收藏 分销(赏)

2021成都市高考英语四月信息匹配类、阅读理解自练(11)答案.docx

上传人:精**** 文档编号:3701378 上传时间:2024-07-15 格式:DOCX 页数:3 大小:390.61KB 下载积分:5 金币
下载 相关 举报
2021成都市高考英语四月信息匹配类、阅读理解自练(11)答案.docx_第1页
第1页 / 共3页
2021成都市高考英语四月信息匹配类、阅读理解自练(11)答案.docx_第2页
第2页 / 共3页


点击查看更多>>
资源描述
2021成都市高考英语四月信息匹配类、阅读理解自练(11)答案 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 According to historical documents, the forefathers of the Naxi people were closely related to a tribe called “Maoniu Yi” in the Han Dynasty,“Maoniu Yi” in the Jin Dynasty and “Moxie Yi” in the Tang Dynasty. Between the early 10th century and the middle of the 13th century, production in the Lijiang area experienced marked changes, as agriculture replaced livestock (家畜)breeding as the main occupation of the people. Scores of agricultural, handicraft, mineral and livestock products were turned out, and the country presented a picture of prosperity. During that period, a number of slave­owning groups in Ninglang,Lijiang and Weixi counties gradually grew into a feudal manorial lord caste(世袭封建庄园领主制). In 1278 the Yuan Dynasty established Lijiang Prefecture(自治州)representing the imperial court in Yunnan Province. This resulted in closer links between the Lijiang area and the centre of the empire. In the early Ming Dynasty, the leader of the Naxi people,named Mude, was made chief of Lijiang Prefecture, exercising control over the Naxi and other ethnic groups nearby. Throughout the Ming Dynasty, the chiefs from the Mu family kept taxes and tribute(贡品)flowing to the Ming court in the form of silver and grain. The Ming, in turn, relied on the Mu family as the mainstay for the control of the people of various ethnic groups in northwestern Yunnan Province. Later, with the development of the productive forces, buying, selling and renting of land began to take place in the Naxi areas,marking the beginning of a landlord economy. 1.In the 12th century, the main occupation probably be ________. A.livestock breeding B.agriculture C.fishing D.forestry 答案:B 从文章其次段第一句可知,10世纪早期至13世纪中期丽江经济经受了重大变化,也就是“agriculture replaced livestock breeding”。 2.Lijiang Prefecture was set up in ________. A. the Tang Dynasty B. the Song Dynasty C. the Yuan Dynasty D. the Ming Dynasty 答案:C 细节题。从第三段第一句可知答案。 3.During the Ming Dynasty, the Mu family kept taxes and tribute flowing to the Ming court in the form of ________. A. gold and silver B. livestock and gold C. gold and silver D. silver and grain 答案:D 从文章第四段可知,the Mu family向明朝政府进贡物品是“silver and grain”。 4.What marked the beginning of the landlord economy? A. A feudal manorial lord caste. B. The appearance of buying, selling and renting of land. C. The rule of Mu family in Lijiang. D. The establishment of Lijiang Prefecture. 答案:B 从文章最终一段可知,the landlord economy的开头是以“buying, selling and renting of land began to take place”为标志的。 5.What is the best title of the passage? A. The Mu family B. The history of Lijiang Prefecture C. The history of the Naxi Ethnic Group D. The rulers of Naxi 答案:C 通读全文可知,文章主要讲了纳西族的历史。 【来自宁夏六校联考]】 In 1986,when Carlo Petrini first coined the term “Slow Food,” he organized locally in his native Italy to preserve the food and wine culture and protest fast food. Today, slow food has spread to 132 countries with over 85, 000 members, addressing worldwide issues like farmer equity and environmental_stewardship—the actions people take to respect the rights of all living things and all environments, to contribute to healthy and livablecommunities. Characterized by Slow Food International as “good, clean, and fair food,” slow food must enrich the eaters' life,have no negative impact on human or environmental health,and compensatefairly for food producers' work. The average American meal travels about 1,500 miles to its final destination, with producing of food traveling by plane from overseas and other items shipped across the country. However,cost for food travel and heavy processing are not the only problems in the foodindustry that the environment faces. Industrial agriculture also has unsustainable practices likeinefficient water use and decreased biodiversity. Our ideas in feeding ourselves are exceptional,but at various points our technologies come into conflict with nature's ways of doing things. A great many of the health and environmental problems created by our food system owe to our attempts tooversimplify natures complexities, at both the growing and the eating ends of our food chain. “Slowing” food, by purchasing locally and sustainably, allows consumers to reduce theimpact of “food miles” and develop a closer relationship with their food producers.“ We need tochange our food system,” said David Prior, organizer of Slow Food Nation Eat­In. “Our currentfood system is sick and we need to support farmers and agriculture to ensure that everyone has theright to nutritious food.” 1.The main idea of the passage can be summarized as________. A.why slow food is so important B.the food and wine culture is rich in Italy C.what you're eating always travels a long way D.slow food makes the current food system sick 2.According to the second paragraph, “environmental stewardship”refers to________. A.measures of environmental protections B.ways to establish healthy and livable communities C.people's admiration for all the creatures on the earth D.actions to protect the rights of all living things and environment 3.Slow food's characteristic doesn't lie in________. A.improving the quality of eaters' life B.providing a fair pay for food workers C.being friendly to human and environmental health D.developing a loose relationship with food producers 4.What is David Prior's attitude towards current food system? A.Suspicious. B.Unsatisfied. C.Indifferent. D.Supportive. 【要点综述】本文的作者告知我们,假如想吃得更健康、更养分,那就提倡“慢食物”吧! 1.A 主旨大意题。本文主要探讨“慢食物”的重要性,以及“慢食物”给人们带来的好处,故答案选A项。 2.D 细节理解题。从其次段中的“environmental stewardship—the actions people take to respect the rights of all living things and all environments”可知,环境管理(environmental stewardship)的内容就是“破折号”后的解释,即“人们敬重全部生物和环境的权利的行动”,故D项正确。 3.D 细节理解题。从第三段可知,“慢食物运动”的特色就在于改善饮食者的饮食质量;不对人类健康和环境卫生产生副作用;给食物供应商以合理的酬劳。D项则没有提到,故答案选D项。 4.B 推理推断题。从最终一段David Prior所说的话可知,他认为当前的食物系统很糟糕,需要改进,所以他的态度应当是不满足的(unsatisfied)。A项表示“怀疑的”;C项表示“漠不关怀的”;D项表示“支持的”,都不符合语境。 [阅读理解之信息匹配] 阅读下列应用文及相关信息,并依据要求匹配信息。 以下是伦敦市出名旅游景点或线路的巡游票介绍: A.Tickets for London Eye Flight (30 mins,$22) Paris has the Eiffel Tower, and New York has the Empire STATE. Now London has the British Airways London Eye—an extraordinary symbol for this extraordinary city. The world's largest observation wheel offers a spectacular way to take in over 55 of London's famous landmarks! B.Tickets for Madame Tussauds (flexible, $25) Madame Tussauds Waxwork Museum is well known for the huge collection of wax(4n) figures of famous people. In this museum, visitors will encounter Henry VIII and his six wives, the present Queen, leading figures of the French Revolution, and many other famous figures, including sports or pop stars. It is a must­sec attraction in London. C.Tickets for the Tower of London plus River Cruise(4.5 hours, $66) The Tower of London is one of the world's most famous and spectacular castles. Don't you want to discover its 900­year history as a royal palace and castle, prison and jewel house? Take a river cruise on the River Thames. It is a visit to the Tower of London and drop off at St. Paul's Cathedral. If you have kids,they will love it! D.London Duck Tours (80 mins, $ 30) Don't miss the exciting adventure created for visitors to London, taking in the sight by road and river! No one has ever seen anything like it before on the streets of London, let alone the river! It is more than just a sightseeing tour—it's an adventure. Don't miss this one! E. Discovering London (9 hours, $ 100) In this trip, you will explore the best of London with a morning tour of the world's most famous city by road and river. Your experienced and qualified guide will take you through Westminster Abbey, changing the guard at Buckingham Palace, the Tower of London and much, much more! F. The Original London Sightseeing Tour (24 hours pass, $40) See London's major sights on an open­top double­decker bus. Join one of four circular tours at any one of their pickup points and see every major sight in London including the Tower of London, St. Paul's Cathedral and Piccadilly. Simply “Hop on and Hop off”,at your choice of famous landmarks to enhance your visit to London!   以下是一些游客的信息,请匹配适合他们的旅游景点或线路。 1.Mr Bush came to London on business from America two weeks ago. During his spare time, he has visited most of the attractions in London with his clients in their private cars. However, this weekend he plans to take a public transportation vehicle to go around this big city. Due to an accident several years ago, Mr Bush doesn't dare to take a boat again. 2.Louis, a young Frenchman, went to London for a visit last week. Today is his last day there. He has visited the London Eye, the Tower of London and most other famous attractions. So today, he would like to do something unusual, exciting or dangerous. It will be best if it is something he can't do in other cities. However, he has only $35 left for his last day trip. 3.Kathrin is a German college student whose major is world history. From reading her textbooks she got to know stories of many historical figures. She is eager to see what they look like. Also, in her spare time, she likes listening to pop music. It is her dream to have her photos taken with her favourite stars, but she doesn't have enough money to attend their concerts. 4.Lin Yang is a Chinese teacher who teaches history in a high school. This Friday, he will go to London to take a short­term course. After that, he will stay there for one more day and he plans to visit a famous attraction. He is very interested in the old castles and relics in London. In his view, appreciating beautiful castles on a boat is the most enjoyable thing. Unluckily, he will only have 6 hours for leisure time. 5.Steve is a postgraduate student who has never been to London. Next weekend, he will go there with his professor to attend a meeting. According to his professor, he will have two hours of free time after the meeting. He intends to visit the most famous place in London where he can see the whole city. The ticket shouldn't cost more than $ 25. 【参考答案】1—5 FDBCA
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 考试专区 > 高考

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服