资源描述
牛津译林版英语单元复习试卷(7B Unit 56)
牛津译林版英语单元复习试卷
(7B Unit 5-6)
I、用所给单词得正确形式填空:
l、 It's really an__________ ( amaze) dance、 It just always brings the house down
2、 I tried to stop my father from ___________ (smoke), but failed、
3、 English has hurt me a thousand __________ (time), but I still regard it as my first love、
4、 Family values are ________ (sudden) the name of the game、
5、 He skimmed the pages quickly, then read them again more_____________( careful) 、
6、 A ___________ (surprise) number of customers order the same sandwich every day、
7、 I was not ____________ (surprising) in the least、
8、 The next morning we went _____________ (ride) again、
9、 He was _____________ (hit) on the head、
10、 The front door is _____________ (lock) and all the windows are firmly shut、
Ⅱ、 单项选择
1、 ---Excuse me, can you tell me ______________________?
---At about 8 0'clock、
A、 what time the plane arrive in Beijing B、 what time the plane will arrive Beijing
C、 what time the plane will reach Beijing D、 what time will the plane get to Beijing
2、 ---Will you see the film Cinderella with us tonight?
---No, I ____________ it last week、
A、 see B、 have seen ﻩC、 saw ﻩ D、 will see
3、 ---Mom, must I go shopping with you?
---No, you ___________ 、 You can watch the film Big Hero 6 with your friends、
A、 needn't B、 can't C、 shouldn't D、 mustn't
4、---What do you remember about Grade 7?
---I remember __________ a prize、
A、 to wm B、 winning C、 win D、 wining
5、 ---Would you like some more noodles, Celia?
---Yes, just ______________ , please、
A、 a few B、 few ﻩ ﻩC、 a little D、 little
III、 完形填空
先通读短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入相应空白处得最佳答案。
I was flying to New York at night、 Suddenly, a storm broke and the plane began to be tossed(颠簸)around、
When I looked 1 the plane, I could see that nearly all the passengers were worried and afraid、 The future seemed terrible and many were 2 if they would make it through the storm、
Then , I 3 saw a little girl、 It seemed that the storm meant 4 to her、 She sat on her seat reading a book、 Sometimes she closed her eyes, then she would read again, with no 5 or fear in her eyes、 When the other passengers were scared(惊恐得) half to death, that child was pletely calm and 6 、 I couldn’t believe my eyes、
When the plane finally reached New York, I was not surprised to 7 that all the passengers were hurrying to e out、 I stopped and spoke to the girl whom I had 8 for such a long time、 I asked 9 she had not been afraid、
The child replied, “My daddy is the 10 , and he is taking me home、”
1、A、at ﻩB、 around ﻩC、 up D、 into
2、A、wondering ﻩB、 expecting ﻩﻩC、 suddenly D、 certainly
4、A、something B、 anything ﻩ C、 everything D、 nothing
5、A、pride B、 worry C、 anger ﻩD、 regret
6、A、unafraid ﻩB、 nervous ﻩC、 active D、 tired
7、A、say B、 hear ﻩC、 find D、 think
8、A、known B、 watched C、 helped ﻩD、 protected
9、A、whether B、 how ﻩC、 when ﻩD、 why
10、A、guard B、 driver C、 pilot D、 traveller
IV、翻译句子
1、 昨天我到家时,她在等我。
___________________________________________________________________
2、 我爷爷说她永远不会停止学习。
My grandpa says ____________________________________________________、
3、 记住带上您得手机。
_____________________________________your mobile phone、
4、 那位志愿者正试图打开这个锁着得箱子。
The volunteer is ________________________________________________________、
5、 在湖里游泳很危险。
____________________________________________________ swim in the lake、
V、阅读理解
Monarch butterflies from eastern Canada make the most amazing journey in the insect world、 Each year, this butterfly travels about 3000miles to its winter home in central Mexico(墨西哥)、 How can it fly so far? And why does it make this long and dangerous trip? Scientists still don’t have an answer、
For many years, people in Mexico wondered where the orange-and-black butterflies came from every winter、 Then, in 1937, a scientist started to follow and study the butterflies、 For the next 20 years, he discovered that one butterfly started its journey in Canada、 Four months later, it arrived in Mexico、
The length of the butterflies find their way back to the same place? Another amazing thing is that the butterflies always return to the same area in central Mexico、
How do the butterflies find their way back to the same place? This is an interesting question because only every fourth generation(代)makes the trip south、 In other words, the butterfly that travels to Mexico this year is the great-great-grandchild of the butterfly that traveled there last year、
Each year, four generations of a Monarch butterfly family are born、 Each generation of the family has a very different life、 The first generation is born in the south in late April、 It slowly moves north, reproduces(繁衍), and then dies、 On the trip north,two more generations are born, reproduce, and die、 Each of these generations of butterflies is born、 This generation has a much longer life、 It lives for about eight months、 This generation of butterflies makes the amazing journey back to the winter home of its great-great-grandparents、 The butterflies spend the winter there, and in the spring they reproduce and then die、 Their offspring will be the first generation of the next circle of life、
Today, people are still studying the Monarch butterfly、 But they are not clear about everything、
1、The best title of the passage can be ________、
A 、Family of Monarch butterflies B、 Mystery of Monarch butterflies
C 、Monarch butterflies’ birthplace D 、Monarch butterflies’ winter home
2、It took the scientist ______ to find out that monarch butterflies came from Canada、
A 、 20 years B、 four months C 、five weeks D 、eight months
3、We know that the _____ generation of Monarch butterflies travel back to central Mexico、
A 、first B、 second C 、third D 、fourth
4、The underlined word “offspring” in the passage is closest in meaning to______、
A 、 seasons B、 butterflies C 、children D 、parents
5、Which statement is true according to the text?
A 、Monarch butterflies spend winter in eastern Canada、
B 、The four generations have the same length of life、
C 、Some generations die on the way north to Canada、
D 、Scientists are clear about everything of the butterflies
VI、书面表达
我国不少城市正在推广公共自行车,提倡人们“绿色出行,低碳生活”。现在某英文网站就此话题征文,请您参考下面得要点提示用英语写一篇短文投稿,谈谈推广公共自行车得好处。
内容要点:
优
势
1、 比汽车便宜得多,每个人都买得起
2、 在上学、上班时段交通特别繁忙,如果有更多得人选择骑自行车,街道上就会有更少得汽车,也不会那么拥挤
3、 有利于保护环境, 因为……(请自拟一点)
4、 ……(请自拟一点)
愿 望
……(请自拟一点)
要求:1、短文内容须包含所有提示信息,可适当发挥,……部分请自拟内容作答;
2、词数90左右。开头部分已给出,不计入总词数;
3、表达中请勿提及真实校名及本人姓名。
提示:低碳生活:low-carbon life
Now, public bikes are provided for people in many cities in China、 I think it’s a good thing、
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________
答案:
1、1、amazing 2、smoking 3、times 4、suddenly 5、 carefully 6、surprising 7、surprised 8、riding 9、 hit 10、 locked
Ⅱ、 1~5 CCABA
Ⅲ、 1~5 BACDB 6~10 ACBDC
lV、1、He was waiting for me when I got/arrived/reached home yesterday、
2、 he never stops studying、
3、 Remember to take
4、 trying to open the locked box
5、 It's dangerous to
V、【文章大意】本文是对一神神秘蝴蝶得研究。
1、 B解析:主旨大意题。通读全文可知,本文是对一种神秘蝴蝶得研究。故选B。
2、 A解析:细节理解题。根据第二段第三行“For the next 20 years, he discovered that one butterfly started its journey in Canada、”可知,那个科学家花了20年得时间进行研究。故选A。
3、 D解析:细节理解题。根据倒数第二段可知,第四代蝴蝶是寿命最长得一代;根据第五段倒数第三行“This generation of butterflies makes the amazing Journey back to the winter home of its great-great-grandparents、”可知答案,故选D。
4、 C解析:词义猜测题。该词所在句子得意思是它们 死后它们得后代又将是下一次循环得第一批。所以该 词意为“子孙,后代”。故选C。
5、 C解析:推理判断题。根据文章倒数第二段第二行 “The first generation is born in the south in late April、 It slowly moves north, reproduces, and the dies、”可知,是它们往牝迁移得过程中就有一些去世了。故选C。
Ⅵ、 【写作指导】本文主要是要求写一篇有关环保得话题。骑自行车出行有哪些优点,这是文章得主要部分。内容需包括表格中得内容,另外自己要补充两点。比如说骑自行车不污染环境、可以锻炼身体、有助于减肥等;最后表达自己得愿望。因为是议论性得文章,用现在时态来表达。
One possible version
Now, public bikes are provided for people in many cities in China、 I think it's a good thing、
Firstly, bikes are much cheaper than cars and everyone can afford them、 Secondly, as we know, there is heavy traffic when people go to school or work、 If more people choose to ride bikes, there will be fewer cars and the streets won't be as crowded as they are now、 Thirdly, we can ride bikes to keep fit、 The most important thing is that riding bikes can help protect the environment because it won’t bring pollution to our environment、
I hope more and more people can ride bikes and live a low-carbon life、
展开阅读全文