收藏 分销(赏)

2021年江西省鹰潭市江西师范大学附属中学高一英语期末试卷含解析.docx

上传人:丰**** 文档编号:3296378 上传时间:2024-06-28 格式:DOCX 页数:9 大小:39.62KB 下载积分:6 金币
下载 相关 举报
2021年江西省鹰潭市江西师范大学附属中学高一英语期末试卷含解析.docx_第1页
第1页 / 共9页
2021年江西省鹰潭市江西师范大学附属中学高一英语期末试卷含解析.docx_第2页
第2页 / 共9页


点击查看更多>>
资源描述
2021年江西省鹰潭市江西师范大学附属中学高一英语期末试卷含解析 一、 选择题 24. —My spoken English is poor,  what shall I do? —___an English language club to practice,  and you’ll be good at it. A. Take part in       B. Attend C. Join         D. Join in 参考答案: C 略 2. —I wonder why he has been acting so strangely these days. — Recent pressure at work may ______ his behavior. A. account for B. make for C. stand for D. change for 参考答案: A 3. ____is very difficult to cross the road because there are so many cars.         A. This   B. That   C. It    D. What 参考答案: C 4. ______ for a whole night, we still couldn’t agree on when to start and where to go for the coming holiday. A. Discussed B. Having discussed C. Discussing D. Being discussed 参考答案: B 5. My parents kept their _____and took me to Shanghai, where we had ____. A. word,  funs                  B. words,  fun                  C. word, fun                                D. words,  funs 参考答案: C 略 6. —Why did John break his radio_________? —Because he wished to have his father get him a new one for Christmas. A. on purpose       B. by accident       C. for the purpose     D. in an accident 参考答案: A 试题分析:A. on purpose故意;B. by accident偶然; C. for the purpose为了……的目的;D. in an accident在一次事故中。——为什么John故意摔坏他的收音机?——因为他想让父亲在圣诞节时给他买个新的。根据句意选A. 7. This area is beautiful. Unfortunately, it _______ by careless visitors. A. destroyed       B. was destroyed       C. destroys           D. is being destroyed 参考答案: D 8. The mother as well as her two children ________shopping in the supermarket near their house every week.     A. is going             B. go              C. goes        D. are going 参考答案: C 略 9. Her son is ______ computer games, which makes her so worried. A. sure of    B. stuck in    C. used to    D. addicted to 参考答案: D 10.       his best friend in hospital made Tom miss the football match, but he didn’t regret. A. Looking after B. To be looked after C. Looked after D. Look after 参考答案: A 11. Since you can’t answer the question, perhaps we’d better ask _______ else. A. somebody     B. anybody     C. everybody     D. nobody 参考答案: A 12. — Do you know when he ________ the trip to the USA? — Perhaps next week, but I’m not sure. A. makes   B. made   C. has made   D. is making 参考答案: D 13. Many lifestyle patterns do such ______great harm to health that they actually speed up _____weakening of the human body.    A. a; /    B. /; /    C. a;/ the    D. /; the 参考答案: D 14. Please ______ that you lock the door when you go out. A. make sure      B. make aware         C. take notice       D. take notes 参考答案: A 15. The more you study maths, ______.   A. you will feel easier           B. easier you will feel   C. the easier you will feel        D. the more easier you will feel 参考答案: C 试题分析:考查固定句式。句式:The+比较级....,the+比较级.意为“越....就越....”。句意:你越学数学,越觉得数学很容易。故C正确。 16. When under stress, even a most gentle person _______ be bad-tempered and get angry easily. A. shall B. should C. can D. ought 参考答案: 5.【答案】C   12. It was indeed an accident, but you make it sound as if I did it______! A. on my own                B. by accident          C. on purpose                         D. by hand 参考答案: C 略 18. We are always going to ________ our family members, and ________ to make more friends if we want to live happily. A. be closely to; make efforts     B. be closely to; make effort   C. be close to; make efforts    D. be close to; make effort 参考答案: C 二、 短文改错 19. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文,作文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏子符号(∧)并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 My grandparents live in the countryside. They keep a dog calling Ah Bao. One day my grandparents go to work in the field, taking along my little brother and Ah Bao. My brother and Ah Bao came to a river nearby and enjoyed himself. My brother was trying to catch a butterfly while he fell into a river. Ah Bao barked and immediate jumped into the water. Hearing about him barking, my grandparents  hurried there and saw Ah Bao swimming towards the bank carrying my brother. Ah Bao did all he could save my little brother, that moved all the people present. Everyone praised Ah Bao for his bravery and kind. 参考答案: My grandparents live in the countryside. They keep a dog calling Ah Bao. One day my                                                     called grandparents go to work in the field, taking along my little brother and Ah Bao. My brother and Ah           went Bao came to a river nearby and enjoyed himself. My brother was trying to catch a butterfly while he                                  themselves                                when fell into a river. Ah Bao barked and immediate jumped into the water. Hearing about him barking,       the                    immediately                         去掉 my grandparents hurried there and saw Ah Bao swimming towards the bank carrying my brother. Ah Bao did all he could∧ save my little brother, that moved all the people present. Everyone                  to                    which praised Ah Bao for his bravery and kind.                             kindness 第一处:a dog和call是被动关系,用过去分词作定语。故calling改成called。 第二处:这句话时间是one day用一般过去时。故go改成went。 第三处:指代My brother and Ah Bao,用themselves。故himself改成themselves。 第四处:句意:我哥哥在捉一只蝴蝶,这时他掉进河里。用was/were doing sth when…意为“正在做某事这时……”,while引导时间状语从句表示一段时间。故while改成when。 第五处:因为上文提到一条河,再次提及用定冠词。故a-the。 第六处:修饰jumped into用副词。故immediate改成immediately。 第七处:hear about意为“听说”,hear是“听见”。故去掉about。 第八处:could后加上to,to save是不定式作目的状语。故在could后加to。 第九处:使用非限制性定语从句,指代上文的句子,定语从句缺少主语用which引导,that不能引导非限制性定语从句。故that改成which。 第十处:和bravery并列用名词,且不可数,故kind改成kindness。 20. 下面短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1、每处错误及其修改均仅限一词; 2、只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分 Last Sunday my father and I went fishing along a river. We found the water very dirty that we could hardly catch any fish in it. A lot of factories along the river always poured their waste water and rubbish straightly into the river, which made the river polluting. In this way most of the fish in the river was killed. Unless the rivers all over the country are polluted like this, no living things will be exist in the water. As we all know, environmental pollution do great harm to living things and human beings. Now more and more people have realized what serious this problem is. Our government is doing her best to take measure to fight against pollution. We expect that water in every river will be made cleaner and cleaner before long. 参考答案: 第二句  very改为so 第三句  straightly改为straight  polluting改为polluted 第四句  was 改为were 第五句:Unless 改为If;     be去掉 第六句:do 改为 does;   第七句:what改为how 第八句:measure改为measures 第九句:在water前加the   三、 阅读理解 21. I wasn’t surprised when I read that actress Helen Hunt recently stated that she would never allow her young daughter to become a child star. Ms Hunt is the daughter of a Hollywood technical director, and grew up in Hollywood. Now in her late 40s, she started acting and modeling when she was eight and has probably seen a lot over those years in show business. She has had a successful career. She earned four Golden Globes and four Emmys. She also attained the top honor of her profession when she won the Best Actress Academy Award for her role in the 1992 movie, As Good As It Gets. Given those accolades, Ms Hunt is successful. There is no doubt that her early experiences as a child star prepared her for what has been an outstanding adult career. Given those achievements, why would this star declare she’ll never allow her daughter, now at the age of six, to follow in her footsteps? Everyone familiar with the entertainment scene is aware of the reasons for her attitude. Recent tabloid(小报) news headlines featuring the troubles of former child stars, among them Lindsay Lohan, Britney Spears and the late Gary Coleman, may answer the question. Although Ms Hunt managed to become a successful grown-up star, she apparently believes she’s an exception. What Ms Hunt may be suggesting is that many very young stars go through unnatural childhoods on movie and TV sets. While they’re earning big incomes, they’re so pampered(纵容) by directors and praised by fans;they may get false impressions that their lives will always be that way. Then, within a few years, when faced with reality, they’re hurt and confused. After all the overwhelming affection, they find they can’t deal with the problems. That’s often when drugs and alcohol take over their lives. Helen Hunt has some other reasons why she doesn’t want her daughter to be in the entertainment business. Many child stars can never make a successful transition to meaningful adulthood. However, as with many Hollywood movies, I believe there are both good and bad scenes about how it can be played out in real life. 25. According to the passage, Ms Hunt ______. A. started acting and modeling as a little girl B. has been acting for about 30 years C. is the daughter of a famous actor D. started singing when she was eight 26. The underlined word “accolades” in Paragraph 2 probably means “______”. A. difficulties     B. awards     C. salaries D. opinions 27. Helen Hunt wouldn’t allow her daughter to become a child star because she thinks ______.   A. it’s hard for a child star to succeed B. being a child star may ruin her future   C. their life is filled with sorrow              D. they are not capable of solving problems 28. From the passage we can conclude that ______. A. child stars are more likely to succeed in the future B. there is no way to save the entertainment business C. the author has a different opinion about child stars D. meaningful adulthood only belongs to non-child stars 参考答案: 22. When a rather dirty, poorly dressed person kneels at your feet and puts out his hands to beg for a few coins, do you hurry on, not knowing what to do, or do you feel sad and hurriedly hand over some money? What should our attitude to beggars be? There can be no question that the world is full of terribly sad stories. It must be terrible to have no idea where our next meal is going to come from, so it seems cruel not to give some money to beggars. Certainly, most of the world’s great religions(宗教) order us to be open-hearted and share what we have with those less fortunate than ourselves. But has the world changed? Maybe what was morally(道德方面地) right in the old days, when one knew exactly who in the village had suffered misfortune(不幸) and needed help, is no longer practiced by all the people. Quite a few people will not give to beggars. Let us look at their arguments. Firstly, some believe that many city beggars dress up on purpose to look pitiable and actually make a good living from begging. Giving to beggars only encourages this sort of evil (恶行). Secondly, there is a worry that the money you give will be spent on beer, wine or drugs. Thirdly, there is an opinion that there is no real excuse for begging. One might be poor, but that is not the reason for losing one’s sense of pride and self-dependence.        Related to this is the opinion that the problem should be dealt with by the government rather than by ordinary people. Some people think beggars should go to the local government department and receive help.      It is hard to come to any final conclusion, because there are various cases and we must deal with them differently. A few coins can save a life in some situations, and even if the money is wasted, that does not take away the moral goodness of the giver. 67. What is mainly discussed in the passage? A. Moral deeds of most people.                    B. Religious activities in the society. C. Moral goodness of the giver.                    D. Arguments on giving to beggars. 68. What can we infer from the sentence “But has the world changed?” in the second paragraph? A. People no longer know who suffers misfortune in the village. B. There are some people not willing to do what was morally right before. C. We don’t meet with those who need others’ help any more. D. Now it is the government that has the duty to help the beggars. 69. Which of the following is NOT mentioned in the passage? A. Some people dress up to pretend to be beggars. B. Some beggars want money for their schooling. C. Some beggars use the money to buy drugs. D. Some beggars have no excuse for begging. 70. In the last paragraph, the writer thinks it hard to reach any final conclusion, because       . A. the cases can be so different                    B. there are so many beggars C. there is so much money wasted                D. there are so many different arguments 参考答案: 67-70  DBBA 略
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服