收藏 分销(赏)

2022年湖南省郴州市第九完全中学高二英语模拟试题含解析.docx

上传人:天**** 文档编号:3295892 上传时间:2024-06-28 格式:DOCX 页数:9 大小:88.48KB 下载积分:6 金币
下载 相关 举报
2022年湖南省郴州市第九完全中学高二英语模拟试题含解析.docx_第1页
第1页 / 共9页
2022年湖南省郴州市第九完全中学高二英语模拟试题含解析.docx_第2页
第2页 / 共9页


点击查看更多>>
资源描述
2022年湖南省郴州市第九完全中学高二英语模拟试题含解析 一、 选择题 1. — OK, I'm at the crossroads you told me about,      ? —Well, walk one block east and you will see the bank on your left. A. guess what B. so what C. now what D. what for 参考答案: C 【详解】考查交际用语。句意: ---好吧,我在你告诉过我的十字路口,现在怎么办? ---向东走一个街区,你会在左手边看到银行。 A. guess what    猜怎么着;B. so what那又怎样;C. now what    现在该怎么办;D. what for为什么。根据情境,故选C。 2. Research has been limited to increasing production profits,_________ making sure that GM foods are safe.    A. other than     B. more than       C. better than    D. rather than 参考答案: D 3. His boss is _______ generous. So he gets little in reward for his hard work. A. something of          B. nothing except           C. everything but        D. much of 参考答案: C 略 4. Mo Yan is the first Chinese to win the Nobel Prize for his great ______ in literature . A. interests       B. achievements     C. behavior       D. contributions 参考答案: B 5. He is constantly ________ not to do that, but he still goes on doing it all the same.  A. telling      B. being told         C. told       D. to tell     参考答案: B 6. I look on it as a good opportunity to _________ fresh skills and broaden my knowledge. A. acquire          B. require                 C. accept            D. receive 参考答案: A 7. ---________by the chemistry teacher for not finishing homework independently                        makes him feel very shameful. ---Yes. But he told me this morning he would spare no efforts to be the top one in our class. A. Scolded         B. Having scolded   C. Being scolded   D. After being scolded 参考答案: C 8. The river, ________ the banks are covered with trees,is very long. A.whose    B.which      C.of which   D.which of 参考答案: c 略 9. —Poor Steve! I could hardly recognize him just now!   ----_______. He has changed so much.   A. Neve mind    B. No problem   C. Not at all     D. Me neither 参考答案: D 略 10. —I'd like to go to see the film with you,Dad. —Sorry,my son,but only the grown-ups are________ into the cinema. A.required        B. intended       C.admitted       D. supposed 参考答案: C 11. From time to time Jason turned round,        he was searching for someone. A. as if B. even if C. if only D. what if 参考答案: A 【详解】考查连词用法。句意:贾森不时地转过身来,好像在寻找什么人。A. as if 似乎,好像;B. even if 即使;C. if only 要是…多好;D. what if 假使…会怎样。根据句意可知,选A。 12.  I’m sorry, it’s _____ my power to make a final decision on the project.   A. beyond              B. over               C. above             D. off 参考答案: A 13. The university estimates that living expenses for international students _________ around 8,450 per year, which _________ a burden for some of them. A. are; is    B. is; are C. is; is    D. are; are 参考答案: A 考查主谓一致,句意:高校评估对于国际生一年的生活花费大约8450美元,对于一些人来说是有负担的。第一句话的主语是 living expenses为复数,所以谓语动词用复数形式,第二句话主语是主句陈述的内容,所以谓语动词应用单数,故选A. 14. Everything comes with ______ price;there is no such ______ thing as a free lunch in the world. A. a;a    B. the;/ C. the;a    D. a;/ 参考答案: D price意思是“代价”,为可数名词;第二空前边有no,后面的名词不用冠词,故选 D项。 15. Why!I have nothing to do with it._______you want me to say? A. What it is that     B. How it is that   C. How is it that   D. What is it that 参考答案: D 16. The information you give in the application is too general. You should ________something special about yourself.    A. spy on           B. rely on          C. cut back on        D. focus on 参考答案: D 17. It is recommended that the project  ______ until all the preparations have been made. A. is not started B. will not be started C. not be started D. is not to be started 参考答案: C 【详解】考查虚拟语气。句意:建议在所有的准备工作完成之前不要开始这个项目。英语中表示"建议、要求、命令"的词与名词性从句连用,recommend 与名词性从句中连用时从句中的动词用"should+动词原形",should 可以省略,本句动词recommend 表示"建议",that引导了主语从句,所以本题答案是C。 18. She is a well-organized person and she always likes everything to be ________ before she starts work. A. in store B. in place C. in doubt D. in need 参考答案: B 二、 短文改错 19. 短文改错(满分10分) Dear Mrs. Winthrop,   So my first week at college is over! No lectures this morning so I think I’d email you and let you know what things are going.   I’m glad to say that anything has worked out fine in the dorm. I remember asking for a room as far away from the lifts as possible and they find me a comfortable one second floor. There are two girls from my course here and I plan to make friend with them so we can help each other on the course work. Everyone else seems very nice and warmly here.   Well, I had better to stop now. I’m going to attend mine first lesson this afternoon, for I’ve got some preparation to make, Keep in touch.   Best, Carol 参考答案: 【小题4】on----with 考查固定搭配。Help sb with sth在某方面帮助某人。 【答案】 20. 短文改错(每小题1分,共10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换批改作文,请你修改你同桌的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中至多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),在下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,在下面写出改正后的词。 注意: 每次错误及其修改均仅限一词 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 In Wednesday morning, Tom was walking along the street while suddenly he heard two shots, they came from the bank. He ran to bank and saw a man came out of it. The man was short and fat with red hairs. He had a bag of money and a gun in his hands. The man ran away and was disappeared behind a bus. That afternoon Tom went to see a film. He saw the thief again and phone the police. They caught the thief. What an excited day for Tom! The bank gave him $ 1000 as a reward, but he didn’t receive it.                                              参考答案: In Wednesday morning, Tom was walking along the street while suddenly he heard two On                                             when shots, they came from the bank. He ran to ^bank and saw a man came out of it. The man      which                        the               coming was short and fat with red hairs. He had a bag of money and a gun in his hands. The man                       hair ran away and was disappeared behind a bus. That afternoon Tom went to see a film. He   saw the thief again and phone the police. They caught the thief. What an excited day for                    phoned                                  exciting Tom! The bank gave him $1000 as a reward, but he didn’t receive it.                                                accept 三、 阅读理解 21. “Today, technical innovations rule our everyday life in many areas. New technologies, however, always are associated with risks — and these are also seen by average persons,” says Christoph Bohmert, first author of the recently published study and researcher of the Science Communication Group of KIT’s Institute for German Studies. “It is crucial to enable adequate communication between science and society, which does not only consider scientific findings, but also concerns of the population.” The study clearly showed that communication of risks may be complicated sometimes. Information on effective precautions was found to lead to an increased risk awareness by those who receive the information. In their study, the researchers analyzed communication about a technology that has become necessary in our life — mobile communications and the electromagnetic fields (电磁场) on which it is based. All over the world, radiation (辐射) protection authorities, such as the German Federal Office for Radiation Protection, communicate the present state of research into risks of electromagnetic fields as follows: Investigations made and all findings obtained so far do not allow any conclusions to be drawn with respect to mobile communications being a risk for human health. But, the experts continue, there still are knowledge gaps concerning long-term influences. Then, measures are recommended to reduce exposure of the individual to electromagnetic fields. It had been known from previous studies already that information on precautions may increase worries. It had been suspected that people conclude from the recommendation of precautions that there really is a risk. This effect was not confirmed by the recent study. The scientists rather attributed (归因于) the increased worries to a lack of knowledge about the propagation (传播) of electromagnetic fields. On the basis of the study, 1717 Australians were informed of the recommended precautions, together with one of six information brochures providing scientific background information. When test persons were given not only the recommendations, but also explained why the observation of these tips strongly reduces their exposure to electromagnetic fields, worries increased. For example, scientists explained to the test persons that telephone conversations with a headset largely reduce exposure. When a mobile phone is located ten centimeters instead of just one centimeter away from the ear, the electric power absorbed by the ear is about one hundredth of the initial value. Hence, the own mobile phone usually causes an exposure that by far exceeds (超出) that of mobile communications stations that are generally referred to as “cellphone towers” While the scientists wanted to explain the effectiveness of precautions, test persons mainly considered this information to be an indication of their mobile phone — not the transmission towers — being dangerous. As a result, they perceived increased risk potentials for telephone conversations with their mobile phones. “The study reveals that messages on precautions and information are a double-edged sword in terms of subjective risk awareness. Their use should be far better understood,” Boehmert says. 72. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. Information about technologies and their risks may have undesired side effects. B. Mobile communications definitely do harm to people’s health in the long run. C. Observation of the precautions can help reduce the concerns of the public D. Adequate information on effective precautions can relieve the concerns of the public 73. According to the passage, we can conclude that the best way to relieve the inappropriate worries is to       . A. enable the users to know better of science and technology B. produce new electric products with a lower radiation value C. provide the public with less information on effective precaution D. inform the public about the potential risks with more patience 74. The word “precaution” (first appearing in paragraph 1) in letters has the closest meaning to       . A. introduction B. intention C. recommendation D. prevention 75. Which of the following might be the best title of the passage? A. Science and Technology: A Double -edged Sword B. Technical Innovation: Worries and Information C. Science and Technology: Security Tips for Users D. Technical Innovations: Effectiveness of Precautions 参考答案: 72-75 AADB 22. Jayne Fisher watched anxiously as her 17-year-old daughter Katie pulled her lamb(羊羔) into the Madison County Junior Livestock for sale.  Katie was battling cancer. This was her first chance in months to be outdoors having fun, away from hospitals and treatments, and she had come with high hopes for earning some money for her treatment. She had wavered a little on her decision to part with the lamb, but with lamb averaging two dollars a pound, Katie was looking forward to it. So the bidding(出价began. That’s when Roger Wilson, the auctioneer(拍卖师), had a sudden inspiration that brought some unexpected results. “We sort of let everybody here know that Katie had a situation that wasn’t too pleasant,” is how he tells it. He hoped that his introduction would push the bidding up, at least a little bit. Well, the lamb sold for $11.50 a pound, but things didn’t stop there. The buyer paid up, then decided to give the lamb back so that it could be sold again. That started a chain reaction, with families buying the animal and giving it back, over and over again. When local businesses started buying and returning, the earnings really began to pile up. The first sale is the only one Katie’s mom remembers. After that, she was crying too hard as the crowd kept shouting, “Resell! Resell! ” Katie’s lamb was sold 36 times that day, and the last buyer gave it back for good. Katie ended up with more than $16,000 to pay her medical expenses——and she still got to keep her famous lamb. 56. Katie sold her lamb in order to_______.    A. earn an amount of money to cover her medical expenses    B. help her mother support their family and keep more lambs    C. show her lamb was a famous one and raise some money    D. get some unexpected results from a chain reaction 57. Why did families buy Katie’s lamb and return it repeatedly?    A. They had fun in reselling it.    B. The auctioneer ordered them to do so.    C. They wanted to help Katie from the heart    D. Katie’s mother cried for help. 58. The word “waver” in the second paragraph probably means _______.    A. agree    B. hesitate     C. refuse    D. focus 59. What is the best title of the passage?    A. Battling cancer         B.A warm-hearted auctioneer    C. Bidding from the heart   D.A wise lamb 参考答案: A C B C
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服