收藏 分销(赏)

2021济南市高考英语(四月)完形填空、阅读理解小练(9)答案.docx

上传人:天**** 文档编号:3797554 上传时间:2024-07-18 格式:DOCX 页数:3 大小:25.11KB 下载积分:5 金币
下载 相关 举报
2021济南市高考英语(四月)完形填空、阅读理解小练(9)答案.docx_第1页
第1页 / 共3页
2021济南市高考英语(四月)完形填空、阅读理解小练(9)答案.docx_第2页
第2页 / 共3页


点击查看更多>>
资源描述
2021济南市高考英语(四月)完形填空、阅读理解小练(9)答案 .阅读理解 【2022·江西省南昌两校高三上学期第四次联考】 The American newspaper publisher Arthur Sulzberger Sr died at the age of 86.Mr Sulzberger led The New York Times for more than three decades,before passing the business to his son.He took over the paper in 1963 when it was in financial trouble,and transformed it into the heart of a multi­billion dollar media empire. His family announced he had died at his home in Southampton,New York State,after a long illness.His son,Arthur Sulzberger Jr,said in a statement that his father,whom he referred to by his childhood nickname of Punch,was “one of our industry’s most admired executives”.“Punch,the old Marine captain who never backed down from a fight,was an absolutely fierce defender of the freedom of the press,” he said. The New York Times was bought by Mr Sulzberger Sr’s grandfather Adolph Ochs in 1896.During Mr Sulzberger’s tenure,The New York Times won 31 Pulitzer prizes. Born in New York City,5 February 1926,Sr served in Marine Corps during World War Ⅱ and Korean War,joined The New York Times in 1951 after graduating from Columbia College,took over as publisher in 1963 after his brother­in­law died suddenly,stepped down in 1997 and passed stewardship to his son,Arthur Sulzberger Jr. He oversaw a huge circulation boost at the paper,and increased its parent company’s annual revenues (年收入) from $100m in 1963 to $1.7bn by the time he stepped down in 1997.He also led the paper through high­level clashes with the political establishment.In 1971,The Times published a series of stories saying that politicians had systematically lied over the US involvement in Vietnam.The source was thousands of leaked government documents known as the Pentagon Papers.The Nixon administration demanded that the paper stop publishing the stories on grounds of national security.But the paper refused,and then won the subsequent court case by arguing that the First Amendment of the US Constitution (宪法) guaranteed free speech.The case is seen as a landmark in the history of free speech in the US.Mr Sulzberger said he read more than 7,000 pages of the Pentagon Papers before personally deciding to publish them. His family still holds a controlling stake (控股权) in The New York Times.He was a strong believer in family ownership of newspapers.He once joked:“My conclusion is simple.Nepotism works.” 1.When did Arthur Sulzberger Sr die? A.In 1997.  B.In 2022. C.In 1963.   D.In 1971. 2.Punch,the old Marine captain was actually________. A.Arthur Sulzberger Jr B.Adolph Ochs C.Arthur Sutzberger Sr’s father D.Arthur Sulzberger Sr 3.Which of the following is TRUE according to the passage? A.Arthur Sulzberger Sr took over The New York Times from his brother­in­law. B.Arthur Sulzberger Jr’s grandfather bought The New York Times. C.Arthur Sulzberger Sr resigned when The New York Times was in financial trouble. D.Arthur Sulzberger Jr took over The New York Times after graduating from Columbia College. 4.In the political case in the 1970s,Mr Sulzberger________. A.failed the case in the end B.lost the controlling stake in The New York Times C.gave in to the government D. succeeded in guarding free speech of the paper 5.What does the underlined word “Nepotism” probably refer to? A.Friendship.  B.Politics. C.Family ownership  D.Freedom of speech. 语篇解读 本文介绍了《纽约时报》前总裁Arthur Sulzberger Sr的生平。 1.解析: 考查细节理解。依据第一段第一句中的“Arthur Sulzberger Sr died at the age of 86” 和第四段第一句中的“Born in New York City,5 February 1926”可知,他诞生于1926年,去世时86岁,由此可知他在2022年去世。 答案: B 2.解析: 考查细节理解。依据其次段中的“His son,Arthur Sulzberger Jr,said in a statement that his father,whom he referred to by his childhood nickname of Punch,was ‘one of our industry’s most admired executives’”.可知Punch,the old Marine captain指Arthur Sulzberger Sr。 答案: D 3.解析: 考查细节理解。依据第四段中的“Sr served in Marine Corps...took over as publisher in 1963 after his brother­in­law died suddenly”可知,A项正确。B项中的“Arthur Sulzberger Jr’s grandfather”错误;依据第一段最终一句可知C项错误;依据第四段可知D项错误。 答案: A 4.解析: 考查细节理解。依据倒数第三段中的“national security.But the paper refused,and then won the subsequent court case”可知,D项符合题意。 答案: D 5.解析: 考查词义猜想。依据画线词前面的“He was a strong believer in family ownership of newspapers.”可推想,画线词指的应是family ownership。 答案: C。 阅读理解 China has recently been faced with serious issues of product safety. In Panama, it is said that medicine made with a poisonous chemical sickened some people. A Chinese company had identified it as diethylamide glycol ( [化]乙二醇), a low – cost substitute commonly used in automobile antifreeze(防冻剂). Some countries have banned Chinese-made toothpaste containing diethylamide glycol. China has now told companies to discontinue its use, even though it says the toothpaste is safe. Another industrial chemical, melamine, was found in wheat flour used to make pet food in North America. Thousands of dogs and cats became sick. The United States has restricted some imports of Chinese seafood because they contained banned substance. And questions have been raised about other products, including children’s toys covered with lead paint. Chinese officials promised to provide the European Union, the biggest trading partner, with detailed reports on enforcement efforts against unsafe goods. Meglena Kuneva, commissioner (理事) for consumer protection of the European Union said China should have kept its promise. China recently closed three companies linked to the Panama and the pet food scare. And it dismissed the former head of its food and drug administration. He was found guilty of corruption (腐败) for approving unsafe drugs. This week, a conference of the State Council approved a proposed special measure on the supervision of food safety. The Xinhua News Agency said it calls for stronger controls over producers, greater responsibilities for government and more serious punishment for illegal activities. But Chinese officials have accused some foreign media of overstating problems with goods made in China. They say food imports from the United States also fail inspection sometimes. Next Week, American and Chinese food safety officials are planning to hold 5 days of meetings in Beijing to discuss cooperation. 16.How many cases with safety problems are mentioned in the passage? A.Six B.Five C.Four D.Three 17.How was Panama case dealt with afterwards? A.Three companies linked to it were closed down. B.The former head of food and drug administration was removed from his position. C.More serious punishment was conducted for leaders linked to it. D.Both A and B. 18.It can be implied but not clearly stated that ________. A.Chinese- made toothpaste is safe B.the safety of “made in China” is doubted C.there are safety problems with one more Chinese products D.stronger control over Chinese products is in need 19.The passage is mainly about ________. A.China is facing product safety problems B.more controls are taken of Chinese goods C.overstated problems with Chinese goods D.China is losing its trade partners 20.What does “it” refers to in the last but one paragraph? A.China B.The European Union C.Chinese officials D.The Chinese company 【参考答案】16—20、BDBAA 【由2022高考英语南京市、盐城市一模改编】 完形填空。请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。        My parents had always prepared for hurricanes. It is what   1   people do in Florida because “you never know”. For us, that   2   a white metal cabinet (贮存柜) in our utility room (杂用间) filled with cans of food. We could   3   eat anything out of the cabinet because “you never know” when a hurricane will come.        As a kid, I was   4    about the white cabinet. I thought it was kind of strange to have food in the utility room. But, one look from my mother   5    me from opening the door to glance inside.        One year, Channel 4 reported that Hurricane Dora was   6    for the northern part of Florida. Soon the storm got  7 and the wind blew. Then, the tall pine trees started to sway. And, by “sway”, I meant “  8    over or crash down on anything in their way”. We were lucky, as the    9    went other directions and didn’t take our power out.  However, when my mother started cooking, the power was out.   10    I figured it was time to crack open that white cabinet. But, Dad thought it was time to   11    up the charcoal grill outside where it was raining and windy. To this day, I never   12    a man’s love for his grill.        Our power came back for a while. So, my mother began cooking everything she could and    13    it away, to the neighbors, to friends without power, to anyone who was   14    up. I was hoping that the fried chicken was going to find its way to our    15 . But, it didn’t. And, just as the last of the food was sent out and she began to work on our dinner, yes, we lost our   16   . It was time for 20 minutes’ eggs on the grill.        Oh, the white metal cabinet. No. We never   17    it. We weren’t “that bad off” as I understand it. And, for years I   18    how bad off we would have to be to eat out of that cabinet. Perhaps it was just the   19    of it, the thought that it was there watching our backs   20    we wanted a can of beans or some potted meat. I don’t know if that was what was in there. Anyway, I never looked inside. 1. A. brave                        B. serious                     C. generous                  D. smart 2. A. said                           B. meant                      C. showed                    D. presented 3. A. forever                      B. always                     C. never                       D. ever 4. A. doubtful                    B. concerned                 C. anxious              D. curious 5. A. banned                      B. kept                         C. defended                  D. protected 6. A. reaching                    B. looking                    C. heading                    D. going 7. A. round                        B. down                       C. far                          D. close 8. A. fall                           B. trip                          C. fly                            D. tip 9. A. walls                         B. poles                        C. trees                        D. bushes 10. A. Yet                           B. Otherwise                 C. Nevertheless           D. So 11. A. start                          B. use                          C. break                        D. hold 12. A. question                   B. mention                   C. investigate                D. appreciate 13. A. putting                     B. turning                   C. giving                      D. clearing 14. A. full                           B. well                         C. high                         D. hard 15. A. cupboard                  B. room                     C. bed                         D. table 16. A. food                         B. power                      C. water                       D. money       17. A. opened                      B. locked                      C. fixed                        D. cleaned 18. A. examined                  B. analyzed                C. wondered                D. imagined 19. A. purpose                     B. problem                   C. thought                    D. conclusion 20. A. wherever                   B. whenever                 C. however                   D. whatever 【参考答案】完形填空 1—10、D    B    C     D     B   C    D   A    C    D 11—15、A    A     C    D    D     B    A    C    C   B
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 考试专区 > 高考

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服