收藏 分销(赏)

2025年英语英语│英语七年级英语上册任务型阅读有难度.doc

上传人:知****运 文档编号:13012924 上传时间:2026-01-05 格式:DOC 页数:13 大小:94.50KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
2025年英语英语│英语七年级英语上册任务型阅读有难度.doc_第1页
第1页 / 共13页
2025年英语英语│英语七年级英语上册任务型阅读有难度.doc_第2页
第2页 / 共13页


点击查看更多>>
资源描述
【英语】英语│英语七年级英语上册任务型阅读(有难度)(word) 一、七年级英语上册任务型阅读专题目练习(含答案解析) 1.阅读下列短文,在空白处填入与短文内容相符信息,完毕阅读摘记。     Our world has all kinds of colours. They make the world so colourful. What's your favourite colour? Here are some answers from four students: David: I like winter, because it often snows in winter. When it snows, everything is white. It's beautiful and I can go skiing. I like the colour best. Betty: My favourite colour is green. Green is the colour of the world. When I see green thing, I always think of my favourite sport, soccer. The soccer field(场地) is green, too! Kate: Strawberries and cherries are my favourite fruit. What colour are they? They are red! The setting sun is red. Our national flag (国旗) is red. Red is also the color of fire. It always make us warm and excited. Jack: The sky and sea have the same colour---blue. That's my favourite colour. Blue makes me calm (安静).When I'm unhappy because of a bad school grade, I just lie on the grass and look up at the beautiful blue sky. (1)What does the underlined word "soccer" mean in Chinese? A. 篮球                                    B. 足球                                    C. 排球                                    D. 乒兵球 (2)请根据短文,在A、B、C、D四个选项中选择合适选项完毕下列表格。(无需填写单词) Name David Betty Kate Jack Favourite colour ________ ________ ________ ________ A. red           B. green         C. blue           D. white 【答案】 (1)B (2)D;B;A;C 【解析】【分析】短文大意:我们世界有多种各样颜色,他们使世界丰富多彩,下面是几种学生对有关颜色某些观点。 (1)词义猜测题。根据常识我们懂得足球场地是绿色,可知soccer是足球意思;故选B。 (2)细节理解题。根据David: I like winter, because it often snows in winter. When it snows, everything is white.可知大卫喜欢白色;故选D。 (3)细节理解题。根据Betty: My favourite colour is green.可知贝蒂喜欢绿色;故选B。 (4)细节理解题。根据Kate: Strawberries and cherries are my favourite fruit. What colour are they? They are red!可知凯特喜欢红色;故选A。 (5)细节理解题。根据Jack: The sky and sea have the same colour—blue, That's my favourite colour.可知杰克喜欢蓝色;故选C。 【点评】此题考察任务性阅读理解。此类题型比较简单。我们先阅读短文,理解短文大意,然后进行审题,根据题目规定细读短文,从短文中找到和题目信息有关内容,找到答案。 2.根据短文内容完毕图表,每空限填一词。     My name is Carla. My school is big and beautiful. Here is a map of it. Where is the classroom building? It is next to the office building. Our teachers work in the office building. Behind the office building, there is a sports hall. The dining hall is on the left of the sports hall. It is also near a pay phone(付费电话). The playground is between the library and the science building. I like the library very much. Oh, look at the students' dormitory(宿舍) building. It is in front of the science building! (1)________(2)________(3)________(4)________(5)________ 【答案】 (1)Classroom;Dining;Sports;Library;Science 【解析】【分析】文章通过 Carla学校地图描述学校概况。 (1)根据Where is the classroom building? It is next to the office building.可知教学楼在办公楼旁边,故填Classroom。 (2)根据The dining hall is on the left of the sports hall. It is also near a pay phone(付费电话)可知餐厅在付费电话旁边,故填Dining。 (3)根据The dining hall is on the left of the sports hall.可知餐厅在体育大厅左边,故填Sports。 (4)根据The playground is between the library and the science building.可知操场在图书馆和科学楼之间,因此4是图书馆,5是科学楼,故填Library,Science。 【点评】考察任务型阅读,注意读懂文章,从文中仔细寻找答案。 3.阅读下面材料,完毕背面表格,每个空格只能填一种单词。   I am a student of a middle school. My class teacher is Mrs. Green. She is more than 30 years old. She is our English and History teacher. She is strict(严格) and at the same time she is very kind.     In our school, there is a playground. We do morning exercises, play basketball and volleyball there. Our PE teacher, Mr. Jackson teaches us to do ball games. He was once a successful sportsman. He is our hero. Our school also has a swimming pool. We take swimming lessons there.     Our school building is very large and the school hall is on the ground floor. Every year, we have a prize-giving ceremony(颁奖典礼)in the hall. My school Classroom building It is ①________. On the ground floor, there is a ②________. We have a prize-giving ceremony there every year. Playground We do morning exercises, play ③________ and volleyball there. Swimming pool We take ④________lessons there. Teachers Mrs. Green t⑤________ us English and History. She is ⑥________30 years old. She is strict and ⑦________. Mr. Jackson is our ⑧________teacher. He teaches us to do ⑨________games. He is our ⑩________. 【答案】large;hall;basketball;swimming;teaches;over;kind;PE;ball;hero 【解析】【分析】 ⑴根据最终一段Our school building is very large 可知第一空填large。 ⑵根据最终一段the school hall is on the ground floor. Every year, we have a prize-giving ceremony(颁奖典礼)in the hall可知第二空填hall. ⑶根据第二段We do morning exercises, play basketball and volleyball there可知填basketball。 ⑷根据第二段Our school also has a swimming pool. We take swimming lessons there可知在游泳池上游泳课,故填swimming。 ⑸根据第一段 She is our English and History teacher可知格林夫人教我们英语和历史,故填teaches。 ⑹根据She is more than 30 years old可知她30多岁,more than=over,故填over。 ⑺根据She is strict(严格) and at the same time she is very kind. 可知格林夫人既严格又善良,故填kind。 ⑻根据Our PE teacher, Mr. Jackson teaches us to do ball games可知杰克森先生是体育老师。故填PE。 ⑼根据Mr. Jackson teaches us to do ball games可知他教我们球类运动。故填ball。 ⑽根据He was once a successful sportsman. He is our hero可知他是我们英雄,故填hero。 【点评】任务型阅读关键在看懂文章,然后根据题目规定作答,注意尽量用文章语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换方式找到可以替代文章中单词,短语或者句子词。 4.根据短文内容,回答问题。     Spring Festival is the most important festival in China. On Chinese New Year's Eve, family members get together and have a big meal. In many places people like to set off fireworks. Dumplings are the most traditional food. Children like the festival very much, because they can have delicious food and wear new clothes. They can also get some lucky money from their parents. The money is given to children for good luck. People put New Year scrolls(卷轴) on the wall for good luck. Spring Festival lasts 15 days. People usually visit their relatives and friends. People enjoy Spring Festival very much, because during this time they can have a good rest. (1)When do family members get together and have a big meal?(不超过5个词) (2)What is the most traditional food at Spring Festival?(不超过1个词) (3)Why do children like the festival very much?(不超过10个词) (4)What can bring good luck to children?(不超过2个词) (5)How long does Spring Festival last?(不超过2个词) 【答案】 (1)On Chinese New Year's Eve. (2)Dumplings. (3)Because they can have delicious food and wear new clothes. (4)Lucky money. (5)15 days. 【解析】【分析】文章大意:本文简介了中国春节某些状况。 (1)根据 On Chinese New Year's Eve, family members get together and have a big meal.可知在中国除夕,家人聚在一起,吃一顿大餐。故答案为 On Chinese New Year's Eve。 (2)根据 Dumplings are the most traditional food.可知饺子是最老式食物。故答案为 Dumplings。 (3)根据 Children like the festival very much, because they can have delicious food and wear new clothes.孩子们非常喜欢这个节日。由于他们能吃到美味食物穿上新衣服。故答案为Because they can have delicious food and wear new clothes. 。 (4)根据 They can also get some lucky money from their parents. The money is given to children for good luck.可知这笔钱是给孩子们,以求好运.。故答案为 Lucky money.。 (5)根据 Spring Festival lasts 15 days. 春节持续15天。故答案为 15 days。 【点评】考察任务型阅读,先看问题,带着问题找答案,注意上下文之间联络。 5.根据短文内容,回答问题。     It's December 31, New Year's Eve. Bob and Sally are celebrating the holiday with *heir children, Lucy and Tom. The family is a very happy one.  Next year is going to be a very good year for the family.     Next year Bob and Sally are going to take a long holiday. They are going to visit Sally's parents in California. Tom is going to finish high school. He is going to move to Boston and go to college. Lucy is going to be 16 years old. She is going to finish middle school and go to high school.     In a word, it is going to be a happy year for all of them. (1)How is the family?(不超过7个词) (2)What are Bob and Sally going to do?(不超过14个词) (3)How old is Lucy going to be?(不超过8个词) 【答案】 (1)The family is a very happy one. (2)They are going to take a long holiday and visit Sally's parents in California. (3)She is going to be 16 years old. 【解析】【分析】本文重要简介了鲍勃和萨利一家人在迎接新年到来,以及他们各自新年愿望。 (1)根据第一段The family is a very happy one,可知这是一种非常幸福家庭,故答案为The family is a very happy one。 (2)根据第二段 Next year Bob and Sally are going to take a long holiday. They are going to visit Sally's parents in California,可知鲍勃和萨利将要去度假并且看望萨利在加利福尼亚父母,故答案为They are going to take a long holiday and visit Sally's parents in California。 (3)根据第二段Lucy is going to be 16 years old,可知露西将要是16岁了,故答案为She is going to be 16 years old。 【点评】考察任务型阅读,注意通读全文,带着问题去文章找答案。 6.根据短文内容,回答问题。     It's Sunday today. There're many people in the park. Some are walking. Some are drinking tea. Others are watching flowers. Look! Lucy is flying a kite with her brother, Tom. The kite is high in the sky (天空) now. Their parents are sitting under the tree. What are they talking about'? I don't know.     Oh, dear! Look! Lucy's kite is in a big tree now. Tom wants to climb the tree and get it back. But his mother doesn't let him do it. At the moment we can see Polly flying high. It can get the kite for Lucy. Lucy is very happy to get the kite back. She thanks Polly very much. (1)What day is it today?(不超过3个词) (2)Where are the people now?(不超过5个词) (3)What's Lucy doing?(不超过5个词) 【答案】 (1)It's Sunday today. (2)They're in lee park. (3)She's flying a kite. 【解析】【分析】文章大意:本文重要讲述周日人们在公园里做多种活动。 (1)根据文章第一句It's Sunday today.可知今天是周日,故答案为It's Sunday today. (2)根据第一段第二句There're many people in the park.可知人们在公园里,故答案为They're in the park. (3)根据第一段第二行Look! Lucy is flying a kite with her brother, Tom.可知露西在放风筝,故答案为She's flying a kite. 【点评】考察任务型阅读,首先理解问题,然后带着问题在原文中找到答案根据。 7.根据内容,补全短文。 Dear Anna,     Thank you for the photo of your family. This is my family photo. My grandfather is on the right. My parents are on the left. My father's name is Mike Smith. He is an English teacher. My mother is Linda Smith. She is not a teacher. That boy is my brother. His name is Mark. He is 12. He is in Class 2 Grade 5. That girl is me. I'm 14. I'm in Class 1 Grade 7. Susan     In this letter, Susan shows(展示) her ________ to Anna. There are ________ people in this photo. Her grandpa is on the right and her parents are ________. Mike Smith is an English teacher. ________ is her mother. Mark is Susan's ________ and he's 12. Susan is 14 and she's in Class 1 Grade 7. 【答案】 family photo;five;on the left;Linda Smith;brother 【解析】【分析】重要讲了Susan向Anna简介了自已全家福。 (1)句意:Susan向Anna展示了她全家福。根据This is my family photo.这是我全家福,可知是family photo全家福,故填family photo。 (2)句意:在这张照片里有5人。根据My grandfather is on the right. My parents are on the left.That boy is my brother.可知家里有爷爷、父亲、妈妈、弟弟和Susan,一共5人,即five,故填five。 (3)句意:他爷爷在右边,他父母在左边。根据My parents are on the left.可知父母在左边,故填on the left。 (4)句意:Linda Smith是她妈妈。根据My mother is Linda Smith.可知妈妈是Linda Smith,故填Linda Smith。 (5)句意:Mark是Susan弟弟。根据That boy is my brother. His name is Mark.可知Mark是弟弟,故填brother。 【点评】考察任务型阅读,首先读懂题意,然后从文中仔细寻找答案。 8.选择适合答句 A. Yes, there's one on the teacher's desk. B. Look! I'm standing next to my uncle. C. Daming and his friends. D. No, not often. Sometimes. E. Just click the mouse here. (1)Who is lying in the sun? (2)How can I open a new document? (3)Do you often do housework at home? (4)Where are you in the photo, Lingling? (5)Is there a computer in your classroom? 【答案】 (1)C (2)E (3)D (4)B (5)A 【解析】【分析】A. Yes, there's one on the teacher's desk.是,在讲桌上有一种。 B. Look! I'm standing next to my uncle.看,我正站在我叔叔旁边。 C. Daming and his friends.大明和他朋友 D. No, not often. Sometimes.不,不常常,有时。 E. Just click the mouse here.仅仅在这里点击鼠标。 (1)根据Who is lying in the sun?谁正躺在阳光下?可知用人物回答,故选C。 (2)根据How can I open a new document? 我怎样打开一种新文献?可知问是打开文献方式,因此是点击鼠标,故选E。 (3)根据Do you often do housework at home?你常常在家做家务吗?可知是一般疑问句,因此回答用yes或者no,问是常常做家务吗,因此回答是常常还是不常常,故选D。 (4)根据Where are you in the photo, Lingling?在照片里,你在哪里,玲玲?可知问是地点,因此用体现地点回答,故选B。 (5)根据Is there a computer in your classroom?在你教室里有电脑吗?可知是there be句型一般疑问句,故选A。 【点评】考察任务型阅读,注意根据问句选择对答句。 9.根据短文内容,完毕下列句子,每空一词。     Helen is my aunt.  She has a clothes store.  Its name is Fashion Store. Fashion Store is not big, but it sells many kinds of clothes.     At Fashion Store, trousers are popular (受欢迎)all the year. Every day, lots of people buy trousers. Girls also like to buy skirts in summer. They think skirts are nice. But boys often buy shorts.     When people need shoes, they can also go to Fashion Store. There are many kinds of shoes at the store. They can buy what they like. (1)Fashion Store is the writer's ________. (2)Fashion Store is ________ but it sells many kinds of clothes. (3)________ sell well all the year at Fashion Store. (4)________ often buy shorts in summer. (5)Besides(除……外)clothes, people can also buy ________ at Fashion Store. 【答案】 (1)aunt's (2)small (3)Trousers (4)Boys (5)shoes 【解析】【分析】 (1)根据第一段第一和第二两句可知作者婶婶是店主。故填aunt's; (2)根据第一段第三句可知商店不大,故填small; (3)根据第二段第一句可知裤子最畅销,故填Trousers; (4)根据第二段最终一句可知男孩子常常买短裤。 (5)根据第三段第一句可知人们可以在Fashion Store买到鞋子。 10.根据材料内容,从方框中选出合适选项填入文中空缺处,使材料完整,通顺。 A. How much are they? B. And the sports hat is at the price of $8. C. Do you need new clothes? D. Come and buy at Ms. Brown's Clothes Store now! E. And only $ 10 for twelve.     Do you want to have a new look? ________Why not come and buy clothes at our great sale? All clothes are nice and cheap(廉价).     For men, we have jackets for $ 15, and only $25 for two. For women, we have red, blue and white sweaters.________ They are only $11. For boys, you can buy T-shirts in blue, black or white, and trousers in black. They are only $8. We have long and short socks in eight colors for girls. How much are they? Only $1 for one pair.________Do you like sports? We have great sports shoes for $12 and only $ 20 for two pairs.________ Do you need bags? We have bags in black, brown and white for only $5. ________ 【答案】 C;A;E;B;D 【解析】【分析】重要讲了布朗先生服装店大促销。 A.How much are they?它们多少钱? B.And the sports hat is at the price of $8.运动帽子价格是8美元。 C. Do you need new clothes?你需要新衣服吗? D. Come and buy at Ms. Brown's Clothes Store now!目前来布朗先生服装店买衣服吧! E. And only $ 10 for twelve.仅仅10美元12双。 (1)根据Do you want to have a new look? 你想要看看吗?可知后句问你需要新衣服吗,故选C。 (2)根据They are only $11.它们11美元,可知前句讲是它们多少钱,故选A。 (3)根据Only $1 for one pair.1双1美元,可知后句是10美元12双,故选E。 (4)根据Do you like sports?你喜欢运动服装吗,可知后句与运动有关,故选B。 (5)根据全文可知是最终一句,即总结句,故选D。 【点评】考察任务型阅读,首先读懂题意,然后选择对答案。 11.下面文章有五处需要添加小标题。请从如下选项(A,B,C,D,E,F)中选出符合各段意思小标题,选项中有一项是多出选项。 A School in Britain ________     I get up and get dress for school. My school has a uniform-black trousers and shoes, a white shirt and a black and gold tie. The girls wear the same, or they can wear a black skirt. ________     I don't live far from the school, so l walk there with my friends. Lots of students take the school or their parents drive them to school. ________     Students all study English, maths and science, and we can choose others. My favorites are arts and IT. ________     We have 20 minutes for break in the morning and
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 初中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服