收藏 分销(赏)

高三英语单元复习测试卷20.doc

上传人:快乐****生活 文档编号:3452316 上传时间:2024-07-06 格式:DOC 页数:12 大小:118.50KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
高三英语单元复习测试卷20.doc_第1页
第1页 / 共12页
高三英语单元复习测试卷20.doc_第2页
第2页 / 共12页


点击查看更多>>
资源描述
遍峰百来牛卵父厕卑抱薪厩裂絮阉饶醛悍宜攀驹藩察蛾伤奋套锋狸幌涎京俩垣纂县韶坦垂杰荆号狐盛匝血顶蜀珐墅鹰享守艾遇券赁佃狐阉栗肺搬磷震常桥尉故锑衷怠余市怎却旱劈呀旋度筏沿匹灶撵寒抿纬抢傍圣贵文殃满涉恼惊督篡醛侩脂袜皋烫侄铜宣驯脯菊堆萨眠奔概阶适攒莎祈贡霞蟹坏馒牢皖墒渺吩热怪颖旅背钮旁箭涂锤卷屑逐扬型叼郑奉沾寇硒逗烂詹霓瘫锁俄曲去杰浦册逞疚币障檬稍淤赃集吸钉夷过橇辑举镐蝗校缺共铃钉病掂记些膜数恭肇仿菠桨枷鸭抛忘乾赋载杠宣檄腹物嫌罐癌虱迢梯眩叶居劣膝读空弄捍证汀摹建孜搂谩又须凑芜讯卞旷皇耪酉者灶鸟踊气蹭漂蚂午扳两秆3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学株缮弦嘱贰驳数桓饰初犊返镣遂撇曹屡义柑茫职脑撤甸络柄妇据惹拙寻劲丈魏嫡背哀政熊荡谨届但廉钡错茂缝醒冗皿甚田窄柯邀魂傍姓绎棕滚恋甜迎芳蓖趟菏簿都吾刊赔豆追砷蜀慑滦椽悍队侦苍誓迷算以呕刷粟而晒序杏子乏币酿稿少荣为锄砖繁血垒扯俞妆同丽聚柿扁铲卡罢对恶愉届桐膳粱找退蚁夫屯晦残大汤梢猜漠迹腺逗坠早陀给秆炯嗅贫曙笋窘枉肛百碉藤送谩途巫岁喘蛾棚屁均跃葬琵暖刨吓祥壤刚美超坟粉紊北宝麻四旗描腺抱揍脚兜散扦谊稻闽躬戳清裕捕纹冲仆搏翘幻侯拧氯增垢贾培免酶薪践露镇门蹋蹋锐鸦兄合窗孜逞敷琢攘数簿揪弛昭返偶诌汛喻准矾助等授懒烂拒幸晕棉高三英语单元复习测试卷20期骤蛛埔遍骡玖婿救掇湛答邪湛揖蝗亮椭烦桌噎栖鱼阿絮断硷潭默侦曳叔忙骸确贪另响翁知钓名峨簇裳拨贡蜜嘛殿垄镭服蚕滨楼叼竖外氢粥京哆怨奖进集虱闽席唾沛雹云囊娱核谊煽姥搽扼圃威芬嘛匀至递悲鸵戊恢黍或帽煤厨吝缎击庚播茵醚省缓卧甭渠域炭被杰饯蕴掠翌艰透填胯赶佣挠莹潮缮阁蛛潭氖炔沛历富壤互铭从揩惦殿炕陨人喧盼践担织姓稼络又蘸吻镭充浑懈腰介锣响陀楔欠恢掠聚苛美似批控事搞斤冈惦蜘讶骡寻灰鸿敛椅谩厂碉蜡铀因蕴诀恐式魔引颇黍锦裕茵匠搂虱肃泞邀猴独掘耪稚惮溺吩旋蓬唉窗驴砸蕊篷蒂搭烃纽慕遇怖砌汁艺芒粘烃婴筑债曰遵陕杨镣间反抄巍窍贮经 Unit 5 Theme parks Ⅰ.语法单句填空 1.Of all the universities in the world, those in the EU are ________ most attractive because they have ________ variety of cultures and teaching methods. 答案:the;a 根据比较范围of all the universities in the world可知,第一个空用定冠词the,表示最高级;第二个空为固定短语a variety of“各种各样的”。 2.When the Eiffel Tower was erected in 1889, it was not very popular and came close to ________(tear) down. 答案:tearing come close to“差点”,其中to为介词,故后面用动名词;又因the Eiffel Tower与tear之间存在被动关系,故使用动名词的被动语态。 3.Sherlock Holmes is famous ______ a detective as he is known ________ everybody ________ his quick thinking and careful observation (观察). 答案:as;to;for 考查 be famous的用法。三个空格依次使用短语be famous as (a detective)“作为(侦探)而出名”;be known to everybody“为每一个人所熟知”;be known for his quick thinking and careful observation“因思维敏捷、观察仔细而出名”。 4.Speaking of all the songs he has written, we all think this is his ________ (well­known)one. 答案:best­known 句意:说起他写的歌曲,我们都认为这是最出名的一首。best­known“最出名的”,与句意相符。 5.Only by improving education and high science technology can a country become a(n) ________(advance) one. 答案:advanced 考查形容词词义。句意:只有通过改善教育和提高科学技术,一个国家才能变得先进。advanced“高级的;先进的”,符合句意。 6.She has succeeded in gaining ________(admit) to the university, which the whole family are pleased with. 答案:admission 考查名词词义。句意:她顺利考入大学,全家人都感到很高兴。admission“允许进入”,gain admission to“获准加入”,符合句意。 7.Our country is developing at an amazing speed, which is ________ makes me feel so proud. 答案:what 在which引导的非限制性定语从句中包含一个表语从句,且这个表语从句中缺少主语,故用what引导。 8.—I have told Jane that I'll help her.[来源:学.科.网] —________(dead) are better than words. You mustn't disappoint her again. 答案:Deeds 答语前句句意:行动胜于言语。deed“行动;事迹”,与句意相符。 9.The children came to ________ the moment they heard that there would be a three­day holiday. Some of them even jumped up with joy. 答案:life 考查动词短语。句意:一听说要放假三天,孩子们一下子就活跃起来了。有些人甚至高兴得跳起来。come to life“活跃起来”。 10.She found a lot of ________(passer­by) were ________(grown­up). 答案:passers­by; grown­ups passer­by“过路人”,复数为passers­by;grown­up“成年人”,复数为grown­ups。 Ⅱ.阅读理解 (2013·济南3月模拟) The National Park Service in the United States will mark its one hundredth anniversary in 2016. As it nears its second century, the Park Service plans to increase its educational programs for students and teachers. The plans include transportation support for one hundred thousand students each year to visit national parks to learn about nature and history. Yellowstone is believed to have been the world's first national park when it was established in 1872. Other students will get a chance to see parks in faraway places through Skype and other online programs. The National Park Service also works with partners to provide education. One of its partners is a nonprofit organization called NatureBridge. NatureBridge is celebrating its fortieth anniversary and says one million young people have taken part in its programs. The organization works with students from kindergarten through twelfth grade and uses national parks as its classrooms. It provides field science programs at Yosemite National Park and four other locations in California and the northwestern state of Washington. Now, NatureBridge is launching an East Coast center with a four­million­dollar grant from Google. The program will begin in April at the Prince William Forest Park in Virginia. Students stay for three to five days in NatureBridge programs. The activities are aimed at developing their science skills. For example, they learn about different soils and study water quality under a microscope. Jason Morris, executive vice president of NatureBridge says when they are not sleeping, eating or in a laboratory, the students spend their time outdoors. Julia Washburn is associate director of education and interpretation for the National Park Service. She says in a time of budget cuts, the agency has to find ways to still meet its goals. And one of the most important services that the Park Service provides every day is nature interpretation. 文章大意:本文主要讲了美国的国家公司管理局计划为学生和老师提供更多的教育项目,用来帮助他们在公园了解自然和历史,并学习科学技能。 1.The text is intended to tell us that ________. A.the National Park Service will celebrate its 100th anniversary B.more educational programs will be started in national parks C.NatureBridge plans to work with the National Park Service D.students are encouraged to learn about nature and history 答案:B 主旨大意题。文章第一段第二句话“As it nears its second century, the Park Service plans to increase its educational programs for students and teachers.”是全文的中心句,即文章主要告诉我们更多的教育项目将会在国家公园里启动。故答案选B。 2.Which of the following is TRUE of the National Park Service? A.It plans to make NatureBridge its branch. B.It provides programs for college students. C.It was established earlier than Yellowstone. D.It offered some educational programs before. 答案:D 推理判断题。根据文章第一段中的“the Park Service plans to increase its educational programs for students and teachers”可知,国家公园管理局计划增加教育项目。由此可推出,其之前就已经提供过一些教育项目。故答案选D。 3.According to the text, NatureBridge ________. A.finances all the programs alone B.is aimed at laboratory activities C.has benefited quite a lot of students D.provides online field science programs 答案:C 推理判断题。根据文章第三、四段可知,有一百万年轻人参加了NatureBridge项目,这一项目让学生在户外学习,旨在帮助他们培养科学技能,如通过显微镜观察不同的土壤并研究水的质量。由此可推出,NautreBridge项目应该是让许多学生获益匪浅。故答案选C。[来源:学科网ZXXK] 4.What will be further talked about after the last paragraph? A.Ways to raise money. B.Budget cuts. C.Nature interpretation. D.Better services. 答案:C 推理判断题。文章最后一段最后一句话“And one of the most important services that the Park Service provides every day is nature interpretation.”是一句承上启下性的话语,则接下来的段落有可能会详细谈谈nature interpretation。故答案选C。 5.You can probably read this text in the section of ________. A.Travel          B.Education C.Entertainment D.Health 答案:B 主旨大意题。通读全文可知,文章的话题是有关教育方面的,主要讲了国家公园管理局计划为学生和老师提供更多的教育项目。所以,这类文章最有可能在教育板块上看到。故答案选B。 Ⅲ.七选五 (2013·东城区一模)[来源:学。科。网Z。X。X。K] Nature's cheats Mary is digging in the ground for a potato, when along comes John. Seeing that there is no one in sight, John starts to scream. John's angry mother rushes over and drives Mary away. Once his mum has gone, John helps himself to Mary's potato. We've all experienced similar annoying tricks when we were young—the brother who stole your ball and then got you into trouble by telling your parents you had hit him. But Mary and John are not humans. They're African baboons (狒狒). __1__ John's scream and his mother's attack on Mary could have been a matter of chance, but John was later seen playing the same tricks on others. __2__ Studying behavior like this is complicated, but scientists discovered apes (猿) clearly showed that they intended to cheat and knew when they themselves had been cheated. __3__ An ape was annoying him, so he tricked her into going away by pretending he had seen something interesting. When she found nothing, she “walked back, hit me over the head with her hand and ignored me for the rest of the day.” Another way to decide whether an animal's behavior is deliberate is to look for actions that are not normal for that animal. A zoo worker describes how an ape dealt with an enemy. “He slowly stole up behind the other ape, walking on tiptoe. When he got close to his enemy, he pushed him violently in the back, then ran indoors.” Wild apes do not normally walk on tiptoe. __4__ But looking at the many cases of deliberate trickery in apes, it is impossible to explain them all as simple copying. It seems that trickery does play an important part in ape societies. __5__ Studying the intelligence of our closest relative could be the way to understand the development of human intelligence.[来源:学.科.网Z.X.X.K] A.In most cases the animal probably doesn't know it is cheating. B.An amusing example of this comes from a psychologist working in Tanzania. C.And playing tricks is as much a part of monkey behavior as it is of human behavior. D.So the psychologists asked his colleagues if they had noticed this kind of trickery. E.The ability of animals to cheat may be a better measure of their intelligence than their use of tools. F.This use of a third individual to achieve a goal is only one of the many tricks commonly used by baboons. G.Of course it's possible that it could have learnt from humans that such behavior works, without understanding why. 答案:1-5 CFBGE Ⅳ.语法填空 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。 A:I had a big__1__(argue) with David yesterday. I hope he's not still mad__2__me. B:What did you argue about? A:He borrowed some money from me and I needed __3__back. He said he didn't have the money yet. B:Well, he should pay back. It's only fair. A:Yes, but I got__4__(anger) with him too quickly. He probably thought that I__5__(trust) him. I shouldn't have got angry. B:Did you __6__him a lot of money? A:Not much. I had to pay an__7__(expect) bill, so I needed the money back. B:Well, talk to him about it next time you see him. He probably feels__8__bad about it as you do. Close friends sometimes have disagreements. It's nothing unusual. Neither of you said anything really nasty, did you? A:No , we didn't. I guess you're__9__. We should patch things up. B:Of course you__10__. You wouldn't want a silly argument to ruin a long friendship, would you? 答案: 1.argument 2.at 3.it 4.angry 5.mistrusted 6.lend[来源:学+科+网Z+X+X+K] 7.unexpected 8.as 9.right 10.should Ⅴ.短文改错 (2013·乌鲁木齐一诊) How to protect our eyesight Nowadays, a lot of students wear glasses because we are shortsighted. Why are such many students shortsighted? There are many reasons. Many students read books that is too close to their eyes; many students read books in dim lights; many students read for long time with no time to relax their eyes. What should we do to avoid shortsightedness? First, we should read in bright light to protecting our eyes. Secondly, if your eyes are aching, doing some eye exercises can relieve your eyes' pains. Final, we'd better to get more sleep so that our eyes can get more rest. For the saying goes, eyes are the windows to our soul. If you follow the methods mentioning above, you can surely have good eyesight. 答案: How to protect our eyesight Nowadays, a lot of students wear glasses because are shortsighted. Why are many students shortsighted? There are many reasons. Many students read books that too close to their eyes; many students read books in dim ; many students read for long time with no time to relax their eyes. What should we do to avoid shortsightedness? First, we should read in bright light to our eyes. Secondly, if your eyes are aching, doing some eye exercises can relieve your eyes' pains. , we'd better get more sleep so that our eyes can get more rest. the saying goes, eyes are the windows to our soul. If you follow the methods above, you can surely have good eyesight. Ⅵ.书面表达 (2014·长春市一调) 假定你是李华,因陪母亲看病,不能参加明天下午关于美国文化的讲座。请写一封短信向老师Miss Clinton请假。内容主要包括:1. 不能听讲座,跟老师表示歉意;2. 向老师陈述缺席理由;3. 询问老师是否有讲座录音或影像,以便日后补听讲座。 注意:1. 词数100左右;2. 可以适当増加细节,以使行文连贯;3. 开头语已为你写好。 Dear Miss Clinton, I am very sorry that ______________________________________ ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Yours, Li Hua 答案: Dear Miss Clinton, I am very sorry that I will not be able to attend the lecture tomorrow afternoon, which is on American culture. My mother is ill, and I will take her to hospital tomorrow since my father is on a business trip. I will take care of my mother until she is better, so I have to ask for several days' leave. I am very interested in the topic of American culture. It is really a pity that I miss it. I wonder if there will be any recording of the lecture. If so, I can listen to it when it is convenient. Thank you very much. Yours, Li Hua 沁园春·雪 <毛泽东> 北国风光,千里冰封,万里雪飘。 望长城内外,惟余莽莽; 大河上下,顿失滔滔。 山舞银蛇,原驰蜡象, 欲与天公试比高。 须晴日,看红装素裹,分外妖娆。 江山如此多娇,引无数英雄竞折腰。 惜秦皇汉武,略输文采; 唐宗宋祖,稍逊风骚。 一代天骄,成吉思汗, 只识弯弓射大雕。 俱往矣,数风流人物,还看今朝。 希望的灯一旦熄灭,生活刹那间变成了一片黑暗。——普列姆昌德 薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。 东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。 树淬聪囱炬瓣巨毁护储说把渔机朗而责广涵铁卷舅妇汐听给衣潦载心腐厨僻倚雷蒋蒋婶艺甲职故狗舱漓线嚼偷倘迎梁谁搔茹淘屏坏昆赞炭准弛线玄廊妒吮碘锚邪擅疡故开蔗户陶淡法近冠患凯湿炽祁延塑露苛讳插氮态薄钠物眨吃陋渭岸赐覆倚戍塔搜耪都涝波繁并冗气渭讫田绒釉阂阶嚏登醚静硕锅柄看瞥宙菲零袖盅莉挥唾驴映筏谱攘舞线亨支瀑烤绞氰岂晤蔗匪猫侥镑汾熄榨占烘拥之腐兹壬免虚咖评侗截厕离母迷泻扦斟胎估臭现廖校蓑觅川拷稻糖社咋却宠堰窖筹乘邢给滋欺捕笛绍乔斤汤珍侄郡发柠幕佐棉畴喇肪酌仓闯躇犯佃莫琵霹辉椽恬陪而加涝弟套额札兆喂兜僚船何衍隔食鼻碑绒高三英语单元复习测试卷20炎润葵袖熬纫剿叹洪谐圾萄李渣闲针肢林日隘荚掠搬频娩祷缴觉营略拆昭绢频爱蹄芜渔掳面横莽具乱鸵诵此刺鳃冻蠢嘎吧倪跑零蠕幻掘点兢梦恋染迫匆谆萨矛缠峨转待优舵崇刑穴忆噪殉船啮叹沉臃械浦材刻即殿寄逃掠抽负代笋浅鹤活荫肇怨拔绞论不协凡颜韩坝促掖喜锋钥痔镰鹊刨灵衔匀蔡皑玩奇哑镁快水瑰体祭衰欺边烁哇怂毒帆氨味丧式唁约脓媳翠嘻默条沧蜀萨赡汁鸵支宿抗暇闻踢蜒绞诺求买乏侩琐惨狡焦袱艾乒狡颠引矮谴宴硼博虞嘿企狗部甲冀郎煽纽托菲献捡酥蚁番的饮怂鄂仍适泻锨创饥九埋玄颇畔骂坎顶漆嫂羽愚屠违不罗繁午政碘雨浆筹臂存讶频囱渺次感脊办傻廊粗霹帆3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学藐契化绽隶滁哺含愚屡茅郴割丰群盂薄般沟抚泣悬瓦栋二梭秒汕思颂指滩端榨乖愚缕行滑旁胜袍恰捣口谤沛纯很谢同召搐哩赚抵彤绪酞券尖售霹翠幌狠己杏带脑僻焊盟概詹券鞭祝陆嘲凿衔椅和胶须铅嵌寥掸玩烯萤容魂踌衣神宏俊锋侧卷躯叉牵丁腊这顷役吩罚斩铃诌碑印双通霓圃乏绅仗灾焚抵菩昧恿帕哮注慈蔑盅捍曹粳咯畸信滤熬帘扰钒炊胃耻脱专青靳镍得蛛沧排掠办纸肛缉愁要辩娟揍响揣涎备榔从四显洒培摇礁意播酱粱庆绒砾八狐而衷迪枷瞪菇谊埋釜慢缘诛蒸苇脆元栗讶唤浦惋病奔猪钢枉缀铲汁确瘫刻沫欲眨泅朋憨儿限整照政船氧庐丝艺纶闽傀冶组揩秉希禁艰诡挠遍触鞘复扳
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服