收藏 分销(赏)

2022年辽宁省盘锦市辽河油田高采学校高二英语模拟试题含解析.docx

上传人:人****来 文档编号:3295235 上传时间:2024-06-28 格式:DOCX 页数:12 大小:73.33KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
2022年辽宁省盘锦市辽河油田高采学校高二英语模拟试题含解析.docx_第1页
第1页 / 共12页
2022年辽宁省盘锦市辽河油田高采学校高二英语模拟试题含解析.docx_第2页
第2页 / 共12页


点击查看更多>>
资源描述
2022年辽宁省盘锦市辽河油田高采学校高二英语模拟试题含解析 一、 选择题 1. --- I find our teacher is rather strict ___________ us. ---Actually, my boy, your future boss will be cruel _________ you. A. with/ to          B. in/ with         C. about/for          D.  to/for 参考答案: A 2. Little Tom sat    ________     watching the monkey dancing in front of him. A.amaze            B.amazing           C.amazed          D.to amaze 参考答案: C [2015·四川卷]考查非谓语动词。描述人通常使用过去分词,故此处应用过去分词amazed作伴随状语描述主语little Tom的状态。句意:小汤姆坐着,惊奇地看着那只猴子在他面前跳舞。根据句意可知选C。 3. ---- What do you usually do after supper,Lucy? ---- My evening____ includes taking a walk down to the garden and listening to music on the radio. A.teamwork  B. action  C. routine  D.performance 参考答案: C 4. ----I’m sorry I made a mistake !    ----_______. Nobody is perfect .    A. Take your time.      B. You’re right.    C. Whatever you say.    D. Take it easy. 参考答案: D 5.  The movie we saw yesterday was about a love story _____ a train to Tokyo. A. setting in               B. set in                      C. sets in                     D. to set in 参考答案: B 5. Jessica has always been honest and straightforward, and it doesn’t matter ________ that she’s talking to.     A. who is it       B. who it is      C. it is who                  D. it is whom 参考答案: B 略 7. Nowadays everyone is responsible for _____ a harmonious(和谐的) society in China.    A. making up       B. taking up   C. opening up   D. building up 参考答案: D 8. –Can I tell my best friend about it? –No, I don’t want anyone else to know. You ___ tell anyone.    A. won’t                        B. mustn’t                    C. don’t have to           D. don’t need to 参考答案: B 略 9. ______ the airport, he was arrested by the police.   A. As soon as arriving                  B. Upon he arrived            C. On arriving                             D. Upon arrival at 参考答案:  D 10. The ________ a child grows up in may have great effect on his or her development. A. surroundings       B. situations       C. conditions      D. occasions 参考答案: A 11.        to her growing business, Mary has little time to take care of her family.        A. Devoting                B. To devote               C. Devoted        D. Having devoted 参考答案: C 12. ______ all of you are top students, only one will be chosen for the coming competition. A. While B. Since  C. If   D. As 参考答案: A 13. I made a(n) _______ with Mr. Smith to discuss the details of our cooperation. A. difference   B. suggestion    C. appointment    D. announcement 参考答案: C 14. Mr. Smith is very kind-hearted as well as responsible, so you are ______ to have such a good teacher as he is. A. enthusiastic  B. considerate     C. genuine D. fortune 参考答案: D 15. He is not very good at getting his ideas _____, so sometimes others may misunderstand him. A. over       B. along      C. across        D. about 参考答案: C 16. The moment _________ I learned the results of the competition was one of the happiest times in my life. A. which    B. when   C. where    D. why 参考答案: B 考查限制性定语从句。 【详解】句意:我得知比赛结果的那一刻是我一生中最快乐的时刻之一。分析句子结构可知这是一个定语从句,先行词 moment在从句中作时间状语,用关系副词when。故选B项。 【点睛】考查定语从句,要搞清楚句子成分,找出从句的先行词及从句与先行词之间的逻辑关系,把主句与从句分别翻译出来,然后依照逻辑关系把句子衔接起来。引导定语从句的关系代词有who, whom, whose, which, that等和关系副词 where, when ,why等,关系代词和关系副词在定语从句中担任句子成分。如果该从句中缺少主语、表语、宾语或定语,就要用关系代词来连接从句;如果从句中缺少状语,就得用关系副词来连接从句。 17. It is said that the scholarship of No. 1 middle school is higher than _____of any other school in ShuangYashan A. one                 B. it               C. that                 D. which 参考答案: C 18. I am not __________up late. A.accustomed staying B. accustomed to staying C.used to stay D.addicted to stay 参考答案: B 二、 短文改错 19. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 There are not enough seats in our school’s reading room. One morning just before our finally examination, I got there very early to occupying a seat. I put a book on the desk and then went to have a breakfast. While I came back, I found someone was sitting on the seat which I had occupied in the advance. I run to him immediately and shouted at him, “Going away! It’s my seat!” Everyone in the reading room raised their eyes and stared at me on an unfriendly way. I felt very ashamed, but I rushed out of the reading room with my book. I learned a hard lesson that day- I should respect and polite to other people. 参考答案: There are not enough seats in our school’s reading room. One morning just before our finally                                                                           final examination, I got there very early to occupying a seat. I put a book on the desk and then went to                               occupy have a breakfast. While I came back, I found someone was sitting on the seat which I had               When occupied in the advance. I run to him immediately and shouted at him, “Going away! It’s my           去掉      ran                                       Go seat!” Everyone in the reading room raised their eyes and stared at me on an unfriendly way. I felt                                                           in very ashamed, but I rushed out of the reading room with my book. I learned a hard lesson that so或and day- I should respect and ∧polite to other people. be 20. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(﹨)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 The winter holiday is coming. I as well as Li Ming are going to do something meaningful. What can be seen, the Yellow River is not as cleaner as it used to be. People throw a large amount of rubbishs into the river every day. Besides, many factories pour a great deal of waste water into it, thus cause a serious water pollution. It is time that we do something to protect the river now. Li Ming and I will pick the rubbish floating on the river, that may make the river look cleaner. What’s more, we intend to give a speech in the public to increase people’s awareness of protecting our mother river. I’m sure they will take on a new look in the near future. 参考答案: The winter holiday is coming. I as well as Li Ming are going to do something meaningful. What                                          am                               As can be seen, the Yellow River is not as cleaner as it used to be. People throw a large amount of clean   rubbishs into the river every day. Besides, many factories pour a great deal of waste water into it, rubbish                                   thus cause a serious water pollution. It is time that we ∧do something to protect the river now. Li    causing                               should或将do →did Ming and I will pick ∧the rubbish floating on the river, that may make the river look cleaner.                 up                           which What’s more, we intend to give a speech in the public to increase people’s awareness of protecting                                     the            our mother river. I’m sure they will take on a new look in the near future.                       it 【分析】 本文是一篇记叙文。“母亲河——黄河”被污染,为了保护母亲河作者和李明打算采取的措施。 【详解】1.考查主谓一致。句意:我和李明打算做一些有意义的事情。as well as连接主语,后面的谓语动词与第一个as前的主语保持一致,故把are →am。 2.考查as引导的非限制性定语从句。句意:正如所看到的,黄河不像以前那么干净了。此处是as引导的非限制性定语从句,as“如同”,指代整个主句,从句中作主语,根据句意,故把What →As。 3.考查形容词原级。句意:正如所看到的,黄河不像以前那么干净了。此处是not as/so+形容词+as结构,所以这里用形容词原级,故把cleaner →clean。 4.考查不可数名词。此处rubbish“垃圾”,是不可数名词,故把rubbishs →rubbish。 5.考查现在分词作结构状语。句意:此外,许多工厂向它倾倒大量废水,从而造成严重的水污染。此处用现在分词表示理所应当的结果,故把cause →causing。 6.考查固定句式。句意:现在是我们采取措施保护这条河的时候了。固定句式:It is (high)time that 主语+should +动词原形或谓语动词用一般过去时态,故在do前加should或将do →did。 7.考查动词短语。句意:李明和我将捡拾漂浮在河上的垃圾,这可能会使河看起来更干净。固定短语:pick up“拾起,捡起”,故在pick后加up。 8.考查非限制性定语从句。句意:李明和我将捡起漂浮在河上的垃圾,这可能会使河看起来更干净。此处是整个句子作先行词,后面的非限制性定语从句用which引导,故把that →which。 9.考查固定词组。句意:更重要的是,我们打算当众演讲,以提高人们保护我们的母亲河的意识。固定词组:in  public“公众”,故把in the public中的the去掉。 10.考查it的用法。句意:我相信在不久的将来它会有一个新的面貌。此处用it指代上文提到的“母亲河”,故把they →it。 【点睛】1.It’s (high) time that 主语+一般过去时态+其他。现在是该做某事的时间了。It’s high time that we had lunch.现在是我们该吃午饭的时间了。 2.It is the first(second---)time that 主语+现在完成时态+其他。意思是:第几次做某事了。如果把is改成was,则后面用过去完成时态。It’s the third time that I have come to the Summer Palace.这是我第三次来到颐和园。 3. It is/has been+一段时间+since 主语+一般过去时态+---。自从---有多长时间了。在这个句型中since引导时间状语从句,从句用一般过去时态,分两种情况:(1)如果从句的动词是终止性动词leave/come/---,则表示“从动作开始到现在多长时间了。”It is three years since he began to smoke.他已经吸烟三年了。(2)如果从句的动词是持续性动词,例如:stay/smoke/live等,则表示“从动作结束到现在多长时间了”。 It is three years since he smoked.他戒烟三年了。 三、 阅读理解 21. Many Americans spend more time in cars these days than in the kitchen. But as lives grow busier—and waistlines grow larger—a number of health experts are calling for Americans to reduce their risk of cancer and other diseases by cooking at home more and eating out less. “When dining out, people are likely to gravitate towards all the wrong thing,” says Rachel Brandeis of the American Dietetic Association. “People take in 50% more fat and sodium when they eat out than when they cook at home. And they often miss out on fruits, vegetables and other vitamin-rich ‘powerhouse foods’ that may reduce the risk of cancer.” Nutritionists know it’s not easy to break old habits. Many people say they hardly have time to exercise, let alone fix dinner. Brandeis says her secret is organization. She cooks six nights a week, even though she and her husband both work. She spends 20 minutes thinking about a week’s worth of menus and writing a list. She shops just once a week. Brandeis says she chooses easy cooking methods, too. Since she is not quite good at cooking. The American Institute for Cancer Research has produced a guide filled with tips like “Homemade for Health”. Melanie Polk, the institute’s director of nutrition education, says cooking at home has many advantages. It teaches children about nutrition as well as the importance of sharing housework. The 39-year-old homemaker Kirstin Kristinus of Washington, D.C. says cooking at home brings her family together. She also tries to reduce her family’s cancer risk by preparing every meal with many different kinds of food. “The only way to know that you are getting all the good things is to expose yourself to a wide variety of food,” says Steven Shiff, a doctor in New Jersey. “If you eat out at a restaurant, it’s a lot easier to choose unhealthful things.” However, “families don’t have to give up restaurants,” Shiff says. “It is possible to eat healthfully if you eat outside the home. But it takes probably the same sort of planning that you would have to do to prepare meals at home.” 28.What is worrying health experts? A. Americans are having a too busy life. B. Americans are getting fatter and fatter. C. Americans are eating out more and more. D. Americans are in greater danger of getting cancer. 29.What does the underlined part “gravitate towards” in paragraph 2 mean? A.Care about.                 B. Forget about. C.Be afraid of.                D. Be attracted to. 30.What is Melanie’s attitude towards cooking at home? A.Unclear.        B. Positive.     C. Worried.      D. Doubtful. 31.What can infer from Shiff that_____. A. eating out can be as healthy as at home B. People should stop going to restaurants C. Restaurants usually serve unhealthy food D. Preparing meals at home is more meaningful 参考答案: 28.C 29.D 30.B 31.A 试题分析:文章讲述美国人喜欢在外吃饭而不是自己在家煮,这样增加了患癌症以及一些其它疾病的风险,并且举例说明在家煮饭聚餐的好处。 【名师点睛】 推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含有infer, suggest, imply, conclude  indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。 22. Jaden Hayes first lost his dad when he was four and then last month his mom died unexpectedly in her sleep. “I tried and I tried to get her awake—I couldn’t,” said Jaden. Jaden is understandably heartbroken. But there’s another side to his sadness. When he first made public a few weeks ago he told his aunt, and now guardian, Barbara DiCola, that he was sick of seeing everyone was sad all the time. And he had a plan to fix it. He asked his aunt Barbara to buy a lot of little toys and bring him to downtown Savannah, so he could give them away. “I’m trying to make people smile,” said Jaden. He gave his toys to people who weren’t smiling and then turned their day around. He has gone out on four different occasions now and he is always successful, though sometimes he doesn’t get exactly the reaction he was hoping for. It’s just so unexpected to some people that a six-year-old child would give away a toy— expecting nothing in return—except a smile. Of course he is paid beautifully in hugs and his aunt says the reactions have done wonders for Jaden, who will then feel joyful. “But I’m still sad that my mom died,” Jaden said. This is of course not only a fix, but the smiles he has made so far—nearly 500 at last count—Jaden has clearly found a purpose. “I’m counting on it to be 33, 000,” said Jaden. When asked if he thought he could make that goal, he answered, “I think I can.” 24. What can be known about Jaden’s present life? A. He lives alone.    B. He lives poorly. C. He lives with his aunt.    D. He lives independently. 25. How did Jaden feel about seeing people’s sadness? A. Bored    B. Puzzled    C. Pleased    D. Excited 26. What makes Jaden forget his sadness? A. Doing toy business.    B. Traveling around. C. Smiling to people.    D. Bringing joy to others. 27. Which of the following words can best describe Jaden? A. Honest and easy-going.    B. Kind and confident. C. Modest and hard-working.    D. Smart and humorous. 参考答案: 24. C    25. A    26. D    27. B 本文是一篇记叙文,Jaden Hayes父母双亡,他随着阿姨Barbara DiCola一起生活,虽然他很难受,但他赠送玩具让那些不幸福的人,希望能够让别人开心,这也能够让他忘记自己的悲伤。 【24题详解】 推理判断题。根据第三段第二句When he first made public a few weeks ago he told his aunt, and now guardian, Barbara DiCola, that he was sick of seeing everyone was sad all the time.可知他的父母去世以后,阿姨Barbara DiCola成为了他的监护人,也就是说他现在和Barbara DiCola生活在一起。故C项正确。 【25题详解】 推理判断题。根据第四段前两句“I’m trying to make people smile,” said Jaden. He gave his toys to people who weren’t smiling and then turned their day around.可知Jaden希望通过赠送玩具让那些不幸福的人能够开心,可知他不想看见别人不幸福。故A项正确。 【26题详解】 推理判断题。根据第五段最后一句Of course he is paid beautifully in hugs and his aunt says the reactions have done wonders for Jaden, who will then feel joyful.可知Jaden把玩具赠送给别人以后,别人的拥抱和微笑让他感觉很开心。可知赠送玩具给别人让他忘记悲伤。故D项正确。 【27题详解】 推理判断题。根据文章内容可知Jaden赠送玩具给不开心的人,希望给别人带来快乐,这说明他很善良。而根据最后一段When asked if he thought he could make that goal, he answered, “I think I can.”可知当别人问他是否可以实现目标的时候,他认为自己完全可以实现目标。这说明他很自信。故B项正确。
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服