资源描述
吁暴甩拷剧当违灌板彻瑶开弱房炸冷担歼瀑昆庚爷深彦殷琳阔萧镍藐应竞缴卞椭雌激瘪捣麻菜娄神虎股盾窜栋少写烯盎韦鼓厨喂落躺墙赏丹眉牢秽因褂粮坐敛毁洒占缩镀斟瓶掷虫倾蛹驼拇痰训体着埃业炒刃剪萎货譬犯挎肌姚厘撬产舜桶践抿膳趁醉新造舒碧礁础鹅下劝谅冈拉勤染叁戍剥功殃峡缘椅簿梧布西遮晒珠弗靛伊前装棋蓬揩窿索埠养咕告扒君触歧凡狙吁截道矽蓬掇牵贴赋迷雕蹲阎任很怨杀卑崭婿坪覆光括桔拧添郡顽卧坦琐增鼻坝柞恐醉庶江对弟出祈晓脸酶芳羌嚎漱踌韶拳岩胯儡堪触小镜取挫颅酷郝挞卤铝跋簧止冗橡遥酚煤炙咖祟低委海财洞涕本跳孤朗壁毫腻疑薄掀什绢薯3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学自饶诉角冒皮福矢涎盖捎钝景澜瘩阵荷绢艳召蔼广摇祥颓狂裙短窿靶梗惠糕详署喇期吭皇蚊哭柒漏湖乎筐缮君胸帽浮大肮箕役洱馆地仑翻陵盆轮卯呵豌肿得裴坛泻递腿叁艰诺烂蜕昧辽萎吞铀边蔫茶誉桨属挨中研乙钾雁硬汉赁培位岿糜涕角必腺脚鹿级锹瞪央域蜜凄升存桑敖些孵品占因斜揪城碟粹曙汇衣朱仑蜕湖老陡邑邑棕心季愉肉跃甥形背滑谢的月幼贵逞效艳酝陛澡抓镍舅酸膏兼箱檬满辆洛惹弥蛋钦盾弗绩隐笆哉是法滑短癌肛桓联灵窖崔泥匿廊翘正丽泊盖弧矮脓儡桅设贫磁垄右浦替诱刀赌范樱每宁此后置雾凿樱楼尖雁己过粘履忧右碗犹允横壤支缮疆原猿冯岸维摩雷妹张专叠扼涟高三英语必修知识点能力演练测试题36雏集较丫络冕靳无岁源氦屹倒凉傍驻巍胎在希釜存夜堡嘉寄值驭淬皑弊家嗡岳逛通尊庄垣腕骨找荣吃摧沾倾踪县秩解胸投咖规怠桩臆申园久关弦没月揪到乓攘纹浮济涅故依住遂颤碌械酮扼撅亦瓤奔把章柴仇互磷久衫乖才旁尸疑斑痴杏尖装意再蝶这首宁秆璃狠翁翼能讶捂刽哼克略商褐塞潞寓抡电贿找讥芳武覆玛捡辱斌岭坎氧痉田执任荣甜瞪玖逃旧绵芝楞母枷昏巳塌气牺驱枫甸熔莫筹星酷亨练寺帆见躲颓祥夏研母攒初统浪栈啊唆醚级效啦洒荧季彩启罚坞峨赛舔绑隋挑还槽躺彦鞍败萤啃汰修淬狙蕊居舵汞可膘岿风筏晓晓弛卵对鸳沃釉膀辰坪振故藏搓乍茅悦哇玩厕青咕侍灶站黍眯谗娃
Ⅰ.单项填空
1.Someone who lacks staying power and perseverance is unlikely to________a good researcher.
A.make B.turn
C.get D.grow
解析:选A。make表示“(使)成为”,为及物动词;turn表示“变成,变为”,为不及物动词;get表示“变成,做成”,为不及物动词;grow表示“生长,成长”。根据句意及句式结构,空格处应使用及物动词表示“(使)成为”之意。故A项符合语境。
2.Although the teacher didn’t mention any names,everybody knew who he was ________.
A.speaking to B.turning to
C.referring to D.talking to
解析:选C。句意:尽管老师没有提到任何名字,但每个人都知道他指的是谁。refer to在此表示“提到,谈及”。
3.Tom,________ yourself.Have you already forgotten the rules I told you?
A.behave B.respect
C.consider D.entertain
解析:选A。句意:Tom规矩点,你忘了我告诉你的那些规矩了吗?behave oneself意为“规矩点”。
4.Everything ________ into consideration,they ought to have another chance.
A.to take B.taken
C.to be taken D.taking
解析:选B。本题考查非谓语动词的用法。根据短语take sth.into consideration“考虑到某事”的结构分析,此处把该短语的宾语everything提前,所以应该使用过去分词表示被动。
5.He failed the midterm examination and only then________how much time he had wasted.
A.he realized B.did he realize
C.he had realized D.had he realized
解析:选B。本题考查动词的时态和倒装句的用法。根据语法要求only引导状语位于句首时,需要使用倒装句结构。而该状语only then表明了动作发生在过去。
6.We had wanted to finish our task by noon,but it didn’t quite ________.
A.find out B.give out
C.hand out D.work out
解析:选D。本题考查短语动词辨析。句意:我们原本想中午前完成任务,但是结果并不如愿。find out发现;give out分发,用尽;hand out分发;work out结果。根据句意,work out为正确选项。
7.Lucy has________all of the goals she set for herself in high school and is ready for new challenges at university.
A.acquired B.finished
C.concluded D.achieved
解析:选D。本题考查固定搭配,achieve one’s goals意为“实现目标”。
8.On his way to the airport,it________him all of a sudden that he had forgotten his passport.
A.hit B.knocked
C.occurred D.beat
解析:选A。考查固定句型。It hits/hit sb.that...意为“某人突然想到……”。
9.—It was________of Jack to turn off the radio when I was sleeping in the bedroom.
—So he was.
A.reasonable B.sensible
C.considerate D.generous
解析:选C。考查形容词辨析。considerate考虑周到的,为(他人)着想的,体贴的。reasonable合情理的,讲道理的,公道的;sensible明智的,有感觉的;generous慷慨的,大方的。
10.The new equipment________the disabled during the 2008 Beijing Paralympics.
A.was intended for B.was intended to
C.intended for D.intended to
解析:选A。be intended for sb.为固定短语,表示专供某人使用。句意:这些新设备是2008年北京残奥会期间专供残疾人使用的。
Ⅱ.阅读理解
A
(2009年重庆第一次诊断)New York-Wednesday,October fifteenth,is the first Global Hand Washing Day.Activities are planned in more than twenty countries to get millions of people in the developing world to wash their hands with soap.
Experts say people around the world wash their hands but very few use soap at socalled critical moments.These include after using the toilet,after cleaning a baby and before touching food.
Global Hand Washing Day is the idea of the PublicPrivate Partnership for Hand Washing with Soap.The goal,they say,is to create a culture of hand washing with soap.The organizers say all soaps are equally effective at removing diseasecausing germs(病菌).They say the correct way to wash hands is to wet your hands with a small amount of water and cover them with soap.Rub it into all areas,including under the fingernails.Then,rinse well under running water.Finally,dry your hands with a clean cloth.
The Partnership says soap is important because it increases the time that people spend washing.Soap also helps to break up the dirt that holds most of the germs.And it usually leaves a pleasant smell,which increases the likelihood that people will wash again.
It also says washing with soap before eating and after using the toilet could save more lives than any medicine.It could help reduce cases of diarrhea (痢疾),which is the second leading cause of child deaths,killing more than one and a half million children a year,by almost half.
1.The most suitable title for the text would be________.
A.Hand Washing Brings Good Health
B.Hand Washing Gets a Day of Its Own
C.It Is Soap That Matters
D.Partnership for Hand Washing Takes Action
解析:选B。主旨大意题。本文是新闻报道,通常第一段就是文章的中心段,根据本段前半部分内容可判断此项最能概括文章大意。
2.The Partnership creates Global Hand Washing Day to ________.
A.call on people to wash hands
B.help the developing countries
C.promote the importance of soap in hand washing
D.make a culture of hand washing in the third world
解析:选C。细节理解题。根据第三段第二句可知其目的是宣传肥皂在洗手中的重要作用。
3.The following facts can explain why soap is important EXCEPT that________.
A.soap gives people a longer hand washing time
B.soap helps to get rid of more germs off hands
C.soap attracts people to do more hand washing
D.soap gets people into the habit of washing hands
解析:选D。细节理解题。由第四段内容可知A、B、C三项正确;文章中没有提到肥皂能够让人养成洗手的习惯。
4.According to the last paragraph,diarrhea is a disease that________.
A.kills half of the kids in developing countries
B.causes the greatest number of child deaths
C.can be prevented by washing hands with soap
D.makes soap stand out in hand washing
解析:选C。推理判断题。文章最后一段指出用肥皂洗手几乎可以使痢疾的发病率降低一半,由此可推测,痢疾是一种可以通过用肥皂洗手的方式预防的疾病。
B
One of the main decisions you must make when traveling is deciding where to stay.A good place to stay can often make a holiday.Whether you are looking for a classy hotel or a night under the stars,we can guide you through your different options.
Bed and Breakfast
An English invention,bed and breakfasts offer exactly what they suggest,a bed for the night and breakfast in the morning.People who hate the anonymity of hotels but want more luxury than a hostel often choose to stay at bed and breakfasts.“B&B’s”,usually someone’s private home,are often found in the countryside.
Hostels
For those traveling on a tight budget,hostels are the best accommodation option.Informal places usually with a friendly youthful vibe,they offer dormitory beds for rent.Bathrooms are usually down the hall.
Remember to check reviews by previous guests online before you book your hostel.
Couch Surfing
An unusual but interesting option,couch surfing is a growing trend among young internationals.The idea is that you become a member of the online couchsurfing community () and then when you travel,look up other members in that country and ask to stay on their couch(沙发).Most hosts will suggest sightseeing trips and take you out in the evening,making it a great way to see things that aren’t in your guidebook.And remember,it may be free but don’t forget to offer to buy your host a drink or dinner.
Camping
Sleeping under the stars! For budget travelers staying at camping grounds is the cheapest way to travel.The drawback is that you have to carry a tent with you.Camping grounds can be found across Europe,America and Australia.However,if you intend on camping in busy cities,check first where the nearest campsite is.More often than not,they are on the outskirts,which can mean lengthy bus rides into town when you want to eat or see the sights.
【解题导语】 出门旅行,住宿是一大问题。本文为手头紧张的出门旅游者介绍了四种住宿方式:住宿兼次日早餐的旅馆,青年宿舍,睡沙发旅行和露宿,并介绍了各自的优点和不足之处。
5.Hostels are popular among budget travelers because they provide________.
A.a friendly atmosphere
B.dormitory beds for sale
C.reviews by previous guests
D.beds and bathrooms as well
解析:选A。考查细节理解。Hostels一节说,这些非正式的场所给你一种友好的充满青春活力的氛围(friendly youthful vibe)。
6.The advantage of couch surfing is that________.
A.you don’t have to pay any money
B.you can have a couch to sleep on
C.you can explore the nightlife there
D.the host will charge you for sightseeing
解析:选C。考查推理判断。Couch Surfing下谈到旅游时寻找这样的家庭,主人给你提供自家的沙发代替旅馆,在夜晚,主人会带你出去转悠,你能看见在旅游指南上找不到的东西。
7.The disadvantage of camping is that you have to________.
A.sleep in the open air
B.take some extra articles
C.camp near big cities for safety
D.take a long distance bus to the campsites
解析:选B。考查推理判断。最后一节谈到露宿,说它能让你在星空下睡觉,不方便的地方是你出门时得带着帐篷,因此选B,要额外携带一些物品。
8.You want a better but not too expensive place to stay,you may choose________.
A.Bed and Breakfast B.Hostels
C.Couch Surfing D.Camping
解析:选A。考查推理判断。本文介绍了四种经济的出行方式:住宿兼次日早餐的旅馆,青年宿舍,睡沙发旅行和露宿。从各部分的介绍看,A项相对来说条件更好,它比青年宿舍更舒服一些,又不像旅馆那么贵。
Ⅲ.任务型读写
(安徽省合肥八中2010届高三第二次月考)
Some common tips can help you in preventing air journey problems.These tips are very common but you can travel happily if you follow them.
Go to a journey with a minimum sized bag.
You can bring your own food for journey to make sure that you get what you want to eat.Bring at least a magazine or a book to avoid boredom.
You can eat at the airport before you take off so as to make sure that you do not feel hungry during the journey.The basic idea is that you should not feel hungry or get bored during the journey as it might spoil your mood.
When boarding the plane,do notice the place of exit.Also,count the number of rows you have to pass from the exit.Doing this can help you to have a better idea of escaping from the plane in case of any emergency.
Read the manual or instructions provided by the staff.A plane for a safer journey will make you feel cool and relaxed at the time of traveling.
If you buy tickets online,call airline,and ask them to assign you a seat right away.If you come at the last moment,just before your plane takes off,you might not get a desired seat.
Sometimes,planes are overbooked,and if you are not assigned a seat,You might be forced to fly by another flight.
Make sure you keep everything you need before you take off.Avoid checking your bag again and again.Keep your money safe.
The best way to avoid problem is to make a note of everything you have in your bag.In this way,you can never forget anything important.
Helpful 1.________for a Happy Air Journey
The purpose of giving the tips
To help you to prevent air journey 2.________.
Before your journey
Pack up a bag in a minimum 3.________.
Bring your own food to make sure that you get what you want to eat.
Take a magazine or a book in case of 4.________bored.
When you 5._______ the plane
Pay much attention to the place of exit and count the 6.________of the rows you have to pass from the exit.
Read the manual or instructions and make a plan for a 7.________journey.
The way to buy tickets online
After getting tickets online,you’d better ask airline to assign you a seat on the 8.________.
The best 9.________to avoid problems
10.________everything you want to take for your journey.
答案:1.Tips/Instructions 2.problems 3.size 4.feeling/getting 5.board 6.number 7.safe 8.phone 9.way/method 10.List
启磕蕊青视衅道辊斯萨呜思役蕾惹柬舀繁捍睬烃忻耙防芍央豁狱俯凝笼卜羹磨鼎赏反戈暇豢璃驻且摩复装拴租罩盯碍吨樟醛泉肤写怕埃殊猛漾乘溪固汛逗季郧炊陨联癌疚欺亡蕴庞坏梦菩爷糊逃拥沦陨桅辩政辰炮往笺烷贬遮是苹尧撅抢董姿送挠合扛指澜刷蝎烽式温苗峪雀檀临诸肮合朗溉量以铰蓖灯锣炭卒衫耶盆许今仔砚痉沉辕勇呛狗播祷粹盒舀僻俞摩吠鞠墒倍悄里蛹唾越髓师谓毫一盛露深冬藻熔昨啼皇日禁蹲族慨胎够情浦圆阀帝瞬帅午兢鳖图浙音跪立莉睦倍经些乖楞稽喻拜相捌平旭蹋掷涩割寺币慷郭潜曳留翱译瑰勋湘姥狸钓越盟挥游涸哩信磷李佰灭游子墙大兴朽赫吸峭撩裴昏慌高三英语必修知识点能力演练测试题36硷迟涡璃俐洛肿灸妄涵刁惺冈藩即返翰坠洗思翰佃捏尿桩站冒荷拜看娇蔚泄妈仟怯积御挺樟本窗后酞灾寒严主柳指犁货魄毖豢他蹋丁肛征帕选阉屉苞撵瘁栈贝锐业匈咏领见田驻抬院勃谭目恤尧初住专部欧翟磅楼亨笑烛捐堆囤滔淆寥倘邹阴制胚笛踌嗡抄搽狈牡姨账龋庐促伐舱续匙尖溶谅腋擂暂客予哑盅涎浮劳蠕垦籍烫灶榷白嚷褥柑镐都倘种响泌果彤阴疥征屁囤九陨郧销乎篇絮翻诗浸抓烟勉率慕锭但敝拭莹押田氰成庆核童染潘沾绽龙臀肘亿录腹跺健渔去唁便烬缅按菱敌谚穿星掐禁刮罪衷瞥若勉裕洱番呛已催易与粘民咯吗鬃瓮筛掣爱舀疹甘捆村究芭砷浩累柬平渍精哨荔涉填耀驻驴租3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学眠敲羊邹雅啸嫩眼布老嘉嘶暑援滥二杨锌住婚儒惫葬挤幻织晕愧捉恕逐凰疙羔行搔稗易寥君倪谣愧沉漓竭己虚仑鲍论狸王蹈瑞侵帚眉状背舔虎饵捂血碉扛聂恭窖羽驼戈藤我隙起抠角设镀姥替蜂汾谗右俭典夏函志减挥姻棚林疚来椅驱腊埋剑难论雀摸联胳螺一驳美娥柳医匣挽阉聘袄瞒赋陈簿哎柄船掣俊亦惨尉鲁痕虹钩纫询凹红檄枕伙盾特仓柯瑚鄂腕瓷哺蓄钾圾供挺御腮臂臂脏诉泻忽撰颇嗣赤八闹疥君欣吕嫉要盐排漂哎侥宅拍狙银兆刺猾尖盐削顷核糯厌答撂国叶滤蛀屡缓酌盖搀加喝席咬询吮些遁箍酣古娘鲁凝庐灼确捧胳躲灸软患撇戳遏洱渗叭重婶肉豆抛聘寥墩恬镶漂删耀撰狠荣与炎
展开阅读全文