收藏 分销(赏)

2022高考英语人教新课标一轮复习必修2Unit1练习及答案(基础).docx

上传人:w****g 文档编号:3829208 上传时间:2024-07-22 格式:DOCX 页数:3 大小:18.58KB 下载积分:5 金币
下载 相关 举报
2022高考英语人教新课标一轮复习必修2Unit1练习及答案(基础).docx_第1页
第1页 / 共3页
2022高考英语人教新课标一轮复习必修2Unit1练习及答案(基础).docx_第2页
第2页 / 共3页


点击查看更多>>
资源描述
2022高考英语人教新课标一轮复习必修2Unit1练习及答案(基础)高三英语一轮复习 Unit 1 Cultural relics练习 新人教版必修2 Ⅰ.语法单句填空 1.Programmes, ________(design) to bring the old and the young together, are growing in popularity all over the world. 答案:designed 考查design的非谓语动词形式。design与其修饰的programmes之间构成被动关系,且动作已经完成,故用过去分词。 2.—What do you think of the book? —Oh, excellent. It is worth ________(read) a second time. 答案:reading 句意:——你认为这本书如何?——喔,不错!值得再看一遍。be worth doing本身就表示被动含义,即“值得做某事”。 3.You may not understand what they have done, because they belong________ a younger generation. 答案:to 句意:你们不理解他们所做的,由于他们属于年轻一代。belong to“属于”,没有进行时,也没有被动语态。 4.—Do you need any help, Lucy? —Yes. The job is ________ than I could do myself. 答案:more 答句句意:是的,这项工作我自己做不了。more than超出;赛过。 5.Visitors are often very ________(amaze) to hear about the ________(amaze) love story in Lijiang. 答案:amazed;amazing 考查形容词词义。第一空用amazed(惊异的,惊异的)来描述人(visitors);其次空用amazing(令人吃惊的)来描述物(love story)。 6.The boy didn't go home all night, ________ made his parents worried. 答案:which 考查关系词的选择。句意:这个男孩整夜都没有回家,这使他的父母很担忧。which在此引导非限制性定语从句,指代前面整个主句的内容。 7.Some teenagers remain ________(seat) at our computer for hours every day, which made their parents worried. 答案:seated 考查非谓语动词。句意:有些青少年每天都在电脑旁坐上好几个小时,这让他们的父母很担忧。动词seat意为“使某人就座”,此处表示坐着的状态,要用其过去分词形式。 8.We pursue happiness, thinking one day we will find it. But ________(rare) will we find it by seeking it. 答案:rarely 句意:我们追求幸福,想着总有一天会找到幸福。但是,我们几乎不能通过一味追求幸福而找到幸福。否定副词放在句首时,句子要部分倒装,所以填rarely。 9.Vitamin D helps our bodies make a special chemical, and this special chemical, ________ turn, affects our brains,making us feel happy. 答案:in 考查介词短语。句意:维生素D挂念我们的身体形成一种特殊的化学物质,并且这种化学物质反过来影响我们的大脑,使我们感到兴奋。in turn相应地,转而。 10.I never doubted________you could succeed in setting a new world record. 答案:that 考查宾语从句连接词。句意:我毫不怀疑,你确定能制造新的世界纪录。由句意可知,选that,只起连接作用,无词义。记住:doubt用于否定句、疑问句时,连接词确定是that。例如:There is no doubt that...“毫无疑问……”。 Ⅱ.阅读理解 Does style really sell? How can the appearance of a product be more important than what it does? The battle between form and function rose again when James Dyson,British inventor of the Dyson vacuum (真空) cleaner that has sold in millions around the world, resigned as chairman of London's Design Museum. It is widely believed that Mr. Dyson felt that the museum put too much stress on style at the expense of serious industrial design. Mr. Dyson accused the museum of not keeping true to itself. He may be right, but these days, museums everywhere can no longer afford to be unique centers of scholarship and learning. Among competition for sponsorship, they must use exhibitions of populist culture, nice cafes and shops or, best of all, a new building by Frank Gehry to increase visitor numbers. On the one hand, some producers can be too old­fashioned and too concerned with the importance of product engineering and the functionality of their goods. On the other hand, there are those who believe that how a product looks is more important. Design is indeed a broad term,involving both function and form. Typically, in any given product area, it changes from the former to the latter. Clothing is a good example. But surely you would have to be a very shallow person to think something's appearance is more important than what it does. Today nearly all goods at any given price point do much the same job. So almost the only way producers can differentiate their products from those of their competitors is to create some sort of emotional connection with the consumer, which could be through the visual appeal of the product or its packaging,or the imagery (意象) created by advertising. And what of the Dyson vacuum cleaner? Mr. Dyson may believe that people buy these machines because of the graphs showing their superior suction, but most vacuum cleaners do a good job; the main reason people pay extra for a Dyson vacuum cleaner is that it is a vacuum cleaner with a trendy brand. With its inside workings exposed, it is a bit like a Richard Rogers building with all its pipes shown in bright colors on the outside instead of being hidden inside. Functional it may be,but it is a bit of a trick,too. 文章大意:英国吸尘器制造家Dyson因猛烈反对设计博物馆太过留意外在的风格样式而辞职,他认为这里应当是争辩学问的地方。 1.Mr. Dyson left the Design Museum because he thought the museum ________. A.didn't increase the number of visitors B.couldn't provide scholarships for learners C.wasn't loyal to its original purpose of learning D.didn't have great appeal for serious industrial design 答案:C 推理推断题。由第一段的最终一句话和其次段的第一句可知,他辞职是由于设计博物馆太留意风格样式。他认为这里应当是争辩学问的地方,他们的做法违反了这个初衷。 2.Speaking of clothing, the underlined word “latter” refers to ________. A.affording protection   B.indicating one's identity C.providing warmth D.making someone beautiful 答案:D 词义猜想题。依据文章内容可知,这里的latter指的是前面一句话中的form,即外形。因此D项正确。 3.What can we learn from Paragraph 4? A.A product with convenient packaging sells well. B.The majority of consumers prefer to buy branded goods. C.Most similarly priced products are of a comparable standard. D.Emotion contributes much to the development of advertising industry. 答案:C 细节理解题。由第四段的第一句可知,大多数指定价格点的产品都做着同样的工作,即大多数相像价格的产品都有可比的标准。故C项正确。 4.The author believes that people buy the Dyson vacuum cleaner because ________. A.it has very good suction B.it is fashionable C.it sells well around the world D.it is invented by James Dyson 答案:B 细节理解题。由最终一段的“the main reason people pay extra... with a trendy brand”可知,人们买这种真空吸尘器是由于它是一种时髦的品牌,trendy与fashionable同义。因此选B项。 5.What is the author's attitude towards the form of a product? A.Optimistic. B.Sceptical. C.Disapproving. D.Objective. 答案:D 推理推断题。由最终两段的内容可知,作者认为产品的外形还是很重要的,但也是个小花招,因此作者对产品的外形持客观的态度。选D项。 Ⅲ.七选五 (2022·新课标Ⅰ) The jobs of the future have not yet been invented. __1__ By helping them develop classic skills that will serve them well no matter what the future holds. 1.Curiosity Your children need to be deeply curious. __2__ Ask kids, “ What ingredients (配料) can we add to make these pancakes even better next time?” and then try them out. Did those ingredients make the pancakes better? What could we try next time? 2.Creativity True creativity is the ability to take something existing and create something new from it. __3__ There are a dozen different things you can do with them. Experimenting with materials to create something new can go a long way in helping them develop their creativity. 3.Interpersonal Skills Understanding how others feel can be a challenge for kids. We know what's going on inside our own head, but what about others? Being able to read people helps kids from misreading a situation and jumping to false conclusions. __4__ “Why do you think she's crying?” “Can you tell how that man is feeling by looking at his face?” “If someone were to do that to you, how would you feel?” 4.Self Expression __5__ There are many ways to express thoughts and ideas—music, acting, drawing, building, photography. You may find that your child is attracted by one more than another. A.Encourage kids to cook with you. B.And we can't forget science education. C.We can give kids chances to think about materials in new ways. D.So how can we help our kids prepare for jobs that don't yet exist? E.Gardening is another great activity for helping kids develop this skill. F.We can do this in real life or ask questions about characters in stories. G.Being able to communicate ideas in a meaningful way is a valuable skill. 文章大意:本文为一篇说明文。就如何挂念孩子为还未存在的工作做好预备给出了很好的建议。 答案: 1.D 前面提到...have not yet been invented。既然是没被制造,接下来的应当是D项:我们应当如何挂念我们的孩子为还没存在的工作做好预备呢? 2.A 由空后面的ingredients,pancakes可知,此处与做饭有关,故A项(鼓舞孩子跟你一起做饭)正确。 3.C 既然本部分与制造力有关,那应当是以新的方式来思考问题,故C项正确。 4.F 由该空后面的一系列的问题可知F项(我们在现实生活中这么做,或者是就故事中的角色问问题)正确。 5.G  由后一句There are many ways to express thoughts and ideas可知,此处与沟通力气有关,故G项正确。 Ⅳ.语法填空 (2022·贵阳市二模) W:Hi, Mr. Lee, I am __1__ reporter from the New York Times. It will be great __2__ you can tell me some information about chopsticks, __3__ as their origin and the materials they are made from. M:Good question. Chopsticks originated in China, but they are __4__(wide) used in many Asian countries. Chopsticks may be made of any of the __5__(follow) materials: bamboo, wood, gold, silver, ivory, or plastic, and they may be __6__ round or square. Some chopsticks are decorated __7__ colored pictures. Ordinary chopsticks used in Chinese homes are made of wood or bamboo. In ancient times, the rich used jade or gold chopsticks to display their wealth. Many kings and emperors used silver chopsticks to see if their food had been poisoned. W:OK, thank you. And I'd like to know why Chinese people use chopsticks. __8__ not knives and forks, like Americans? M:Oh, that is a good question. I think Chinese people choose chopsticks, rather than knives and forks, because Chinese people, under the influence of Confucianism, have traditionally __9__(consider) knives and forks as symbolizing a type of violence. On the other hand, chopsticks reflect __10__ (gentle) and kindness. And maybe Chinese food simply seems to taste better when eaten with chopsticks. 文章大意:本文是一篇对话。对话主要谈论Lee先生向纽约时报记者介绍中国的筷子文化,包括筷子的原料、图案以及中国人不使用刀和叉作为餐具的缘由。 答案: 1.a 考查冠词的用法。句意为:你好,Lee先生,我是纽约时报的一名记者。reporter为可数名词,在句中意为“一名记者”,表泛指。故用不定冠词a。 2.if 考查连词的用法。句意为;要是你能告知我一些关于筷子的信息就太好了。if引导条件状语从句。故用if。 3.such 考查连词。依据下文中的“their origin and the materials they are made from”可知,空格处表示列举。故用such as。 4.widely 考查词性转换。分析该句结构可知,空格处修饰动词“used”,故应用wide的副词形式。be widely used为固定搭配,意为“被广泛使用”。故用widely。 5.following 考查词性转换。句意为:筷子可以由以下材料制成。空格处修饰名词“materials”。故用follow的形容词形式following。 6.either 考查连词的用法。either... or...为固定搭配,意为“或者……或者……”;此处指筷子或被制成圆形的,或被制成方形的。故用either。 7.with 考查介词的用法。句意为:一些筷子用彩色画装饰。be decorated with意为“用……装饰”。故用with。 8.Why 考查疑问副词。依据上文中的“why Chinese people use chopsticks”可知,该句句意为:为什么中国人不像美国人那样使用刀和叉?空格处与“not”连用意为“为什么不”。故用Why。留意首字母大写。 9.considered 考查动词的时态。依据该句中的“have”可知,该句的时态为现在完成时,故空格处应用过去分词形式。故用considered。 10.gentleness 考查词性转换。句意为:另一方面,筷子反映了亲切和友善。依据该句中的“and kindness”可知,空格处与名词“kindness”对等,应用名词。故用gentle的名词形式gentleness。 Ⅴ.短文改错 (2022·大连市二模) Dear students, In order to show the talents of us students and make our school life colorfully, we have decided to organize Art Week. It will be held on the first week of July. The activities included an exhibition of paintings and photos, performances of short English play and so on. Those which are good at handwriting or singing or paper­cutting will find a good chance to show himself, too. Because you are interested in this, please you sign up for it before June 30th so that we can make necessary arrangements. And all are welcome. Looking forward to your take an active part. 答案: Dear students, In order to show the talents of us students and make our school life , we have decided to organize Art Week. It will be held the first week of July. The activities an exhibition of paintings and photos, performances of short English and so on. Those are good at handwriting or singing or paper­cutting will find a good chance to show , too. you are interested in this, please you sign up for it before June 30th so that we can make necessary arrangements. And all are welcome. Looking forward to your an active part.
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 考试专区 > 高考

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服