收藏 分销(赏)

高中英语-Module2《My-New-Teachers》测试(2)-外研版必修1.doc

上传人:仙人****88 文档编号:5964683 上传时间:2024-11-24 格式:DOC 页数:9 大小:250KB 下载积分:10 金币
下载 相关 举报
高中英语-Module2《My-New-Teachers》测试(2)-外研版必修1.doc_第1页
第1页 / 共9页
高中英语-Module2《My-New-Teachers》测试(2)-外研版必修1.doc_第2页
第2页 / 共9页


点击查看更多>>
资源描述
英语:Module2《My New Teachers》测试(2)(外研版必修1) Ⅰ.单项填空 1.—Whose advice do you think I should take? —    . A.It's up to you        B.You speak C.I can't help you D.You know it 解析:句意:“你认为我应该听谁的建议?”“由你决定。”It's up to you“由你决定”,符合题意。 答案:A 2.Our boss is very     ,so we have to arrive on time,or we would be fined. A.serious B.strict C.energetic D.organized 解析:句意:我们的老板很严格,所以我们必须按时到,要不然,我们会被罚款的。此处用strict表示“要求严格的,严厉的”;而serious表示“严肃的,严重的”,修饰人时指这个人的表情,修饰事件时表示严重性,与题干的意思不符。energetic精力充沛的;organized有组织的。 答案:B 3.Last winter was extremely cold.    ,most people say it was the coldest winter in their lives. A.At last B.As a result of C.In a word D.In fact 解析:句意:去年冬天非常冷。事实上,大部分人说那是他们一生中最冷的冬天。此处要用in fact表示某种实际情况。at last最后;as a result of因为,由于;in a word总之。 答案:D 4.I would appreciate      if you could offer some help when I am in trouble. A.this B.it C.you D.that 解析:appreciate,love,like,dislike等表示心理作用的词与if/when从句连用时,其后必须有一个it来充当它的形式宾语。 答案:B 5.She      into the thick forest alone on such a dark night. A.dares not go B.dares not to go C.dare not to go D.doesn't dare to go 解析:dare既可以作情态动词,没有人称和数的变化,也可用作实义动词,否定形式是助动词+not+dare to+动词原形。 答案:D 6.How proud she is!She has been      Beijing University. A.admitted to B.agree to C.received by D.had watched 解析:考查动词短语。be admitted to被接受,被录取;agree to与……达成共识;be received by被……所接受。根据句意应选A项。 答案:A 7.     the congress had finished,it was necessary for me to leave New York for London. A.Fortunately B.Whether C.Immediately D.Whenever 解析:句意:会议一结束,我就有必要马上离开纽约去伦敦。immediately在句中引导时间状语从句,意为“一……就……”。 答案:C 8.—How is John getting on with his English? —I'm glad that he has     . A.made some progress B.made a progress C.made no progress D.made some progresses 解析:句意:“约翰英语学得怎么样?”“我很高兴他已经取得了进步。”progress为不可数名词,排除B、D;再根据句意可知应选A。 答案:A 9.He spoke through a microphone,     he was clearly heard in the great hall. A.even if B.once C.in order D.so that 解析:句意:他用话筒讲话,因此在大厅里能清楚地听到。so that引导结果状语从句。 答案:D 10.They were hidden in the forest to avoid      by the enemies. A.to find B.to be found C.being found D.finding 解析:avoid后需跟动词­ing形式作宾语,排除A、B;they与find为逻辑上的被动关系,故选C。 答案:C 11.Look!     little animals can eat      much food. A.So;such B.Such;so C.So;so D.Such;such 解析:句意:看!这么小的动物却能吃那么多的食物。much/few/little放在名词前表数量“多少”时,前面应该用so来修饰,但表其他意义时,前面则该使用such修饰。句中的little表示“小”,不表数量,用such来修饰;much表示“多”,应用so来 修饰,故选B项。 答案:B 12.No      man would do such a disgusting thing in public. A.respective B.respectable C.respecting D.respectful 解析:句意:没有一个体面的人会在公共场合做那样令人讨厌的事。此句要用respectable表示“体面的”。respective各自的;respectful恭敬的。 答案:B 13.Our bodies are strengthened by taking exercise.    ,our minds are developed by learning. A.Probably B.Likely C.Similarly D.Generally 解析:similarly“相似地,同样地”,符合题意。probably“可能的”;likely“可能地”;generally“一般地”。 答案:C 14.Though many people are      by the      performances of cheerleaders,they don't think highly of them. A.amused;amused B.amusing;amusing C.amusing;amused D.amused;amusing 解析:amused“感到有趣的”,表示心理状态或心理感受;amusing表示事物的性质、特征、特点“有趣”的,故选D项。 答案:D 15.Time should be made good use of      our lessons well. A.learning B.learned C.to learn D.learns 解析:将题干改写为主动句,则为We should make good use of time      our lesson well.可以发现介词of有其相应的宾语,其后不能再用v.­ing形式做宾语。应选不定式作目的状语。 答案:C Ⅱ.阅读理解 A(海南、宁夏模式) English is a language spoken all around the world. There are more than 42 countries where the majority of the people speak English.Most native speakers of English are found in the United Kingdom,the United States of America, Canada,Australia,South Africa,Ireland and New Zealand.In total,for more than 375 million people,English is their mother tongue.An equal number of people learn English as a second language.These people perhaps speak the language of their own country at home with their family,but the language of the government,schools,newspapers and TV is English.This situation is found in countries such as India,Pakistan,Nigeria and the Philippines. However,the number of people who learn English as a foreign language is more than 750 million.Everywhere in the world children go to school to learn English.Most people learn English for five or six years at high school.In China students learn English at school as a foreign language,except for those in Hong Kong,where many people speak English at school as a first or a second language.In only fifty years,English has developed into the language most widely spoken and used in the world.English is the working language of most international organizations,international trade and tourism.Businessmen and tourists often come to China without being able to speak Chinese.Chinese businessmen,taxi drivers and students talk with them using English.English is also the language of global culture,such as popular music and the Internet.You can listen to English songs on the radio or use English to communicate with people around the world through the Internet.With so many people communicating in English every day,it will become more and more important to have a good knowledge of English. 1.In China we are learning English as a     . A.first language B.second language C.foreign language D.mother tongue 解析:由第二段“In China students learn English at school as a foreign language...”可得出答案。 答案:C 2.Most international organizations use      as their working language. A.English B.French C.Chinese D.Japanese 解析:依据第二段“English is the working language of most international organizations.”可知选A。 答案:A 3.Which of the following best expresses the main idea of the passage? A.There are more than 42 countries where the majority of the people speak English. B.The number of people who learn English as a foreign language is more than 750 million. C.English is the language of global culture,such as popular music and the Internet. D.English is very important and is widely used in the world. 解析:通读全文可知,本文主要介绍英语的使用,所以D项最恰当地概括了本文的大意。 答案:D 4.From the passage we can infer that     . A.English will be the only language to be used in the world B.native speakers of English might find it unnecessary for them to learn a foreign language C.the number of the learners of English will become smaller in the future D.with the development of China's economy,English will become more important 解析:这是一个推断题。根据最后一段可以推断出:中国经济发展了,对外交流多了,就需要更多懂英语的人,所以英语会更加重要。 答案:D B(海南、宁夏模式) WASHINGTON—A chaotic scene unfolded near the U.S.Capitol (美国国会大厦) on Wednesday after police shot and killed an armed man in what authorities described as a rush hour traffic stop that turned deadly. U.S.Capitol Police spokeswoman Sgt.Kim Schneider said the unidentified 35­year­old man sped away in a white car after being stopped a few blocks from the Capitol. The man drove the wrong way down a street and crashed into a police car in a heavily guarded area about a block north of the Capitol grounds, striking two officers with his car along the way,she said. Police then opened fire after seeing the man hold up his handgun and refuse to put it down, said Schneider,who described the melee as“very fast moving”.“The officers feltthey were being threatened—they were in fear for their lives,”Schneider said. She did not know if the man ever fired at police.He was taken to a hospital, where he was pronounced dead. The officers who were hit—one of whom was on a motorcycle—had minor injuries, Schneider said. The late afternoon scare occurred as lawmakers were wrapping up a third day of hearings for Supreme Court nominee Sonia Sotomayor. Police briefly closed up part of the Capitol as a precaution, but the buildings were reopened about a half­hour later.Authorities said the shooting was not related to the Capitol. Carol Lanigan,of Toledo,Ohio,described how she saw a white car come flying down the street with two police cars chasing it. She said she heard about four or five shots. “There were so many gunshots being fired, my family got down,”said Robert Drumm of Oklahoma, who was touring the nation's capital with his family. Numerous emergency vehicles converged quickly on the area. Lanigan's husband, Dale Lanigan, described a similar scene,saying that as the car sped past him the driver had one hand on the wheel and it looked like he was reaching for something. 语篇解读:这是一篇新闻报道,讲述了2009年7月15日发生在美国国会大厦附近的一起枪击案。 5.According to Sgt. Kim Schneider, the man was killed because    . A.he drove the wrong way down a street B.he was speeding in a heavily guarded area C.he crashed into a police car by accident D.he held his handgun in hand 解析:考查细节理解。根据文章的第二、三段可知,警察杀该男子的原因是“seeing the man hold up his handgun and refuse to put it down”,故选D。 答案:D 6.What can be learned from the passage? A.The shooting had something to do with the Capitol. B.Three police officers were hurt in the shooting. C.The gunshot case had nothing to do with the Capitol. D.The Capitol was unprotected when the gunshot happened. 解析:考查细节理解。根据文章第六段的“Authorities said the shooting was not related to the Capitol”可得出答案。 答案:C 7.Which of the following is closest in meaning to the underlined word“chaotic”? A.Arranged.     B.Disordered. C.Accessible. D.Lifelike. 解析:考查词义猜测。从文章的叙述看,该词描述枪击案发生后的现场,因此选B,事发后现场有很多救护车、被击毙的男子、受伤的警察等,一片混乱。 答案:B 8.Which of the following is the best title of the passage? A.Armed man was shot near the Capitol by police B.A police accident near the U.S.Capitol C.Defend the U.S.Capitol D.Police chasing the peace breaker 解析:考查主旨大意。文章的第一段即是文章的主题,开门见山地告诉我们在美国国会大厦附近发生的一起枪击案。因此A项正确。 答案:A C(山东、天津专用) A Chinese couple tried to name their baby “@”,saying the character best represents their love for the child,according to an official trying to whip the national language into shape.The unusual name stands out especially in Mandarin (普通话),which has no alphabet and instead uses tens of thousands of multi­stroke(多笔画的) characters to represent words.“The whole world uses it to write emails,and translated into Chinese it means ‘love him’,”the father explained,according to the deputy chief of the State Language Commission Li Yuming. While the @ symbol is familiar to Chinese email users,they often use the English word “at” to sound it out.With a drawn­out “t”,this sounds something like “ai ta”,or “love him”,to Mandarin speakers.Li says the name is an extreme example of people's increasingly adventurous approach to Mandarin,as commercialization and the Internet break down conventions(习俗). Another couple tried to give their child a name that in English sounds like “King Osrina”. Li did not say if officials accepted the “@” name.But earlier this year the government announced a ban on names using Arabic numerals and foreign languages.Sixty million Chinese face the problem that their names use ancient characters so uncommon that computers cannot recognize them and even fluent speakers are left scratching their heads,said Li,according to a transcript on the government website.One of them is the former Premier Zhu Rongji,whose name has a rare “rong” character that gives newspaper editors headaches. 语篇解读:文章主要报道了中国人名中使用生僻字和奇特符号之趋势以及由此带来的问题。 1.Why did the Chinese couple try to name their baby “@”? A.Because they wanted their baby to have a special name. B.Because they wanted their baby to have an international name. C.Because the @ symbol is familiar to email users all over the world. D.Because the @ symbol sounds something like “ai ta”,which means “love him” in Chinese. 解析:细节理解题。根据首段第一句和第二段第二句可知。 答案:D 2.It can be inferred that     . A.Li Yuming is in favor of the baby's name B.many Chinese people use Arabic numerals in their names C.a majority of the Chinese people are having longer names D.there is little possibility for the “@” name to be officially accepted her High 解析:推理判断题。Li Yuming没有表明任何态度,A不能推出。文中只是提及政府 发布了一项禁令,禁止在名字中使用阿拉伯数字,至于有多大比例的人使用,不清楚,B也不能推出。文章未提到中国人的名字有加长的趋势,C项虚假。政府年初曾颁布过禁令,不准许人名中使用阿拉伯数字和外文,@属于外文符号,应属禁用之列,故该名字被官方接纳的可能性很小,D正确。 答案:D 3.The underlined part in the passage probably means       . A.even native speakers find it hard to accept these strange names B.even native speakers can't find these characters in their computers C.even those who are expert at Chinese can't recognize these characters D.even those who are expert at Chinese find it hard to accept these names 解析:推理判断题。原句意为:(这些汉字)即使是那些汉语说得很流利的人也会感到“挠头”,也就是说,认不出或很难认出。 答案:C 4.The former Premier Zhu Rongji is mentioned in the passage because     . A.people often mispronounce his name B.there is an uncommon character in his name C.he often made newspaper editors annoyed during his term in office D.he once stressed the importance of standardizing Chinese characters 解析:细节理解题。根据文章最后一句可知,文章提任总理朱镕基是因为其名字中的“镕”属于生僻。 答案:B 5.The passage is mainly about     . A.how Chinese parents name their babies B.the importance of standardizing Chinese characters C.a ban on names using Arabic numerals and foreign languages D.the problems caused by uncommon characters used in Chinese names 解析:主旨大意题。文章主要报道了中国人名中使用生僻字和奇特符号之趋势以及由此带来的问题,故选D。 答案:D Ⅲ.地方题型 读填空(海南、宁夏模式) (2010·海口高三检测)You say you're old enough to stay out late on weekends while they say you have to be home early. You say you want to see that new film while they say you can't see it. You say you've met some nice kids and you'd like to go out with them, but they say they'd like to see your friends first.  1 it seems that every time you say “I want to”, they will certainly answer “No, you can't.” Also, no part of your life is safe from the “prying eyes” of your parents. 15­year­old Debbie says, “My dad always wants to know where I am, what time I'm going to be home. Most parents do that. Do they have to know everything?  2 ”  3 When something goes wrong, most parents just don't believe in their children. Without asking why, they think their kids are wrong. And not many parents would allow their kids to choose for themselves.  4 But remember that not too long ago you were really a child. Your parents still remember the childish mistakes you used to make. They want to protect you though you do not want them to do so. And when something seems to threaten your well­being, they worry. So, if you want to get more freedom, please try to understand your parents and do not just lie.  5 If you want them to allow you to stay out late, don't just say, “All the other kids can stay out late.” Tell them as much as you can about what you want to do and where you'll be and why it's important for you to stay out later..., they might just say
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 小学其他

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服