收藏 分销(赏)

英语小学六年级上册阅读理解专项模拟试卷(附答案)(1).doc

上传人:快乐****生活 文档编号:1895031 上传时间:2024-05-11 格式:DOC 页数:8 大小:50.54KB 下载积分:6 金币
下载 相关 举报
英语小学六年级上册阅读理解专项模拟试卷(附答案)(1).doc_第1页
第1页 / 共8页
英语小学六年级上册阅读理解专项模拟试卷(附答案)(1).doc_第2页
第2页 / 共8页


点击查看更多>>
资源描述
英语小学六年级上册阅读理解专项模拟试卷(附答案)(1) 一、阅读理解 Hello, I’m Mike. I went to Hainan with my parents in the winter holiday. Everyone asked us to bring some T-shirts to Hainan, because it was very hot in Hainan. So we took many T-shirts and shorts with us. This winter, it was so strange(奇怪的), the weather was not fine. It was always cloudy and rainy, it was very cold. But we only had T-shirts and shorts. We didn’t take one coat or sweater. So we stayed in the restaurant. We went back four days later. We didn’t visit any places in Hainan. It was really a terrible trip. 1、—Where did Mike to in the winter holiday? (   ) —He went to ________. A.Beijing B.Hainan C.Xinjiang 2、Did they take any sweaters? (   ) A.Yes, they did. B.No, they didn’t. C.They forgot. 3、—What was the weather like in Hainan this holiday? (   ) —It was ________. A.good B.hot C.bad 4、—What did they do in Hainan? (   ) —They ________. A.visited many beautiful places B.took a trip C.stayed in the room 5、—What does “terrible” mean(意思)? (   ) —It means “________” A.very good B.OK C.very bad 二、阅读理解 Amy: What are you going to be, Li Fei? Li Fei: I like writing, so I want to be a writer. Amy: How about you, Jerry? Jerry: I like helping people, so I'm going to be a police officer. What about you, Tom? Tom: I like singing. I want to be a singer. And you, Liu Yun? Liu Yun: Oh, I like science. So I want to be a scientist. 6、How many children are talking? (     ) A.Four. B.Five. C.Six. 7、What is Amy going to be? (     ) A.A scientist. B.A teacher. C.We don't know. 8、Who wants to be a police officer? (     ) A.Li Fei. B.Jerry. C.Amy. 9、Does Tom like writing? (     ) A.No, he doesn't. B.Yes, he does. C.Yes, she does. 10、Liu Yun likes _________. (     ) A.writing B.singing C.science 三、阅读理解 Now the Earth is in bad condition. For example, in some places, the air and the water is so dirty that too many animals and plants are dead. At the same time, many animals and plants are in danger because of the destruction of their habitats. Luckily, people have realized the problem. On April 22nd, millions of people all over the world do something good for the Earth. Some clean up lakes and rivers, some pick up rubbish, others give speeches to call on more people to take action and not to destroy (破坏) the Earth. But can we save the Earth only by one day’s work? The future of our planet depends on our efforts. What we should do is make every day “Earth Day”. Only by taking good care of it every day can we hope to live in harmony (和谐) with nature. 11、Now the Earth is in _____ condition. (    ) A.good B.bad C.well 12、We shouldn’t _____. (    ) A.clean up lakes and rivers B.pick up rubbish C.destroy the Earth 13、Earth Day is on _____. (    ) A.March 12th B.April 22nd C.April 2nd 14、People hope to live in harmony with _____. (    ) A.habitats B.efforts C.nature 15、Which is NOT true? (    ) A.In some places, many animals and plants are dead. B.In some places, many animals and plants are in danger. C.In all places, many animals and plants are living well. 四、阅读理解 Mr King lived in a small town, but he had a job in a big city. So he moved there with his wife and his children last Tuesday. On that day Mr King took his new car out of the garage (车房) and washed it. A neighbour (邻居) came and looked at the new car for a minute. Then Mr King turned and saw him. “That's a new car. Is it yours?” The neighbour asked. “Sometimes,” Mr King answered. The neighbour was surprised. “Sometimes?” he said. “What do you mean?” “Well” answered Mr King slowly. “When there's a party in town, it's my daughter's. Where there's a football game, it belongs to (属于) my son. When I washes it and it looks very nice and clean, it belongs to my wife. And when it needs gas (汽油), it's mine.” 16、Mr King worked in _______. (    ) A.a small town B.a big city 17、Mr King lives in _______ now. (    ) A.a small town B.a big city 18、When Mr King was washing his new car, his neighbour came to ask him _______. (    ) A.if the car is new B.if the car is Mr King's 19、“Sometimes” in the story means _______. (    ) A.who needs the car, whose the car is B.the car isn't Mr King's 20、When will the car belong to Mr King? (    ) A.When there is a football game. B.When there is no gas. 五、阅读理解 Danny: Hi, Li Hua! Happy Chinese New Year! Li Hua: Hi, Danny! Happy Year of the Ox (牛,公牛). Danny: Sorry, what do you mean? Li Hua: Well, we Chinese named the years after twelve animals. This year is the Year of the Ox! It is a new start cycle of the twelve animals. Danny: Who decides the order of Chinese zodiac (生肖). Li Hua: In one story, the Jade Emperor (玉皇大帝) held a running race to choose animals for the names of the years. There were twelve animals faster than the others. The rat was the first of these twelve animals. The ox was the second. Danny: So interesting! I want to know what my Chinese zodiac. Li Hua: When were you born? Danny: I was born in 2009. Li Hua: Wow! Your birth-year animal is the rat. This year is your animal year (本命年). 21、This year is the Year of the _______. (   ) A.Tiger B.Rat C.Ox. 22、Who tells us a story about Chinese zodiac? (   ) A.Li Hua B.Danny C.Liu Hua 23、In the story, the Jade Emperor held a _______ race. (   ) A.singing B.swimming C.running 24、_______ was the first animal in the race. (   ) A.The rat B.The ox C.The horse 25、How old is Danny now? (   ) A.8 B.12 C.18 六、阅读理解 Mr Rock has some apple trees in his garden, he looks after them carefully. Now there are very good apples on the trees and Mr Rock is happy. This afternoon when he looks through the window, he sees a boy in one of his apple trees. He is helping himself eat the nice apples. Mr Rock opens the window and shouts “Hey, what are you doing there? Come down and get away, or I’ll go to see your father!” The boy is not frightened at all. “Dad” he looks up and cries, “Mr Rock wants to see you! ” 26、Mr Rock has some ____in his garden. (   ) A.pear trees B.banana trees C.apple trees D.orange trees 27、Mr Rock is happy that _____. (   ) A.his apples are very good B.he has some trees C.a boy is in the tree D.he looks after carefully 28、The boy in the tree _________. (   ) A.is counting the apples B.is looking after the apples C.is looking for his father D.is eating the apples 29、Mr Rock wants the boy ________. (   ) A.to see his father B.to come down C.eat the apples D.to be in the tree 30、Which is right? (   ) A.The boy is not frightened to see his father. B.The boy’s father is in the apple tree, too. C.Mr Rock knows the boy’s father is eating the apples. D.The boy likes eating apples. 【参考答案】 一、阅读理解 1、B     2、B     3、C     4、C     5、C 【分析】短文大意:介绍迈克一家去海南旅行的故事。 1、句意:—迈克寒假去哪里了?—他去了______。A北京,B 解析:1、B     2、B     3、C     4、C     5、C 【分析】短文大意:介绍迈克一家去海南旅行的故事。 1、句意:—迈克寒假去哪里了?—他去了______。A北京,B海南,C新疆,根据 I went to Hainan with my parents in the winter holiday.可知是海南。故选B。 2、句意:他们带着毛衣了吗?根据We didn’t take one coat or sweater. 可知没有带毛衣,故做否定回答,故选B。 3、句意:—这个假期海南的天气怎么样?—天气______。A好的,B热的,C坏的,根据This winter, it was so strange(奇怪的), the weather was not fine. 可知天气不好。故选C。 4、句意:—他们在海南做什么?—他们______。A参观了很多美丽的地方,B旅行,C呆在房间里,根据We didn’t take one coat or sweater. So we stayed in the restaurant. 可知他们呆在餐馆里。故选C。 5、句意:—“terrible”的意思是什么?—它的意思是______。A非常好,B可以,C非常坏,根据It was really a terrible trip.可知是很不好的一次旅行。故选C。 【点睛】 二、阅读理解 6、B     7、C     8、B     9、A     10、C 【分析】对话大意:艾米等几个人在谈论自己的喜好及未来的职业。 6、句意:几个孩子在交谈呢?A四个。B五个。C六 解析:6、B     7、C     8、B     9、A     10、C 【分析】对话大意:艾米等几个人在谈论自己的喜好及未来的职业。 6、句意:几个孩子在交谈呢?A四个。B五个。C六个。根据对话可知有艾米,李飞,杰瑞,汤姆和刘芸。共五人,故选B。 7、句意:艾米要成为什么?A一个科学家。B一个老师。C我们不知道。根据对话内容可知没有提到艾米要成为什么。故C选项符合,故选C。 8、句意:谁想成为警察?根据Jerry: I like helping people, so I'm going to be a police officer.可知是杰瑞。故选B。 9、句意:汤姆喜欢写作吗?根据Tom: I like singing.可知他喜欢唱歌。故做否定回答,故选A。 10、句意:刘芸喜欢______。A写作,B唱歌,C科学,根据Liu Yun: Oh, I like science. 可知是科学。故选C。 【点睛】 三、阅读理解 11、B     12、C     13、B     14、C     15、C 【导语】本文讲了环境保护的事情。 11、句意:现在地球的状况很______。A好的,B坏的,C好,根据 解析:11、B     12、C     13、B     14、C     15、C 【导语】本文讲了环境保护的事情。 11、句意:现在地球的状况很______。A好的,B坏的,C好,根据“Now the Earth is in bad condition.”,可知现在的地球状况很坏,故选B。 12、句意:我们不应该_______。A清理湖泊和河流,B捡垃圾,C毁灭地球,根据“Some clean up lakes and rivers, some pick up rubbish, others give speeches to call on more people to take action and not to destroy (破坏) the Earth.”,可知我们不应该毁灭地球,故选C。 13、句意:地球日在_______。A3月12日,B4月22日,C4月2日,根据“On April 22nd, millions of people all over the world do something good for the Earth.”,可知地球日在4月22日,故选B。 14、句意:人们希望与______和谐相处。A栖息地,B努力,C自然,根据“Only by taking good care of it every day can we hope to live in harmony (和谐) with nature.”,可知人们希望与自然和谐相处,故选C。 15、句意:哪一项不正确?A在一些地方,许多动植物已经死亡。B在一些地方,许多动植物处于危险之中。C在所有地方,许多动物和植物都生活得很好。根据短文的第一段可知选项C不正确,故选C。 四、阅读理解 16、B     17、B     18、B     19、A     20、B 【分析】短文主要讲述了金先生回答自己洗的汽车属于谁的问题。 16、句意:金先生在_________工作 解析:16、B     17、B     18、B     19、A     20、B 【分析】短文主要讲述了金先生回答自己洗的汽车属于谁的问题。 16、句意:金先生在_________工作。A一个小镇上,B一个大城市。根据文中句子Mr King lived in a small town, but he had a job in a big city.可知他在一个大城市工作,故选B。 17、句意:金先生现在住在_________。A一个小镇上,B一个大城市。根据文中句子So he moved there with his wife and his children last Tuesday.可知他现在搬到了大城市,故选B。 18、句意:当金先生洗他的新车时,他的邻居来问他__________。A车是否是新的。B车是否是金先生的。根据文中句子That's a new car. Is it yours?可知邻居来问车是否是金先生的,故选B。 19、句意:“有时”在故事中意思是__________。A谁需要汽车,汽车就是谁的。B汽车不是金先生的。根据文章最后一段内容可知谁需要车,车就是谁的,故选A。 20、句意:什么时候汽车属于金先生?A当有一场足球赛时。B当没有油时。根据文中句子And when it needs gas (汽油), it's mine.可知当没有油的时候,汽车是属于金先生的。故选B。 【点睛】 五、阅读理解 21、C     22、A     23、C     24、A     25、B 【分析】对话大意:对话介绍了中国的十二生肖的故事。 21、句意:今年是____年。A虎;B鼠;C牛;根 解析:21、C     22、A     23、C     24、A     25、B 【分析】对话大意:对话介绍了中国的十二生肖的故事。 21、句意:今年是____年。A虎;B鼠;C牛;根据对话中的This year is the Year of the Ox! 今年是牛年。故选C。 22、句意:谁告诉我们关于中国生肖的故事?A李华;B丹尼;C刘华;根据对话,可知是李华,故选A。 23、句意:在故事里,玉皇大帝举行了____比赛。A唱歌;B游泳;C跑步;根据对话中的 In one story, the Jade Emperor (玉皇大帝) held a running race to choose animals for the names of the years.在一个故事,玉皇大帝举行一场赛跑选择动物作为年份的名字。可知玉皇大帝举行跑步比赛,故选C。 24、句意:____是比赛中第一名动物。A鼠;B牛;C马;根据对话中的The rat was the first of these twelve animals. 鼠是这十二个动物中的第一名。故选A。 25、句意:丹尼现在多大了?根据对话中的 I was born in 2009.Your birth-year animal is the rat. This year is your animal year (本命年).我出生于2009年。你的生肖是鼠。今年是你的本命年。可知丹尼十二岁了,故选B。 【点睛】 六、阅读理解 26、C     27、A     28、D     29、B     30、A 【分析】短文主要讲了洛克先生花园里有一棵长得很好的苹果树,一个男孩在树上吃苹果的事情。 26、句意:洛 解析:26、C     27、A     28、D     29、B     30、A 【分析】短文主要讲了洛克先生花园里有一棵长得很好的苹果树,一个男孩在树上吃苹果的事情。 26、句意:洛克先生花园里有一些________。A梨树,B香蕉树,C苹果树,D橙子树。根据文中句子Mr Rock has some apple trees in his garden, 可知洛克先生花园里有一些苹果树,故选C。 27、句意:洛克先生很高兴_________。A他的苹果很好。B他有一些树。C一个男孩在树上。D他照看的很仔细。根据文中句子Now there are very good apples on the trees and Mr Rock is happy.可知洛克先生高兴的是树上有许多很好的苹果,故选A。 28、句意:那个男孩在树上_________。A正在数苹果。B正在照看苹果。C正在找爸爸。D正在吃苹果。根据文中句子He is helping himself eat the nice apples.可知那个男孩正在树上吃苹果,故选D。 29、句意:洛克先生想那个男孩_________。A去见他的爸爸。B下来。C吃苹果。D在树上。根据文中句子Come down and get away, or I’ll go to see your father!可知洛克先生让男孩下来离开,否则带他去见他的爸爸,所以B选项正确,故选B。 30、句意:哪一个是正确的?A这个男孩不害怕见到他的父亲。B男孩的爸爸也在树上。C洛克先生知道男孩的爸爸正在吃苹果。D男孩喜欢吃苹果。根据文中句子The boy is not frightened at all.可知男孩不害怕去见他的爸爸,故选A。 【点睛】
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 小学英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服