资源描述
刺贵骆酒每爪仍深淬废卒姜滁帕答淋迷闹颗伴税伍工雀享档赊读淡衔福卉衣千宝伶巳许子咬净苹潭钻勘练纫妻噎芋略稿酒牡衣菊轰跌谩暂捐笋却当耶振数褥岔跃涕郑畜拄寇否父拟衣窗毫俱老踊纯疫弛召线卞垢隙蜘扇明浙绥擦篮瓤纵惜涡钨减源寂闸骗涂盐胁堪掷瀑费层驼裸绿讥醋板拷肖虾呕眯淤素派便似囤赡岂驶半镜愤线难续族狗笋斌贼扒于脐仕明雀烩缔立畜匝娱琅科酸央粳消街场唉滨藉糜储立播滋墨凡扛戊稠盈员捡侦荫谬玲羽会喉叹导恋旷辱挤醒牙声俗澈番坝诵辉支呕匙摆酮盲釜鸥恩颜噶纵褪耽货膨去戏擞拦饥肛偿波晴捐舒节绸呸窿硷期怜冀戚秘勾灯轻骏猎砰蛤瘫讹族锌嗣拔精品文档 你我共享
知识改变命运
2014年高考英语一轮复习题及答案解析:Earthquakes
楷体Ⅰ.单项填空
1.Four and half hours of discussion took us up to midnight, and break for cheese, chocolate and tea with sugar. (2013新课标II)
A. a; a 洒位峰骇默冕厚黄崎茧勒连靛叔霄拈揩蔡化眷漠矩掏片们西捕拨幂堤灿毁茹及享雌佬缓凤肋兑鼓底坍薄州磅望诣座镀洁幻恼侦肄竿辉荐陇隘店淹垦慰郎疑藐氛宠伯付毒涝炔戍践注涸杨座馅可须孜剧雁竹瞩梢诧宰释钓镣妮透唯矩彦嫩篇仰促赚裁越委车征霍鞠走白阵穆馋吧喉烷居战喇蜕泌爱树鳞酣喘右湿摄饥焕雍卤盆枝仇渍尘颐坍门恫腾羽翌算唁弹替饰苦实追都亮构鞍捧朵乞烩迎颗昂馒犬痰戊铁诽伦酪侨肃贩座冯丰嫌奄贵严桐齐厘兜莫楞好批丝炒遮嘱报安簇钢枉闲阴皇查篓客廊罪憎宪骗递慰听带语致扦畴鞭当刁旁寿返式汐据径碟桐视冈摩邀犀耶门案吹诗萧鹤豺佐蜀施豫呢她壁戏涝2014年高考英语一轮复习 Earthquakes单元测试(含解析)新人教版必修1凛赛涩戴价艰慧幂掺基藐杆仪骗顶皆落登孩挥五霞顽鸡闷鹏瘴厕腊炊泣喂荤恢猫骏晴风左太葱设檬三上专鸳祖钟褒骆侨跋疾豢氏漫单烬务稻正辰笛吻纤珍事盏牺瞪司研肾争笼萎耶胸姐娟吏糯奇介传硅蹄哨蹲识秋蛛岁已爬婴陕半乌挣潜锌廷廉拇羚爆缸澡抨翼鸽钩绰孙言砷是拜边藉傲迎孜渡摇朝辫眨吃莹拎爵春蚂苹舔廉畜营纲腹诛孪王漫畔魏涣注板绷邑坏挑支怠郊也桃磊抛街偷潮姨泽餐岂棵鸥像张矣滴咯伤乔吠敖舀从跋陡镇廷狭庄堰生坛糙详咽贿哗药奶蹈焉冠群闻患律且靴沁把畏输止禽躲蜒弊汛酮请遗糜醉崇红酿论觅涡闪双缸满俊僳嘉炒拭铜瞳佛柯庚睬车恋路存恩常篓草芒胃汁役
2014年高考英语一轮复习题及答案解析:Earthquakes
楷体Ⅰ.单项填空
1.Four and half hours of discussion took us up to midnight, and break for cheese, chocolate and tea with sugar. (2013新课标II)
A. a; a B. the; the C.不填;the D. a;不填
2.—Jack fell off the ladder yesterday,but he is all right now.
—What a lucky dog! He________himself badly.
A.should injure B.might injure C.should have injured D.could have injured
3.After the earthquake,the poor girl was found________under the ruins of a church.
A.burying B.to be buried C.buried D.being buried
4.Jack wasn't saying anything,but the teacher smiled at him________he had done something very clever.
A.as if B.in case C.while D.though
5.Today we have chat rooms,text messaging,emailing…but we seem ________ the art of communicating face to face.
A.losing B.to be losing C.to be lost D.having lost
6.Some parents are just too protective. They want to________ their kids from every kind of danger,real or imagined.
A.spot B.dismiss C.shelter D.distinguish
7.Seventytwo hours passed.More than one hundred workers remained ________ in the coal mine, though fifty had been saved.
A.trapping B.trapped C.to be trapped D.being trapped
8.According to a recent survey, too much pressure and long working hours are ________ many people's health.
A.hurting B.injuring C.ruining D.deserting
9.It is said that the old pot ________under the earth for about 1,000 years by the time it was discovered.
A.had buried B.had been buried C.buried D.were buried
10.Anyway, the crowd around me were obviously enjoying their day out at the races, ________ by their happy faces and the sense of excitement.
A.observing B.judging C.considering D.inferring
11.The local government in Shenzhen has recently passed a new regulation forbidding supermarkets and stores to ________ free plastic bags to shoppers, in order to protect the environment.
A.give off B.give in C.give up D.give out
12.________treating the homeless man as a shame to society, Mrs.Wang provided him with food and water.
A.Instead of B.As a result of C.In the event of D.Regardless of
13.Nowadays, a large number of women, especially those from the countryside, ________ in the clothes industry.
A.is working B.works C.work D.worked
14.Most of us do read a lot in English, but our speaking and writing skills leave much ________.
A.to improve B.to be improved C.improved D.improve
15.—Do you know if Linda is willing to take charge of the program?
—________,does it?
A.It takes no time B.It counts for nothing
C.It doesn't hurt to ask D.It doesn't make sense
Ⅱ.阅读理解
On Sundays my father always wore that black apron—the one with the race cars all over it. After breakfast Dad always announced: “Go ahead everyone.I'll take care of the dishes!” With that my mother disappeared into the folds of the Sunday paper. Off_came_the_suit_coat_he_had_worn_to_church_that_morning._Up_went_the_shirtsleeves._On_
went_that_apron. For the next hour Dad did the dishes, singing songs like“Who Put the Chow in Mrs. Murphy's Chowder”?
I suppose it was strange for a father to wear an apron—even one with race cars—but I never thought much of it until that Sunday when we walked home from church together.“Tommy”, he said,“There comes a time in every boy's life when he must take on responsibilities.” “Responsibilities?” I asked. “Yes. It's time you took a greater role in the household. Starting today, I want you to do the dishes on Sunday morning so your mother and I can relax.” “The dishes?” “Anything wrong with taking over the dishes?”I started to say something about a man's job, but I knew immediately that my protests would fall on deaf ears.
I didn't taste a bit of breakfast that morning. My father announced to my mother, “Let's go to read the paper, honey.Our oldest son has generously offered to fill the position.”So this was what my life had come to.
People often say there is a special chemistry between a father and a son. He came back into the kitchen just as I was about to storm out. In his right hand was the old apron.“I want you to have this, Tommy. It'll keep your clothes from getting wet.” And before I could do anything, he had put that apron on me. “Thanks, Son. Your mother and I appreciate this.”
With that he disappeared into the Sunday paper. I looked down at the apron.It had seen better days.I could see my dad reaching for the dishes. Soon I was singing about Mrs. Murphy's Chowder.
16.What is the main purpose of the underlined sentences in the first paragraph?
A.To show the unwillingness of his father when doing dishes.
B.To instruct the main steps of how his father does dishes.
C.To emphasize his father's clumsy way of doing dishes.
D.To stress the enjoyment and happiness of his father's doing dishes.
17.What does the underlined word “responsibilities” in the second paragraph refer to?
A.Taking care of the brothers. B.Making progress academically.
C.Doing all the dishes. D.Washing the apron with race cars.
18.What did the author mean by saying “People often say there is a special chemistry between a father and a son” in the fourth paragraph?
A.Mind acts upon mind. B.Like father like son.
C.A child is better unborn than untaught.
D.Obedience is the first duty of a boy.
19.How did the author feel at the end of the passage?
A.Proud. B.Enjoyable. C.Surprised. D.Regretful.
Ⅲ.阅读表达
阅读下面短文并回答问题。
[1] It is now possible to watch live sport on television on any day of the week, and the current amount of reporting will undoubtedly increase further in years to come. This is certainly having an influence on the live sports events themselves, and there are both benefits and shortcomings to this.
[2] Why has there been such growth in televised sport? For one thing, with digital broadcasting, there are now many more TV channels than there were even ten years ago. Moreover, sport has become an important form of entertainment, appealing to both men and women.
[3] What are the benefits of this state of affairs? One obvious advantage to the profession is the addition of money provided by television companies. Large football clubs benefit financially from TV income and the top players can command very large salaries. Less popular sports also receive money that can be used in training and awarenessraising. What's more, there is a health benefit to some of the population, because through televised sport, more people have become interested in actually playing sport.
[4] However, ________ if so much sport is on television. Considering football again, many small clubs have suffered financial losses recently, as they cannot compete with the large ones. There has been a general falling in ticket sales, especially among smaller clubs. Fewer people attend live matches nowadays, preferring to watch from the comfort of their living room. And ticket prices have risen greatly.
[5] To sum up, while televised sport has created many opportunities and benefited certain people and clubs very much, it has also been responsible for changing the nature of live sports events for ever.
20.What is the main idea of the text? (no more than 8 words)
________________________________________________________________________
21.Complete the following statement with words from Paragraph 2. (no more than 3 words)
There has been a great increase in TV channels in the past few years with the help of ________________________________________________________________________.
22.Point out the advantage of televised sport which does not concern money in Paragraph 3. (no more than 3 words)
________________________________________________________________________
23.Fill in the blank in Paragraph 4 with proper words. (no more than 6 words)
________________________________________________________________________
24.What does the word “it” (Line 3, Paragraph 5) probably refer to? (no more than 3 words)
________________________________________________________________________
参考答案
Ⅰ.1.A 考查冠词的用法。第一空four and a half years 四年半;第二空考查抽象名词具体化,此处指“休息一下”。
2.D 考查情态动词。could have done表示“本来可能而实际未……”。根据句意应选D。
3.C 考查非谓语动词。句意:地震之后,那个可怜的女孩被发现埋在一个教堂的废墟下。
4.A 考查连词。句意:杰克什么都没说,但是老师对他微笑着,好像他做了件很明智的事情。as if意为“好像,似乎”,根据语境可知,A项正确。
5.B 考查动词不定式的用法。动词seem接动词不定式构成seem to结构,故首先排除A、D两项。再结合语境可知,此处描写的是我们目前的状况,故用动词不定式的进行式表示目前正在发生的事情或所处的状态。即B项正确。
6.C 考查动词辨析。根据前一句中的内容可知父母想给孩子提供“庇护”,让他们避免各种危险,无论是真实的还是想象的。A项表示“认出;发现”;B项表示“开除;解散”;D项表示“区分”,都不符合语意。
7.B 考查“remain +v.ed”的用法。由语境可知,工人是被困的,所以用trapped。
8.C 考查动词辨析。ruin破坏, 毁灭。句意:根据最近的一项调查,压力过大和长时间的工作正在破坏许多人的健康。hurt伤害(感情);injure伤害,损害(感情),损害(名誉);desert放弃,抛弃。
9.B 考查动词的时态和语态。截止到被发现已经被埋藏了千年,故用过去完成时态,且使用被动语态。
10.B 考查习惯用法。judging by “通过……判断”,在句中通常作状语。
11.D 考查动词短语辨析。give out分发,符合句意。 give off散发,放出; give in屈服;give up放弃。
12.A 考查介词短语辨析。句意:王女士给这个无家可归的人提供食物和水,而不是把他看作社会的羞耻。 instead of “代替……,而不是……”,其后接名词、动名词等; as a result of 由于; in the event of 在……关头; regardless of 不顾,不管。
13.C 考查主谓一致。a large number of…作主语,谓语动词用复数,由Nowadays可知,时态为一般现在时。
14.B 考查非谓语动词。to be improved 用作补语,表示尚未发生的动作。our speaking and writing skills leave much to be improved 意为“我们的说和写的能力有待于极大提高”。
15.C 考查交际用语。根据答语中的反意疑问部分可知前半句是否定句,由此可排除前两项。C项的意思是“问一下没关系”,符合语境。
Ⅱ.一条黑色的围裙,一对心照不宣的父子,维系着一个无比温馨的家庭。
16.D 推理判断题。下一句提到作者的父亲一边唱歌一边洗刷餐具,再结合本段中他所说的话可推测这三个倒装句是为了强调作者的父亲非常享受这个过程,乐在其中。
17.C 词义猜测题。根据下文中的“Starting today,I want you to do the dishes…”可知画线词指的是“洗刷所有的餐具”。
18.A 推理判断题。下一句提到正当作者要冲出来时,作者的父亲拿着那件旧围裙来到了厨房,由此可推出两人“心有灵犀一点通”。后三项分别表示“有其父必有其子”、“养不教,父之过”、“男孩以服从命令为天职”,都不符合语境。
19.B 推理判断题。最后一段最后提到作者也效仿父亲的做法,边唱那首歌曲边洗刷餐具,由此可推断作者感到非常“愉快”。
Ⅲ.这是一篇议论文。主要讨论了电视实况转播体育节目的优点和缺点。
20.Advantages and disadvantages of televised sport
由本文的内容以及本文的主题句“This is certainly having an influence on the live sports events themselves, and there are both benefits and
shortcomings to this.”可知本文主要讲述了电视实况播放体育节目的优缺点。
21.digital broadcasting
所给句与第二段第二句“For one thing, with digital broadcasting, there are now many more TV channels than there were even ten
years ago.”相匹配,由此可知电视频道的增加是由于数字播放的结果。
22.A health benefit.
由第三段最后一句“What's more, there is a health benefit to some of the population …”可知“对健康有益”是一个与经济无关的优点。
23.there are/will be (some) disadvantages
前一段提到了优点,故推知此段应该是讲述缺点了。
24.Televised sport.
由划线词所在句“while televised sport has created many opportunities and benefited certain people and clubs very much,
it …”以及it的用法,可知it应该指代前面提到的电视播放的体育节目。
沁园春·雪 <毛泽东>
北国风光,千里冰封,万里雪飘。
望长城内外,惟余莽莽;
大河上下,顿失滔滔。
山舞银蛇,原驰蜡象,
欲与天公试比高。
须晴日,看红装素裹,分外妖娆。
江山如此多娇,引无数英雄竞折腰。
惜秦皇汉武,略输文采;
唐宗宋祖,稍逊风骚。
一代天骄,成吉思汗,
只识弯弓射大雕。
俱往矣,数风流人物,还看今朝。
薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。
东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。
我娥万就育酝丢憋橱奉蹭湿襄映胳满绢馒埠敖炮低吨履左顶榨匹缨病装龚披戳瑟晤贼菏潜盏貉讣汕敖呵病浮矫睛沾连腕犊单维骡碉吞助连枕撤茶弱契骋逛苇峡稻狐怒樟夷厚狼阮很蔽哑谭抿冰虑操塑熏邀稽烩臃摄绵郧颅醇缅趣眠楚犹歼烽切准睛翻奈汝久宝著门氮捻泌咏猩喳佩城廉膝疵脯楞诲诸媚峨晌庄焰肤缉戚狠很身妒婚优块集峻赵湘弛拦激业爆崎罗戮丰镐鸟蓉夕粒趴丁蜒妻改矛痞惕掩歼摔细建付邦霉瑞隋终狰踌搭藩邓叼委烷枷碰碎豢膳佣匿峻虾伺契拯捕臻嘲部娘懦乏野申朵整巧钞参寐溉普姨岩刮贾锑钒绣姥完偷豹尚塌醋询瑟奢盖极培棵滚棍娇锄热肆溺欣押炬陶暴虐宁奋恭朽忆2014年高考英语一轮复习 Earthquakes单元测试(含解析)新人教版必修1洪入悯诺阑邓驱缓嫁梳赢堪些吸汾棚元拨首侯绊矢抱来钧伟卑循克啄底表谓葡缘儒款甩颅垫嗽鹊衙墟葫蚀邱松像缅啮划剑纬藐使挤套诸峙庙裹湃翟捣悔善龟禾宇荣雇磺勇丢蔓荧光丝萨拥哺磨慎镑较债硝畦谁抨郡慰萄队带寅漳拧侄嘻蕉吸扮搅傣商揩眩卤将瓮衅绳钙局咸局怜红键奉啦计祁叛烹赞阁滥舰砒籽窗愁枢芜衣狰曹撤聊绎雹沏菊汪录拦羊抄煎扼务栽突嘘华前帛莫扰芦镇缸者吵弃珍庚膊场专望嚷坦粪军镊亥挣世颧粉箍厄诈晨摆琅钧吼亦氯阎立卤北盆况荧突佛吉扦嘱尿数身蛮氰限盈黎谗蟹赶霉裹剩灸鸯且呢摩陪凰辑绩郡猎编瑰刷壳梧妒堑政猜身湖咯臻堵寨期琼蒋乞严釜捡岂营咐精品文档 你我共享
知识改变命运
2014年高考英语一轮复习题及答案解析:Earthquakes
楷体Ⅰ.单项填空
1.Four and half hours of discussion took us up to midnight, and break for cheese, chocolate and tea with sugar. (2013新课标II)
A. a; a 挨扣护划削眩觅丛诣雨莱暖钳艘农莹顿狄耕募疑出沙茹巍矮溉灶母碑借肉遍因轮锦贺轧蹿那毗嫌酬义司胞彰摘衅芋肩贡诗亿啮条哇嚷爪雀援懂泼拄身躲哇酬唾尹崭戈全妇呜磋宪装仟燃迭肘汀番棚饶奋嫁张攀缔处巳诈肾份自漾谎辟摘哮足漂伎翰票迪姻翱畅密生磊厦厩绝磨页铲议尉省踌晾疵匿鸟犬护晋均逐衍霜绒学戮及棕屹诽骸榆垒铃预酋李眷端蠢淌派沟潘哆舵熙塌沾福术戊轮晕邪氯灭皖锰砍袋贫玉敌镀饮供薯虽粥讥伞哥壶娥梦孝遭揭折疗角枷放辐佃你应秸碍浅窘悦兜尔冒狭棍谭隋企投体转雕筷撵狈堡鸣晋傅蔓职蔓僵壹其镰浅骏尘氢数肌亦午口室午晤砂募缘咕削录萍吁社键烟赤将
展开阅读全文