收藏 分销(赏)

高考英语一轮优练题Unit3Traveljournal含解析新人教版.docx

上传人:天**** 文档编号:3678885 上传时间:2024-07-13 格式:DOCX 页数:7 大小:109.97KB 下载积分:6 金币
下载 相关 举报
高考英语一轮优练题Unit3Traveljournal含解析新人教版.docx_第1页
第1页 / 共7页
高考英语一轮优练题Unit3Traveljournal含解析新人教版.docx_第2页
第2页 / 共7页


点击查看更多>>
资源描述
Travel journal 李仕才 一、阅读理解。 Professional courses, such as Masters in International Business or MIB, have been taken by many students in the last two decades. They are choosing new-age non-conventional courses that guarantee a better future. MIB is a specialized course that teaches the international business. There are valid reasons for so much popularity of MIB course. The course content and teaching methods of MIB are quite different from a normal MBA or Master of Business Administration. It has been designed with the sole objective of developing professionals with an in-depth understanding and knowledge of the international trade. The course offers various advantages over the conventional MBA degree course. The massive increase in the international business and foreign trade gives excellent job prospects(前景) to the new generation. Acquiring a degree of MIB offers outstanding growth of job opportunities. Those who want to pursue in the field of marketing also have a good future after completing the degree from a reputed MIB college. Big multinational organizations look for talented people who can handle the job profile of International Marketing Manage, and people with MIB degrees are preferred. The profile needs an in-depth understanding of the overseas markets, because it is the strategic post from the perspective of company’s international business growth. Since business finance and economics are covered at length in the curriculum of MIB, students have great job offers in the field of finance as well. Typically, organizations offer the profile of international finance controllers to those who complete MIB with the specialization of finance. The specialization covers aspects of international taxes, accounts, budgeting and so on. People in this field are well-paid, and growth prospects are unlimited. After completing degree course from a reputed MIB college, there is a good scope in the banking and finance sector as well. International banks appoint people who have an excellent grasp over the international banking policies, currency exchange, and international policies. Thus, MIB is the golden key to success with brilliant job opportunities in national and multinational sectors. 1.The second paragraph is mainly developed by _______. A. analyzing causes B. listing figures C. making comparisons D. proving definition 2.More and more people intend to acquire a degree of MIB because _______. A. it is a compulsory course in the colleges B. it offers them conventional economic knowledge C. it offers them opportunities to do small businesses D. it helps them get good jobs in some organizations 3.What can we learn from the last paragraph? A. The international finance controller is a high-quality job. B. People get higher salary in business field than in finance field. C. MIB holders are more promising in all careers than others. D. International banks only accept employees from MIB colleges. 4.What’s the writer’s purpose of writing this article? A. To make an advertisement for the MIB course. B. To analyze the disadvantages of the MIB course. C. To explain why the MIB course is getting popular. D. To predict the development trend of the MIB course. 【文章大意】本文属于说明文,现在MIB课程越来越受欢迎,文章中对其受欢迎的具体的原因进行了分析。 1.C【解析】推理判断题。根据第二段第一句The course content and teaching methods of MIB are quite different from a normal MBA or Master of Business Administration.和最后一句The course offers various advantages over the conventional MBA degree course.可知本段中主要通过对比MIB和MBA课程之间的区别来组织 全文的。故C项正确。 2.D【解析】推理判断题。根据文章第三段第四句Big multinational organizations look for talented people who can handle the job profile of International Marketing Manage, and people with MIB degrees are preferred.可 知很多大型国际组织更喜欢聘用有MIB学位人才。这才是越来越多的人学习MIB课程的主要原因。故 D正确。 4.C【解析】主旨大意题。根据文章第一段可知现在MIB课程越来越受欢迎。本段最后一句There are valid reasons for so much popularity of MIB course.提出了这一课程受欢迎有很多原因,文章接下来三段就对具 体的原因进行了说明。故C项正确。 二、单句语法填空 1.—Where is Peter? I can’t find him anywhere. —He went to the library after breakfast and (write) his essay there ever since. 答案:has been writing 2.He climbed up to the top of the church tower to get better view of the entire city. 答案:a 3. (determine) to train his daughter in English, he put an ad for an English tutor in the paper. 答案:Determined 4.I’m afraid we’ll have to work extra hours, for some problems are hard (settle). 答案:to settle 5.The old man insisted that he (pay) some money for his excellent work. 答案:(should) be paid 6.At first,I did most of the duties myself while other students cared little class activities. 答案:about 7.Thanks to your encouragement, I made continuous progress in math, and finally made up my mind (study) it in the university. 答案:to study 8.The workers refused to give to the manager’s demands for working on weekends. 答案:in 9.The number of deaths from heart disease will be reduced greatly if people are persuaded (eat) more fruit and vegetables. 答案:to eat 10.If you don’t have a good command of English, you will be at a (advantage) when you try to get a job. 答案:disadvantage 三、完形填空。阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可能填入空白处的最佳选项。 Mildred Webinga Freeman was an English teacher at the new middle school I attended in the ninth grade.She wasn't my __1__;she was the adviser to the safety patrol(巡逻队)on which I __2__.I loved being around her and __3__ her sense of humor and kind personality.She was __4__ a good listener. At the end of the year,she __5__ that she was moving to Florida,and I was very sad.We exchanged __6__ and became pen pals.I could tell her __7__,and she treated me __8__ respect even though I was a teenager. In Florida,Mrs.Freeman became a Realtor(房地产经纪人), __9__ she managed to find time to write letters.She wrote __10__ stories and always took my concerns __11__.She had given me a(n) __12__ invitation to visit,and I missed her so much.When I __13__ to take her up on the __14__ ,she answered,“Get your shoes on and your bags __15__ !You are welcome anytime!” I spent three weeks with her in Miami.Her __16__ of poetry,music,and creative writing __17__ me to follow these endeavors(努力).One day __18__ hanging sheets on the clothesline,she __19__ and said,“You know,the sky is fuel for the soul.”I had never looked at the __20__ before hearing those words.Two years later,I received a call that Mrs.Freeman had passed away. 1.A.mother       B.friend C.classmate D.teacher 2.A.served B.advised C.expected D.led 3.A.shared B.enjoyed C.imagined D.found 4.A.never B.just C.still D.also 5.A.knew B.announced C.thought D.realized 6.A.addresses B.gifts C.views D.roles 7.A.many B.much C.everything D.something 8.A.in B.as C.with D.to 9.A.so B.but C.or D.for 10.A.amusing B.different C.emotional D.ordinary 11.A.immediately B.carefully C.seriously D.privately 12.A.urgent B.lucky C.ambiguous D.open 13.A.decided B.hesitated C.wrote D.hurried 14.A.offer B.promise C.excuse D.message 15.A.bought B.found C.filled D.packed 16.A.love B.dream C.sense D.feeling 17.A.persuaded B.encouraged C.forced D.allowed 18.A.before B.once C.while D.after 19.A.looked over B.looked out C.looked up D.looked down 20.A.clouds B.flowers C.people D.houses 【解题导语】本文主要讲述了作者在中学期间和一名英语老师之间的故事。 【核心词汇】adviser n.顾问 pen pal笔友 concern n.担心的事,关切的事 1.D 根据上文中的“Mildred Webinga Freeman was an English teacher at the new middle school I attended in the ninth grade”和空后的“she was the adviser to the safety patrol(巡逻队)”可推知,Mildred Webinga Freeman不是作者的老师(teacher),下文中的“and became pen pals”也是提示。 2.A 根据语境并结合选项可知,作者当时也在巡逻队里。serve“为……工作”。 3.B 根据空前的“I loved being around her”可知,作者喜欢(enjoyed)老师的幽默感和善良的品质。 4.D 根据上文中的“an English teacher”和“the adviser”可知,本句是对这位老师身份的补充说明。她也(also)是一个好的倾听者。 5.B 根据语境可知,老师宣布(announced)了一个消息,她要搬到佛罗里达州了,作者感到很伤心。 6.A 根据上文中的“At the end of the year, she __5__ that she was moving to Florida”和空后的“and became pen pals”可推知,作者和老师互换了地址(addresses),成了笔友。 7.C 根据上文中的“and became pen pals”与空后的“she treated me __8__ respect even though I was a teenager”可推知,作者与老师无话不谈,这与上文作者乐于和老师相处的背景呼应。故选C。 8.C 固定搭配:treat sb.with sth.意为“以某种态度/方式对待某人”,符合语境,故选C。 9.B 根据空后的“she managed to find time to write letters”可推知,上下文表示转折关系。故选B。 10.A 根据上文中的“I loved being around her and __3__ her sense of humor and kind personality”可推知,老师很幽默,总是给作者讲一些好笑的(amusing)故事。 11.C take sb./sth.seriously为固定搭配,意为“认真对待某人/某事”。老师认真对待作者所关切的事情。 12.D 根据下文中的“You are welcome anytime”可推知,老师欢迎作者随时来访,an open invitation为习语,意为“随时可以来访的邀请”,符合语境,故选D。urgent“急迫的”;ambiguous“模棱两可的”。 13.C 根据上文中的“We exchanged __6__ and became pen pals”可推知,作者写信(wrote)告诉老师,他接受她的提议(offer)。 14.A 参见上题解析。offer“提供,提议”。 15.D 因为作者要去看望老师,因此老师建议作者收拾行李(packed),随时欢迎作者的到来。 16.A 老师对诗歌、音乐和文学创作的热爱(love)激励(encouraged)着作者去努力。 17.B 参见上题解析。 18.C 一天,当老师正在把床单挂在晒衣绳上的时候,她抬头看(looked up)到了天空而有所感悟。while“当……时”。 19.C 参见上题解析。 20.A 根据上文中的“You know, the sky is fuel for the soul”并结合选项可知,当时老师看了天空,此处指的应是天上的云(clouds)。 四、单句改错 1.Stella could hardly wait see her family after such a long and tiring journey. 答案:see前加to 2.While he was rescuing survivors in the ruins, little did he care for his safety, though he was in great danger. 答案:for→about 3.The scientist prefers going to work on foot every day to drive his car. 答案:drive→driving 4.In my view, the new flat is very comfortable to live. 答案:live后加in 5.After graduation from college, they made up their mind to go and settle in the countryside. 答案:mind→minds 五、单元语法——现在进行时表将来 1.The mid­term exam (come), and everyone is trying hard to study. 答案:is coming 2.Look, the plane full of food and clothes (take) off soon to help the victims in the earthquake. 答案:is taking 3.(2016·全国卷Ⅱ)The summer holiday (come).My classmates and I are talking about what to do during the holiday. 答案:is coming 4.(2018·甘肃河西五市一联)I (leave) for Hong Kong tomorrow. Do you have anything to be taken to your brother? 答案:am leaving 5.(2018·天津十二区县联考)My headache (kill) me. It seems that the medicine I have taken doesn’t work at all. 答案:is killing
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 考试专区 > 高考

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服