收藏 分销(赏)

2022年河北省石家庄市新乐伏羲中学高二英语期末试题含解析.docx

上传人:人****来 文档编号:3295268 上传时间:2024-06-28 格式:DOCX 页数:11 大小:40.97KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
2022年河北省石家庄市新乐伏羲中学高二英语期末试题含解析.docx_第1页
第1页 / 共11页
2022年河北省石家庄市新乐伏羲中学高二英语期末试题含解析.docx_第2页
第2页 / 共11页


点击查看更多>>
资源描述
2022年河北省石家庄市新乐伏羲中学高二英语期末试题含解析 一、 选择题 1. The children ran away from the orchard(果园)________ they saw the guard.   A. for the moment     B. by the moment   C. the moment              D. at the moment 参考答案: C 略 2. How long do you think ________ the computer company brings out a new product?    A. will it be when        B. will it be before   C. it will be that       D. it will be before 参考答案: D 3.  It is a good plan in theory, but it     to be seen if it works in practice. A. waits                           B. stays               C. stands              D. remains 参考答案: D 4. Now, I doubt if there’s anybody here who is indifferent between the choices, indifferent _______the choice between these two lives. A. in favor of    B. in honor of C. in place of    D. in regard to 参考答案: D 句意:现在我怀疑这里是否有人在这些选择之中是冷漠的,不关心关于这两种生命之间的选择。In favor of支持,赞同;in honor of向……致敬;in place of代替,取代;in regard of关于。理解句意可知本句应选D。 5.  It rained heavily in the south,________ serious flooding in several provinces.   A.caused     B.having caused      C.causing    D.to cause 参考答案: C 6. I think our company lays too much ______ on cost and not enough on quality. A. stress                 B. focus               C. intention               D. impression 参考答案: A 7. I can’t promise that all the people injured in the accident will be saved. All I can promise is that what _______ be done _______be done. A. must, should    B. can, can     C. will, must     D. can, will 参考答案: D 略 8. There was a time ________ I lost myself in music and dreamed about being a musician.  A. that       B. when         C. since       D. What 参考答案: B 9. With his money _________, he could not go home and had to lie on the street.   A. using up B. missed C. running out D. run out 参考答案: C 10. I think she hurt my feelings _______rather than accidentally as she said.    A. firmly           B. deliberately    C. tightly              D. technically 参考答案: B 11. —What do you think of the travel to Jiuzhaigou? —______, it was very wonderful, although the weather was a bit cold. A.On the whole        B.In addition        C.In other words    D.On the other hand 参考答案: A 12. When asked why he prefers bikes to buses, the professor said,  “Riding a bicycle takes __________ half an hour, but it’s more convenient and environmentally friendly. ”     A. ly                 B. accurately                  C. approximately           D. exactly 参考答案: C 略 13.  _____ there is no restriction on foreign films, those that win at the Academy Awards are in the minority. A. As                                  B. Despite                      C. While                          D. When 参考答案: C 14. With the recent increase in tourism, our hometown has _______ a new look in recent years. A. taken up    B. taken on     C. taken in     D. taken off 参考答案: B 15. From the _____ expression on her face, we knew that she was very _____ with the result.    A. exciting; satisfying   B. exciting; satisfied C. excited; satisfied   D. excited; satisfying 参考答案: C 略 16. —Have you got any idea for the summer vacation? —I don’t mind where we get ______ there’s sun, sea and beach. A. as if    B. as long as      C. now that     D. in order that 参考答案: C 17. You’ll succeed in the end ____you don’t give up halfway. A. even if     B. as long as     C. as though        D. unless 参考答案: B 18. --I’d like to book a room for tonight. --Sorry, sir, but we don’t have any rooms ____ at the moment. A. available     B. usable            C. suitable       D. comfortable 参考答案: A 二、 短文改错 19. 增加:在缺词出加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 I hardly remember my grandmother. She used to holding me on her knees and sing old songs. I was only four when she passes away. She is just a distant memory for me now. I remember my grandfather very much. He was tall, with broad shoulder and a beard that turned from black toward gray over the years. He had a deep voice, which set himself apart from others in our small town, he was strong and powerful. In a fact, he even scared my classmates away during they came over to play or do homework with me. However, he was the gentlest man I have never known. 参考答案: I hardly remember my grandmother. She used to holding me on her knees and sing old songs. I                                            hold was only four when she passes away. She is just a distant memory for me now.                  passed I remember my grandfather very much. He was tall, with broad shoulder and a beard that                              well/clearly               shoulders turned from black toward gray over the years. He had a deep voice, which set himself apart from             to/into                                        him others in our small town,∧ he was strong and powerful. In a fact, he even scared my classmates                     and away during they came over to play or do homework with me. However, he was the gentlest man I    when have never known. ever 第一处:句意:我几乎不记得我的祖母。她过去常常抱着我跪在地上,唱老歌。考查固定搭配,used to do sth意为“过去常常做某事”,故将holding改为hold。 第二处:句意:我只有四岁时,她去世了。外婆去世这件事发生在过去,所以应该用过去时,故将passes改为passed。 第三处:句意:我非常深的记得我的祖父。remember只能被well/clearly修饰,表达“记得很深/好”,故将much改为well。 第四处:句意:他个子很高,肩膀宽阔。根据常理,人有两个肩膀,肩膀应该是复数,所以应该用复数形式,故将shoulder改为shoulders。 第五处:句子a beard that turned from black toward gray over the years.句意为“祖父有多年来从黑色变成了灰色的胡子”,由over the years以前主句中用的过去时可知,应该用过去完成时had done,故在此处加上had。 第六处:句意:他的深沉的声音把他和别人区别开来。所以应该用宾格him。故将himself改为him。 第七处:根据句中结构可知He had a deep voice…和he was strong and powerful是并列关系,故用and连接。 第八处:固定短语in fact表示“实际上”,故删去a。 第九处:during为介词,后不能接句子;应用when这个连词引导时间状语从句。故将during改为when。 第十处:语义错误。句意:他是我认识的最温柔的人。故将never改为ever。 【名师点睛】 during 和when的区别: during为介词,后面接名词,如: I went to visit the Great Wall during the summer vacation. 我暑假里去游览了长城。 when意为“当……时”,引导时间状语从句。when强调时间点,通常译为“当……时”,例如: When she came in, I was cooking. 她进来时,我正在做饭。 例如本文第9题:He even scared my classmates away him during they came over to play or do homework with me. during是介词,后面不能是一个句子,根据语境,应该用when引导时间状语从句,表示“当他们来和我玩或者做作业时”。故将during改为when。 20. 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;每行不超过两处错误;       2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 June 12, Sunday Today is Sunday. I didn’t get up early as usually. In the morning after I finished my home-work, I do some washing. Then I telephoned one of my classmate and invited him to see a film. And unfortunately, when we got to the cinema at 3:00pm, we found all the tickets had been sold out. Then we went back school and played the football. After this, when we are about to go home, we saw our English teacher, Mr. Wang, coming into the school gate. He told us we had made great progress on English this term. He also suggested that we would read more and write more. We promised him that we would take her advice. 参考答案: usually---usual   do---did   classmate---classmates   And--- But  back后加to   去掉the  are---were   on---in   would--- should / 去掉would   her --- his 略 三、 阅读理解 21. 阅读理解 Space travel is definitely bad for astronauts’ bones, reducing their bone density(密度) after only a month of weightlessness, according to French research published on Friday. Laurence Vico and his fellow workers at St Etienne University called for more research into the effects of microgravity, after their study of 15 astronauts from the Russian MIR station showed bone loss continued throughout space flights. “Bone loss was especially striking in four astronauts, ” the scientists reported in the Lancet Medical Journal. They measured the bone mineral density (BMD) of bones in the forearm(前臂) and lower leg of the astronauts who had spent one to six months in space. The BMD loss was significant in the tibia(胫骨) of the lower leg, a weight-bearing bone, but barely changed in the radius(桡骨) of the forearm. “Our results indicate the need to investigate not only different bones, but also different areas of the same bone since not all sites of the skeleton (骨架) are similarly affected by space conditions, ” they added. Without gravity the body isn’t bearing any weight so there is no need for calcium (钙) which makes bones strong, and it becomes empty into the bloodstream. The research team suggested in future scientists should try to determine if the loss of bone density was only on weight-bearing bones on longer flights, also the possible recovery after returning to Earth. 46. French scientists did their research on Russian astronauts, because _______. A. they only cared for the Russian astronauts    B. they were not interested in their own astronauts C. the Russian government invited them to do their research   D. the Russian astronauts worked in space for a long time 47. Scientists have found that _______. A. the BMD loss may cause serious illness to astronauts B. the BMD loss may cause some change in astronauts’ bodies C. astronauts shouldn’t care about the BMD loss D. astronauts should take some calcium before space travel 48. What cause the BMD loss to astronauts, according to this passage? A. The food they eat in space.         B. The drinks they take in space. C. The temperature in space.               D. The gravity in space. 49. In the third paragraph, the word “striking” means ______. A. unusual     B. simple           C. weak         D. slow 参考答案: 46-49 DBDA 略 22. A few years ago, a company called Space Marketing came up with a plan to send a mile–long advertisement into space. To advertising agencies (机构), it would have been “a dream come true”. However, advertising standards agencies finally decided not to allow Space Marketing to go ahead with their plans and they were forced to give them up. Space may indeed be the final place for advertisers, because on Earth we are already surrounded by advertising wherever we are and whatever we are doing. Apart from the obvious adverts that we see every day on TV, and in newspapers and magazines, there is a whole ‘other world’ of advertising messages for our attention .There are ads that we see on the side of the bus we catch to work, for example. And what about the logos (商标) we see on the clothing of the people we walk past in the streets? Most of the time, we are probably not even aware of (意识到的) these less obvious advertising methods, but that doesn’t mean that they don’t work. Take ‘product placement’, for example. You are in a cinema, watching the latest Hollywood movie. Look carefully at the make of car your favorite actor is driving. And what about his watch? Can you see what brand it is? Chances are, you can, and the company that owns the brand is likely to have paid thousands for it to appear in the film. So, whether Space Marketing finally succeeds in sending ads into space or not is perhaps less important than it might seem. This would not change a thing. Our everyday lives are already strongly influenced by advertising whether we realize it or not. 21. What happened to the plan of sending an ad into space? A. It came to nothing. B. It was a dream come true. C. It had to wait a few years before it was carried out. D. It was supported by the advertising standards agencies. 22. How does the author explain the “other world” of advertising messages? A. By showing research findings B. By explaining research findings C. By giving instructions D. By using examples 23. As a form of advertising , product placement       . A. costs a little               B. doesn’t work C. is less obvious than TV ads   D. mainly appears in Hollywood movies 24.What does the author suggest at the end of the text? A. We live in a world of advertising.  B. We’ve changed a lot because of advertising. C. Space Marketing leads in the advertising industry. D. Space ads will mark the beginning of a new world. 参考答案: 21.A 22.D 23.C 24.A 22. D细节理解题。根据下一句There are ads that we see on the side of the bus we catch to work, for example. And what about the logos (商标) we see on the clothing of the people we walk past in the streets?可看出作者是通过使用例子来解释“other world”。故选D。 23. C推理判断题。根据文章第三段Most of the time, we are probably not even aware of (意识到的) these less obvious advertising methods, but that doesn’t mean that they don’t work. Take ‘product placement’, for example. 可知 ‘product placement’,是不太明显的广告。故选C。 24.A 推理判断题。根据文章最后一句Our everyday lives are already strongly influenced by advertising whether we realize it or not.无论我们意识到与否,我们的日常生活已经被广告深深的影响到了。故作者认为我们生活在一个充满广告的世界。答案A正确。 【名师点睛】 关于细节理解题 用细节定位法:细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但由于高考所占的比例很大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:把某词语、某个句子或某具体事实用不同于原文的另一方式或句型表达,即同义改写。解答这类题的窍门是:A)注意掌握英语的多种表达法;B)正确分析词语在句中的作用;C)熟练运用英语的句型转换;D)读懂题干所提出的问题,并准确地找到文中涉及该问题的句子。 比如文章第21题,就需要快速定位在文章的第一段内容However, advertising standards agencies finally decided not to allow Space Marketing to go ahead with their plans and they were forced to give them up.然而,广告标准机构最终决定不允许Space Marketing实施他们的计划,所以他们被迫放弃了。可知把广告送入太空的计划没有被实施,故正确答案为A。比如文章第22题,根据下一句There are ads that we see on the side of the bus we catch to work, for example. And what about the logos (商标) we see on the clothing of the people we walk past in the streets?可看出作者是通过使用例子来解释“other world”。故选D。
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服