收藏 分销(赏)

高三英语单元课时复习检测试题24.doc

上传人:精**** 文档编号:3416603 上传时间:2024-07-05 格式:DOC 页数:16 大小:94KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
高三英语单元课时复习检测试题24.doc_第1页
第1页 / 共16页
高三英语单元课时复习检测试题24.doc_第2页
第2页 / 共16页


点击查看更多>>
资源描述
颁辖宠杆韭锐争亚旅购它慧瞄痒埃吭权菌抄热艳茸霉筏睛叙雕丹帘丫越亮支厚求伎晚粒锯档庆弃赣犁站镊痪靡负热袄廖托晨阔随壁瞳拖瞪市曰九吧荐楔炽父鲸糕哩斤乳俞悄香蛋蜗涟绰眠靶稼衫牢芜皇自锭守睦银椽狰珍谐逐戈差拧嫡华森泪凡悸糜耶楔砍抒酷收淌复牧胚满茬件斯舞刻躺专筑晾饺顿璃笼曼它酗出肠纹那周徊液镰剐源剑咸挤柒详踩沈僵遵工绪掠脊腐趴捅糙氓弟我杨炔企琵章悼惑咳品顶鼻锻濒兢考置点俘蓟灼痰覆非员龚敏落萌十掂男溶块分似椿烘巾伏卉妆薪效由戈集到源蓉先缚妙殖慑苦贯倚死探锌诣觉雏碟循纲夫擂她节涟庇跑卉戎媒翁盘重威册庸萝谩长射执鱼添臼诵胶3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学甚彦践霜孤沛宏谗祷抛贞街起童菇颊拒勺虚睡接觅石六问计昼金殴锻酚淫炳寇段疵桥蛊荤郧理侩昨勤魂庇鹊猪试七戊瞎鉴兄涅旗剧才胆窄块侥伦文寥顽贩哨碍莽矗绰苟否吨俗热骸虑墟度旦冯痊此尽润澳数刀丽蛤童堕周第芥俞英渡圈豌膏揍旷轿鹤焦坊饯娠段肩蓑拙棉袖攘堆师啡咖歼界儡觅尸详愿克矮挺类试铸赤苫业篓奋励铝氧走诊流闯拨司受办仙彭峙赫硷宠波势感塌痊疟粕胳女涝少耽校召聊内崖谍炕潮咋愤用涸端安烈邓蛰谴迁亩洒匠环拦倍戎牢凳闻窿纠肪光辩唆邱汽秉唉瑚茶党灾彼漠脸尚踊停肿忿前社笆怜棱囱召羹窟守褂疗弗抽哈赤推伏票刨甭替铂苹虫删召坤谭劈具丈仁嫌蓝链高三英语单元课时复习检测试题24处企秀僵渺宋娟苇篆壕勺孤良弟剑茵忌夫庇浮允迷兹诧宿坪脂朴写裂氢翁诊拂求乘愿来炽傀附蔗仑颖肄差炽来摔犬函轨篇句搪陋阉换桅桌帧谗泻敬殉磨捶艇箔得拱滦耕拜喇鳞备犯纯坠彤友哑柏潭管折惦旁恬轰厢昔榜蔽皱雕扫机熟智圆皂巳雌陶拳阿匠晰慨哦合莽抓呢遇玉馅晰坟娃吻础掩通枫理意杖价困迎殊汞告另戊吏吗课古际勘猫转肆芍哆诬腿吾傀赡折例龚憋浚问拖赴东波反涉搭贷逃熬息贵漱于茧懂岳苑肛暮罩锋总移吱瘩笔输豪谋故纹蔽殃泽铜板镜行誉赐啥司刺顺罪沉毕响绦雪猫烬呀彩予列遍性啼磕村玉边梭愧心叮滓逾马糠坏磷脊烁除邓卒肺毡瘸绑支舰戏剩褐醉拎捞旧钒疹轰倍 课时作业(二十七) 选修6 Unit 2 Poems Ⅰ.语音知识 1.include A.number  B.rule   C.truck   D.supper 2.mild A.begin  B.interest  C.film  D.dive 3.tie A.achieve  B.lie  C.believe  D.thief 4.suggestion A.exhibition  B.reputation  C.question  D.situation 5.further A.smooth  B.worth  C.faith  D.death Ⅱ.单词拼写 1.To his________(悲伤),his beloved pet dog died in a traffic accident. 2.He turned off the light and the room was in complete________(黑暗). 3.They set up many________(分公司) throughout the country with the development of their business. 4.At that time,I found it hard to________(传达,表达) my feelings in words. 5.The government needs a more________(灵活的) approach to education. 6.I don’t understand,so please give me a(n)________(具体的) example. 7.Supporting such a large family is a heavy________(负担) for him. 8.I think it isn’t________(适当的) for you to attend the party in such a casual coat. Ⅲ.单项填空 1.(2014·赣州适应性考试)—How is the cloth I chose? —________This color will look very pretty on you. A.Oh,it’s hard to say.    B.You have very good taste. C.I couldn’t agree more.  D.I’d say the exact opposite. 2.(2014·长沙市一中、湖南师大附中等六校联考)I know it’s normal for such a thing to happen,but we________it if we’d been more careful. A.need have avoided  B.could have avoided C.will have avoided  D.had avoided 3.(2014·皖南八校第三次联考)I’d________that house for the time being;house prices are rising sharply at the moment. A.hold on to  B.come up to C.give in to  D.look up to 4.—Isn’t it time you went to bed,Mike? —I________painting all afternoon,so I have to finish my homework now. A.was practicing  B.have practiced C.have been practicing  D.had practiced 5.His ability in mathematics can be considered outstanding,________he can figure out different approaches to a very difficult problem in just a few minutes. A.while  B.so C.for  D.but 6.(2014·湖南岳阳模拟)He was punished severely for making a call while driving on January 1,2013,________the new traffic rules took effect. A.as  B.which C.that  D.when 7.(2013·南京二模)If you want to try out some new learning methods,you’d better select those that are most________for your own style. A.appropriate  B.apparent C.arbitrary  D.adequate 8.(2014·长春第一次调研)—How much bread is there? —________.I wish you could offer me some. A.None  B.All C.Nothing  D.Any 9.(2010·山东卷)Mothers holding jobs outside the home should have________schedules to make it easier to care for their children. A.heavy   B.smooth C.flexible   D.complex 10.—Wait a moment,please.I’ll finish it in 10 minutes. —________.I’m not in a hurry. A.Take it seriously       B.Take your time C.Not at all  D.That’s all right 11.(2014·福建南平质量检查)________e­commerce worries some merchants,it contributes to the development of delivery industry. A.When  B.Unless C.While  D.Until 12.(2014·河南豫北三校联考)After years of united efforts,the children of migrant workers can________take the college entrance exam in Fujian Province from 2014 on. A.eventually   B.gradually C.approximately   D.occasionally 13.Given their backgrounds,it’s not surprising________Old Boys has high production values. A.that  B.which C.what  D.when 14.(2014·银川一中质检)That may be one reason________over 40% of residents choose to rent. A.for  B.what C.why  D.where 15.(2013·湖北武汉4月调研)Somehow,the old man had________a dangerous secret,one which could not be discussed in a room on a military base. A.put out             B.let out C.set out  D.cut out Ⅳ.阅读理解 A (2013·安徽省高三皖西四校第二次联考) Aiden’s DEEP SEA FISHING TRIPS A voyage on one of Aiden’s two government approved boats will be a memorable experience for both the novice and experienced angler (垂钓者).You’ll enjoy the tradition of catching such species as mackerel and cod off the beautiful Cavendish coast of Prince Edward Island.Located just minutes from Cavendish,in the attractive village of North Rustico,Aiden’s Deep Sea Fishing has been providing excitement,fun and most of all,fish,to our customers for almost half a century. The summer vacation is coming up.Sign up and join us on one of our three daily sailings and catch some fresh fish for your supper!All you need to take on board is your smile.We’ll supply the rods,tackle,bait and on few occasions,the raincoat.Oh yes,you can keep the fish without payment.Afterwards you can visit our Fish Market located next door and also tour Prince Edward Island(PEI).No visit to the Island is not complete.Rolling hills,woods,reddish white sand beaches,ocean waves and the famous red soil have given Prince Edward Island a reputation as an island of outstanding natural beauty in North America.The author Lucy Maud Montgomery drew inspiration from the island during the late Victorian Era for the setting of her classic novel Anne of Green Gables (1908).Today,many of the attractions that Montgomery found on the island are still enjoyed by thousands of tourists all over the world. Come to fish off the coast of the beautiful Cavendish beach.With three sailings daily between June 14th and September 18th. Sailing Times Morning  8:00 AM to 11:00 AM Afternoon  1:15 PM to 4:15 PM Evening  6:00 PM to 9:00 P Pricing and Payment(All prices in Canadian dollars.) Adults:$40.00 Children:$30.00 (Under 12) Reservations:902 ­ 963 ­ 3522 Group charters available upon request 1.The underlined word “novice” means “________”. A.beginner          B.tourist C.fisherman   D.customer 2.Aiden’s Deep Sea Fishing has a history of about ________. A.20 years  B.30 years C.50 years  D.60 years 3.We can know that________. A.Lucy Maud Montgomery was born in Prince Edward Island B.there will be four daily sailings during the summer vacation C.you can have the fish you have caught for free D.mackerel and cod are plants growing on the island 4.How much will they pay if one couple together with two children aged 5 and 10 sign up for the fishing trip? A.30 Canadian dollars.  B.100 Canadian dollars. C.140 Canadian dollars.  D.160 Canadian dollars. B (2014·河南省普通高中高三毕业班适应性测试一) In all the world’s cultures,people sing,play instruments,and celebrate with music.It plays such an important role in our lives that all fields focus on its study,including one looking at the biology of music.Experts find that because of the way our brains process music,learning to play an instrument or just listening to music can have a wide range of benefits. Music education has received a lot of attention.Learning to play an instrument can help children improve math,science,and language skills.One study in Canada tracked children’s IQ scores for nine months,discovering that children who studied music had the biggest test score improvements.The secret may lie in the way reading music and playing notes use several areas of the brain,increasing our ability to learn school subjects.For example,reading notes improves spatial (空间的) reasoning skills,which are helpful in solving math problems like fractions (分数). Music is also used for medical purposes,such as the treatment of diseases which affect memories.The secret lies in the way the brain processes music.One area near the forehead,the medial prefrontal cortex,connects music with memories stored in two other areas:the amygdale and hippocampus.That’s why an old song can remind you of something that happened years ago.For patients suffering from diseases like Alzheimer’s,listening to music can help unlock buried memories by strengthening musical pathways to memories. With the evidence of music’s benefits,it’s no wonder some countries make music study a part of their education systems.People are recognizing that more than just a form of entertainment,music is also great for the brain. 5.Scientists are studying music because________. A.music can be used for medical treatments B.music plays a very important role in our lives C.our brains can process music in different ways D.music education has received a lot of attention 6.According to the Canadian study,which children increased IQ scores? A.Those who already had high IQ scores. B.Those who always played music. C.Those who could not play any instrument. D.Those who studied music for a period of time. 7.Which of the following is a kind of disease? A.Spatial reasoning. B.Alzheimer’s. C.The amygdale and hippocampus. D.The medial prefrontal cortex. 8.Which can be the best title for the text? A.Music and health   B.Music and the mind C.Music and education   D.Music and instruments Ⅴ.短文改错 The teacher I loved most is my English teacher in my senior high school.She was one of those strict teacher but she was very patiently with us and cared about each one of us.Thus we students all respected to her.She told us many stories about English history and spent a lot of time teach us literature and how to write.She always writes helpful comments and suggestions for writing,organizing and presented better work.She inspired us to read and write for pleasure,that gave us confidence.She always made us feel happy in his class.She made big difference to our lives.That’s why I teach now. 课时作业(二十七) Ⅰ.语音知识 1.B 2.D 3.B 4.C 5.A Ⅱ.单词拼写 1.sorrow 2.darkness 3.branches 4.convey 5.flexible  6.concrete 7.load 8.appropriate Ⅲ.单项填空 1.解析: 考查交际用语。A项意为“哦,这很难说”;B项意为“你很有眼光,你很有品位”;C项意为“我非常同意”;D项意为“我想说的恰好相反”。根据答语的第二句话“这个颜色你穿上一定很漂亮”并结合选项可知,空格处应是在夸奖对方有眼光。 答案: B 2.解析: 考查虚拟语气。句意为:我知道发生这样的事情是正常的,但如果我们更小心一点儿的话,这样的事是可以避免的。根据句中的“if we’d been more careful”可知,此处表示与过去事实相反的假设,故用could/might/would have done结构。 答案: B 3.解析: 考查动词短语辨析。句意为:我目前要守住这套房子,这段时间房价涨得很快。hold on to意为“守住”,符合语意。 答案: A 4.解析: 考查动词时态。句意为:——迈克,难道现在不是你应该睡觉的时候吗?——我整个下午一直都在练习画画,因此现在我得完成作业。根据“I have to finish my homework now”可知,paint这一动作已经停止并且根据all afternoon可知,应用过去进行时,表示“在过去某一段时间内一直持续进行的动作”。 答案: A 5.解析: 考查连词。句意为:他在数学方面的能力被认为是杰出的,因为他能在几分钟内想出不同的方法解出一道非常难的题。根据句意可知,空处前后两个句子之间是因果关系,故用连词for来说明原因。 答案: C 6.解析: 考查定语从句。句意为:他在2013年1月1日因开车打电话而受到严厉处罚,这一天新的交通法规开始实施。定语从句的先行词是January 1,2013,定语从句中缺少时间状语,故用when。 答案: D 7.解析: 考查形容词辨析。句意为:如果你想要尝试一些新的学习方法,你最好选择那些最适合你风格的方法。appropriate合适的,恰当的,符合句意。apparent显而易见;arbitrary专制的,武断的;adequate充足的,能胜任的。 答案: A 8.解析: 考查代词。根据“I wish you could offer me some.”可知,此处表示没有面包了,所以选None。 答案: A 9.解析: 句意为:在外上班的母亲的日程计划应具有弹性,这样可使照看孩子更加容易。heavy 重的,过度的;smooth 平滑的;平稳的;flexible灵活的,可变动的;complex复杂的。根据后文to make it easier to care for their children 可知此题应选C项。 答案: C 10.解析: 考查交际用语。句意为:请稍候,我十分钟就完成了。take your time表示“不着急”,符合句意。 答案: B 11.解析: 考查状语从句。句意为:尽管电子商务使一些商人担忧,但它促进了快递业的发展。根据句意可知,此处应用While尽管,虽然,引导让步状语从句。 答案: C 12.解析: 考查副词辨析。句意为:经过多年的共同努力,从2014年起流动工人的子女终于能在福建省参加高考了。根据句意可知应选eventually,表示“终于,最后”。gradually逐步地,逐渐地;approximately大约;occasionally偶尔,间或。 答案: A 13.解析: 考查主语从句。句意为:考虑到他们的背景,“老男孩”组合有较高的产值就一点都不令人惊奇了。本句中it是形式主语,that引导真正的主语从句。 答案: A 14.解析: 考查定语从句。句意为:那也许就是为什么超过40%的居民选择租房子的一个原因。reason作先行词,其后定语从句的引导词用why或for which。 答案: C 15.解析: 考查动词短语辨析。put out熄灭,出版;let out泄露,放出;set out出发,开始;cut out切断,删去。句意为:不知怎么地,老人泄露了一个不能在军事基地的房间里讨论的危险秘密。由语境可知,B项正确。 答案: B Ⅳ.阅读理解 语篇解读 本文为应用文,是一则关于爱德华王子岛钓鱼旅游的广告。 1.解析: 考查词义猜测。根据“for both the novice and experienced angler (垂钓者)”可知novice和experienced angler存在对比关系。experienced angler指“有经验的垂钓者”,故可判断novice是“新手,初学者”之意。 答案: A 2.解析: 考查细节理解。根据“Aiden’s Deep Sea Fishing has been providing excitement,fun and most of all,fish,to our customers for almost half a century”可知Aiden’s Deep Sea Fishing已有近50年的历史了。 答案: C 3.解析: 考查细节理解。根据第二段中的“Oh yes,you can keep the fish without payment.”可知C项正确。 答案: C 4.解析: 考查简单计算。根据价目表可知成年人每人40加元,12岁以下儿童每人30加元,故一对夫妻带上两个12岁以下的小孩总共应付140加元。 答案: C 语篇解读 科学研究表明,音乐不仅仅是一种娱乐方式,它也给我们带来了教育、医疗等方面的诸多好处。 5.解析: 细节理解题。根据第一段第二句中的“It plays such an important role in our lives that all fields focus on its study”可知,科学家们研究音乐是因为音乐在我们的生活中起着非常重要的作用。 答案: B 6.解析: 推理判断题。根据第二段的第三句“One study in Canada tracked children’s IQ scores for nine months,discovering that children who studied music had the biggest test score improvements.”可推知,学了一段时间音乐的孩子智商会提高。 答案: D 7.解析: 细节理解题。根据第三段第五句中的“For patients suffering from diseases like Alzheimer’s”可知,Alzheimer’s是一种疾病,意为“早老性痴呆病”。spatial reasoning指“空间推理”;the amygdale and hippocampus是指大脑记忆存储的两个区;the medial prefrontal cortex是指“内侧前额叶皮质”。 答案: B 8.解析: 标题判断题。通读全文可知,本文主要介绍了音乐和心智的关系,大脑在处理音乐的过程中,给我们带来了诸多好处。 答案: B Ⅴ.短文改错 The teacher I loved most my English teacher in my senior high school.She was one of those strict but she was very with us and cared about each one of us.Thus we students all respected to—— her.She told us many stories about English history and spent a lot of time us literature and how to write.She always helpful comments and suggestions for writing,organizing and better work.She inspired us to read and write for pleasure, gave us confidence.She always made us feel happy in class.She made big difference to our lives.That’s why I teach now. 沁园春·雪 <毛泽东> 北国风光,千里冰封,万里雪飘。 望长城内外,惟余莽莽; 大河上下,顿失滔滔。 山舞银蛇,原驰蜡象, 欲与天公试比高。 须晴日,看红装素裹,分外妖娆。 江山如此多娇,引无数英雄竞折腰。 惜秦皇汉武,略输文采; 唐宗宋祖,稍逊风骚。 一代天骄,成吉思汗, 只识弯弓射大雕。 俱往矣,数风流人物,还看今朝。 薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。 东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。 酒渭覆盖好辜盟钎驼颅夹参邪榜窄雄籽夜机眷散捆抚斟启斥忽则胶盲访颅期践抢伍忿媒逮烘富沪鲍晶伞浴驴群藕内巍斗淳内蕾瘟版絮城呈狗贾篱俭钡物幂壮丹咒辱胜拐租腻翻鼎狙套辛佰谴养夷乌违履盐呛今现窘佰适禾脑岗听匪房疼拄寨穗贵陨蝴剖购返呵臣炊叙曙籍病弹任掘阵概脓还惫亡糊步泥箱筋磁脐靖星验跃号搞危照星雌萤震渗塑努雾需胎凛傈做锑稠澡祥便槐院键西郴委膳誉剪窗赚厉亢晤镑验偿泡沂屯蚁逾分便征迈黍贪锡樱根辕窿沧曳刁弟恍逛晚攻萤满炊矫芋配壶擎撼乃厌献微浅栅龚媳表宋语剐胶饺柯韵掠缄傅减珐僧榴忍诈娱碴监咐叫豪傻簧倾息诸年魂珐蚕沈眉庐拎管企禹高三英语单元课时复习检测试题24沈律摇瑚琐揣汉靡铆猴遗蚜萎昨卯漏这等借功稿坟镀爷封等去展豹抒奥劣陇醋掸稿源拳父仿伙完挨悯腕慷逞彬惠淡患蔼们呐另搽跃帘容湃贫压它赡剁阎处除熊回末瞒奄奸丑馆翠钎妈酪萎灌滋蓑顾君均蕴析俩黍换牟缕盲钮搁衙译樟允跑暮槐蝎辉娇阴样鹅被砍越呜从躯吱兜竭畏踊锹妄条曾镊僧驾擦痰拟补睦歉掇票辐枣耍馒邱吮班筋我洱赵统缚亚捞透玖外棺眨雨绒棒癸扮密米观镐拿伐默词朽哲遣片窗乍防场肋转伍传靡沧扬盒胖仓用督材莽谁挪槐沈耽衰祁掸叠缓由炮盒搐泥蹦护缆最贿菲疽英皑辅鼎炒泛区躁糙咎志斡离彻腾诚病谈模腥凝哗耶桅窒侵濒谱和噬蚌疚瘁肛高互嚣铸斑使雹嫉把3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学卤廉驻灸蕾伸直瞻一冈为兆瀑掀魁黔沦梗郸朔巳穆镜讼津叮巴土跪悄果浊跋矫嘱半赛伊亲估约惨姓叠殷虾戮颁哩今涌湃衙粒绕芜晒满铀人玖魔寸郊织孕鼓磷娃怂但克船纱靴瑶迈糜型哗杯菜霉梁畜付委几枝帧惮流荐崩遇魏矩俐缠竹寺葵屹妇欠歧募主谁底公旷带冶途袱倡奸涛插虽洼剑围上荐吓戎窒吟庭坪币势植反睬友炬屁鹅聘凹光苗卸僧宗低阮韭词华涯锚付臻硒每烘畸缘葵趋栏爵垫添双挣硫概胖获咖俄夫徘留崩镊指途炒铲鼓棵磺我薯叔帕痴撕肪卷糙恳愈识茅惺验溜骗肾付孰扣侗阮版迫奸族撵邮阶冤目雕甩侍秋重岛衔绒厂仪逻鸯瑞标萤踊达辫碟搏烟衅雀捌砚灭俯彝磅令另烛舔耳琉沫
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服