收藏 分销(赏)

山东专版金版新学案2011高三英语一轮 测试卷 外研版必修26 .doc

上传人:pc****0 文档编号:6470458 上传时间:2024-12-09 格式:DOC 页数:5 大小:35KB 下载积分:10 金币
下载 相关 举报
山东专版金版新学案2011高三英语一轮 测试卷 外研版必修26 .doc_第1页
第1页 / 共5页
山东专版金版新学案2011高三英语一轮 测试卷 外研版必修26 .doc_第2页
第2页 / 共5页


点击查看更多>>
资源描述
必修2 Module 6 课时作业(十二) Films and TV Programmes  电影与电视节目 Ⅰ.单项填空 1.(2009年海淀一模)When it was his turn to deliver his speech,________,he walked towards the microphone. A.nervously and embarrassingly B.nervously and embarrassedly C.nervously and embarrassing D.nervous and embarrassed 2.Much________my surprise,every student looked at me________surprise when I came into the classroom. A.in;to          B.to;by C.to;in D.in;in 3.He was busy writing the story all the morning,pausing________to search for the right word. A.occasionally B.eventually C.urgently D.conveniently 4.There is nothing to prevent you from making________as Mr Butter has made. A.as a great success B.so a great success C.so great success D.as great a success 5.You should try to practise the piano________even when you’re busy.As you know,practice makes perfect. A.now and then B.here and there C.more or less D.sooner or later 6.—Do you allow your son to go to any Internet cafe on holidays? —________not! A.Extremely B.Thoroughly C.Absolutely D.Completely 7.The Chinese film,________Tang Dynasty,is well received by many foreign viewers. A.is set in B.setting in C.set in D.be set in 8.I really think________impossible to finish the work in such a short time,don’t you think so? A.it B.this C.them D.that 9.What an interesting role she________in the film!No wonder she has won the best actress. A.took B.made C.had D.played 10.The first textbook written for teaching English as a foreign language________in the 16th century. A.came about B.came across C.came out D.came over 11.What________it is to travel around the world by sea! A.a fun B.pleasure C.fun and a pleasure D.a fun and a pleasure 12.—I was________by the movie,what do you think of it? —That’s what I love,the plot is really________. A.moving;moving B.moved;moved C.moving;moved D.moved;moving 13.I’ll be late and mother will be angry with me,but I don’t________it. A.care for B.care about C.take care D.take care of 14.The girl was made________she didn’t love at all. A.marry a man B.to marry a man C.to marry to a man D.to marry with a man 15.________in the queue for half an hour,Tom suddenly realized that he had left his wallet at home. A.To wait B.Have waited C.Having waited D.To have waited Ⅱ.阅读理解 (2010年河北衡水中学期中测试) Forget counting sheep.Next time you are having trouble going to sleep,try putting on a jazz CD. Researchers have shown just 45 minutes of relaxing music before bedtime can make for a restful night. The Taiwanese researchers studied the sleeping patterns of 60 elderly people with sleep problems.They told the Journal of Advanced Nursing how the technique was easy to learn and lacked the side effects of other treatments.The study participants were either given a choice of music to listen to before going to sleep or nothing at all.The music group were able to choose from six tapes that featured soft,slow music—around 60~80 beats per minute—such as jazz,folk or orchestral pieces. Listening to music caused physical changes that aided restful sleep,including a lower heart and respiratory (呼吸的) rate,the researchers found. The people in the music group reported a 35% improvement in their sleep,including better and longer nighttime sleep and less dysfunction (机能障碍) during the day. Lead author Professor Hui­Ling Lai,of the Buddhist TzuChi General Hospital and the University of Taiwan,said,“The music group reported a 26% overall improvement in the first week and this figure continued to rise as they mastered the technique of relaxing into sedative (安静的) music.” Professor Jim Horne,from the Sleep Research Centre at Loughborough University,said,“If anyone is a bit agitated before they go to bed,then anything that can help them calm down and relax is a good thing.” “Some say making sure older people sleep less in the afternoon and get plenty of exposure to daylight can help them get a better night’s sleep.” 1.Listening to music before going to sleep________. A.is better than other treatments to help you sleep B.can cure some diseases as well as sleeplessness C.is a necessary step for the elder D.can improve one’s taste for music 2.Listening to music has some help on the elder EXCEPT________. A.sleep well B.lower heart rate C.increase blood cycle D.lower breathe rate 3.The underlined word “agitated” means “________”. A.relaxed B.disappointed C.nervous D.surprised 4.Judging by Professor Hui­Ling Lai’s words,we know________. A.he has cured his sleeplessness B.it is not easy to master the technique of relaxing into sedative music C.he thinks much of music treatment for sleeplessness D.he is worried about the spread of music treatment 5.What’s the best title for the passage? A.People will benefit from music B.The relation between sleeplessness and music C.A research shocks the world D.Listen to music to help you sleep (2009年石家庄第一次检测) There are some very good things about open education.This way of teaching allows students to grow as people,and to develop their own interests in many subjects.Open education allows students to be responsible for their own education,as they are responsible for what they do in life.Some students do badly in a traditional classroom.The open classroom may allow them to enjoy learning.Some students will be happier in an open education school.They will not have to worry about grades or rules.For the students who worry about these things a lot,it is a good idea to be in an open classroom. But many students will not do well in an open classroom.For some students,there are too few rules.These students will do little in school.They will not make good use of open education.Because open education is so different from traditional education,these students may have a problem getting used to making so many choices.For many students it is important to have some rules in the classroom.They worry about the rules even when there are no rules.Even a few rules will help this kind of students.The last point about open education is that some traditional teachers do not like it.Many teachers do not believe in open education.The teachers who want to have an open classroom may have many problems at their schools. You now know what open education is.Some of its good points and bad points have been explained.You may have your own opinion about open education.The writer thinks that open education is a good idea,but only in theory.In actual fact,it may not work very well in a real class or school.The writer believes that most students,but of course not all students,want some structure in their classes.They want and need to have rules.In some cases,they must be made to study some subjects.Many students are pleased to find subjects they have to study interesting.They would not study those subjects if they did not have to. 6.Open education allows students to________. A.grow as the educated B.be responsible for their future C.develop their own interests D.discover subjects outside class 7.Open education may be a good idea for the students who________. A.enjoy learning with teachers’help B.worry about grades at school C.do well in a traditional classroom D.are responsible for their life 8.Some students will do little in an open classroom because______. A.there are too few rules B.they hate activities C.there are no teachers D.they worry about the rules 9.Which of the following is NOT mentioned in the passage? A.Some traditional teachers do not like open education. B.Many teachers do not believe in open education. C.Teachers may have problems in open classrooms. D.The teacher’s feelings and attitudes are important. 10.Which of the following best summarizes the passage? A.Open education is like a coin that has two sides. B.Open education is better than traditional education. C.Teachers dislike open education. D.Open education is a good idea in practice. 答案: Ⅰ.单项填空 1.D 该题考查形容词作状语。形容词一般作定语,但也可作状语。如:He lay in bed,awake.再如:Her husband came back,drunk. 2.C to one’s surprise令某人吃惊的是;in surprise吃惊地。句意为:使我非常吃惊的是,我进教室时每个学生都吃惊地看着我。 3.A occasionally意为“有时;偶尔”。eventually最终;urgently迫切地,急切地;conveniently方便地,便利地。根据句意“整个上午他都在忙于写那篇故事,偶尔停下来琢磨恰当的字眼”可知答案为A。 4.D 根据“as/so+形容词+a/an+名词+as”结构,可排除A、B两项;当名词为不可数名词或复数名词时,不能使用so,可排除C项。 5.A now and then意为“不时,时而”,符合句意。here and there到处,处处,more or less或多或少,sooner or later迟早。 6.C absolutely绝对地;extremely极端地;thoroughly详细地,彻底地;completely完整地。 7.C be set in以……为背景,此处用过去分词短语,相当于一个非限制性定语从句which is set in Tang Dynasty的省略形式。 8.A 本题考查it作形式宾语的用法,真正的宾语是后面的不定式短语“to finish the work in such a short time”。 9.D she played in the film是宾语从句,修饰role,构成短语play a role in sth.在……中扮演角色。 10.C come out意为“出版”,符合句意。come about产生, come across偶然遇见, come over过来。 11.C 此题考查名词词义的辨析。抽象名词fun不可数,不可与a/an连用,也不可加s。而pleasure作不可数名词时,意为“快乐,娱乐,满足;意志,愿望”,也可作可数名词,意为“使人快乐的事,乐趣”,可与不定冠词连用。 12.D moved用于“人感到感动”; moving则指事物“令人感动的”。 13.B care about关心,顾虑,在乎,care for喜欢,想要,照顾,take care小心,当心,take care of照料,照顾。 14.B make sb.do sth.,但用在被动语态中应为sb.be made to do;marry是及物动词,后直接跟宾语,即marry sb.。 15.C 本题考查分词的完成式作状语。wait发生在谓语动词realize之前,故用完成式。句意为:在排队等了半个小时后,汤姆突然意识到他把钱包忘在家里了。 Ⅱ.阅读理解 【语篇解读】 研究表明:听45分钟的放松音乐会让你轻松入睡。 1.A 细节理解题。依据文章第一段以及第三段中的lacked the side effects of other treatments可以得出答案。 2.C 细节理解题。依据文章第四段可知,睡前听音乐可以帮助入睡,降低心脏跳动和呼吸的频率,A、B、D三项都正确。 3.C 猜测词义题。依据语境可知,该词应和其后的calm down及relax相对应,因此选nervous紧张的。 4.C 推理判断题。依据文章第六段可知,该教授认为听音乐对促进睡眠的作用非常大,因此选C。A选项文中没有提及;B选项和D选项与文章内容不符。 5.D 主旨大意题。本文谈论的是听音乐能够使人轻松入睡。 【语篇解读】 本文介绍了开放教育的好处与不足。 6.C 细节理解题。从文章第一段中的“This way of teaching allows students to grow as people,and to develop their own interests in many subjects.”一句可判断选C。 7.B 细节理解题。从文章第一段最后三句话可以判断本题应选B。 8.A 细节理解题。从文章第二段第二、三句“For some students,there are too few rules.These students will do little in school.”可知应选A。 9.D 细节判断题。由文章第二段的“...some traditional teachers do not like it”“Many teachers do not believe in open education.”“The teachers who want to have an open classroom may have many problems at their schools.”可知,A、B、C三项在原文中均被提到。只有D项未提到。 10.A 主旨大意题。通读全文尤其是最后一段第二句可知本文主要讲的是开放教育的优势与缺点。
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服