收藏 分销(赏)

2022年河北省秦皇岛市抚宁县大新寨镇四通中学高三英语期末试题含解析.docx

上传人:w****g 文档编号:3295722 上传时间:2024-06-28 格式:DOCX 页数:10 大小:43.25KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
2022年河北省秦皇岛市抚宁县大新寨镇四通中学高三英语期末试题含解析.docx_第1页
第1页 / 共10页
2022年河北省秦皇岛市抚宁县大新寨镇四通中学高三英语期末试题含解析.docx_第2页
第2页 / 共10页


点击查看更多>>
资源描述
2022年河北省秦皇岛市抚宁县大新寨镇四通中学高三英语期末试题含解析 一、 选择题 30. On the opposite wall       one map       dozens of pictures. A. Is hanging; as well as B. Are hung; together with C. Is hanged; with D. Hang; including 参考答案: A 2. People are advised not to drive after drinking, and _____ seems to help a lot. A. it      B. which     C. they     D. one 参考答案: A 略 3. After a long journey across the whole country from north to south, they found themselves_____ as well as their clothes.     A. picked out      B. called out     C. caught out   D. worn out        参考答案:  D  解析:考查动词词组辨析。根据语境… long journey… from north to south,再加上as well as  their clothes,可知答案选D,worn out在此的意思是“精疲力竭”。 4. He appears to be strong and healthy, but, _____ he suffers from a very weak heart. A. in other words          B. on the other hand C. as a matter of fact     D. for one thing 参考答案: C 5. Of the making of good books there is no end; neither _____ any end to their influence on man’s lives.  A. there is       B. there are     C. is there    D. are there 参考答案: C 6. -----It _____ heavily, the outing has to be put off to next Friday. -----I agree. We can’t have  a _____ day like this! A. being raining; worse        B. raining; worse C. rains; worst           D. having rained; worst  参考答案: B 7. It’s not what you have in your life but     you have in your life that matters. A.who            B.that              C.which           D.what 参考答案: A 考查主语从句。句意:重要的不是你生活中拥有什么,而是你拥有谁。使用强调句,强调的是not…but…连接的并列的主语从句。第二个主语从句中have后面缺少宾语,排除that,根据句意应该是who。故选A。 8. My class teacher as well as other teachers_____ very kind to me. A .are          B. is            C. do              D. does. 参考答案: B 9. _______ he got the news, Mr. Mathews hurried out of his house, and ________ his car, drove all the way to town. A. When: started                  B. The moment; having started C. Until; starting                  D. Once; to start 参考答案: B 10. It is at this point in my life____ I begin to reflect on what I’ve learned, and how well prepared I am for the life that I will face in the coming years. A. where             B. when                C. and                D. that 参考答案: D 解析:考查强调句。从句子结构看,本题是强调句结构,用it be…that结构。 11. The dining room is clean and tidy, with a table already___ for a big meal.     A.laid                                 B.laying       C.to lay         D.being laid 参考答案: A 12. More and more people are buying houses in cities, because they prefer city life to ________ in the country.     A. ones          B. one              C. that             D. those 参考答案: C 略 13. In order to get started in this career, I’m willing to accept any position ________ I can show my abilities. A. where         B. which                C. when         D. that 参考答案: A 14. We had ______ great fun watching the performance, which was ______ entire success. A. a, an   B. a, the     C. /, an        D. a, / 参考答案: C 15. It sounds like something is wrong with the car’s engine. _____ , we’d  better take it to the garage immediately. A. Otherwise                     B. If not C. But for that                    D. If so 参考答案: D 略 16. When his dad died, he felt          his world had turned upside – down.          A.in case                      B.as if                           C.so that                      D.even though 参考答案: B 17. 31.      global warming, those present at the international meeting also discussed other issues.     A.A part from      B.In spite of      C.But for          D.Except for 参考答案: A 略 18. — Michael was late for Mr. Smith’s chemistry class this morning. — _______? As far as I know, he seldom comes to class on time. A. How come    B. Why not C. What for    D. So what 参考答案: D 【详解】考查情景交际。句意:--今天上午上史密斯先生的化学课,迈克尔迟到了--那又怎么样?据我所知,他上课从来没有准时过。how come 怎么会……(那样);why not 为什么不呢;what for 为什么,为了什么;so what 那又怎么样。结合句意,他很少准时到班,所以迟到了又怎么样(so what),故选D。 二、 短文改错 19. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Dear Jenny, Pm so worried when I see that you’re not a little tired and nervous about the coming College Entrance Examination; Here is some advices to help you prepare the coming exam. Have enough sleep, whatever much work you have to do,or you’ll feel sleepy on an occasion in class. A balanced diet will certainly help a lot. Having more fresh fruit and vegetables every day are good for you. Which you know, a proper method of learning will enable you to learn more and faster. To get better results, that is wise to be attentive and make every effort to gain knowledge. And you were supposed to review your notes taking down after class every day. Always remember to stay happily and optimistic so that you can be energetic while doing the revision. I hope you’ll no longer feel tired and nervous. Best wishes. Yours, Li Ming 参考答案: 第二句:advices改成advice;prepare后加for。 第三句:whatever改成however;删去an。 第五句:are改成is。 第六句:Which改成As。 第七句:that改成it。 第八句:were改成are;taking改成taken。 第九句:happily改成happy。 20. 短文改错(共10小题,满分10分) 此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行做出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正: 此行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。 此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。 此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。 注意:原行没有错的不要改。 I first started coming to Funky Teens when I was 16.            76.______________ I was often laughed at by some teenagers because my                     77.______________ special needs. I had a few friends, so I came to Funky Teens    78.______________ to know new people. I felt nervously the first time I came          79.______________ because I didn’t know someone. But people there started            80.______________ chatting me and made me feel at home. When I turned 19,             81.______________ I didn’t want to leave, but I had a serious talk with one of       82.______________ the group leader. Now I am a Funky Teens volunteer! Funky    83.______________ Teens has given me many confidence and I’ve made a lot of    84.______________ friends . It’s a place which I feel like everyone understands me.      85.______________ 参考答案: 76.∨  77. 加of     78. 去a     79. nervous     80. anyone  81. 加to/with   82. so  83.leaders  84. much    85. where   三、 阅读理解 21. People tend to be more impressed by evidence that seems to confirm some relationship. Thus many are convinced their dreams are prophetic (预言的) because a few have come true; they fail to notice the many that have not. Consider also the belief that “the phone always rings when I’m in the shower.” If it does ring while you are in the shower, the event will stand out and be remembered. If it doesn't ring, that nonevent probably won’t even register(留下印象).     People want to see order, pattern and meaning in the world. Consider, for example, the common belief that things like personal misfortunes, plane crashes, and deaths “happen in threes.” Such beliefs stem from the tendency of people to allow the third event to define the time period. If three plane crashes occur in a month, then the period of time that counts as their “happening together” is one month; if three crashes occur in a year, the period of time is stretched. Flexible end points reinforce such beliefs. 71. In the first paragraph the author states that ____ .    A. dreams cannot be said to be prophetic even though a few have come true    B. dreams are prophetic because some of them did come true    C. dreams may come true if clearly remembered    D. dreams and reality are closely related 72. By “things like ...” “happen in threes” (Para.2, Line 2), the author indicates that people believe___.                            A. personal misfortunes tend to happen every now and then    B. personal misfortunes, plane crashes, and deaths usually happen together    C. misfortunes tend to occur according to certain patterns D. misfortunes will never occur more than three times to a person in his lifetime 73. The word “courtesy” (Para.3, line 6) probably means ____.    A. good manners          B. appropriate speech    C. friendly relations      D. satisfactory service 74. What can be inferred from the passage? ____    A. Happenings that go unnoticed deserve more attention    B. In a series of misfortunes the third one is usually the most serious    C. People tend to make use of evidence that supports their own beliefs    D. Believers of misfortunes happening in threes are cautious in interpreting events 75. It can be concluded from the passage that ____ .    A. there is some truth even in the wildest dreams    B. one should take notice of other people’s merits    C. there is no order or pattern in world events    D. we should not base our conclusions on accidental evidence 参考答案: 略 22. Tom is studying in Oxford and has just bought a new bike. He is worried about security. His friend found this article and sent it to him. Introduction A lot of crime is against bicycles. Many bicycles are stolen every year and most are never found. You can prevent this happening by following a few careful steps. Basic Security Do not leave your bicycle in out-of-the-way places. Always lock your bicycle when you leave. Secure it to lampposts(灯柱)or trees. Take off small parts and take them with you, for example lights and saddles(车座). Locks Get a good lock. There are many different types in the shop. Buy one that has been tested against attack. Ask for advice from a bike shop. Registration There are a number of companies who will mark your bicycle for you. They will then put your registration number and personal details in their computer database. Then if your bicycle is found it will be easy to get in touch with you. Finally Keep a record of the bicycle yourself. its make, model and registration number. You can even Take a photograph of it. This will prove the bicycle belongs to you. 21. The article advises you to keep a record of your bicycle          .    A. in the bike shop and your computer    B. at a police station or in a security company    C. in a security company and your university    D. by yourself and in a security company 22. Which part of the article gives you information on how to lock up your bicycle when you leave it? A. Locks.   B. Basic Security.  C. Finally.  D. Registration. 23. The main purpose of this article is          .    A. to tell you what to do if your bicycle is stolen    B. to give you advice on where to buy a good lock[    C. to suggest ways of keeping your bicycle safe    D. to say why you shouldn't keep your bicycle in a lonely place 参考答案: 21.D22.B23.C 21.D 细节理解题。根据Registration部分中的“There are a number of companies who will mark your bicycle for you. They will then put your registration number and personal details in their computer database.”及Finally部分中的“Keep a record of the bicycle yourself.”可知,文章建议我们的自行车不仅要在相关的公司登记,同时我们自己也要作好记录,故D项正确。 22.B 细节理解题。根据Basic Security部分中的“Always lock your bicycle when you leave. Secure it to lampposts or trees. Take off small parts and take them with you, for example lights and saddles”可知,此部分为我们提供了锁自行车的信息,故B项正确。 23.C 文章意图题。根据Introduction部分中的“Many bicycles are stolen every year and most are never found. You can prevent this happening by following a few careful steps.”可知,本文就是要为读者防止自行车被偷提供一些建议,故C项正确。 【备注】本文是一篇说明文,主要介绍了防止自行车被盗的几条建议。
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服