收藏 分销(赏)

内蒙古自治区赤峰市市松山区第二中学高二英语模拟试题含解析.docx

上传人:快乐****生活 文档编号:3290865 上传时间:2024-06-28 格式:DOCX 页数:11 大小:69.24KB
下载 相关 举报
内蒙古自治区赤峰市市松山区第二中学高二英语模拟试题含解析.docx_第1页
第1页 / 共11页
内蒙古自治区赤峰市市松山区第二中学高二英语模拟试题含解析.docx_第2页
第2页 / 共11页
内蒙古自治区赤峰市市松山区第二中学高二英语模拟试题含解析.docx_第3页
第3页 / 共11页
内蒙古自治区赤峰市市松山区第二中学高二英语模拟试题含解析.docx_第4页
第4页 / 共11页
内蒙古自治区赤峰市市松山区第二中学高二英语模拟试题含解析.docx_第5页
第5页 / 共11页
点击查看更多>>
资源描述

1、内蒙古自治区赤峰市市松山区第二中学高二英语模拟试题含解析一、 选择题1. I have made _ clear that all of us are strongly against smoking in the office.A. this B. itC. that Done 参考答案:B略2. A pop star, _drug abuse, may get an 18-month prison term. A. defended against B. accused of C. charged of D. reminded of参考答案:B3. Ive enjoyed _ to tal

2、k with you. A. to be able B. being able C. to been able D. of being able 参考答案:B4. _ we are developing new technology at such a high pace ,the true challenge is to find new ways of using it. A. Although B. After C. As soon as D. Now that参考答案:D5. There is no doubt that he _ the title “outstanding play

3、er of his generation”.A. preserves B. conservesC. deserves D. reserves参考答案:C考查动词辨析。句意:毫无疑问,他不愧为“他是他那个时代杰出的球员”。preserve保护; 保持,保存;conserve保护,保藏,保存;deserve应受; 应得; 值得 ;reserve保存,储备,储存。6. -Forgive me. Your name me for the moment.Take it easy. Im Jane. A.covers B. supports C. adapts D. escapes参考答案:D7. -Ha

4、vent we met each other at _ party? - Yes, but I cant remember whether it is _Christmas when we were in college. A. a; the B. the; a C. a; a D. a;/参考答案:C8. The only way to spend New Years Eve is either quietly with friends or in a family get-together. Otherwise when the evening ends and people pair o

5、ff, someone is_ to be left in tears. A. convenient B. intended C. bound D. determined参考答案:C略9. - Beautiful day, isnt it? Shall we go out for a picnic?- _!A. Sounds great B. Good luck C. You are right D. Have fun参考答案:A12. We used to see each other _, but I havent heard from him since last year.A. esp

6、eciallyB. regularlyC. particularlyD. approximately参考答案:B略11. We tried to persuade him to stay home, but at last, he went to the construct site in spite of his illness.A. in vain B. in return. C. in fact D. in time参考答案:A12. Tears were in Mothers eyes and she was _ about Father _ for Iraq. A. upset; l

7、eaving B. upsetting; leaving C. upset; would leave D. upsetting; would leave 参考答案:A 13. The reason _ he was ill that day was actually made up by his brother. In fact, the reason _ he was absent was _ he went to see a film.A. for which; why that B. that; why; thatC. that; why; because D. why; that; b

8、ecause参考答案:B14. She kept a little notebook, in which _ the telephone numbers and email addresses of her friends.A. wrote B. have written C. was written D. were written参考答案:D15. She appealed to the high court against her sentence but her appeal was _by the judges, saying that the sentence was fair an

9、d reasonable. A. rejected B. refused C. replaced D. returned 参考答案:A16. How I wish the Spring Festival Gala in 2014_many more viewers than before.A. will attract B. could appeal to C had absorbed D. would appear to参考答案:B17. It _ me that I forgot to turn off the gas in the kitchen when I hurried to th

10、e office this morning.A. crowded B. happened C. occurred D. hit参考答案:D18. Dont let failure _ you, for you can never tell how close you may be to victory.A. displayB. dissolveC. discountD. discourage参考答案:D【详解】考查动词辨析。句意:不要让失败阻止你,因为你永远不知道离胜利还有多近。A. display显示;B. dissolve使溶解;C. discount打折扣;D. discourage阻止

11、,根据题意,故选D。二、 短文改错19. 假定英语课上老师要求同桌交换修改作文,请你修改同学写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。I went to the seaside to spending my summer holiday with my family. We stayed there for two

12、 week. The weather was much hotter than in my hometown, but I got used to it or felt at home. Every morning, I got up early than my parents and went for breakfast ahead of the time. Then I went ot have a chat with my new friend, John, whom I happen to come across during my holiday. John was a native

13、 and quite warm-heartedly man and he was familiar to the seaside well. Soon we became very good friends. Since we parted, we have kept write to each other.参考答案:I went to the seaside to spending my summer holiday with my family. We stayed there for two spend week. The weather was much hotter than in

14、my hometown, but I got used to it or felt at home. weeks that andEvery morning, I got up early than my parents and went for breakfast ahead of the time. Then I earlier the went ot have a chat with my new friend, John, whom I happen to come across during my holiday. happened John was a native and qui

15、te warm-heartedly man and he was familiar to the seaside well. Soon we hearted with became very good friends. Since we parted, we have kept write to each other.writing【分析】本文为记叙文。作者和家人去海边度暑假,他们在那里呆了两个星期,作者还结交了一位好朋友。【详解】第一处:考查不定式。此处为不定式做目的状语。故spending改为spend。第二处:考查名词复数。根据two可知,此处应使用名词复数。故week改为weeks。第

16、三处:考查代词。此处指代the weather,应使用代词that。故than后面加上that。第四处:考查连词。or“或者,否则”。根据语境可知,此处应为顺承关系,应使用and连接。故or改为and。第五处:考查比较级。根据句中than可知,此处应使用比较级。故early改为earlier。第六处:考查冠词。固定短语:ahead of time“提前”。故去掉the。第七处:考查时态。此处描述的是过去的事情,应使用一般过去时。故happen改为happened。第八处:考查形容词。此处与native并列做man的定语,应使用形容词形式。故heartedly改为hearted。第九处:考查介词

17、。固定搭配:be familiar with“熟悉”,人做主语。故to改为with。第十处:考查现在分词。固定搭配:keep doing“一直做”。故write改为writing。20. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Halloween is on

18、first day of November, and it was very popular in some western countries. On that day, people, especial kids, dress in horrible styles. We knock from door to door. Where people dont give them to sweets, the kids will play tricks on them. In China, more and more young people like to follow this trend

19、. Theyd like to join on some activities on that day. They wear strangely clothes and find some funs. When the night comes, they always have a party, sing and dancing together.参考答案:1.序数词前用定冠词the,故在first前加the。2.句意:Halloween在一些西方国家是受欢迎的。根据句意可知用一般现在时态,故把was-is。3.句意:在那一天,人们,尤其是孩子,穿着恐怖的服装。副词修饰整个句子,故把espec

20、ial- especially。4.句意:他们挨家挨户地敲门。根据句意可知把We-They。5.句意:当/如果人们不给他们糖果,他们就会对他们做恶作剧。故把Where-When/If。6.固定结构:give sb. sth.由此可知把sweets前的to去掉。7.固定词组:join in sth.参加某项活动,故把on-in。8.句意:奇怪的衣服。故把strangely- strange。9.fun快乐,是不可数名词,故把funs-fun。10.此处是现在分词做伴随状态,故把sing- singing。三、 阅读理解21. With more than 100,000 people aged

21、100 or over, Spain is the country with the greatest life expectancy after Japan. How do you live to 100? Here 4 of the countrys centenarians (百岁老人) give their advice on staying youthful.Francisco Nunez, 112He is from Bienvenida, Badajoz, southern Spain. Nunez lives with his daughter. He says he does

22、nt like the pensioners (领养老金的人) daycare center because its full of old people, whose negative attitude towards life affects him deeply sometimes. Despite his old age. he has always maintained (保持)a youthful outlook, and that is what has kept him going on.Pedro Rodriguez, 106He lives in Cangas de Oni

23、s, Asturias, northern Spain. Rodriguez plays the piano every day in the living room of the flat where he lives with his wife who is nearly 20 years younger than him. Their daughters visit them often. His hobby is something that he feels has kept him young. “The nuns (修女) taught me how to play the pi

24、ano as achild,” he says.Maximino San Miguel, 102He lives in Leon, northern Spain. San Miguel discovered his passion (酷爱) for amateur dramatics at the age of 80 and has participated in many local productions. He didnt go to school as a child because he was sent to work as a shepherd (牧羊人). He prefers

25、 reading books about drawingand travelling. Now this hobby, he said, has kept him full of energy.Pilar Fernandez, 101She lives with her daughter Pili, granddaughters Flori and Ana in Ambas, Asturias, northern Spain. Fernandezsuffered hunger and hardship during the war years alongside her nine brothe

26、rs and sisters. To avoid history repeating itself, she limited herself to just one child. “From pure fear, I didnt have anymore,” says Fernandez. One of the best things for her health, she says, is tending livestock (家畜) and a vegetable garden.1. Why does Francisco Nunez dislike living with other ol

27、d people?A. They may depend on his help. B. He is sensitive to his old age.C. They may affect his attitude to life. D. He has more kids to look after at home.2. What benefits her health according to Pilar Fernandez?A. Doing gardening. B. Learning history.C. Living with kids. D. Having more children.

28、3. What can we infer about the four old people from the text?A. They are fond of exercising regularly.B. They led a hard life when they were young.C. They have the same hobbies in their free time.D. They have their own method of staying youthful.参考答案:1. C 2. A 3. D文章主要讲述了西班牙四位百岁老人长寿的秘诀1. 细节理解题根据第四位老

29、人Francisco Nunez所述的He says he doesnt like the pensioners(领养老金的人) daycare center because its full of old people,whose negative attitude towards life affects him deeply sometimes可知,他不愿意与其他老人住在一起的原因是他担心其他老人消极的生活态度会对他产生影响故选C2. 细节理解题根据第一位老人Pilar Fernandez所述的One of the best things for her health,she says,

30、is tending livestock (家畜) and a vegetable garden可知,他认为对她健康的、最好的东西,是饲养牲畜(家畜)和菜园故选A3. 推理判断题根据第一段中的Here 4of the countrys centenarians (百岁老人) give their advice on staying youthful可知,四位老人各有各的长寿秘诀故选D点评 题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据22. D

31、id you know that womens brains are smaller than mens? The average womens brain weighs 10% less than mens. Since research has shown that the bigger the brain, the cleverer the animal, men must be more intelligent than women. Right? Wrong. Men and women always score similarly on intelligence tests, de

32、spite the difference in brain size. Why? After years of study, researchers have concluded that its whats inside that matters, not just the size of the brain. The brain consists of “grey matter” and “white matter”. While men have more of the latter, the amount of “thinking” brain is almost exactly th

33、e same in both sexes. There are other important differences between two sexes. As white matter is the key to spatial tasks, men know better where things are in relation to other things. ”A great footballer always knows where he is in relation to the other players, and he knows where to go,” says one

34、 researcher. That may explain one of lifes great mysteries: why men refuse to ask for direction and women often need to!The differences begin when fetuses(胎儿)are about nine weeks old, which can be seen in the action of children as young as one. A boy would try to climb a barrier before him or push i

35、t down while a girl would attract help from others. These brain differences also explain the fact that more men take up jobs that require good spatial skills, while more women speech skills. It may all go back to our ancestors, among whom women needed speech skills to take care of their babies and m

36、en needed spatial skills to hunt, according to one research. If all this disappoints you, it shouldnt. “The brain changes throughout our lives according to what we do with it.” says a biologist. 46. What does the passage mainly tell us?A. that brain differences are related to our ancestors B. the ch

37、anges in brain throughout our livesC. that men are better at spatial tasksD. the difference between mens and womens brains47. Which of the following is true according to the first paragraph? A. Womens brain is 10% smaller than mens.B. Grey matter controls thinking in the brain.C. Grey matter plays t

38、he same role as white matter.D. Both sexes have the same amount of white matter. 48. What can we infer from the second or third paragraph? A. Men do better dealing with one task than many tasks at the same time. B. Women perform poorly when doing many things at a time.C. Women do not need to tell di

39、rections. D. Men have weaker spatial abilities.49. Which of the following do you agree with according to the fourth paragraph? A. Young boys may be stronger than young girls. B. Women may have stronger feelings than men. C. More women take up jobs requiring speech skillsD. Our ancestors needed more spatial skills. 50. What is the writers attitude in writing this passage? A. Defensive (辩护性的). B. Persuasive. C. Objective. D. Supportive.参考答案:4650 DBACC略

展开阅读全文
相似文档                                   自信AI助手自信AI助手
猜你喜欢                                   自信AI导航自信AI导航
搜索标签

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        获赠5币

©2010-2024 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:4008-655-100  投诉/维权电话:4009-655-100

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :gzh.png    weibo.png    LOFTER.png 

客服