伴随状语。 8.great改为greater。 9.去and。 10.have后加yours。     三、 阅读理解 21.      As a recent research shows that the more teenagers watch television, the more likely they are to develop depression(抑郁症)as young adults. The researchers used a nationwide long-term survey of adolescent(青少年的) healthy to investigate(调查)the relationship between media use and depression. They based their findings on more than four thousand adolescents who were not depressed when the survey began in 2000. As part of the survey, the young people were asked how many hours of television or videos they watched daily. They were also asked how often they played computer games and listened to the radio. Modia use totaled an average of five and one-half hours a day. More than two hours of that was spent watching TV. Seven years later, in 2007, more than seven percent of the young people had signs of depression. The average age at that time was twenty one. The researchers say they did not find an such relationship with the use of other media such as movies, video games of radio etc. But the study did find that every extra hour of television meant an eight percent increase in the chances of deveioping signs of depression. Young men were more likely than young women to develop depression given the same amount of media use. The study didn’t explore if watching TV causes depression. But one possibility is that it was taking time away from activities that could help prevent depression. Last December, the journal Social Indieators Research published a study of activities that help lead to happy lives. Sociologists from the University of Maryland found that people who describe themselves as happy spend less time watching television than unhappy people. The study found that happy people are more likely to be socially active, to read, attend religious services and to vote. 33.What is the best title of this passage? A.Media Use is Harmful to Adolescents B.Men Develop Depression Easier than Women C.Teens, Television and Depression D.Take Great care of Teenager’s depreddion 34.The result of the research seems to indicate       . A.teenagers are more likely to develop depression than adolts B.other media uses do no harm to adolescents C.those who watch no TV will not develop depression D.TV probably causes teenagers to grow up with depression 35.It can be inferred from the passage that       . A.longer use of media other than TV doesn’t increase the chance of depression B.every extra hour of media use increases the chaoce of depression C.depression is related to the use of other modal other than TV D.the influence of movies, video games and radio on depression varies 参考答案: 33.C 34.D 35.A 33.C 标题判断题。根据文章第一段的句子“As a recent research shows that the more teenagers watch television, the more likely they are to develop depression(抑郁症)as young adults.”可知,文章介绍年轻人看电视越多,长大后越有可能得抑郁症。Teens, Television and Depression是最合适的标题。故选C。 34.D 细节理解题。根据文章第五段的句子“But the study did find that every extra hour of television meant an eight percent increase in the chances of developing signs of depression.”可知,研究结果表明电视可能会导致年轻人长大后患抑郁症。故选D。 35.A 推理判断题。根据文章第五段的句子“The researchers say they did not find an such relationship with the use of other media such as movies, video games of radio etc.”可知,除了电视使用其它媒体不会增加抑郁的机会。故选A。 【备注】文章介绍年轻人看电视越多,长大后越有可能得抑郁症。 22. When someone says “well, I guess I’ll have to face the music”, it doesn’t mean that he is planning to go to hear a singer. It is something far less happy, as you are called in by your leader to explain why you did this and did that or why you did not do this or that.     At some time or another, every one of us has to “face the music”, especially as children. We can all remember father’s angry word “I wasn’t to talk to you”  and only because we did not listen to him. What a bad thing it was !     In the middle or at the end of every term, we students have to “face the music”. The result of the exam will decide whether we will face the music or not. If …that means parents’ cold faces and the contempt of the teachers and classmates. “To face the music” is well known to every American, younger or old. It is at least 100 years old. It really means that you have to do something, no matter how terrible the whole thing might be, because you know you have no choice. 64. “To face the music” means “to ____________” A. do something we don’t like to                                        B. go to the theater C. go to the music show                                                         D. do something that we want to 65. If you didn’t listen to your father’s words, you would “face the music” ,or ____________. A. do something to please him                                             B. do something to make him angry C. be punished by him                                                             D. be pleased with him 66. Before the exam, we’ll have to “face the music”. That’s why ____________. A. we like to take the exam                                                   B. we are afraid of taking the exam C. the exam is very important                                               D. we are afraid to pass the exam 67. In the third paragraph. “If...” really means “If _______________”. A. we got a “D” in the exam  B. we got an “A” in the exam  C. the exam is easy  D. the exam is difficult 参考答案: ACBA
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服