收藏 分销(赏)

英语小学六年级阅读理解精选毕业质量提高试题测试卷(附答案).doc

上传人:a199****6536 文档编号:1894974 上传时间:2024-05-11 格式:DOC 页数:6 大小:44.04KB 下载积分:6 金币
下载 相关 举报
英语小学六年级阅读理解精选毕业质量提高试题测试卷(附答案).doc_第1页
第1页 / 共6页
英语小学六年级阅读理解精选毕业质量提高试题测试卷(附答案).doc_第2页
第2页 / 共6页


点击查看更多>>
资源描述
英语小学六年级阅读理解精选毕业质量提高试题测试卷(附答案) 一、阅读判断 阅读下面的短文,判断正(T)误(F)。 Wonders of the world(世界奇迹) Great Barrier Reef A coral reef(珊瑚礁) grows under the sea.  Coral looks like plants but it is made up of(由……组成) animals. The biggest coral reef in the world is the Great Barrier Reef in Australia.  Coral is a living thing. The Great Barrier Reef is growing now. Greenland(格林兰岛) An island is a piece of land(一片陆地) which has water all around it. Some islands are in the sea. Some islands are in lakes or rivers. Islands can be big or small. Greenland is the largest island in the world.  Greenland is very cold.  It snows every month of the year. 1、Coral looks like plants and it is made up of plants. ( ) 2、The Great Barrier Reef isn’t growing now. ( ) 3、An island is a piece of land which has water around it. ( ) 4、All islands are big and in the sea. ( ) 5、Greenland is the largest island in the world and it is very cold. ( ) 答案:1、F     2、F     3、T     4、F     5、T 【解析】 解析:1、F     2、F     3、T     4、F     5、T 【解析】 二、阅读判断 阅读短文,判断正 (T) 误 (F)。 Bill is an English boy. He is twelve. He lives with his family in China. There are four people in his family. They’re his father Jack Clinton, his mother Catherine and his little sister Abby. He has a yellow dog. Its name is Barbie. His father is mending his bike. What is Bill doing? Ah, he is doing Chinese homework. He can’t speak Chinese very well, but he loves Chinese very much. Bill’s father works in a middle school. He’s an English teacher. His mother is in a TV factory. Bill and his sister go to the same school. 6、Bill’s mother is an English teacher. ( ) 7、Bill’s father is mending his car. ( ) 8、Barbie is a cat. ( ) 9、Bill and his sister are in the same school. ( ) 10、Bill’s family are in China now. ( ) 答案:6、F     7、F     8、F     9、T     10、T 解析:6、F     7、F     8、F     9、T     10、T 三、阅读理解 To spend my holiday together with my friend, I went to Sweden (瑞士) on a bicycle. However, we didn’t ride our bikes all the time. We took the train through Poland and then we boarded (登上) a ship to Sweden. The start and the end of our trip was Ystad (于斯塔德) in Sweden. We had two weeks to travel around southern Sweden. It was a really cold and rainy day when we started our trip, so I thought this holiday wouldn’t be good. We traveled about 100 km per day. Sweden is a beautiful country with nice people and hot weather! Yes, of course I did not believe that it would be 35 degrees in Sweden. We came home sun-tanned and full of new experiences. 11、To get to Sweden, the writer took ______ form(s) of transportation (交通). (    ) A.one B.two C.three D.four 12、When the writer arrived at Ystad, the weather was ______. (    ) A.hot and sunny B.cold and rainy C.hot and windy D.cold and cloudy 13、The underlined word “sun- tanned” in the last paragraph means ‘______ “in Chinese. (    ) A.没有太阳的 B.升起太阳的 C.被太阳晒黑的 D.为太阳欢呼的 14、From the passage, we can know ______. (    ) A.the writer and his family had a great time B.at first the writer thought he could have fun C.the writer traveled in north of Sweden for two weeks D.the people in Sweden were friendly to the writer 15、What’s the best title of the passage? (    ) A.My holiday in Sweden B.Why not go on a trip? C.How to get to Sweden? D.Let’s travel around the world 答案:11、C     12、B     13、C     14、D     15、A 【导语】本文讲了作者和朋友去瑞典旅行的事情。 11、句意:为了到达瑞典,作者乘了_____种交通方式。 解析:11、C     12、B     13、C     14、D     15、A 【导语】本文讲了作者和朋友去瑞典旅行的事情。 11、句意:为了到达瑞典,作者乘了_____种交通方式。A一,B二,C三,D四,根据第一段可知为了到达瑞典,作者乘了三种交通方式,故选C。 12、句意:当作者到达于斯塔德时,天气________。A炎热晴朗,B寒冷多雨,C炎热有风,D寒冷多云,根据“It was a really cold and rainy day when we started our trip, so I thought this holiday wouldn’t be good.”,可知当作者到达于斯塔德时,天气寒冷多雨,故选B。 13、句意:最后一段中带下划线的“sun- tanned”一词的中文意思是________。根据文章语境可知sun- tanned的中文意思是被太阳晒黑的,故选C。 14、句意:从这篇文章中,我们可以知道________。A作者和家人玩得很开心,B起初,作者认为他可以玩得很开心,C作者在瑞典北部旅行了两周,D瑞典人对作者很友好,根据“Sweden is a beautiful country with nice people and hot weather!”,可知D项正确,故选D。 15、句意:这篇文章最好的标题是什么?A我在瑞典度假。B为什么不去旅行呢?C怎么去瑞典?D让我们环游世界吧。根据全文可知讲了作者在瑞典度假,故选A。 四、阅读理解 One day, Mr. and Mrs. White go shopping by car. They stop their car near a shop. They buy many things from the shop. And the things are too heavy, so they want to put them into their car. But Mr. White can’t open the door of the car. “Let’s ask a policeman for help. “Says Mrs. White. Then they ask a policeman to help them. The policeman is very friendly to help them open the door of the car. At that time, a man comes up and shouts, “What are you doing with my car?” Mr. and Mrs. White look at the number of the car, then they say sorry to the man. 11、Mr. and Mrs. White go shopping _______. (   ) A.by bike B.in the evening C.by car D.with their son 12、They want to _______. (   ) A.carry the things home B.ask a policeman to carry the things for them C.buy a car D.put the heavy things into their car 13、Mr. White can’t open the door of the car_______. (   ) A.but Mrs. White can B.but a policeman can C.but soon they open it D.all day 14、_______helps them open the door of the car. (   ) A.An old man B.A young woman C.A policeman D.Mr. White 15、They look at _______and they know they are wrong. (   ) A.the policeman B.the watch C.the number of the car D.the man 答案:11、C     12、D     13、B     14、C     15、C 解析:11、C     12、D     13、B     14、C     15、C 五、阅读理解 Once there was a farmer. He worked for a landlord(地主). The landlord made the man work all day long, but paid him very little money and didn’t give him enough food to eat. One day when the man was having breakfast, the landlord came and said to him, “It’s much too inconvenient(不方便的)to go to work and come back for supper. So I want you to have breakfast, lunch and supper now before you go to the fields.” “How can I eat three meals at a time?” the man thought. But he said, “All right.” He finished his breakfast and went out. Two hours later, the landlord went out for a walk. What did he see? He saw that the man was sitting under a tree and smoking. The landlord was very angry. “Why aren’t you working in the fields?” he said. The man said with a smile, “I have had my supper and you know very well what I should do after supper.” 16、The landlord gave the farmer ______. (     ) A.very little work B.much food to eat C.very little money 17、The farmer had three meals together because ______. (     ) A.it was good for the landlord B.the landlord was very kind C.he smoked under a tree 18、Two hours later, the landlord saw the farmer ______. (     ) A.working hard on the farm B.having his lunch under a tree C.smoking under a tree 19、What does the farmer usually do after supper? (     ) A.He works in the field. B.He has a rest. C.He sits under a tree. 20、The farmer was very ______. (     ) A.hard-working(勤劳的) B.angry C.clever 答案:16、C     17、A     18、C     19、B     20、C 解析:16、C     17、A     18、C     19、B     20、C 六、阅读理解 The way of life in the Tang Dynasty were quite different from those of today. At that time, there were not any tall buildings. People lived in wooden houses. They didn't have bikes, cars, trains or planes. They usually went to another place on foot, by horse or by boat. There weren't any computers, either. People could not send emails to their friends. They sent letters with the help of pigeons or postmen. In the Tang Dynasty, people thought women with round faces and fat bodies were beautiful. Men usually wore hats and women always had long hair. But they ate dumplings, pancakes, vegetables and meat just like what we eat today. 21、In the Tang Dynasty, people lived in _____. (    ) A.the forest B.the cave C.wooden houses 22、In the Tang Dynasty, people went to another place _____. (    ) A.by car; by train or by plane B.by horse; by boat or on foot C.by ship; by bike or by bus 23、The underlined word "pigeons "means" _____”. (    ) A.鸽子 B.企鹅 C.鹦鹉 24、In the Tang Dynasty, women always _____. (    ) A.had glasses B.wore hats C.had long hair 25、The _____ in the Tang Dynasty is/are the same as that / those of today. (    ) A.clothes B.food C.traffic 答案:21、C     22、B     23、A     24、C     25、B 【导语】本文主要介绍了唐代的生活方式和现代不同和相同的地方。 21、句意:在唐代,人们住在___。由短 解析:21、C     22、B     23、A     24、C     25、B 【导语】本文主要介绍了唐代的生活方式和现代不同和相同的地方。 21、句意:在唐代,人们住在___。由短文 People lived in wooden houses.可知人们住在木屋里,A森林,B洞穴,C木屋,故选C。 22、句意:在唐代,人们___去别的地方。由短文 They usually went to another place on foot, by horse or by boat.可知他们步行,骑马或者乘船去另外一个地方。A开车,乘火车或飞机。B骑马,乘船或步行,C乘船,骑自行车或乘公交车,故选B。 23、句意:划线的单词pigeons意思是____。由短文They sent letters with the help of pigeons or postmen.推测划线单词的意思应是鸽子,结合选项A符合题意,故选A。 24、句意:在唐代,女人总是___。由短文 Men usually wore hats and women always had long hair.可知女人总是长头发,A戴眼镜,B戴帽子,C长头发,故选C。 25、句意:唐代的____和现在一样。由短文But they ate dumplings, pancakes, vegetables and meat just like what we eat today.可知唐代的食物和现在一样,A衣服,B食物,C交通,故选B。
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 小学英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服