收藏 分销(赏)

小学英语五年级下学期阅读理解专项复习试题测试卷(含答案).doc

上传人:精*** 文档编号:1772278 上传时间:2024-05-09 格式:DOC 页数:7 大小:207.54KB 下载积分:6 金币
下载 相关 举报
小学英语五年级下学期阅读理解专项复习试题测试卷(含答案).doc_第1页
第1页 / 共7页
小学英语五年级下学期阅读理解专项复习试题测试卷(含答案).doc_第2页
第2页 / 共7页


点击查看更多>>
资源描述
小学英语五年级下学期阅读理解专项复习试题测试卷(含答案) 一、阅读理解 Some monkeys are playing in a tree near a lake. They are having a good time. Suddenly a little monkey cries, “Look, the moon has dropped into the water (掉进了水里).”” “Get it out” says the old monkey. The little monkey hangs from the tree by his tail. Then each monkey hangs from others by their legs. At last they get to the water, but they still cannot scoop up the moon. Another little monkey finds half a gourd (葫芦) to scoop up the moon. Aha! He gets the moon in the gourd. At that time, all the monkeys come for the moon. But suddenly the gourd drops and the moon is broken. The monkeys are very sorry. But when they look up, they find the moon is still high up in the sky, shining brightly. 犇1、Some monkeys ______ in a tree near a lake. (    ) A.are crying B.are climbing C.are playing 犇2、The monkeys are ______. (    ) A.having dinner B.having a good time C.having supper 犇3、The little monkey hangs from the tree by ______. (    ) A.his hand B.his tail C.his arm 犇4、Each monkey hangs from others by ______. (    ) A.their legs B.their arms C.their hands 犇5、They find moon ______ still high up in the sky, shining brightly. (    ) A.is B.isn't C.can’t 二、阅读理解 2. 犇 Jack is a little boy. He is only five years old. One day, he went to the cinema.It was his first time to do that. He was late. He bought a ticket quickly and ran into the cinema. But after two or three minutes he came out. bought a second ticket and ran into the cinema. After a few minutes he came out again and bought a third ticket Two or three minutes later he came out and bought another ticket. Then the girl in the ticket office asked Jack. "Why do you buy so many tickets? How many friends do you meet? "Jack answered, "No, I have no friends here. But a big boy always stops me at the door and tears my ticket 犇1、Jack is only ________. (    ) A.four years old B.five years old C.three years old 犇2、It was his ________ time to go to the cinema. (    ) A.second B.third C.first 犇3、Jack bought ________ tickets in all (总共) that day. (    ) A.four B.three C.two 犇4、Does Jack have many friends? (    ) A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.Yes. he doesn’t. 犇5、The big boy is a ________. (    ) A.bad boy B.cinema worker C.foolish boy 三、阅读理解 Today is the sixth of May. It is Nancy’s birthday. She is eleven years old. There is a birthday party in the evening at her home. Many friends come. They all have fun at the party. Helen is listening to music. Yang Ling is playing the piano. Wang Bing and Mike are playing computer games. Now, it is time for the birthday cake. All the children sing “Happy Birthday” together for Nancy. Then, Nancy makes a wish, blows out the candles and cuts the cake. Everyone enjoys the party very much. 犇11、Nancy’s birthday is on _______. (  ) A.the six of March B.the sixth of April C.the sixth of May 犇12、The birthday party is _______. (  ) A.in the morning B.in the afternoon C.in the evening 犇13、______ children come to the party. (  ) A.Three B.Four C.Five 犇14、There are ______ candles on the birthday cake. (  ) A.nine B.ten C.eleven 犇15、Nancy ______ before blowing out the candles. (  ) A.eats the cake B.cuts the cake C.makes a wish 四、阅读理解 Jack is a little boy. He is five. He likes reading comic books with his father and mother. Jack's father is a head teacher. He gets to school by bike every day. Jack's mother is a businesswoman. She often goes to other countries. She likes cooking Italian food very much. Jack lives in New York with his parents. But his grandparents live in San Francisco. It is very far from New York. Today Jack's mother is taking him to visit his grandparents. They are going there by bus. There are some people on the bus. They are sitting on the seats. Jack is very happy. He is running on the bus. His mother says, "Don't run. You will hurt yourself. Sit down, please." "I like to see my grandparents very much. I want this bus to go faster!" Jack says. All the people on the bus laugh at him, but he does not know why. 犇16、What is Jack's hobby? (    ) A.Taking a bus. B.Reading comic books. C.Eating Italian food. 犇17、How does Jack's father go to work? (    ) A. B. C. 犇18、—Where does Jack live? (    ) —He lives in___________. A.New York B.Canberra C.San Francisco 犇19、—How does Jack feel today? (    ) —He feels ___________. A.angry B.afraid C.happy 犇20、Why is Jack running on the bus? (    ) A.Because he wants to do sports. B.Because he wants the bus to go faster. C.Because he likes running on the bus. 五、阅读理解 阅读短文,选出最佳答案。 A man was walking through(穿过) a forest. He had a few caps in his hands. In the forest there were a lot of monkeys. The day was hot, so he decided to have a rest under a tree. He put one cap on his head and lay down to sleep. When he woke up, he couldn’t find his caps. “Where are my caps?” he cried and looked up. He saw some monkeys in the trees. Each had a cap on its head. “Give me back my caps!” shouted the man to the monkeys. But the monkeys didn’t understand him. They only jumped, laughed and danced. “How can I get back my caps?” he thought hard. In the end he had an idea. He took off his cap and threw(扔) it on the ground. The little animals did the same thing. Happily the man picked up all the caps and went on his way. 犇21、One day a man was going __________.(    ) A.to the forest B.through the forest C.to a village 犇22、The man decided to have a rest because _________.(    ) A.he was hungry B.he was tired C.the day was hot 犇23、When the man woke up____________.(    ) A.he found his caps were gone B.he had a fever C.he found many monkeys 犇24、The man wanted to get his caps back, and he shouted to the monkeys, but it didn’t work. Why? (    ) A.Because the monkeys wanted to laugh at him. B.Because the monkeys wanted to wear the caps. C.Because the monkeys didn’t understand him. 犇25、The man was ______when he got all his caps back. (    ) A.angry B.surprised C.pleased 六、阅读理解 Paul is always late for school. It is eight ten in the morning. The students are having an English lesson in the classroom. Paul opens the door and comes in. “Paul, why are you late for school every morning?” his teacher asks. “When do you leave home?” “I leave home at seven forty-five.” Paul answers. “Is your home far from our school?” his teacher asks. “No, about ten minutes’ walk.” “Then why are you late?” “Every day on my way to school I see a sign. It says: School! Go Slowly!” 犇26、Paul goes into his classroom at _____. (  ) A.7:45 B.8:00 C.8:10 犇27、Paul leaves home at _____. (  ) A.8:10 B.7:45 C.8:00 犇28、Paul’s home is _____ his school. (  ) A.near B.far from C.behind 犇29、Paul is always late for school because _____. (  ) A.he gets up late B.he doesn’t know the time C.he walks slowly 犇30、Which of the following is RIGHT? (  ) A.Something is wrong with Paul’s feet. B.There is a sign in Paul’s school. C.The sign is for drivers. 【参考答案】 一、阅读理解 解析:犇1、C     犇2、B     犇3、B     犇4、A     犇5、A 【分析】该篇主要讲述了猴子捞月的故事。 犇1、句意:一些猴子在湖边的树上____。A正在哭,B正在爬,C正在玩。根据Some monkeys are playing in a tree near a lake.可知一些猴子在湖边的树上玩耍,故选C。 犇2、句意:猴子____。A吃晚餐,B玩的开心,C吃早餐。根据They are having a good time.可知猴子们玩的很开心,故选B。 犇3、句意:小猴子用____挂在树上。A它的手,B它的尾巴,C它的胳膊。根据The little monkey hangs from the tree by his tail.可知小猴子用尾巴挂在树上,故选B。 犇4、句意:每只猴子都用___吊在别的猴子身上。A它们的腿,B它们的胳膊,C它们的手。根据Then each monkey hangs from others by their legs.可知每只猴子都用腿吊在别的猴子身上,故选A。 犇5、句意:他们发现月亮仍然高高___天空中,明亮地闪耀着。A是,B不是,C不能。根据they find the moon is still high up in the sky, shining brightly.可知他们发现月亮仍然高高挂在天空中,明亮地闪耀着,故选A。 二、阅读理解 解析:犇1、B     犇2、C     犇3、A     犇4、B     犇5、B 【分析】短文大意:短文主要讲述杰克去电影院看电影发生的事儿。 犇1、句意:杰克只有__。由短文 He is only five years old.可知杰克只有五岁,A四岁,B五岁,C三岁,故选B。 犇2、句意:那是他__次去电影院。由短文It was his first time to do that.可知那是他第一次去电影院,A第二,B第三,C第一,故选C。 犇3、句意:杰克那天一共买___张票。由短文短文可知他一共买了四张票,A四,B三,C二,故选A。 犇4、句意:杰克有很多朋友吗?由短文"Jack answered, "No, I have no friends here.可知杰克没有朋友,因此应作否定回答,结合选项B符合题意,故选B。 犇5、句意:那个大男孩是一个___。由短文推测那个男孩应是电影院工作人员,结合选项B符合题意,故选B。 【点睛】 三、阅读理解 解析:犇11、B     犇12、C     犇13、B     犇14、C     犇15、C 【分析】本文主要讲了南茜的生日聚会。 犇11、句意:南茜的生日在_____。根据“Today is the sixth of May. It is Nancy’s birthday.”可知南茜的生日在5月6日,A3月6日,B4月6日,C5月6日。故选B。 犇12、句意:生日聚会在_____。根据“There is a birthday party in the evening at her home.”可知生日聚会在晚上,A在早上,B在下午,C在晚上。故选C。 犇13、句意:_____个孩子来聚会了。根据短文可知有Helen,Yang Ling,Wang Bing,Mike,可知一共有4个孩子来聚会,A3,B4,C5。故选B。 犇14、句意:生日蛋糕上有______支蜡烛。根据“It is Nancy’s birthday. She is eleven years old.”可知蛋糕上有11支蜡烛,A9,B10,C11。故选C。 犇15、句意:南茜在吹灭蜡烛前______。根据“Then, Nancy makes a wish, blows out the candles and cuts the cake.”可知吹灭蜡烛前许愿,A吃蛋糕,B切蛋糕,C许愿。故选C。 四、阅读理解 解析:犇16、B     犇17、A     犇18、A     犇19、C     犇20、B 【分析】本文介绍了杰克一家人及杰克的妈妈带杰克去看望外祖父母时在公交车上发生的事。 犇16、句意:杰克的爱好是什么?A坐公交车。B看漫画书。C吃意大利食物。根据He likes reading comic books with his father and mother.,可知杰克的爱好是看漫画书,故选B。 犇17、句意:杰克的爸爸怎么去上班?根据Jack's father is a head teacher. He gets to school by bike every day.,可知杰克的爸爸骑自行车去上班,故选A。 犇18、句意:—杰克住在哪里?—他住在______。A纽约,B堪培拉,C旧金山,根据Jack lives in New York with his parents.,可知杰克住在纽约,故选A。 犇19、句意:—杰克今天感觉怎么样?—他感觉很______。A生气的,B害怕的,C高兴的,根据Jack is very happy.,可知杰克今天感觉很高兴,故选C。 犇20、句意:杰克为什么在公交车上跑?A因为他想做运动。B因为他想让公交车开得更快。C因为他喜欢在公交车上跑步。根据I want this bus to go faster!,可知杰克在公交车上跑是因为他想让公交车开得更快,故选B。 【点睛】 五、阅读理解 21、B     犇22、C     犇23、A     犇24、C     犇25、C 【解析】 解析:犇21、B     犇22、C     犇23、A     犇24、C     犇25、C 【解析】 六、阅读理解 26、C     犇27、B     犇28、A     犇29、C     犇30、C 【解析】 犇26、句意:保罗____走进教室。根据“It is eight ten in the mor 解析:犇26、C     犇27、B     犇28、A     犇29、C     犇30、C 【解析】 犇26、句意:保罗____走进教室。根据“It is eight ten in the morning. The students are having an English lesson in the classroom. Paul opens the door and comes in.”可知是8:10,同学们在上课的时候,保罗进来的,故选C。 犇27、句意:保罗____离开家。根据“I leave home at seven forty-five.”可知是7:45离开家的,故选B。 犇28、句意:保罗的家离学校_____。根据“Is your home far from our school?” his teacher asks. “No, about ten minutes’ walk.”可知家离学校近near,故选A。 犇29、句意:保罗总是迟到,因为_____。根据“Every day on my way to school I see a sign. It says: School! Go Slowly!”可知迟到元音是因为他看到标志上写着慢慢走,就慢走了,故选C。 犇30、句意:以下哪个是对的?A保罗腿受伤了,原文没提到,不对;B保罗的学校有个标志,标志是在路上,不是学校,不对;C标志是给司机的。对,故选C。
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 小学英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服