资源描述
单击此处编辑母版标题样式,单击此处编辑母版文本样式,第二级,第三级,第四级,第五级,*,*,*,只有,知道高考,考什么,,,你才,知道,复习什么,;,只有,知道复习什么,,你才,不会,偏离,总复习方向。,只有,知道高考怎样考,,你才,知道,练什么,;,只有,知道练什么,,你才,不会,浪费,你复习时间。,所以,,在总复习开始前,体验高考,真题非常主要,必不可少!,温馨提醒:,做题中,,阅读了解和完形填空请在文中标出各题答题依据;,做题后,,请在弄懂答案之所以然后,默读一遍找出自己“生词”并抄在“生词簿”上,然后朗诵两三遍短文。所抄生词要经常复习,让“生词簿”成为每次测验前必须复习内容。,1/135,真题体验,命题特点,备考指南,2/135,真题体验,3/135,A,1.年全国I卷,A.Her social work.,B.Her teaching skills.,C.Her efforts to win a prize.,D.Her community background.,21.What is Jane Addams noted for in history?,A,4/135,21.A 细节了解题。,本题问:Jane Addams在历史上因什么而著名?将题干中Jane Addams定为关键词,在文中Jane Addams(18601935)段,即第二段,找到第一句“Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank.(受到过社会工作者帮助人都会感激简亚当斯)”可知,Jane Addams在历史上以社会工作而知名,故选A。关键词是a social worker。,5/135,22.C 细节了解题。,本题问:OConnor被那家,律师事务所拒绝原因是什么?由题干中OConnor可知信息点在Sandra Day OConnor(1930present)段,即第四段;由该段第一句中“she could not find work at a law firm because she was a woman.”可知,OConnor被律师事务所拒绝是因为她是女性,即对妇女歧视,故选C。,22.What is the reason for OConnors being,rejected by the law firm?,A.Her lack of proper training in law.,B.Her little work experience in court.,C.The discrimination against women.,D.The poor financial conditions.,C,6/135,A.Jane Addams.B.Rachel Carson.,C.Sandra Day OConnor.D.Rosa Parks.,23.Who made a great contribution to the civil-,rights movement in the U.S.?,23.D 细节了解题。,本题问:谁在美国民权运动中作出了巨大贡献?将题干中the civil-rights movement作为关键词,经过寻读,在最终一段找到“kicked off the civil-rights movement.”可知选D。,D,7/135,A.They are highly educated.,B.They are truly creative.,C.They are pioneers.,D.They are peace-lovers.,24.What can we infer about the women mentioned,in the text?,24.C 推理判断题。,本题问:关于上文提到妇女,我们可推断出什么呢?本文介绍了美国史上四位著名女性:社会工作者,环境保护运动发起人,亚利桑那州参议员,民权运动引发者。其共同特点是:她们都是各领域先锋或开拓者。故选C。,C,8/135,outstanding,adj.,出色,boycott,vt.&n.,联合抵制,promote,vt.,促进,education,n.,教育,case,n.,案件,reject,vt.,拒绝,financial,adj.,财政,金融,discrimination,n.,(against)歧视,creative,adj.,有创造力,助读强化,9/135,pioneer,n.,先驱者,开拓者,raise awareness of 增强意识,the top court 最高法院,land sb.in prison 使某人身陷囹圄,set sth.off 引发,使开始,kick sth.off 开始(begin sth.),be noted for=be famous for 因而著名,make a great contribution to 对作出巨大贡献,win a prize获奖,得奖,10/135,B,A.It strengthened her family ties.,B.It improved her living conditions.,C.It enabled to her make more friends.,D.It helped her know more new places.,25.Why was Garzas move a success?,25.A 细节了解题。,由第一段最终一句“Today,all three generations regard the move as a success,giving them a closer relationship than they would have had in separate cities.”可知,一家三代人都认为这是一个成功迁移,住在一起使得他们关系更为亲密。故选A。,A,11/135,A.17%expressed their support for it.,B.Few people responded sympathetically.,C.83%believed it had a bad influence.,D.The majority thought it was a trend.,26.What was the reaction of the public to Mrs.,Robinsons decision?,D,12/135,26.D 细节了解题。,由第二段最终两句“83 percent of the people said Mrs.Robinsons decisionTwo-thirds believe more families will follow the example of Obamas family.”,可知,百分之八十三人认为Mrs.Robinson,决定会影响美国家庭中祖辈,三分之二,人认为会有更多家庭仿效奥巴马家庭。故,选D,多数人认为这是一个趋势。,13/135,A.They were unsure of themselves.,B.They were eager to raise more children.,C.They wanted to live away from their parents.,D.They had little respect for their grandparents.,27.What did Crosby say about people in the,1960s?,C,14/135,27.C 细节了解题。,由第三段中Christine Crosby话“In the 1960s we were all a little wild and couldnt get away from home far enough or fast enough to prove we could do it on our own.”可知,20世纪60年代,我们大家都有点野,总想离家越远越快越好,证实我们能够独立。故选C。句中couldntenough表示“越越好”。又如:You cannot be careful enough to cross the street.你过马路时超小心越好。,15/135,A.Make decisions in the best interests of their own.,B.Ask their children to pay more visits to them.,C.Sacrifice for their struggling children.,D.Get to know themselves better.,28.What does the author suggest the grandparents,do in the last paragraph?,28.A 推理判断题。,由最终一段“Moving is not for everyone”和“but sometimes it is wiser to say no and visit frequently instead(但有更明智是不住在一起,而是经常走访)”可知,作者提议,到底是否与孩子们一起居住,老人应依据本身利益来决定,故选A。,A,16/135,relationship,n.,关系,separate,adj.,不一样,statistics,n.,统计数字,evidence,n.,证据,suggest,vt.,表明,暗示,trend,n.,趋势,mother-in-law,n.,岳母,婆婆,influence,vt.,影响,wild,adj.,野生,野,放荡不羁,publisher,n.,出版者,frequently,adv.,经常地,助读强化,17/135,struggle,vi.,奋斗strengthen,vt.,加强,respond,vi.,(to)作出反应,响应,majority,n.,多数,大多数,regardas 把看作,care for 照料,照料,follow the example of 仿效做法,get away from 逃离,摆脱,cannotenough 越越好,on ones own,adv.,独立地,make sacrifices 作出牺牲,family ties 家族关系,have little respect for不尊敬,in the best interests of 以最大利益,18/135,C,A.providerB.delivery man,C.collectorD.medical doctor,29.Which of the following can replace the,underlined word“courier”in Paragraph 1?,29.B 词义推断题。,本题问:以下哪个选项词能够代替第一段中画线词courier?由第一段第,二、三句“Since March,Ive done 89 tripsof those,51 have been abroad.I have 42 hours to carry stem cells(干细胞)in my little box”以及下,文内容可知,作者工作是“运输(carry)”干,细胞,故选B(传递员或送货员)。,B,19/135,A.He cannot stay away from his job too long.,B.The donor can only wait for that long.,C.The operation needs that much time.,D.The ice wont last any longer.,30.Why does Peter have to complete his trip,within 42 hours?,30.D 细节了解题。,本题问:为何彼得不得不在42小时内完成他行程?由第一段第三句“I have 42 hours to carry because Ive got two ice packs and thats how long they last”可知,“我”有42小时来运输盒子里干细胞,因为“我”有两个冰块,它们只能维持42小时,故选D。,D,20/135,A.To London.B.To Newark.,C.To Providence.D.To Washington.,31.Which flight did the woman put Peter on first?,31.B 细节了解题。,本题问:那个妇女将彼得优先安排在哪个航班上?由第二段最终一句“She arranged for a flight on a small plane to be held for me,re-routed(改道)me through Newark and got me back to the UK”可知,她将“我”安排在一架小型飞机上,经过Newark改道,再把“我”送回英国,故选B。,B,21/135,volunteer,n.,志愿者,harvest,vt.,收获,收割(庄稼),implanted,vt.,移植,hurricane,n.,飓风,schedule,vt.,安排,potentially,adv.,可能地,潜在地,urgently,adv.,迫切地,急需地,replace,vt.,代替,underlined,adj.,有下画线,deliveryman,n.,送货人,搬运者,助读强化,22/135,last,vt.,连续,be caught by/in 碰到,be meant to do sth.打算做某事,check-in desk 办理登机手续处,pick up 取到,搜集到,arrange forto do sth.准备做某事,medical doctor 医师,23/135,D,A.It implies anger.,B.It promotes friendship.,C.It is culture-specific.,D.It is content-based.,32.What does the author say about silence,in conversations?,C,24/135,32.C 主题概括题。,本题问:就谈话中缄默,作者说了什么?由第一段第一句“The meaning,of silence varies among cultural groups.(缄默在,不一样文化群体中有着不一样含义)”可知,选C(culture-specific文化特异性)。其中“文化()”在该段中出现三次,全文中出现九次,普通说来,重复出现词反应了文段主旨。,25/135,33.Which of the following people might regard,silence as a call for careful thought?,A.The Chinese.B.The French.,C.The Mexicans.D.The Russians.,A,26/135,33.A 细节了解题。,本题问:以下哪里人可能会,把缄默看作是让听众仔细思索?由第二段首句“Many Native Americans value silencejust as some traditional Chinese and Thai persons do.”,和最终一句“In these cultures,silence is a call for reflection.”可知,许多美国本土人、传统中国人,和泰国人,在谈话中缄默是为了让听众思索,故选A。正确选项中careful thought 与原文中reflection是同义转换。,27/135,A.Let it continue as the patient pleases.,B.Break it while treating patients.,C.Evaluate its harm to patients.,D.Make use of its healing effects.,34.What does the author advise nurses to do,about silence?,34.D 细节了解题。,本题问:关于缄默,作者,劝护士做什么?最终一段最终一句中“this understanding”指代前面“understand the healing value of silence”,所以句中“use this understanding就是“make use of the healing,value of silence”,故选D(充分利用其治愈功效)。,D,28/135,A.Sound and Silence,B.What It Means to Be Silent,C.Silence to Native Americans,D.Speech Is Silver;Silence Is Gold,35.What may be the best title for the text?,35.B 标题选择题。,本题问:哪一个可能是本文最正确标题?依据本文主题句“The meaning of silence varies among cultural groups.”选出答案,本题选B。,B,29/135,vary,vi.,不一样(be different),extremely,adv.,极其,非常,value,vt.,重视,communicate,vi.,交流,reflection,n.,思索,沉思,conflict,n.,冲突,争论,authority,n.,权力,当权者,权威,anxiety,n.,忧虑,焦虑,interrupt,vt.,中止,打断,助读强化,30/135,construction,n.,解释,意义,a call for对要求,in authority 有权,viewas 把看作,make an attempt to do 试图做某事,under discussion 在讨论中,give instructions 发号施令,argue with sb.同某人争吵,come across 偶然碰到,care-giver 护理者,culture-specific 文化特异性,content-based 基于内容,31/135,2.年全国,卷,A,21.Who can help you if you want to have your,music produced?,A.Jules Skye.B.Gee Whizz.,C.Charlotte Stone.D.James Pickering.,21.A 细节了解题。,由题干“have your music produced”(制作你音乐)可找到答案信息点在,第一则广告最终三句,“你是否有兴趣成为音乐人,得到录制唱片协议呢?假如有兴趣,请晚上7点半来听Jules Skye汇报,他会谈到怎样找到你音乐制作人。”故选A项。,A,32/135,A.The Cyclops Theatre.B.Kaleidoscope.,C.Victoria Stage.D.Pizza World.,22.At which place can people of different ages,enjoy a good laugh?,22.B 细节了解题。,由题干中“laugh”在第二则,广告中找到“Gee Whizz really knows how to make you laugh!”,再由其前面一句“This joyful show will please everyone,from the youngest to the oldest.”可知Gee Whizz是最滑稽单口喜剧演员(standup comedian),他演出能够让全部些人高兴,下至孩童上到老人(from the youngest to the oldest)。演出地点是Kaleidoscope,故选B项。,B,33/135,A.It requires membership status.,B.It lasts three hours each time.,C.It is run by a comedy club.,D.It is held every Wednesday.,23.What do we know about Simons Workshop?,23.D 细节了解题。,由题干中Simons Workshop可知答案信息点就在第三则广告里,由“5:00 pm7:30 pm Wednesdays at Victoria Stage”可知,该活动每个星期三举行,故选D项。由“5:00 pm7:30 pm”可排除B项,选项A和C文中无信息,是无中生有,应排除。,D,34/135,A.5:00 pm7:30 pm.,B.7:30 pm1:00 am.,C.8:00 pm11:00 pm.,D.8:30 pm10:30 pm.,24.When will Charlotte Stone perform her songs?,24.C 细节了解题。,由题干中“Charlotte Stone”可知答案信息点在最终一则广告中,由“8:00 pm11:00 pm Pizza World”可知,选C项。,C,35/135,live rock 现场摇滚,a record producer 唱片制作人,stand-up,adj.,说单口相声,comedian,n.,喜剧演员,scene,n.,舞台,场景,workshop,n.,讲习班,confidence,n.,信心,perform songs 演奏歌曲,menu,n.,菜单,book,vt.,预订,预约,cocktail,n.,鸡尾酒,serve,vt.,给用户提供(饭菜饮料等),助读强化,36/135,B,A.know more about the students,B.make the lessons more exciting,C.raise the students interest in art,D.teach the students about toy design,25.The teacher used Tinkertoys in class in order,to _.,25.A 细节了解题。,本题问作者在课堂使用Tinkertoys这种玩具目标。由第一段第一句,中“as a testto find out something about my students”可知,其目标是更多地了解自己学生,故选A项。,A,37/135,A.He liked to help his teacher.,B.He preferred to study alone.,C.He was active in class.,D.He was imaginative.,26.What do we know about the boy mentioned,in Paragraph 3?,26.D 推理判断题。,第三段作者描述这个学生,说他尤其有创造性(an exceptionally creative mind),故选D项,“他有想象力(imaginative)”。,D,38/135,27.What does the underlined word“downside”,in Paragraph 4 probably mean?,A.Mistake.B.Drawback.,C.Difficulty.D.Burden.,27.B 词义猜测题。,由下文“冒着失去那些有不一样思索格调学生风险”可知,downside含义应该是drawback“缺点”,而不是mistake“错误”,difficulty“困难”,burden“负担”。,B,39/135,A.To help them to see their creativity.,B.To find out about their sleeping habits.,C.To help them to improve their memory.,D.To find out about their ways of thinking.,28.Why did the teacher ask the students to talk,about their dreams?,28.A 推理判断题。,在最终一段对话中,作者,勉励学生讲述他最有趣梦,起因于有学生声,明“But Im just not creative(但我就是没有创造力)”,由此推断,作者让学生讲述他们梦,,是为了帮助学生看到自己创造性,故选A项。,A,40/135,provide,vt.,提供,encourage,vt.,勉励,declare,vt.,宣告,申明,mention,vt.,提到,instruction,n.,使用说明书,imagination,n.,想象,想象力,construction,n.,建造物,presence,n.,存在,在场,drawback,n.,缺点,欠缺,burden,n.,重担,creative,adj.,有创造力,助读强化,41/135,unexpected,adj.,意外,exceptionally,adv.,尤其,非常,hesitate to do sth.不情愿做某事,be delighted at 因而高兴,teaching assistant 助教,without fail 必定,无疑,run the risk of 冒着危险,wildly imaginative 极富想象力,a time machine 时空穿梭,42/135,C,A.To explain what they are.,B.To introduce BookCrossing.,C.To stress the importance of reading.,D.To encourage readers to share their ideas.,29.Why does the author mention book groups,in the first paragraph?,29.B 推理判断题。,第一段首先说阅读是一个社会性活动,谈到读书小组(book groups),然后作者用一个Now引出本书要说话:BookCrossing这个网站给传统读书小组翻开了新一页(turns the page on),可见作者介绍读书小组目标是引出这个网站,故选B项。,B,43/135,A.The book.B.An adventure.,C.A public place.D.The identification number.,30.What does the underlined word“it”in,Paragraph 2 refer to?,30.A 词义猜测题。,依据画线词所在句,即第二,段最终一句句意可推知,it是指代前面the book。将the book代入原句看前后是否通顺:主人把书,留在公共场所,希望这本书会有一段不寻常经历,即伴随找到它(这本书)每一位新读者云游四海。故选A。,A,44/135,A.Meet other readers to discuss it.,B.Keep it safe in his bookcase.,C.Pass it on to another reader.,D.Mail it back to its owner.,31.What will a BookCrosser do with a book after reading it?,31.C 推理判断题。,由第四段可知,人们在看完一本书之后就把书留在公园长凳、公共汽车、火车站或咖啡馆,下一位找到这本书人就到网站上统计他们找到这本书地点,由此推断应选C项“把书继续传递给另一位读者”。,C,45/135,A.Online Reading:A Virtual Tour,B.Electronic Books:A New Trend,C.A Book Group Brings Tradition Back,D.A Website Links People through Books,32.What is the best title for the text?,32.D 标题选择题。,由第一段末句和最终一段,最终一句可知,主要介绍了BookCrossing这个网站,这个网站现在有135个国家一多百万人,所以本文标题应表达出“网站”二字,故选D项“一个经过书把人们联络起来网站”。,D,46/135,traditional,adj.,传统,register,vt.,登记,combine,vt.,使结合,兼有,describe,vt.,描写,记述,update,vt.,更新,stick,vi.,粘贴,adventure,n.,不寻常经历,奇遇,trend,n.,趋势,倾向,助读强化,47/135,book groups 读书会/小组/俱乐部,go on the site 上这个网站,identification number 身份号码,managing director 总经理,总裁,travel far and wide 云游四海,a journal entry 一篇日志,keep them updated 让它们不停更新,gather dust 被搁置,被尘封,48/135,D,33.What do we know about the photos taken by,Hurley?,A.They were made last week.,B.They showed undersea sceneries.,C.They were found by a cameraman.,D.They recorded a disastrous adventure.,D,49/135,33.D 细节了解题。,由题干中Hurley定位,在第二段。由“most of them after a disastrous shipwreck(海难)”可知,多数照片是在海难之后拍,即“统计了海难”,故选D项。由“这些照片即使是上个星期拍也堪称佳作”可排除,A项;选项B“拍摄是海底景观”是无中生有,应排除;文中提到这些照片是摄影师拍摄,而没有说是一名摄影师发觉了这些照片,故排除C项。,50/135,A.Frank Hurley.B.Ernest Shackleton.,C.Robert Falcon Scott.D.Caroline Alexander.,34.Who reached the South Pole first according,to the text?,34.C 推理判断题。,题干问“依据这篇短文,第一个抵达南极是谁”。Robert Falcon Scott在1912年抵达了南极;Shackleton在1908年抵达南极100英里以内,但并未抵达南极;Frank Hurley是受雇去拍照;Alexander是创作The Endurance一个作家。故选C项。,C,51/135,A.Artistic creation.,B.Scientific research.,C.Money making.,D.Treasure hunting.,35.What does Alexander think was the purpose of,the 1914 voyage?,35.C 细节了解题。,由题干中1914 voyage 定位于最终一段倒数第二句。由“to make money from movie and still photography”可知,1914年航行目标是盈利(money making),故选C项。,C,52/135,shoot,vt.,拍摄hire,vt.,雇请,租用,outstanding,adj.,出色,disastrous,adj.,灾难性,first-rate,adj.,一流,damaged,adj.,被损坏,forceful,adj.,有说服力,well-researched,adj.,研究透彻,commercial,adj.,商业,gifted,adj.,有天赋,merchant,adj.,商业,undoubtedly,adv.,无疑,thoroughly,adv.,完全,彻底地,助读强化,53/135,survival,n.,幸存,幸存者,companion,n.,同伴,scenery,n.,风景,景色,photo journalism新闻摄影,three-master三桅船,on the march back在返回行进中,in ones honor为纪念某人,be intended to do sth.打算做某事,force a passage 强行经过,die of cold and hunger死于饥寒,catch sb.s imagination引发了某人兴趣,draw crowds吸引了大批人,start a business开始做生意,make money from经过盈利,54/135,3.年全国,卷,A,21.Which number should you call if you want,to see an opera?,A.241-2742.B.723-1182.,C.381-3300.D.232-6220.,21.A 细节了解题。,依据命题次序标准和题,干中opera可知,答案信息点一定在第一段“Opera at Music Hall”,在这段中找到“Phone:241-2742.”,可知假如要看歌剧,则打电话241-2742,对照各选项,选A。,A,55/135,22.When can you go to a concert by Chamber,Orchestra?,A.February.B.May.,C.August.D.November.,22.B 细节了解题。,由题干中Chamber Orchestra去寻读,可知答案信息点在第二段,找到管弦乐队演出时间from March through June(从三月到六月),对照各选项,只有五月符合,故选B。,B,56/135,23.Where can students go for free performances,with their I.D.cards?,A.Music Hall.,B.Memorial Hall.,C.Patricia Cobbett Theater.,D.Riverbend Music Theater.,C,57/135,23.C 细节了解题。,带着ID cards寻读,可,知答案信息点应在第四段中,即“College Conservatory of Music(CCM)”这段中;由,该段第一句“Performances are usually at Patricia Cobbett Theater”和第三句“Students with ID cards can attend the events for free”可知,学生可凭身份证无偿在Patricia Cobbett剧院听音乐会,故选C。,58/135,24.How is Riverbend Music Theater different,from the other places?,A.It has seats in the open air.,B.It gives shows all yea
展开阅读全文