收藏 分销(赏)

2015-2016学年高中英语-13.3-SectionⅢ-Lesson-3-Making-Guesses-about-People课时训练-北师大版必修5.doc

上传人:仙人****88 文档编号:11578600 上传时间:2025-07-31 格式:DOC 页数:5 大小:63KB 下载积分:10 金币
下载 相关 举报
2015-2016学年高中英语-13.3-SectionⅢ-Lesson-3-Making-Guesses-about-People课时训练-北师大版必修5.doc_第1页
第1页 / 共5页
2015-2016学年高中英语-13.3-SectionⅢ-Lesson-3-Making-Guesses-about-People课时训练-北师大版必修5.doc_第2页
第2页 / 共5页


点击查看更多>>
资源描述
Lesson3 Making Guesses about People Ⅰ.根据句意及汉语或首字母提示完成句子 1.Jack cut his hand with a knife,and it was b     .  答案:bleeding 2.No chair is here.Please sit on the b      under the tree.  答案:bench 3.—Why do you know Kavin looks u     ?  —Because his favourite cat is missing. 答案:upset 4.—I’d like to write to you.Could you tell me your p     ?  —All right.It’s 233200. 答案:postcode 5.Mum gave me a tight h      and said,“I love you,dear.”  答案:hug 6.The mother is fond of kissing her baby on the      (脸颊).  答案:cheeks 7.I think even the greatest      (学者)cannot solve this difficult problem.  答案:scholar 8.It was a great      (欣慰)to find that my family were all safe.  答案:relief 9.Fred claimed that he could see a      (麻雀)two hundred paces away.  答案:sparrow 10.He is said to be the founder of modern      (天文学).  答案:astronomy Ⅱ.用适当的情态动词填空 1.Here are only ten chairs.We      one more.  答案:need 2.In summer in our city it’s hot,but sometimes it      be very cool.  答案:can 3.Mr Smith      attend the meeting tomorrow,but he hasn’t confirmed that he is coming.  答案:might 4.—Is it Tom who took the tape cassette away? —It      be him.He went home five hours ago.  答案:can’t 5.In our class,the students      talk in class.  答案:mustn’t Ⅲ.用方框内所给短语的适当形式填空(每个限用一次) lose one’s way,leave behind,on one’s own,tell sb.off 1.All of the child’s relatives lost their lives in the earthquake,and now he lives       .  答案:on his own 2.In the park the boy       and couldn’t find his home.  答案:lost his way 3.Repairing the car cost Bruce nearly five hundred dollars,but it refused to work,so he decided      the repairman      .  答案:to tell;off 4.Busy talking with my old friend,I      my newly bought dictionary      on the bus.  答案:left;behind Ⅳ.阅读理解 A My family has lived in my childhood home since I was two weeks old.Seventeen years later,as I got ready to leave for university,my parents decided that our charming little house was no longer the ideal place we lived and that it was time to move.And naturally,I panicked. At first that we would leave my childhood home was gruesome.After all,this was the place where I used to run around with friends and where I would sit for hours staring out of the window,making up songs about the passers-by.If we were to move,the new house wouldn’t be my home at all,just a strange,new place. I’d come to terms with the idea of leaving childhood things behind,despite the fact that the decision to move wasn’t mine.And then it hit me:this was what the move was really about.I wasn’t concerned with losing my childhood bedroom,or having to take an extra bus to get to school.What was bothering me was that I’d be faced with a huge reminder that I’d soon be completely responsible for myself. When I do go to university,I’ll go without a safe place to come home to.Of course,I’ll have my family’s love and support,but symbolically I’ll never be able to go home again. As graduating high-school students,we’re all in love with the idea of going away and having wild adventures,provided we always have some place to return to.Leaving the family home behind is really just growing up without a safety net.It’s not a great change,but still nothing to smell.The move from one place in life to another is an important one.Because it’s true;you can never go home.Not really.But maybe,once you’ve had an adventure or two,you can go back for a nice visit. 1.When did the writer’s parents decide to move? A.After he went to college. B.At the age of his seventeen. C.When he was only two weeks old. D.Before he graduated from high school. 提示:细节理解题。根据第一段第一、二句可知,在作者十七岁时其父母决定搬家。 答案:B 2.The underlined word “gruesome” most probably means “   ”.  A.unpleasant      B.exciting C.necessary D.vital 提示:词义猜测题。第二段作者重点说明了要离开时的心情,根据此词后面的内容可知作者对于离开感觉不高兴。 答案:A 3.About moving what made the writer upset was that    .  A.it wasn’t his own decision to move B.he was concerned with losing his childhood bedroom C.he’d soon have to take responsibility for himself D.he had to take an extra bus to get to school 提示:细节理解题。由文章第三段中的“WhatwasbotheringmewasthatI’dbefacedwithahugereminderthatI’dsoonbecompletelyresponsibleformyself.”可知,作者感到烦扰的是离开老家后自己得独立负责了。 答案:C 4.What does the fourth paragraph mean? A.The writer is eager to go to university. B.The writer’s parents love and support him. C.He feels comfortable even if he has no safe place to come home to when he goes to university. D.The writer feels a little down because he’ll never be able to go home again. 提示:主旨大意题。根据该段最后一句but的转折可以看出作者对于离开老家感到有些失落。 答案:D B TFKKidReporterAdrianaPalmieriinterviewsSelenaGomezbeforethesinger’sUNICEFbenefitconcert(amusicalperformanceheldtoraisemoneyforpeopleinneed)onJanuary 19,inNewYorkCity. Selena Gomez is back!After taking a year off from singing to work on her acting career,including the making of a new movie,Selena is back in the recording studio(录音室).She kicked off the return of her musical career on January 19 with a benefit concert to support United Nations Children’s Fund(UNICEF),an international charity organization.“There’s no better feeling than being back on stage,”Selena told TFK.The singer will begin touring again this spring,after the release of her new album(唱片) in March. Selena has spent the last three years as an ambassador(大使)for UNICEF,which helps kids in 190 countries.“I believe in the organization,”Selena told TFK.“I’ve been able to see what they do for kids and how they save kids’ lives all over the world.I think they’re great.”UNICEF aims to improve children’s health and education,particularly in poor countries.Selena helps create awareness about UNICEF by hosting benefit concerts and events,as well as by visiting some of the countries the organization supports. “When I started,24,000 children died of preventable causes every day,”Selena told TFK.“My goal is to help bring that number down to zero,and to do what I can.”Selena has visited Ghana for UNICEF,and is planning to visit Tanzania this year,a country UNICEF is helping to grow and change.Tanzania would be her fourth trip with UNICEF. When TFK asked Selena about her interests and how she spends her free time,Selena answered,“I like to sleep!”Selena also has six dogs that keep her busy.“If I didn’t act or sing,I would go to cooking school,”she said.“I love to eat;I love to cook.”Selena also loves to act.When asked about her role model,Gomez named actress Rachel McAdams.“I think she’s beautiful,and she’s a successful actress.I hope to have a career like hers one day.” 5.What does Selena think of UNICEF? A.It is badly in need of money. B.It faces an uncertain future. C.It has a long way to go. D.It is doing a good job. 提示:细节理解题。根据第三段中的“I’vebeenabletoseewhattheydoforkidsandhowtheysavekids’livesallovertheworld.Ithinkthey’regreat.”可知,赛琳娜认为联合国儿童基金会所做的事是很伟大的。故选D项。 答案:D 6.What will Selena do this year? A.Act in a new movie. B.Pay a visit to Tanzania. C.Travel around the world. D.Host several benefit concerts. 提示:细节理解题。根据第四段中的“...isplanningtovisitTanzaniathisyear...”可知,B项正确。 答案:B 7.From the last paragraph we can learn that Selena    .  A.doesn’t like animals B.prefers acting to singing C.hopes to have a successful career D.goes to a cooking school every day 提示:推理判断题。根据最后一段中的“Ithinkshe’sbeautiful,andshe’sasuccessfulactress.Ihopetohaveacareerlikehersoneday.”可知,赛琳娜梦想跟自己的偶像一样,有朝一日能够拥有成功的事业。故选C项。 答案:C 8.What would be the best title for the text? A.UNICEF:a charity organization B.Selena Gomez:a famous singer C.A benefit concert D.A voice for help 提示:标题归纳题。赛琳娜重返歌坛,她举办义演音乐会,帮助贫困地区的孩子。故D项作标题形象贴切。 答案:D Ⅴ.语法填空 M:I’m so relieved.I just finished the story I was working on for our creative writing course. W:I haven’t finished mine  1 .I had trouble  2 (get)past the beginning.  M:How come? W:I was really happy to be writing a detective story.But after the first few pages,I just  3  write any more.  M:The same thing  4 (happen)to me.You can talk to Mrs.Wilson about it.  W:Actually,I went to ask for more time to finish the writing.But instead she gave me some good advice.She said the first thing I should do is just write anything that comes into my mind even if it doesn’t make any  5 .  M:That’s interesting.When I got  6 (stick),I stopped to do  7  else,you know,do some for one of my other courses.  W:Her methods seem to have worked for me.I have written most of the story,and I should be able to hand it  8  on time,but I still need to go to the jewelry store.  M:You are going shopping? W:I’m going there for my story.My detective story involves  9  jewelry store robbery,so I want to go there in order to take a look at  10  the cases are arranged and where the security cameras are placed.  答案:1.yet 2.getting 3.couldn’t 4.happened 5.sense  6.stuck 7.something 8.in 9.a 10.how
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服