资源描述
2021-2022学年高中英语 UNIT5 THEVALUEOFMONEY Section Ⅲ Discovering Useful Structures作业新人教版必修第三册
2021-2022学年高中英语 UNIT5 THEVALUEOFMONEY Section Ⅲ Discovering Useful Structures作业新人教版必修第三册
年级:
姓名:
UNIT5 THEVALUEOFMONEY
SectionⅢ DiscoveringUsefulStructures
课后·训练提升
一、单词拼写
1.They shared similar (音乐的) tastes.
答案:musical
2.He played an important role in this (歌剧).
答案:opera
3.I have no (意图,打算) of retiring just yet.
答案:intention
4.Everyone will have to compromise to some (程度).
答案:extent
5.We searched everywhere,but the ring was (无处) to be found.
答案:nowhere
6.When I was a child,my father often gave me a (拥抱) and lifted me up.
答案:hug
7.Students should (追求) their own interests,as well as do their school work.
答案:pursue
8.I am not afraid of (恐龙) at all because it died out for a long time.
答案:dinosaur
二、选词填空
on duty nowhere to be found to some extent with the intention of had better
1.Look at the clouds and it’s going to rain!We go home now.
答案:had better
2.She went to Paris learning French.
答案:with the intention of
3.The good service at the hotel made up for the poor food .
答案:to some extent
4.My wallet is .I must have dropped it on the bus.
答案:nowhere to be found
5.It was Mrs Dearden’s day off,and Paul was in her place.
答案:on duty
三、单句语法填空
1.She visited her teacher and they (hug) each other.
答案:hugged
2. this case we have no choice,but to turn to others.
答案:In
3.They went into town with the (intend) of visiting the library.
答案:intention
4.Have you ever wanted to be part of a band as a famous singer or (music)?
答案:musician
5.Only one doctor is duty today—the other doctor is off.
答案:on
6.Would you ever quit everything (pursue) your dream?
答案:to pursue
四、句型转换
1.My car needs repairing.
→My car needs .
答案:to be repaired
2.We didn’t have anywhere to go.
→We had to go.
答案:nowhere
3.You should have come to the party yesterday,but why didn’t you come?
→You have come to the party yesterday,but why didn’t you come?
答案:ought to
4.I had intended to tidy my room,but I had visitors.
→I tidy my room,but I had visitors.
答案:was going to
5.It is better for you to try it again if you fail this time.
→You it again if you fail this time.
答案:had better try
6.If we fall,we won’t lose heart.
→ we fall,we won’t lose heart.
答案:In case
五、阅读理解
In the United States,when one becomes rich,he wants people to know it.And even if he does not become very rich,he wants people to think that he is.That is what ‘keeping up with the Joneses’ is about.It is the story of someone who tried to look as rich as his neighbors.
The expression was first used in 1913 by a young American called Arthur Momand.He told this story about himself.He began earning $125 a week at the age of 23.That was a lot of money in those days.He got married and moved with his wife to a very wealthy neighbourhood outside New York City.When he saw that rich people rode horses,Momand went horseback riding every day.When he saw that rich people had servants,Momand and his wife also hired a servant and gave big parties for their new neighbours.
It was like a race,but one could never finish his race because one was always trying to keep up.The race ended for Momand and his wife when they could no longer pay for their new way of life.They moved back to an apartment in New York City.
Momand looked around him and noticed that many people do things just to keep up with rich lifestyle of their neighbours.He saw the funny side of it and started to write a series of short stories.He called it ‘Keeping up with the Joneses’ because ‘Jones’ is a very common name in the United States.‘Keeping up with the Joneses’ came to mean keeping up with rich lifestyle of the people around you.Momand’s series appeared in different newspapers across the country for over 28 years.
People never seem to get tired of keeping up with the Joneses.And there are ‘Joneses’ in every city of the world.But one must get tired of trying to keep up with the Joneses because no matter what one does,Mr Jones always seems to be ahead.
1.Some people want to keep up with the Joneses because they .
A.want to be as rich as their neighbors
B.want others to know or to think that they are rich
C.don’t want others to know they are rich
D.want to be happy
答案:B
解析:推理判断题。根据第一段的“Andevenifhedoesnotbecomeveryrich,hewantspeopletothinkthatheis.”可知即使没有变得非常富有,他希望人们认为他是富有的。故选B项。
2.It can be inferred from the story that rich people like to .
A.live outside New York City
B.live in New York City
C.live in apartments
D.have many neighbors
答案:A
解析:推理判断题。根据第二段的“HegotmarriedandmovedwithhiswifetoaverywealthyneighbourhoodoutsideNewYorkCity.(他结婚了,和妻子搬到纽约以外有钱人住的区域。)”从中可知有钱人住在纽约市区外。故选A项。
3.Arthur Momand used the name “Jones” in his series of short stories because “Jones” is .
A.an important name
B.a popular name in the United States
C.his neighbor’s name
D.not a good name
答案:B
解析:细节理解题。根据第四段的“Hecalledit‘KeepingupwiththeJoneses’because‘Jones’isaverycommonnameintheUnitedStates.”可知选B项。
4.According to the writer,it is to keep up with the Joneses.
A.correct B.interesting
C.impossible D.good
答案:C
解析:推理判断题。根据最后一段的“ButonemustgettiredoftryingtokeepupwiththeJonesesbecausenomatterwhatonedoes,MrJonesalwaysseemstobeahead.”可知赶上富人是不可能的。故选C项。
六、短文改错
Tom was a little boy from a town and he would spend the holiday on a farm.He had never been to a farm ago,and this was the first time in his life that he has seen such animals as goats and sheep,pigs and cows.The first morning he gets up almost before daylight to watch the farmer milk the cows.Then he wanted to help feed the other animals.The farmer gave him a lamb,told Tom he must take good care of it,as its mother had been died.Very soon the lamb will follow Tom all over the farm.Tom also learnt to feed chickens but collect the eggs.Every day he enjoyed him very much with the animals.At last the day came which he had to go back home.That was a very sadly day for him,as he felt sorry to say goodbye to all the animals on the farm.
答案:第二句:ago→before;has→had
第三句:gets→got
第五句:told→telling;去掉been
第六句:will→would
第七句:but→and
第八句:him→himself
第九句:which→when
第十句:sadly→sad
展开阅读全文