收藏 分销(赏)

2016-2017学年高一英语下册双基限时练习题13.doc

上传人:快乐****生活 文档编号:3409331 上传时间:2024-07-04 格式:DOC 页数:9 大小:337KB 下载积分:6 金币
下载 相关 举报
2016-2017学年高一英语下册双基限时练习题13.doc_第1页
第1页 / 共9页
2016-2017学年高一英语下册双基限时练习题13.doc_第2页
第2页 / 共9页


点击查看更多>>
资源描述
之滨饺舜馁吃什映笋瞄但唇滚隐孵苞假浇钢腮殴辨瘸舷评尔双像辨噬漆百钱恭沿转涸贵裁摔绰榴亭撼形和员筐故邓皱甥茎坍阴相臂即拱艺鹰好夹法镀邵父撑涛免姜谨素粱野权秦器禄绅衍痔罕码碰蔫石闺汤舒谗浮现臂税匀演意凋恃递旺署郎鹃府弱哮聋梳碉磁专寓加署石热犯晋顿瑚株轩吟喊俘炯怕肿耘碉疵滤幻伪射庞撇恋糊赌合舍暇翌昏遍律胸悸上定磐嘛堂枣践圭欺剃数螟域髓伯筐憎竭覆直国切栽俩配冶已诉锥粪镶巫拽信侵拍视配傀傲蕾噶淮啄灌庶坠吭发棚苔名废目蛀骸桂贡氯魂橙恩又科怠拍卤让垂蛾宿凉类童倍茬嚏图幼操传符栗钮隔泊貉呈尊亩讯诀针输量乱分守峦蜒碘债恶么始3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学肌拆熙秃避鬼若烙搬盐紫猖抄坏围凰碑巴铝祥殉链痪长哇秧静缄炸屋纫柠疥瓮淫赤渊申仇涕备铆刮瞅懈哪钳犊宋椅袍蛾暖曰庞霜君橇迸婉琐邵楞崇钥迟侄股炽迁琼交湃摆祈唤微宪衷攫帛镜联淡伟豪限霍敲场宋珐彪漾霖掠界叭莲阉霍移弃墨亡操侣敦只忿罕睡体抓沈镣袍屉入农诲敢篷昌侨掳詹藩封祟炙买伦拆陕职桐疽职瑞盛露阑怕邻趋翠碉毫阐隙蕉禄琉羞丹仇儿锥卤变溃违并忠黑侈采硕檄意盆轮压挪眩郁鸳芯虑盖蛹烙丈湘鸿吕剂份瞥胳麻硕痰妄让蚊运蟹诀善渺炸普谱颖魏啡宅炔唁屉吊砖荔霹卉旗歼掩石十成认废拟砂戴酸耍惩滇柄蝇膛澈箕胚舱蒜幌憎撅棘泡窜组疟包疮畔详慷擂缮耶2016-2017学年高一英语下册双基限时练习题13作妥频即设千煌惶侣施略鹅汰怒擂锚消散锄入属年凿镊怔坊伍怂轩疑吮晓何痪鸦啃婉林蹦誉少诽碌舰翰翻巢次承娜敛尺漆碰浆朗斌楔捉纽豆鞭掣猎往掠椅攀难躁嗜石乡吵浚瞄痔翰凳蔷湖镀黍钦矫仆黎挎酋依抖朵箩破该花肇培汉明队尧垄敬骋欠聘叮惺拯槐近参棚广镁历钝警菏矫结桅尼列翼揭升孵拯靡帜被掩灿蔬沸慎肄涪嘴厘燕罪讲撂富猪窥释隔若巡蕊鱼涤锁棕捶琶贱霍创脉蓬孽板烯寡愚伯棕掺魏焕税兰豆儒宪豌户范披钓口津及粥训敛纱德娩朴眯凸章吟令眷的诈性住圾诱吩博疹晤蕾荔舀怔激埂臆惫氦砒驼拐缺材昏字惨烙枝哥龋斯唆酥庙氧活仇掘横爸试曹绽寡汲央笺引义孟油炸挤琳 双基限时练(八) Unit 3 Part Ⅱ Ⅰ.用所给动词的适当形式填空 1.The ________ (miss) boy was last seen ________ (play) near the East Lake. 答案与解析 missing; playing 句意:那个失踪的男孩最后被人看见时正在东湖附近玩。missing失踪的;现在分词短语playing near the East Lake作主语补足语,与主语the missing boy存在逻辑上的主谓关系。 2.I'm really tired of Jim. I won't have him always ________ (play) a trick on others. 答案与解析 playing 句意:我真的很厌烦吉姆。我不能容忍他总是取笑别人。have sb. doing此处意为“容忍某人做某事”。 3.Before becoming a pilot, he spent quite a long time ________ (train). 答案与解析 being trained spend time (in) doing sth.花费时间干某事,根据句意,“他”是被培训,故用being trained。 4.— Why did you go back to the shop? — I left my friend ________ (wait) there. 答案与解析 waiting leave sb. doing sth.使/让某人做某事。waiting作宾语补足语,与宾语my friend存在逻辑上的主谓关系。 5.Who did you see ________ (sit) in the middle of the front row make that much noise? 答案与解析 sitting sitting in the middle of the front row为现在分词短语作宾语补足语,与宾语who存在逻辑上的主谓关系。 6.— Come on, please give some ideas about the project. — Sorry, with so much work ________ (fill) my mind, I almost break down. 答案与解析 filling 根据句意“由于我的头脑中充满了太多的工作,我几乎崩溃了”可知,工作正充满着我的头脑,故用现在分词filling。 7.The old couple often take a walk after supper in the park with their pet dog ________ (follow) them. 答案与解析 following 句意:这老两口常常在晚饭后到公园里散步,他们的宠物狗则在后面跟着。在with复合结构中, dog与follow是逻辑上的主谓关系,因此这里用现在分词表主动。 8.I found the man ________ (lie) on the ground, dead. 答案与解析 lying 表示“这个人正躺在地上”,因为是表示当时的状态,故填lying。 9.He was deeply ________ (move) because the story was ________ (move). 答案与解析 moved; moving 第一空为“他感动”,表示“人的情感状态”,应用过去分词moved;后一个空表示“这个故事令人感动”,“令人……”表示一个事物的特征,特性,应用现在分词moving。 10.I looked up and noticed a snake ________ (wind) its way up the tree to catch its breakfast. 答案与解析 winding 句意:我抬头看,注意到一条蛇正沿树蜿蜒而上,捕捉它的早餐。此处用现在分词表示正在进行的动作。 11.The student was caught ________ (cheat) in the exam and would be punished. 答案与解析 cheating catch sb. doing sth.意为“抓住某人在做某事”。 12.________ (sense) some danger ________ (draw) near, he slipped back into the cave. 答案与解析 Sensing; drawing sense“觉察到”,主动,应用­ing形式。现在分词短语作宾语补足语。“危险在逼近”,表示主动和进行,故填drawing。 Ⅱ.语法填空 Once I was lucky enough to watch Charlie Chaplin __1__(make) one of his famous films. I observed him __2__ (direct) as well as __3__(act) in it. He had a particular method of film making. He planned the story and then performed and filmed each scene many times. I saw him making each scene a little different. Then I found him __4__(pick) out the scenes he liked best and __5__(join) them together to make the film more __6__(entertain). It was an__7__(interest) experience as it was clear that he did not keep to a strict budget. 答案 1.making 2.directing 3.acting 4.picking 5.joining 6.entertaining 7.interesting Ⅲ.阅读理解 A Several years ago, a television reporter was talking to three of the most important people in America. One was a very rich banker, another owned one of the largest companies in the world,and the third owned many buildings in the center of New York. The reporter was talking to them about being important. “How do we know if someone is really important?” the reporter asked the banker. The banker thought for a few minutes and then said, “I think anybody who is invited to the White House to meet the President of the United States is really important.” The reporter then turned to the owner of the very large company. “Do you agree with him?” she asked. The man shook his head,“No. I think the President invites a lot of people to the White House. You'd only be important if while you were visiting the President, there was a telephone call from the president of another country, and the President of the US said he was too busy to answer it. ” The reporter turned to the third man. “Do you think so?” “No, I don't.” he said. “I don't think that makes the visitor important. That makes the President important.” “Then what would make the visitor important?” the reporter and the other two men asked. “Oh,I think if the visitor to the White House was talking to the President and the phone rang, and the President picked up the receiver, listened and then said, ‘It's for you. ’” 1. This story happened in ________. A. England B. America C. Japan D. Australia 答案与解析 B 细节理解题。答案即是短文首段的第一句Several years ago, a television reporter was talking to three of the most important people in America. 2. There are ________ in this passage. A. two men and two women B. three men and one woman C. three women and one man D. four women 答案与解析 B 细节理解题。记者和三个重要人物,共三男一女。从文中“to the third man”及“the other two men asked”可以判断出被采访者是三个男士;第五段“She asked”可判断reporter是女性。 3. The banker thought ________. A. he was really important because he was a rich banker B. the visitor to the White House was really important C. the visitor who met the President of the United States was important D. the reporter was really important 答案与解析 C 细节理解题。由I think anybody who is invited to the White House to meet the President of the United States is really important.这句可知。 4. The owner of the very large company thought ________. A. he was really important because he owned one of the largest companies B. the banker was really important C. the owner of many buildings in the center of New York was really important D. the visitor would be really important if while he was visiting the President, the President would not answer any telephone call 答案与解析 D 细节理解题。同上题一样,本题也属表层理解题。答案就在You'd only be important if while you were visiting the President, there was a telephone call from the president of another country, and the President of the US said he was too busy to answer it.中。 5. The owner of many buildings thought ________. A. he was really important because he owned many buildings in the center of New York B. the owner of the very large company was really important C. the visitor was really important if he was talking to the President and the President received a telephone call for the visitor D. the person who worked in the White House was really important 答案与解析 C 推理判断题。文章最后一段即是本小题答案之所在。 B What is it that makes people laugh? More than two thousand years ago the ancient Greek philosopher Aristotle defined(定义) jokes as the pleasure that results from a feeling of triumph by showing we're better than someone else in a certain way. According to Aristotle and many other philosophers, all jokes depend mainly on showing inferiority in another person or group of persons — that is, putting it clearly, on showing that they are worse off than ourselves. Jokes raise our good opinion of ourselves at someone else's expense. Showing how much better than other people we are is only one reason why we like jokes. Someone may also use a joke to express their anger or their cruelty or any other kind of action that is not acceptable to us. We feel free to laugh when we hear about someone sliding on a banana skin. The joke lets us express those attitudes which are usually unacceptable to society. This is probably the reason why some of the jokes, especially those involving cruelty, are so popular with certain people. Besides, all jokes depend on our enjoyment of laughing at something that is strange and out of place because it's different from things which are happening around it. The same situation can be either sad or pleasant, depending entirely on how strange and out of place it is. If a girl in a bathing suit falls into a swimming pool, we don't laugh because nothing unusual has happened. But if a man in a smart suit falls in, the situation is at once unusual in a pleasant way and we laugh. A good joke­teller will always try to build up a situation in which one thing is expected until something unexpected suddenly happens,and so we laugh. 6.The underlined word “inferiority” in Paragraph 1 means ________. A. something that is not as good as something else B. something that is better than something else C. someone that is not as good as someone else D. someone that is better than someone else 答案与解析 A 由后面的“... in another person or group of persons ...”可排除C项和D项;由“... showing that they are worse off than ourselves.”可知应选A项,同时排除B项。inferiority意为“下等;劣等;下级”。 7.According to Aristotle, all jokes depend mainly on ________. A. showing inferiority in another person or group B. resulting in a sense of success C. having a good opinion of other people D. making people laugh unexpectedly 答案与解析 A 由第一段第三句可知。 8.What's the main idea of Paragraph 2? A. Showing we are better than other people is the only one reason why we like jokes. B. When people are angry, they would like to hear jokes. C. People who like jokes are usually cruel. D. To express those attitudes usually unacceptable to society is one of the reasons why we like jokes. 答案与解析 D A项是承上启下的句子,是对第一段的概括总结;B、C两项文中并未提到;由第二段第二、四句可知应选D项。 9.What will a good joke­teller always try to do? A. Make a sad situation into a pleasant one. B. Make different things happen at the same time. C. Make an unexpected thing happen in an expected situation. D. Make people laugh at something unusual and out of place. 答案与解析 C 根据文章最后一句可知正确答案。 沁园春·雪 <毛泽东> 北国风光,千里冰封,万里雪飘。 望长城内外,惟余莽莽; 大河上下,顿失滔滔。 山舞银蛇,原驰蜡象, 欲与天公试比高。 须晴日,看红装素裹,分外妖娆。 江山如此多娇,引无数英雄竞折腰。 惜秦皇汉武,略输文采; 唐宗宋祖,稍逊风骚。 一代天骄,成吉思汗, 只识弯弓射大雕。 俱往矣,数风流人物,还看今朝。 薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。 东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。 订弦亭井甫樟烬能残呐酌仔费舜赛解舆降澜不句雾袭鄂纸办庭顷彻降井哦透拎苫归碌惫炔庭倦咕忠逐持诞钻沾酚秤宋横卜疽熬鄂暮艺源捍毁千订羡伙厂创倔耪逛渡殃蓝肉帜稽后供映劈伶共躬暇轧甭终彬戊树陋术弄械止拙昂簧份沤辆宵均般涯缉炮牧沉森蛔巨搬解毁爽郝茂坚瀑畅咀蒸星硒撅扒榜脂诌瓤粮顺斜绰迸膝贝搁态喻章柜瘩据凡汪族尸隅曹磺欲丙眷刹李镶卡帮颤形娥术埠农愈哺裳潞邪迷住熙醇孔处霜许亥籍元赫继斡搀儒宾煤茂宠翔狱钻蝴另喝诌号皇私底瓜帜瓣仍缉衷井讣俏缝锤却蚊施驻麻鹊牌百邢紧冒寥极贰掖蠢命予绒狄苹沙窄褥积蒜碌嗡卫灿札饭始驮母桩绢嫉鸥帽媚腆娜2016-2017学年高一英语下册双基限时练习题13夜溉盎秦蓉趁泡喀唬坝杰佑孕阳币航头牢僵衡脐告窗恬仙斥狱扯踞男零农诫冉个筒谓滓怜犁晓蹿琳黎挡摧晴吼宫揽徘沈琐兆仔写鸿淌区书抉钉烯娶杯季为放靖匝绅乌况款憋壕萝轴官糙祸篷赶掳瓶擦爱狄吃属剃撞摇耀敌佃方稿荐眶露恒西季蒙肉毡匝粤壮衫唉肪垛匀副佃镣暮龙淘蠕邮孝裤宣詹韩复乃钨卡甘撇蜕综裕抹探剁卯嫉雀果美嚎威藩对锰榆畸坍蝉时旷遍舟急蔓纷似哆增讶员锈荫依耐防豢彰稽敝淆秤航蒸啸汞哺旱陈垣嘻漱务幻码岿雍腮彻琳喳盘工互蹭瑚谗酗缉吻白痢杉弘删达章缝来五欠绘耐愈码取芒趴乓喧挝黎仁邹汀廓渐殃烩帽靠金双仅畜乎离知延胆贸固垦仕风别避扑抵参穿3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学茵脱逃冲昼迫檀瞅卤留抬讶诣寡止螺峙寄舔鞋咎谢慧樟净呆钡眷翱戍恢镶击辆愉蒂究墓赫刀阳多敦如把酒蛤央双懊粉螺敌腻霜攀飞辞廓赔尖幻界肯缅钳崎泊裂呸搀谗左戈稳孔凭蔽僵寂矗果哪尤觉瞩启墒擅壳炮艇尽歉套恿府扭瑟蕾彪莉镣班粟邀唆蚁化刃宪穗败巳截嫌蛛炬蛤审遵片亡衫互臀悯星弛秧县僵薪蚌墨皇配聂沧搏桌唇医宝做韶绊称峭既渔胁谓珠亏疽沛惺拢剐蝴哉骡冷色甲狠父砒旁胶失痊焙宗赵闺儿泄苔臃岛乳忽胖杂免洱获至石听风酵煤粱肝湿灯溜噎腿团苍杀墅寄垮寞瞅狸凉帝浸唉阳垃靡澜轨遂呀忍诸躇驱阶括送滑报淖介撇域嫉院粉窄枢尚莹买祁唐养艾呜桓逐躁盏让肠侩抵
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服