收藏 分销(赏)

2021年广东省韶关市南雄市黄坑中学高一英语月考试卷含解析.docx

上传人:w****g 文档编号:3297464 上传时间:2024-06-28 格式:DOCX 页数:11 大小:103.40KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
2021年广东省韶关市南雄市黄坑中学高一英语月考试卷含解析.docx_第1页
第1页 / 共11页
2021年广东省韶关市南雄市黄坑中学高一英语月考试卷含解析.docx_第2页
第2页 / 共11页


点击查看更多>>
资源描述
2021年广东省韶关市南雄市黄坑中学高一英语月考试卷含解析 一、 选择题 1. _____ the girl was too selfish and never thought of others, she wasn’t getting on well with her classmates. A. Though    B. Unless C. Since D. Until 参考答案: C 2. --- Jack, you seem in high spirits.   --- __________ We won the match 4-0.   A. Guess what?        B. So what?          C. No wonder.           D. No doubt 参考答案: a 略 3. When they knew there was a Panda in the zoo,the children could _____wait to see it. A.almost       B.hardly                C.mostly             D.nearly 参考答案: B 4. Totally ______ accident, the businessman picked up a _______ antique(古董) in the flea market(跳蚤市场) A by; true            B. in; indeed          C. with; actual        D. by; genuine 参考答案: D 5. His ________ of their misunderstanding made us laugh. A.instruction B.explanation C.description               D.comprehension 参考答案: C description描述;explanation解释;instruction指导;comprehension理解。句意为:他对他们之间误会的描述让我们捧腹大笑。 6. He has promised that he will give the prize to _______ finishes the work first. A. anyone   B. who C. whoever   D. whomever 参考答案: C 根据“he will give the prize to”中可知,主句部分缺少宾语,又根据“____finishes the work first.”可知从句缺少主语。句意:他承诺他将把这个奖品给第一个完成这个工作的人。根据语境可知,“第一个完成工作的人”是泛指,故选C。 7. The room       smoke and I had to go out for some fresh air. A.was filled of      B.was full with C.was filled with    D.was full about 参考答案: C 8. —Hello! Is Mr. John in the office? —Yes. But I’m sorry. He is busy       and can’t speak to you. A. at once B. at present C. at last D. at first 参考答案: B 9. Debbie ought to attend school this autumn, but she ______ up early in the morning. A. isn’t used to get           B. isn’t used for getting  C. used not to get                 D. isn’t used to getting 参考答案: D 10. The public strongly appealed to the local government to punish the ______ officials. A. commercial       B. innocent C. poisonous        D. corrupt 参考答案: D 考查形容词辨析。commercial商业的;innocent无辜的;poisonous有毒的;corrupt腐败的,贪污的。句意“公众强烈呼吁当地政府惩罚贪官。”故答案为D。 11. Many famous hospitals are competing _____ an excellent doctor, who came from the USA last week. A. to                            B. in                             C. for     D. with  参考答案: C 12. — Do you think the film is good? — Terrific! ______ A. It couldn’t be better.   B. It could be better. C. It is still better.             D. It couldn’t be worse. 参考答案: A 13. —A good book is a good friend. You can get the help you need from it. —You said it. _____. A. I agree B. I disagree    C. All right D. That’s a good idea 参考答案: A 14. --Can I help you?  -- I’d like a ticket for tonight’s show. How much do you _____    A charge    B pay     C spend     D cost 参考答案: A 15.  I’ll probably see you on Sunday;     , it will be on Monday. A. thus      B. then      C. after all      D. if not 参考答案: D  解析:考查副词。题干意思是:我周日有可能要来看你。如果来不了,将会在周一。选D。 16. —Do you regret________2,000 yuan for the trip? —No.I would gladly have paid________for it. A.to pay;twice so much B.to have paid;as much twice C.paying;twice as much D.having paid;so much twice 参考答案: C 17. --Whose advice do you think I should take? --________. A. You speak.      B. That’s it.      C. It’s up to you.     D. You go it. 参考答案: C 18. I find _____ important that we practice English every day.   A. it                        B. this               C. that                       D. what                                           参考答案: A 略 二、 短文改错 19. Last week we held a discussion on what we should do for our school before we graduated. The students in our class have         1. _________ different suggestion. Some students think that we can collect        2. _________ money to buy some books the school library or something          3. _________ else for the school. Other students think that is not necessary        4. _________ to spend money. We can study hard and make our school           5. _________ to feel proud of us. In my opinion, we don’t have to spend         6. _________ money. We can do something meaningfully without money.        7. _________ For example, we can do any voluntary work to beautify           8. _________ the school environment or try to get better results from the         9. _________ come exams so that our school will be proud of us.               10. _________   参考答案: 1. graduated→graduate 2. suggestion→suggestions 3. books 后加for 4. that→it或在that后加it 5. √ 6. 去掉第一个to 7. meaningfully→meaningful 8. any→some 9. from→in 10. come→coming 20. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Last week I paid a visit to Mr. Yang, that was my former neighbor. He and I used to living next to each other for many years. About half a year ago, we were told that the old building, along with many other similar thing, was going to be pulled down to make room for a main street. So we had to move away because it. My new apartment was much bigger than before. The only problem was that it takes quite a long time to reach to the downtown area. Therefore, Mr. Yang didn’t seemed to worry about the long distance. He said a new subway line was to be built and he was sure what he would live happily. 参考答案: 本文主要讲了作者去看望自己以前的邻居,通过两人的聊天可以得知,虽然他们的老房子拆迁了,但是他们的对未来的生活充满了信心和希望。 考查固定用法。used to do过去常常做某事,是固定用法,所以living改成live。 考查名词单复数。many other修饰可数名词复数,所以thing改成things。 考查固定用法。because后面接句子,而because of后面接成分,所以because后面加of。 考查代词。他的新公寓比之前的要大很多。表示“他的”,所以my改成his。 考查时态。表示发生在过去的事情,用一般过去时,所以takes改成took。 考查动词。reach当“到达”讲时,是及物动词,后面直接接宾语,所以删除to。 考查连词。然而,看起来杨先生并不担心这遥远的距离。所以Therefore改成However。 考查动词。助动词didn’t之后,用动词原形,所以seemed改成seem。 考查宾语从句。that he would live happily. 是一个宾语从句,引导词在从句中不作任何成分,也没有什么实际意义,所以what改成that。 三、 阅读理解 21. Suppose you want to go abroad and learn about the foreign exchange in culture in different countries. Here is some information you may need. Name:Susan Lane       Age:22 Place:Reykjavik, Iceland, 1994. Cost:$7,000 Organization:AFS Experience:“I think it was a turning point in my life. I began to understand more about my own culture by experiencing another culture and seeing how other people live.”   Name:Sara Small        Age:23 Place:Crivitz, Germany, 1996. Cost:$8,000 Organization:EF Foundation Experience:“I love the traveling and I made a lot of friends. I found the European school system to be hard but I am fluent now in German so it was worth it. I did miss my family and friends in Australia but I would love to do it again.”   Name:David Links       Age:16 Place:Stuttgart, Germany, 1996. Cost:$4,500 Organization:Southern Cross Cultural Exchange Experience:“I wanted to try something that was very different in culture. In Germany everything was different but I soon got settled. The family I was with was great and I really feel as though I have a second family.”   Name:Tom Jennings      Age:21 Place:Conflans, France, 1995. Cost:$7,000 Organization:Southern Cross Cultural Exchange Experience:“There were times when it was difficult but I liked it, experiencing a different culture. You just have to adapt to each situation as it comes. If there is one thing you learn when you are on a student-exchange program it is how to take care of yourself.”   Name:Linda Marks       Age:19 Place:Chonburi Province, Thailand, 1994. Cost:$3,500 Organization:Rotary International Experience:“There are lots of ups and downs, but you always come back for more. I had a few problems but there was always someone to turn to and that was great.” 12. According to the information, taking part in a foreign exchange program can cost ________. A. from $4,500 to $8,000 B. from $3,500 to $8,000 C. anything from $3,500 D. no more than $7,000 13. The students who refer to both the good and bad times as an exchange student include ________. A. Susan Lane and Sara Small B. Linda Marks and David Links C. Tom Jennings and Linda Marks D. Susan Lane and Tom Jennings 14. As a result of his experience in the foreign exchange program Tom Jennings learnt to become _________. A. independent and adaptable B. determined and independent C. selfish and defensive D. defensive and determined 15. If a student wanted to take part in a foreign exchange program, but had not enough money, then the best place would be ________. A. Iceland and America B. Thailand and France C. Germany and Iceland D. Germany and Thailand 参考答案: BCAD 试题分析:文章大意是介绍一些参加一些去国外进行文化交流的一些人的资料。 12.B 细节题。看每种活动的价格可知,最高是$8000,最低为$3500,故选B。 13.C 细节题。根据最后两个资料中两人的经验之谈“There were times when it was difficult but I liked it, experiencing a different culture. 以及There are lots of ups and downs, but you always come back for more.可知最后两个人既提到好的又有不好的,故选C。 14.A 细节题。根据第四个资料中If there is one thing you learn when you are on a student-exchahge program it is how to take care of yourself可知可以学会如何照顾自己,所以A选项符合,故选A。 15.D 细节题。根据图表可知去泰国只要$3500,德国是$6000相对来说是最便宜的,故选D。 22. Time zone: Eastern Standard Time(EST): GMT+10 hours. There is no daylight saving time in Queensland. Legal drinking age: 18 years and older. Always keep your ID with you to prove your age. Alcohol(酒) shops & hotels are the only places where alcohol can be bought. Dangers: Dial 000 from a fixed line or 112 from a mobile phone. Police, ambulance, fire. Electricity: 240/250 volts AC 50Hz Universal outlets for 110 volts (shavers only) standard in hotels, apartments, motels. Telephones: Australian international code is 61. Road rules: Left hand side driving. There is a 50kmh speed limit in most living areas and on open highways100-110kmh. Seat belts must be worn all the time. If you want to hire a car, take along your driver’s license. No smoking: Indoors: Indoor areas are no smoking. Poker Machines: Poker machine areas are no smoking. Outdoors: Non-enclosed eating and drinking areas are no smoking. Swimming Safety: ALWAYS SWIM BETWEEN THE RED AND YELLOW FLAGS and pay attention to the life guards’ advice. Gold Coast beaches are guarded by skilled life guards and volunteers at weekends. 34. The above information is most probably taken from a(an) ______. A. science magazine B. education newspaper C. travel guidebook D. horror novel 35. If Mr. Black is having a holiday in Queensland, he can ______. A. drive on the right hand side B. hire a car with his driver’s license C. drive at the speed of 120kmh on highways D. drive his car without wearing the seat belt 36. We can learn from the above information that in Queensland ______. A. smoking is not allowed in lots of places B. people can buy alcohol anywhere with ID C. people can swim beyond the red and yellow flags D. when a building is on fire, dial 112 from a fixed line 参考答案: 34. C    35. B    36. A 【分析】 本文是一篇广告类短文,主要介绍了澳大利亚昆士兰州有关旅游的一些情况。 【34题详解】 推理判断题。本文主要介绍了澳大利亚昆士兰州有关旅游的一些情况,因此可以推知这篇文章选自一个旅游指南的书。故选C。 【35题详解】 细节理解题。根据Road rules部分中If you want to hire a car,take along your driver's license.可知要想租车的话,必须有驾驶证,故选B。 【36题详解】 细节理解题。根据No smoking部分Indoors:Indoor areas are no smoking.Poker Machines:Poker machine areas are no smoking.Outdoors:Non-enclosed eating and drinking areas are no smoking."可知在很多地方都是禁止吸烟的,故选A。 【点睛】细节理解题解题方法 细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。 做细节理解题具体方法与步骤如下: 1.略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。经常有新技术对将来人们工作和生活不良影响的预测,但事实证明结果并不是那样,我们有必要否定预测,以减少人们的恐惧。 2.按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。 3.将精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。 如第二小题,根据Road rules部分中If you want to hire a car,take along your driver's license.可知要想租车的话,必须有驾驶证,故选B。
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服