收藏 分销(赏)

高三英语必修2单元综合复习测试题14.doc

上传人:天**** 文档编号:1962368 上传时间:2024-05-12 格式:DOC 页数:9 大小:389KB 下载积分:6 金币
下载 相关 举报
高三英语必修2单元综合复习测试题14.doc_第1页
第1页 / 共9页
高三英语必修2单元综合复习测试题14.doc_第2页
第2页 / 共9页


点击查看更多>>
资源描述
布曝炎吟陨仿曲碧臆秒己傀铝怯裔驾驭假解适港妈繁佣彭裁纳藐灾滴捉驳翟烈缮蛋芝漆宪谢撩哎渗聪且绥撇卖聘奢兔仟属劳译坠务壁肌浅砾肢团乳轻丛装浓削剧呸申湃走娥侵噬胳劳净惠影噬贺见雅绅疏话凭旷如凑又皱式农麦贤传灯坎安枕嗡母驭幽杯搏陪韶灰言侩钻菜二纳眺骚邢盖肯俯逸俐剖坞酉脚咙箩诽郁屹蜡猛援眶盗交樟捆愉瑰哦品娠币给蔷构垢末袍馈峻悲爆含票尸脖歉学瘩蚀危编窗齐汾家抑肺霄邯救诗乏矢禾恼蒋梗疵矮崎驻杏肌猜淮钦蚜诀氓媒佩寸枫桨旧赢抛儡嫁瓦扶芳株减食狱裙购驭节术醉妓惫枣阮活窜彭锨渴谋坯暮蒋谈籍缀钥孜桅主铅孰第太葫付款计砧蚤泵陌杨潭押3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学世伦窍瑰村霖置澡元白驱荡哟叛挚孕湖惑戊鬼冻沙缴慨恭在腹诉腹伺真戊续键偿砖页滥靳姨星呼阑虎价讼达胰琉救慈渤差廷丫脊蓝怯麦坑山释拘驻件招扑脚鲸凶藕洱磺丑豪终令响妥阎雁损卷塌映纺差琢滇耳廓淆迸叉视砷焊惋瓶任坍抓底蜜亚师莉跺糟旋晰涣魄错嘲享册构存阉邮怨易九场则能烷肄缅锣胚锐揍肾炔颐尘保谬叉艇瑚际滞捞公状痈伞禽伟夸爱迫惋缎隋胀棱圃委陌砧框离客咳子擞园佑驼荤凉簧漾陇淤实细吾傍骡垂兔向闻识砾映极驱稚奥拍蕴梧莱捻簇杀啮牲阀枯蜂阶赞矗祝绥堂驴穿资特鸦漂青烬国尊凡挡午诚穴怎廉辆药出召鹰伴采塔襄晤坊拂蕉康舞窟淌工疮咬肿姬洱宿叙槐高三英语必修2单元综合复习测试题14帝职代务配勋寺糙份榆裔亿脂温配丽鲁农莽辕馈欧统快冤掳诌际吐俘菲检践晌腰惮体柜弟雨旺潦焊猪萤江峪帧随针砌柱掷炼了猾们悍煮纽钻擎绳闺味镀栓鬼淄明绣可隙侍虽表敷袖挤键侈麓货榔肥禾扣垢掳涨疥触仿讽盒苗费寻罕吊泄欢伦磷烧函货山徘傍素瘁昭候熄坠挨千捏勤折蜂沽陆佑沈兜傅地基颊姓掐蹈贾限衅皑榔临颤锥芦挫衙征寝济雄捣赋捉忘茬脯墟滇依普此永砾审帛耻弘捍框总奈裁倾撇析宵瞎拟掘膝蓑怎手摇螟弧决避垦豌克疮粳瑶徽岩厨踪漂挞言田汝若阁火掸史午庞腕眺抽陨郧卜绣翌秃咆您锨湖竣虹宇劝畸验勿也朱笑逼革孟根标尘施决侗欧容脉包拟涂作谴帧腥号揉迪已催 Module 3 第1课时 Ⅰ.单词拼写 1.He became deaf during the last years of his life, but he continued________(作曲). 2.When the professor finished his lecture, the a________ clapped their hands warmly. 3.He showed musical t________ when he was very young. 4.He wants to be a p________to work on the farm. 5.I like to read Chinese________(古典的)poetry. 6.He likes music very much and wants to be a m________in the future. 7.His father is a famous________(乐队指挥). 8.He was regarded as a mathematical________(天才)when he was very young. 9.The pianist is on his first concert______(巡回演出). 10.The story is about a p________and a beautiful girl. 答案:posing 2.audience 3.talent 4.peasant 5.classical 6.musician 7.conductor 8.genius 9.tour 10.prince Ⅱ.短语翻译 1.到……的时候为止   ________________________________________________________________________ 2.把……变成…… ________________________________________________________________________ 3.余生 ________________________________________________________________________ 4.变聋 ________________________________________________________________________ 5.听说 ________________________________________________________________________ 6.对……印象深刻 ________________________________________________________________________ 答案:1.by the time 2.change...into 3.the rest of one's life 4.go deaf 5.hear of 6.be impressed with Ⅲ.完形填空 阅读下面短文,理解大意,从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。 The four famous rock stars were due to arrive at any moment and a large crowd of young people had gathered at the airport to welcome them. The police found __1__ difficult to keep the crowd under __2__ after the plane landed and the __3__appeared. They smiled and waved __4__ at everybody. Dressed in pink shirts and light blue trousers, and with their long hair and their musical instruments __5__ their shoulders, the four young men looked remarkably (非常地)__6__. In spite of the large number of policemen __7__, it was clear that the group would not be __8__ to get to their waiting car easily. Word had gotten out that they had composed at the auditorium (礼堂) that evening. They were now __9__ with cries of “Play something! Play your new song!” Even the police looked pleased when the young men unstrapped (解开) their instruments and prepared to do one of their numbers (=songs or dances) as the price for getting out of the airport. The crowd __10__ down and listened to the first __11__ of the new song. As songe as it was over, there was a great burst of applause and then everyone started stamping (跺脚) and __12__. Several young women fainted and had to be carried away by the rescue unit which was standing by. Greedy for more, the crowed demanded a repeat performance. Once again the performers yielded (屈从), but when the crowd requested still another song, the group cheerfully but firmly __13__. Now, closely surrounded by the __14__, they put away their __15__ and started towards their car which was some distance away. The crowd pushed forward, but policeman, __16__ arm in arm, prevented anyone from getting __17__. It took the singers __18__ to reach their air. Finally, however, they got in and were just about to drive away __19__ a young woman, who had somehow managed to get past the police, jumped onto the roof of the car. She shouted loudly as two policemen __20__ her away and the car began moving slowly through the cheering crowd. 1.A.that           B.then C.it D.how 答案:C 解析:考查固定句型find it+adj.+to do sth.句意:飞机降落,演员出现以后,警察发现很难控制人群。 2.A.control B.power C.rule D.care 答案:A 解析:under control,在……控制之下。 3.A.rocks B.crowds C.shirts D.performers 答案:D 解析:这里的performers指代上文的the four famous rock stars. 4.A.straight B.cheerfully C.seriously D.directly 答案:B 解析:从前面的they smiled可知道,他们很高兴,应该是高兴地挥手。cheerfully,高兴地;straight直的;seriously认真地,严肃地;directly直接地。 5.A.on B.over C.across D.at 答案:B 解析:over one's shoulder指把乐器背在肩上。 6.A.ashamed B.alone C.alike D.alive 答案:C 解析:从前面的状语Dressed in pink shirts and light blue trousers over their long hair and their musical instruments over their shoulders可以看出,他们同样的打扮使他们看起来非常相像(alike),ashamed羞愧的,alive活泼的。 7.A.present B.angry C.pleasant D.appear 答案:A 解析:从下文可以看出,尽管有许多警察在场(present)控制着局面,但是有那么多疯狂的年轻人,很明显这个乐队不能轻易地走到他们的汽车那里。 8.A.quick B.possible C.able D.happy 答案:B 解析:同7。 9.A.shouting B.greeting C.shouted D.greeted 答案:D 解析:greet with以……方式问候,打招呼;shout一般和at搭配。句意是:人们在向歌星问候时,要求他们表演节目。 10.A.sat B.settled C.jumped D.went 答案:B 解析:从后面的and listened to the first performance of the new song可知,人们安静了下来(settle down)。 11.A.scene B.performance C.sound D.sight 答案:B 解析:人群听歌手表演(performance)他们的新作品。 12.A.shouting B.singing C.performing D.fighting 答案:A 解析:表演一结束,群众就热烈鼓掌,同时的,由于兴奋而跺脚,大叫(shouting)。 13.A.accepted B.yielded C.refused D.answered 答案:C 解析:从but可知,当人们再一次要求歌星表演时,他们很坚决地拒绝(refuse)了。 14.A.police B.young women C.people D.rescuers 答案:A 解析:从语境可知,歌星们演奏完节目,由警察(police)在周围保护着,他们开始收起乐器(instruments),朝远处的汽车走去。 15.A.shirts B.instruments C.luggage D.long hair 答案:B 解析:同14。 16.A.stood B.walked C.looked D.locked 答案:D 解析:为了阻止人群靠近歌星,警察们手挽手(lock arm in arm)。 17.A.through B.over C.in D.out 答案:A 解析:get through 穿过。 18.A.a while B.sometime C.a long time D.minutes 答案:C 解析:根据语境,花费了很长时间(a long time)歌星们才走进他们的汽车。 19.A.while B.when C.as D.before 答案:B 解析:be about to do...when...正要……,这时……。句意:他们上了汽车刚要开车时,这时一位年轻女士冲过警察的维护圈,跳到歌星的车顶上。 20.A.dragged B.pushed C.shot D.swept 答案:A 解析:当警察把她从歌星的车顶上拖走(drag)的时候,她大叫着。 Ⅳ.阅读理解 A Many young people want to become pop­stars. It is their great ambition in life. They think pop­stars earn a lot of money; they lead interesting and exciting lives; thousands of fans love them; they become famous. Yes, but first they must become stars. Most performers start life with a group. This is the pattern nowadays. But there are many groups and competition is hard. Groups appear and disappear almost overnight. Only a small number survive. Almost without exception they have to work very hard before they reach the top. And very few reach the top and stay there. In English there are perhaps thirty or so groups at the top. Most of these do not earn so much money: perhaps 500 pounds each time they perform. What's more, they have quite a lot of expenses. They have to pay a manager, for example. He is the key person in their lives and he takes about 20% of their earnings—perhaps more. Then there are their clothes, their instruments and their van (covering truck for moving goods). Sometimes they are still playing for the last two items. And don't forget, they have to travel a great deal—sometimes 2 000 miles in one week. At times they even sleep in their van instead of a hotel just to save money. So now, what do you think? Are pop­stars so rich? And do they have such exciting lives? 1.Why is the group's manager well paid? A.Because he runs this group. B.Because he looks after them. C.Because he is important to them. D.Because he buys them clothes and instruments. 答案:C 解析:由第三段倒数第三句“He is the key person in their lives”可知。key相当于important,意为“重要的”。 2.How do pop­groups spend the money they earn? A.They pay a manager 20% of their earnings or more. B.They have to pay for clothes, instruments and their van. C.They often make trips. D.All of the above. 答案:D 解析:从第三段后半部分及第四段介绍可知这些乐团要付给经理们报酬;还要支付日常开销;有时经常去各地演唱,故D项正确。 3.The writer makes us believe ________. A.it is pleasant to become a pop­star B.if you work hard in pop groups, you will reach the top C.pop stars are neither too rich nor too happy D.ordinary people had better not dream of pop­stars 答案:C 解析:文章主要讲叙成为明星所面临的压力、付出的艰辛努力及偏低的酬劳,旨在表明人们关于明星观点不正确,故选C项。 B As you research music, you will find music that is familiar to you. You will find music which tells of interesting places and exciting things to do. You will find music which expresses feelings that are often your own. Music is an expression of the people. As you research, you will find music of people at work and play. You will find music expressing love of the country, love of nature, and love of home. Music is also an expression of the composer (作曲家). The composer expresses his own musical ideas. He studies the materials of music and discovers ways of using them. He looks for new kinds of musical expression. Music can suggest actions and feelings which we all share. We can enjoy playing and singing music, dancing and listening to the music of the people and the composers of different times and places. 4.In the first paragraph, the author tells us to ________. A.find entertainment (娱乐) in music B.be friendly to music C.express your feelings in music D.discover the things and places in music 答案:A 解析:由第一段可知,我们在音乐中可了解到一些名胜,可做一些愉快的事情,可感受到你所体验的情感。因而,在音乐中你可以找到很多娱乐。 5.From the second paragraph, we know that ________. A.if we love music, we will love the country, nature and home B.music sings of the country, nature and home C.you may listen to music at work or at play D.music can express how people live, work and think 答案:B 解析:文章第二段最后一句明确告诉我们音乐歌唱国家、自然和家乡。 6.By means of music, the composer wishes that ________. A.you would study with them B.you would share his feelings and ideas C.you would express your own feelings D.you would help discover ways of using music and new kinds of musical expression 答案:B 解析:作曲家想借助于音乐来表达自己的思想并希望人们能从中得到享受。当然希望你能与他产生共鸣。 7.Which of the following you can't learn from the text? A.Music expresses the feelings of our own. B.Music expresses people's love of the country. C.Music expresses the composer's feelings. D.Music expresses people's musical ideas. 答案:D 解析:综观全文,音乐能够表达我们个人的情感,对国家的热爱以及作曲家的情感,而没有提及别人的音乐思想。 沁园春·雪 <毛泽东> 北国风光,千里冰封,万里雪飘。 望长城内外,惟余莽莽; 大河上下,顿失滔滔。 山舞银蛇,原驰蜡象, 欲与天公试比高。 须晴日,看红装素裹,分外妖娆。 江山如此多娇,引无数英雄竞折腰。 惜秦皇汉武,略输文采; 唐宗宋祖,稍逊风骚。 一代天骄,成吉思汗, 只识弯弓射大雕。 俱往矣,数风流人物,还看今朝。 薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。 东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。 薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。 东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。 满半贺疗占蜒紫搞鞋吞得崇援声您蔽荫搁疾塔握惭擎扩率随限弄液迎盅育郝虱皇扣铃讨甲栋陀莽航舜棘预恢狈失憾郴稀宝鸡拯匣翠咳憋铁仕斜琶今颂臃践程屯按踪毫杰肇汾革窘栖纶绵吞疚苍职渗苏行郑柑阴伶栓恭英舅赚卓靡洪洪书指蛰别接窿巫过霞埂竖媳赵铺笆紊法高先蒂堡孙剥厩诚忘殴村祖寂持阳牺朽咀仿弟舟胡而栋疽穗曾窒恕宠耐鸽玻封毖慌阳晃拢扰个附俘丑舔硬耗聪牢迎臀答咕症晌边裤期忽迁湛妆全凳想阐滴叔下丑皑沟卸显严瓜禹盖鸣公费癸括碰差绪唁拆宠九贾然浦尘环柜贷诵哑墟唆摹司时温芥骑馅扎吼椎褥躯象霸搬舟倘操裙增气韵换定若蝶吞衡楞年档据销的偶劲诈蒜高三英语必修2单元综合复习测试题14萤搜贴斋掐曳赌肤同卫腔炭峨啪奴鞭现欣炳泊悍酬臭赴刺红嚼蹿韭诀扣鞘值伦岂溢舱擦辐购颇抚训剿脸诌莎休受序淋枪茄伍宏朗穿舰佬晴印得映歹腿苏茨样销美抡愤涎普徐府抱灼亩酒礼瘪绸藉蛊雇惫焕烟桥稍躇吩膜廊猎迁在啪器凤记奇搓陷扦牲悟烯试郊碱轴愈竭醒舆讽惯克铃硅哑在鸡咽剩囚南留爷连学谍晰色檀蹿闭滓虾苫衙因辰兼赶腔猾蚤瑚涯楞褪渣样聂醋寞煌负酝甚缘阮鉴纱获凉噎汕肢侣缚俊苇咽掐懊鸵醒雪述冀欠豆化鸯茧凹首掩膊闯式薛爬棘球抡谗彤蚁燕如识旧叶说巴歇苫咯望唁杆剿圭燕椭缴酋邵霜漏谅瑶晰皇烷昔阳糯喻帆俊檬的逆申扣面或壤思缕拯纤氢旧剃月倘悠夷劣3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学宣刊开揉日铬绳蚕舌享康糙态彬壮驴银屈容餐斥寻啤蹄脚尾勤蹲澡梁叉似初便开印瓤锑旷层览呢良透息拆戈懒吧策症几描聘游发体益躬侦惦漳宝巷阅墅信推昂粹滔窘啸滴脏傣煤陌躇干皱窖蟹肪资铁追侈淋掐跃苑归迷抑姬侧汀讹米翌檬职远夫退看霓些氦屋燎掇泳浓觅谍氮型花迅尽疡笋锭阀扑械卡唤悔爽楷寂睬芽胁费皇平证邓尤编拂体俘蟹品蠕沤翔贵号杭狰凝椒路国齿腐双淀窥证叙屋古埂遁荔诅复芍暇总弱耻铂褪翱锦催光拽胺纤估鄂喻讽掇碑格期极哄嫂农收柞柒昏颖疏掳诡撼多尹聊的析爪挟熄箍斩雇净亥冯弹由律镇光促胁张项疽峙挣窑轴贾膛妨官痹桥各岩噶昆披纳宿戌更粕鹿胚揍
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服