收藏 分销(赏)

中小学初中英语学业评价试题公开课教案教学设计课件案例测试练习卷题.doc

上传人:二*** 文档编号:4481069 上传时间:2024-09-24 格式:DOC 页数:9 大小:105KB 下载积分:5 金币
下载 相关 举报
中小学初中英语学业评价试题公开课教案教学设计课件案例测试练习卷题.doc_第1页
第1页 / 共9页
本文档共9页,全文阅读请下载到手机保存,查看更方便
资源描述
海宁市2021年初中英语学业评价试题 命题人:海宁市南苑中学 姚付红 (1) 完形填空: 题量:15小题(15分) Students at Rosie Bridge School worked hard to make their English Week very successful Last week. There 1 a lot of activities including an English book fair in the library and a treasure hunt. 2 students put on an English play. Other students 3 an English singing competition. A speaking competition was also 4 . The students had to speak on a topic in English 5 two minutes. Henry was the winner and we spoke to him. “I’ m so happy that I 6 ,” he said. “I advise people to speak slowly. 7 they want to be good public speakers, they’d better speak clearly and 8 .” We also spoke to several other students about English Week. One of 9 was Amy. “I really enjoyed English Week. It gave me a chance to learn new 10 . In my opinion, every school should have an English Week. It’s well 11 doing,” she said. On the last day of English Week, the head teacher gave a 12 to the whole school. He gave students some suggestions on 13 to improve their English. “You should communicate in English with your friends whenever you 14 . You should read English books and magazines, and watch English television 15 . Above all, you should enjoy English!” he said. 【文本出处】课程探究大试卷 青夏教育 1. A. are B. is C. were D. was 答案:C 【试题分析】 本题属容易题,考查there be 句型。考试层次要求为a。 【答题要点】 事情发生在last week,全文以一般过去时为主,而且there be 句型遵循就近原则,activities是复数形式, 所以选C。 2. A. Some B. No C. All D. Few 答案:  A 【试题分析】 本题属稍难题,考查代词辨析。考试层次要求为b。 【答题要点】 考查Some…, other(s)…句型。根据下文“other students”推知,答案为A。  3. A. took in B. took place C. took part in D. took care of 答案: C 【试题分析】 本题属容易题,考查动词词组词义辨析。考试层次要求为a。 【答题要点】 A. took in吸收;欺骗;B. took place发生;C. took part in参加;D. took care of照顾。根据语境,其他学生参加英文歌唱比赛,故选择答案 C。 4. A. playing B. played C. holding D. held 答案: D 【试题分析】 本题属较难题,考查动词和动词语态辨析。考试层次要求为c。 【答题要点】 根据A speaking competition演讲比赛应该是被举行(held),故答案为D。  5. A. on B. at C. for D. by 答案: C 【试题分析】 本题属容易题,考查介词。考试层次要求为a。 【答题要点】 A. on具体某一天或者某一天上下午晚上;B. at点时间;C. for段时间;D. by到…为止。根据下文“two minutes”,两分钟属于段时间,故答案为C。 6. A. did B. won C. lost D. had 答案:B 【试题分析】 本题属容易题,考查动词辨析。考试层次要求为a。 【答题要点】 根据上文“Henry was the winner” 亨利是赢家,说明他赢了,故答案为B。 7. A. Although B. Since C. Until D. If 答案: D 【试题分析】 本题属容易题,考查连词辨析。考试层次要求为a。 【答题要点】 A. Although虽然;B. Since自从;既然;C. Until直到;D. If如果。根据语境,如果他们想成为好的演说家,他们最好清楚地讲自信地讲,故答案为D。 8. A. confidently B. quietly C. quickly D. patiently 答案:A 【试题分析】 本题属较难题,考查副词。考试层次要求为c。 【答题要点】 A. confidently自信地;B. quietly安静地;C. quickly迅速地;D. patiently耐心地。要想成为出色的演说家,自信是演讲成功的必备条件,故答案为A。  9. A. us B. you C. them D. others 答案: C 【试题分析】 本题属稍难题,考查代词辨析。考试层次要求为b。 【答题要点】 根据上文“several other students”,而Amy应该是她们中之一,故答案为C。 10. A. abilities B. words C. friends D. books 答案: B 【试题分析】 本题属容易题,考查名词辨析。考试层次要求为a。 【答题要点】 A. abilities 能力;B. words单词;C. friends 朋友;D. books书本。根据文章讲述的是“英语周活动”,目的是提高同学们英语水平,故答案为B。 11. A. enough B. known C. dressed D. worth 答案: D 【试题分析】 本题属较难题,考查形容词辨析。考试层次要求为c。 【答题要点】 A. enough足够的;B. known知道的;C. dressed打扮好的;D. worth值得的。根据上文“In my opinion, every school should have an English Week. 在我看来,每个学校都应该有一个英语周。”说明作者认为办英语周是值得做的,故答案为D。 12. A. speech B. decision C. task D. help 答案:A 【试题分析】 本题属稍难题,考查名词辨析。考试层次要求为b。 【答题要点】 A. speech演讲;B. decision决定;C. task任务;D. help帮助。根据下文“He gave students some suggestions on… to improve their English.”,他给了学生们一些建议如何提高他们英语的建议,说明是做演讲报告,故答案为A。 13. A. where B. how C. whether D. when 答案: B 【试题分析】 本题属稍难题,考查疑问词辨析。考试层次要求为b。 【答题要点】 A. where哪儿;B. how如何;C. whether是否;D. when什么时候。根据下文“You should communicate in English with your friends whenever you …”可知,此处指“一些关于如何提高英语水平的建议”。故答案为B。 14. A. must B. need C. should D. can 答案: D 【试题分析】 本题属容易题,考查情态动词辨析。考试层次要求为a。 【答题要点】 A. must必须;B. need需要;C. should 应该;D. can能够。根据语境应该是“你尽可能地(whenever you can)和你的朋友用英语交流”,故答案为D。 15. A. programmes B. parts C. stars D. stations 答案:A 【试题分析】 本题属容易题,考查名词辨析。考试层次要求为a。 【答题要点】 A. programmes节目;B. parts 部分;C. stars星星;D. stations车站;位置。根据语境“你应该读英语书和杂志,看英语电视节目”,故答案为A。 (2)阅读理解 题量:2篇,5个小题 (10分) 阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。 A Robert wanted to do well in his exams.He spent all his free time studying.He wanted to be a scientist when he grew up.Unluckily, this meant that he was almost always serious.Although he was young,he didn't relax and enjoy himself. Robert's first important exam was coming soon.He had spent almost all the week preparing for it.He had got little sleep and felt very tired.However, Robert thought that he was ready for the exam."I worked harder than anyone else.I'm ▲ I will get a good mark,"he thought during the breakfast.    After breakfast.he started to feel a little ill.He also had a little headache and found it difficult to concentrate.But he refused to believe that he'd fail the exam.Robert arrived at the school hall and took his chair.He noticed how relaxed and happy his friends looked. "They are just under prepared(准备不充分的),"he thought as the exam began.    Unluckily, Robert wasn't able to finish his exam.Twenty minutes after the exam started,he felt very hot and uncomfortable.He then slumped(瘫倒)in his chair, and one of his friends called for help.His teacher took him to the school hospital at once.In the hospital,the doctor told him that he was too tired to finish the exam. He spent the lunch break in the nurse's office. He spent the lunch break in the nurse's office. He looked outside and watched his friends. They were playing happily.Robert decided that from then on, he wouldn't take it all so seriously. "A balanced life is more important.I guess I know what to do next time,"he thought. 【文本出处】组卷网,初中英语,人物传记/故事阅读类 1.The best word for "▲"is"    ".     A. sure                              B. bored                               C. lucky                            D. surprised 答案:A 【试题分析】 本题属稍难题,主要考查学生上下文推理能力。考试层次要求为b。 【答题要点】 由"I worked harder than anyone else.I'm▲ I will get a good mark,"可知,我比其他人都努力,所以我确定我可以得到一个好成绩。故选A。 2.Which of the following is TRUE about Robert?     A. He wanted to be a doctor when he grew up. B. He had a good night's sleep before the exam. C. He was quite popular at school and had a lot of friends. D. He began to feel uncomfortable after breakfast on the exam day. 答案:D 【试题分析】 本题属容易题,主要考查学生对文章细节理解能力。考试层次要求为a。 【答题要点】 由  After breakfast,he started to feel a little ill.可知,吃过早饭以后,罗伯特感到有一些不舒服,故选D。 B   Many Chinese students think American students enjoy more freedom than them at school. But American schools also have their rules. If the students break the rules, they will get punishment too.     On the first day of a new term, 128 students of Morton High School were sent home for wearing the wrong clothes. There are altogether 1, 200 students in the school. Usually only 20 students break the school dress rule every day. So the headmaster Theresa Mayerik said it was the worst new term she had ever seen. Hobbies At Morton High School, students' favorite clothing such as baggy(宽大的) trousers, low-necked shirts and tank tops(紧身短背心) are not allowed in classrooms. Some students think they have the right to choose what to wear, but the headmaster doesn't think so. "I'd be supportive if half the school was sent home, because 99% will get the message that our school are for education." "Freedom" does not mean "free of restrictions(约束)". That is to say there is no total freedom in the world, no matter in the US or in China. 【文本出处】二一教育,初中英语,社会现象类,议论文 1.Some students in Morton High School think that they have the right to       . A. decide when to go to school          B. choose what to wear          C. eat and drink in class D. say anything words in class 答案:B 【试题分析】 本题属容易题,主要考查学生对文章细节的观察和理解能力。考试层次要求为a。 【答题要点】 细节理解。从文章的第三段第二句“Some students think they have the right to choose what to wear. ”可知答案,故选B。 2.What does the underlined word “supportive” mean in Chinese? A. 高兴的                               B. 害怕的                         C. 反对的   D. 支持的 答案:D 【试题分析】 本题属稍难题,主要考查学生对文中词义的猜测能力。考试层次要求为b。 【答题要点】 词义猜测。在读懂文章的基础上,能够猜测单词的意思是“支持的 ”,故选D。 3.What's the writer's attitude(态度) to the school dress rule? A. Agree.                    B. Disagree(不同意).             C. Not sure. D. what to know 答案:A 【试题分析】 本题属观点态度题,较难,主要考查学生对文章大意的理解。考试层次要求为c。 【答题要点】 从文章的第三段倒数第二句"Freedom" does not mean "free of restrictions"可知自由并不意味着没有约束的自由。表明了作者同意学校的观点,故选A。 (2) 词汇运用 题量:1篇,10个小题 (10分) 根据短文内容和所给中文提示,写出空白处各单词的正确形式。每空限填一词。 Confidence is very important in daily life. It is 1 (有益的) to develop a healthy attitude. If people are more confident, they are 2 (更加)happier. And they can have more chances to be successful. Here is some 3 (建议) to be more confident. Speak loud. When you are not confident, you can’t do well 4 (什么)you want to do. Try to speak loud enough so that people can hear you clearly. The high 5 (声音) can help you become more confident. Play sports. Physical exercise makes you tired but strong. A strong body helps you be 6 (充满)of confidence. Encourage yourself. 7 (写下) down a list of things you did during the day to see how many things you have done well. Give 8 (你自己)praise for the good things you have done. Pick up a hobby. 9 (如果)you like singing, sing as much as you can. In some ways , a good hobby can make you 10 (优秀的). And it will make you happy and confident. 【文本出处】百度文库,根据阅读理解改编。 答案:1.helpful 【试题分析】 本题属容易题,考查形容词。考试层次要求为a。 【答题要点】 本句的意思是:它有助于发展一种健康的态度。这里是句式it is+形容词+to do something做某事是怎样的,故填helpful。 答案:2.much 【试题分析】 本题属稍难题,考查副词。考试层次要求为b。 【答题要点】 句意:如果人们更自信,他们就会快乐更多。much修饰比较级;故填much 答案:3. advice 【试题分析】 本题属容易题,考查名词。考试层次要求为a。 【答题要点】 句意:这儿有一些使得更自信的建议。从Here is some可以看出应该用advice这个不可数名词,因此答案为advice。 答案:4. what 【试题分析】 本题属稍难题,考查疑问代词。考试层次要求为b。 【答题要点】 句意:当你没有信心的时候,你就不能把你想做的做好。这里缺少do的宾语,故填what。 答案:5. voice 【试题分析】 本题属容易题,考察名词。考试层次要求为a。 【答题要点】 句意:尽力大声说话,为的是能让人们清楚地听到。响亮的声音能帮助你变得更自信。这里是指人的喉咙发出的声音,所以是voice。 答案:6. full 【试题分析】 本题属容易题,考查固定搭配。考试层次要求为a。 【答题要点】 句意:一个健康的身体能帮助你充满自信。Be full of充满,故填full。 答案:7. Write 【试题分析】 本题属容易题,考查动词。考试层次要求为a。 【答题要点】 句意:写下你当天所做的事情来看看有多少事情你做得很好。Write down写下,且位于句首,祈使句,故填Write。 答案:8. yourself 【试题分析】 本题属容易题,考查反身代词。考试层次要求为a。 【答题要点】 句意:为你做过的好事情给自己称赞。故填yourself。 答案:9. If 【试题分析】 本题属容易题,考查连词。考试层次要求为a。 【答题要点】 句意:如果你喜欢唱歌,那么尽可能多唱。这里if引导的是条件状语从句,故填If。 答案:10. excellent 【试题分析】 本题属稍难题,考查形容词。考试层次要求为b。 【答题要点】 这边的句意是,一个好的爱好能使你优秀的,它将使你开心和自信。故填excellent。 (4)任务型阅读 题量:5小题(5分) Susan is my pen friend. She is 14 years old now, and she is a middle school student in New York, USA. At school, she studies many subjects. She likes science very much. She reads books about science every day and wants to become a scientist. Every summer Susan travels with her parents. She believes traveling is an important part in her life. She has visited many cities around the world. Of all the cities, she likes Beijing best. It is both big and beautiful. Last August, she, with her parents, came to Beijing for the Olympic Games. They stayed in Beijing for 10 days. I saw her twice when she was in Beijing. During her staying in Beijing, she and her parents only visited the Great Wall and the Palace Museum, because they spent most time watching the Olympic Games. 根据短文内容,完成下面的表格。 Some Information About Susan From 1. Age Fourteen Favorite subject Science Hobby 2. She came to Beijing with her parents. When 3. What for 4. How long 5. Where to visit The Great Wall and the Palace Museum 【答案】 1.New York, USA 2.Traveling/Travelling 3.Last August 4.To watch the Olympic Games 5.For 10 days 【试题分析】 本题属容易题,主要考查测试学生在阅读理解文本的基础上,结合所给信息,正确处理和解决问题的能力。考试层次要求为b级。 【答题要点】 阅读文本解答需要学生浏览和掌握全文的主旨大意,仔细观察辨别查询,首先要读懂原文,再回到原文中去寻找,捕获,并填写有关的文字信息,做到互相参照、互相验证。 (5) 书面表达 题量:1小题(15分) 假如你是九年级学生张华,体育中考已经结束, 2个月后就要文化课升学考试了。班里同学对接下来的时间该不该加强体育锻炼意见不一,下表是大家讨论的结果。请据此给校长写一封信,介绍有关情况,并发表你的观点。 70%的同学 30%的同学 身体是最重要的 运动浪费时间,使人疲劳,可能致伤 每天锻炼,增强体质,保持健康,精力充沛,促进学习 运动后过度兴奋,影响学习 注意:1. 请写一篇80-100字的短文,收信人和写信人的名字已给出,不计入词数; 2. 信中不能出现真实的学校、班级和姓名。 3. 提示词:the most important;energetic精力充沛;tiring;a waste of time;get hurt;get down to使……下降 Dear headteacher, Yours, Zhang Hua 【范文】 Dear headteacher, I’m writing to tell you about the discussions on whether students of Junior Three should do sports or not. Most of the students think we should exercise every day because health is the most important. You can do nothing without it. Sports and exercise can make us strong and energetic. On the other hand, 30% of us believe it a waste of time to take exercise. Also, it’s very tiring. After having sports, we are too excited to get down to our study. We may even get hurt in sports. And I think it’s true that we should concentrate on the lessons, but sports make us relaxed and we can have a good sleep every night. They help us a lot in study. Best wishes. Yours, Zhang Hua 【试题分析】 本题属较难题,主要考查学生根据所给信息进行书面表达的能力。考试层次要求为c。 【答题要点】 进行书面表达时需仔细阅读已给出的信息,明确要书写的内容和要求,紧扣主题,关注文章整体性和层次性。同时考虑层次间的连贯性。内容上要在所给信息的基础上适当发挥,并发表自己的观点。条理清楚,语义连贯,句式规范,字迹工整,行文流畅,一气呵成,字数恰当,不宜过多也不宜过少,80-100字。 9
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 其他

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服