收藏 分销(赏)

北师大版六年级上册阅读理解专项英语复习模拟试卷测试卷(带答案).doc

上传人:w****g 文档编号:1881102 上传时间:2024-05-11 格式:DOC 页数:8 大小:53.04KB 下载积分:6 金币
下载 相关 举报
北师大版六年级上册阅读理解专项英语复习模拟试卷测试卷(带答案).doc_第1页
第1页 / 共8页
北师大版六年级上册阅读理解专项英语复习模拟试卷测试卷(带答案).doc_第2页
第2页 / 共8页


点击查看更多>>
资源描述
北师大版六年级上册阅读理解专项英语复习模拟试卷测试卷(带答案) 一、阅读理解 根据短文内容,选择最佳选项。 Sandy is only four years old. He likes to touch everything. One day, Sandy and I took a walk in the park. Suddenly, Sandy saw some bees on the flowers. He was very happy. He walked on the grass and caught them. Then a park keeper came up to us. He pointed at a sign on the grass and said, “Can’t you see the sign?” Sandy said, “What does it mean?” “It means you shouldn’t walk on the grass. Fine ten yuan.” “Oh, sorry, sir. I don’t know the sign. I just have five yuan. I put only one foot on the grass.” The park keeper laughed and said, “OK, I won’t fine you. Remember don’t do it again.” 1、How old is Sandy? (    ) A.Six. B.Five. C.Four. D.Three. 2、Where did they take a walk? (    ) A.In the school. B.In the park. C.In the zoo. D.On the grass. 3、Were there any bees on the flowers? (    ) A.Yes, there were. B.No, there weren’t. C.Yes, there was. D.No, there wasn’t. 4、What does the sign on the grass mean? (    ) A.Don’t touch. B.No climbing. C.Keep off the grass. D.No parking. 5、Which is TRUE? (    ) A.The park keeper fined Sandy ten yuan. B.The park keeper fined Sandy five yuan. C.The park keeper gave Sandy five yuan. D.The park keeper didn’t fine Sandy. 二、阅读理解 I have a pen pal. Her name is Lisa. She comes from the UK. But she lives in Beijing now. She studies Chinese in Peking University. Lisa likes everything about China. She cooks Chinese food and makes Chinese tea at home every day. She likes doing word puzzles with her Chinese friends. She’s going to learn kung fu next year. Do you like Lisa? Do you want to be her pen pal? 6、Lisa is from ________. (     ) A.the US B.Japan C.the UK 7、Lisa studies ________ in Peking University. (     ) A.Chinese B.English C.Japanese 8、Lisa ________ at home every day. (     ) A.cooks Chinese food B.makes Chinese tea C.both A and B 9、She likes ________ with her friend. (     ) A.going hiking B.doing word puzzles C.singing 10、Lisa is going to learn ________ next year. (     ) A.Chinese song B.to swim C.kung fu 三、阅读理解 This term I came to NO. 8 Middle school. It is very beautiful and big. There are 34 classes, 120 teachers and 1800 students in the school. In the middle of the school there is a tall building. It's for us to have classes. All the classrooms are there. There are some small rooms, too. They are offices for the teachers to work. All the teachers get ready for their lessons there. In front of the tall building, there is a small one. It is the library. There are many books there. The teachers and the students like to read books in it. Sometimes they borrow books from it. There is a dinning hall behind the tall building. Some of the students have lunch in it. I like my new school very much. 11、There are _______ classes in No. 8 Middle school. (  ) A.36 B.34 C.35 12、The classroom is in _________.  (  ) A.a tall building B.a library C.an office 13、Where is the library? (  ) A.Behind the tall building. B.Next to the tall building. C.In front of the tall building. 14、How many students are there in my school? (  ) A.120. B.1600. C.1800. 15、Which sentence(句子) is true? (  ) A.Behind the school there is a tall building. B.There is a dinning hall in the middle of the tall building. C.All the teachers get ready for their lessons in some small rooms in the tall building. 四、阅读理解 I am Mike. I am from the USA.I live in Shanghai now. I study in a school here. I usually go to school by bus. I like playing football very much. My mother is a coach. She works in a gym. She goes to work by subway. She likes singing very much. My father is a teacher. He teaches PE in a school. He often walks to work. He often draws pictures on Saturdays. 16、Mike lives in ______ now. (    ) A.America B.Beijing C.Shanghai 17、Mike’s hobby is ______. (    ) A.playing football B.singing C.drawing pictures 18、Mike’s mother works in a ______. (    ) A.school B.gym C.hospital 19、Mike’s father is a ______. (    ) A.Maths teacher B.Chinese teacher C.PE teacher 20、His father often goes to work ______. (    ) A.by subway B.on foot C.by bus 五、阅读理解 One day, Mike and Jack were walking in the forest. “We are good friends. If we meet a bear, I’ll help you.” Mike said. “I’ll help you, too.” Jack said. Later there was a big bear in front of them. Mike and Jack ran quickly. Then Jack climbed up a tree and forgot all about his friend. Mike was too fat. He lay on the ground and closed his eyes. “The bear will think that I’m dead (死的).” The bear came up to Mike and looked at Mike, and even (甚至) put its nose to Mike’s ears. The bear thought Mike was dead, so it went away. Jack came down from the tree. With a smile he asked his friend, “The bear put its nose so close (近) to your ears. What did it say to you?” Mike answered, “The bear said, ‘A friend in need is a friend indeed!’” 21、Mike and Jack were walking ________. (   ) A.In the mountain B.in a forest C.on a farm 22、They met a ________ in the forest. (   ) A.dear B.big tiger C.big bear 23、________ climbed up a tree quickly. (   ) A.Mike B.Jack C.Mike and Jack 24、“A friend in need is a friend indeed!” means: ________. (   ) A.莫逆之交 B.患难见真情 C.情同手足 25、Which is NOT right? (   ) A.Jack climbed up a tree and Mike lay on the ground. B.The bear said to Mike, “A friend in need is a friend indeed!” C.There was a big bear in front of Mike and Jack. 六、阅读理解 Dear Tom, Mum and I arrived in Nanjing happily. The trip(旅途)was only about four hours, It was very nice to take a train. We will go to Aunt Linda's home later. Aunt Linda wants us to stay with her for a week in Nanjing. She is going to take us to some interesting places in Nanjing. I will call you when we get back to Shanghai Train Station. We want Dad to meet us. Please tell him. Thank you. See you soon. Love Danny 26、Danny went to Nanjing with his          .   (   ) A.mother                                 B.aunt                                 C.brother                                 D.father 27、They went to Nanjing by       .   (   ) A.car B.train C.bus D.plane 28、Aunt Linda lives in              . (   ) A.Nanjing                             B.Gulling                             C.Shanghai                             D.Beijing 29、How long will Danny stay in Nanjing? (   ) A.1 day.                              B.4 hours.                              C.A week.                              D.A month. 30、Tom is Danny's           .  (   ) A.friend                     B.father            C.sister                    D.brother 【参考答案】 一、阅读理解 1、C     2、B     3、A     4、C     5、D 解析:1、C     2、B     3、A     4、C     5、D 二、阅读理解 6、C     7、A     8、C     9、B     10、C 【分析】本文作者介绍了自己的笔友丽莎。 6、句意:丽莎来自_____。A美国,B日本,C英国。根据She co 解析:6、C     7、A     8、C     9、B     10、C 【分析】本文作者介绍了自己的笔友丽莎。 6、句意:丽莎来自_____。A美国,B日本,C英国。根据She comes from the UK. 她来自英国。可知C选项符合题意,故选C。 7、句意:丽莎在北京大学学习______。A汉语,B英语,C日语。根据She studies Chinese in Peking University. 她在北京大学学习汉语。可知A选项符合题意,故选A。 8、句意:丽莎每天在家_____。A做中国菜,B做中国茶,C. A和B。根据She cooks Chinese food and makes Chinese tea at home every day. 她每天在家做中国菜和中国茶。可知C选项符合题干语境,故选C。 9、句意:她喜欢和她的朋友_____。A徒步旅行,B做字谜游戏,C唱歌。根据She likes doing word puzzles with her Chinese friends. 她喜欢和她的中国朋友们做字谜游戏。可知B选项符合题意,故选B。 10、句意:丽莎明年将要学习_____。A中国歌,B游泳,C功夫。根据She’s going to learn kung fu next year. 她明年将要学习功夫。可知C选项符合题意,故选C。 【点睛】 三、阅读理解 11、B     12、A     13、C     14、C     15、C 【分析】短文大意:短文介绍了第八中学的教室,老师办公室、图书馆和餐厅。 11、句意:第八中学有____ 解析:11、B     12、A     13、C     14、C     15、C 【分析】短文大意:短文介绍了第八中学的教室,老师办公室、图书馆和餐厅。 11、句意:第八中学有____班级。根据短文中的There are 34 classes, 120 teachers and 1800 students in the school.可知第八中学有34个班级,故选B。 12、句意:教室在_____里。A一幢高楼,B一个图书馆,C一个办公室,根据短文中的In the middle of the school there is a tall building. It's for us to have classes. All the classrooms are there.可知教室在一幢高楼里,故选A。 13、句意:图书馆在哪里?A在高楼的后面,B紧挨着高楼,C在高楼的前面,根据短文中的In front of the tall building, there is a small one. It is the library.可知图书馆在高楼的前面,故选C。 14、句意:我的学校有多少名学生?根据短文中的There are 34 classes, 120 teachers and 1800 students in the school.可知我的学校有1800名学生,故选C。 15、句意:哪个句子是正确的?A学校后面有一个高楼。B在那幢高楼的中间有一个餐厅。C所有的老师都在高楼里的一些小房间里准备上课。根据短文中的In the middle of the school there is a tall building. There is a dinning hall behind the tall building. There are some small rooms, too. They are offices for the teachers to work. All the teachers get ready for their lessons there.可知学校中间有一个高楼,高楼后面有一间餐厅,所有的老师都在高楼里的一些小房间里准备上课,C选项是正确的,故选C。 四、阅读理解 16、C     17、A     18、B     19、C     20、B 【导语】本文介绍的是迈克一家人的情况。 16、句意:迈克现在居住在______。A美国,B北京,C上海 解析:16、C     17、A     18、B     19、C     20、B 【导语】本文介绍的是迈克一家人的情况。 16、句意:迈克现在居住在______。A美国,B北京,C上海。根据原文 I live in Shanghai now.得知迈克现在居住在上海。故选C。 17、句意:迈克的兴趣爱好是______。A踢足球,B唱歌,C画画,根据原文I like playing football very much.得知迈克非常喜欢踢足球。故选A。 18、句意:迈克的妈妈在_______工作。A学校,B体育馆,C医院,根据原文She works in a gym.得知迈克的妈妈在一个体育馆里工作。故选B。 19、句意:迈克的爸爸是一名_____。A数学老师,B语文老师,C体育老师,根据原文My father is a teacher. He teaches PE in a school.得知迈克的爸爸是一名体育老师。故选C。 20、句意:迈克的爸爸经常_____去上班。A乘地铁,B步行,C乘公交车,根据原文 He often walks to work.得知迈克的爸爸经常步行去上班。故选B。 五、阅读理解 21、B     22、C     23、B     24、B     25、B 【分析】短文主要讲述了两个朋友遇见一只大熊的故事。 21、句意:迈克和杰克正在散步_________。 解析:21、B     22、C     23、B     24、B     25、B 【分析】短文主要讲述了两个朋友遇见一只大熊的故事。 21、句意:迈克和杰克正在散步_________。A在山中,B在森林里,C在农场上。根据文中句子One day, Mike and Jack were walking in the forest.可知他们在森林里散步,故选B。 22、句意:他们在森林里遇见了_________。A亲爱的,B大老虎,C大熊。根据文中句子Later there was a big bear in front of them. 可知他们遇见了一只大熊。故选C。 23、句意:_________快速地爬上了一棵树。A迈克,B杰克,C迈克和杰克。根据文中句子Then Jack climbed up a tree and forgot all about his friend.可知杰克快速地爬上了一棵树,故选B。 24、句意:A friend in need is a friend indeed!意思是________。该句意思是患难见真情,故选B。 25、句意:哪一个不是正确的?A杰克爬上一棵树,迈克躺在地上。B熊对麦克说:“患难见真情!”C在迈克和杰克面前有一只大熊。根据文中句子The bear came up to Mike and looked at Mike, and even (甚至) put its nose to Mike’s ears. The bear thought Mike was dead, so it went away. 可知熊没有对迈克说话,所以B选项错误,故选B。 【点睛】 六、阅读理解 26、A     27、B     28、A     29、C     30、D 【解析】 26、根据短文句子 Mum and I arrived in Nanjing happily 解析:26、A     27、B     28、A     29、C     30、D 【解析】 26、根据短文句子 Mum and I arrived in Nanjing happily. 可知是和妈妈,A选项正确。故答案为:A。 27、根据短文句子 It was very nice to take a train. 可知是乘火车,B选项正确。故答案为:B。 28、根据短文句子  Mum and I arrived in Nanjing happily.  和 We will go to Aunt Linda's home later.  可知琳达婶婶住在南京。A选项正确。故答案为:A。 29、根据短文句子 Aunt Linda wants us to stay with her for a week in Nanjing. 可知待一周时间。C选项正确。故答案为:C。 30、根据短文句子 We want Dad to meet us. Please tell him. 可知汤姆是丹尼的哥哥。D选项正确。故答案为:D。 【点睛】这是考查阅读理解的题目。首先仔细阅读短文,然后根据短文的相关叙述来完成各题目。
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 其他

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服