收藏 分销(赏)

2022年辽宁省沈阳市第四十四高级中学高三英语下学期期末试题含解析.docx

上传人:天**** 文档编号:3295259 上传时间:2024-06-28 格式:DOCX 页数:11 大小:19.92KB 下载积分:8 金币
下载 相关 举报
2022年辽宁省沈阳市第四十四高级中学高三英语下学期期末试题含解析.docx_第1页
第1页 / 共11页
2022年辽宁省沈阳市第四十四高级中学高三英语下学期期末试题含解析.docx_第2页
第2页 / 共11页


点击查看更多>>
资源描述
2022年辽宁省沈阳市第四十四高级中学高三英语下学期期末试题含解析 一、 选择题 1. Did you watch _______ 7 o’clock news this evening? _______ plane with 227 passengers had gone missing. A. /; The       B. the; A      C. the; /        D. /; A 参考答案: B 2.   Mr. Brown works in      middle school. It is      school built in the 16th century.   A. a;a B. a;the C. the;a D. the;the 参考答案: A 3. ____ wish always remains unrealistic that you can come ___first in the final exam when you make no efforts at all.    A. A.../          B. A…the          C. The…the         D. The…/ 参考答案: D 4. — Anna, you look so tired and wet all over! — You know, all morning I _______ my properties to my new office on the third floor. A. am moving                B. have moved              C. had moved        D. have been moving 参考答案: D 略 5. I have offered to point the house          a week’s accommodation. A.in exchange for   B.with regard to C.by means of      D.in place of     参考答案: A  解析:in exchange for意为“交换,以此易彼”。根据句意可判断出通过油漆房屋来换来一周的膳宿。with regard to意为“关于”;by means of意为“用,凭借”;in place of意为“代替”。     6. In Senegal, the number of public libraries _____ in the last ten years thanks to the UN’s project. A. have doubled    B. has doubled    C. doubled    D. had doubled 参考答案: B 7. You_____ the results of the experiment by next day.        A.would have learnt   B.have learnt      C.will learn            D.will have learnt    参考答案: D 8.  Her performance was perfect and,             the fact that there were other 20 participants, the first prize still belonged to her.        A.however B.while                 C.despite                  D.though 参考答案: C 9.              he referred to in his article was unknown to the general reader. A.That B.What C.whether D.that 参考答案: B 解析:分析该句中主语部分的结构可知,空格中应填一个作主语的连接词。在所给的四个连接词中,只有what能充当主语,故选B项。 10. —Were you satisfied with the exam result?   —Not a ______. I should have done much ______.    A. little; better  B. bit; worse    C. little; worse  D. bit; better 参考答案: D 略 11. Is that the biggest nature park for milu deer in China          we visited just now? A.what                             B.where C.that                              D.which 参考答案: C 12. —You seem to get lost. Need help? —                 A.Yes, could you please help me with the bag?          B.Yes, give me a hand, please          C.I am looking for the way to the station.          D.Help me find my key, please. 参考答案: C 13.      of danger in the street at night, she had to go home with a friend      her. A.Having been warned; followed         B.Warned; following C.Having warned; following                 D.Warning; followed 参考答案: B 14. Hundreds of companies in Shanghai have promised not to lay off employees    the global economic crisis. A.in case of    B.in place of    C.in favour of    D.in spite of 参考答案: D 15. I had to buy _________ these books because I didn’t know which one was the best. A. both                    B. none                     C. neither                     D. all 参考答案: D 16. I don’t think he could have done such a stupid thing last night ,       ?        A.do I                   B.could I C.did he                 D.has he 参考答案: C 17. Attractive ________ the device might seem, “my wife has already done that by herself” was a common response after people seeing it when it was introduced on show this week.  A. while             B. although              C. as                D. when 参考答案: C 18. He would feel pressured when _____ to answer the teacher’s questions in class. A. I ask        B. I will be asked C. asked       D. I would be asked 参考答案: C 略 二、 短文改错 19. 短文改错(共10小题;每小题1.5分,满分15分)     此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾(√);如有错误(每行只有一处错误),则按下列情况改正:    此行多一个词:把多余的词用斜线(\)划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。    此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(∧),在该行右边横线上写出该加的词。    此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正后的词。    注意:原行没有错的不要改。 The winter holiday is coming, which made me excited.                    76. ______ I have been looking forward at relaxing myself. I’d like                  77. ______ to go skating, climb mountains and see several movie.                       78. ______ I think I can play the basketball with my classmates.                       79. ______ What wonderful a time I’ ll have during the winter holiday!                 80. ______ However, my parents think different. They don’t want                     81. ______ me go out. They are afraid I’ ll be knocked down by a truck,                   82. ______ fall off a tree, or fight with others. Besides, they are afraid                83. ______ I will lose my way. I hate being treated like a bird keeping in                 84. ______ a cage. To get more freedom, so I will try to persuade them.                85. ______ 参考答案: 76.made改为makes   考查时态的改错。根据文意作者在讲现在的事实,所以通篇用了现在时态,故改为一般现在时。 77. at改为to   考查固定短语的用法。短语look forward to中to为介词。 78. movie改为movies  考查名词的单复数的用法。根据前文的several可知用复数形式。 79.去掉the       考查固定短语中的冠词。此处play basketball不用冠词。 80. What改为How    考查感叹句的用法。强调形容词用how。 81. different 改为differently     考查副词的用法。此处修饰动词think,故用副词形式。 82. go前加to      考查不定式的用法。此处考查want sb. to do sth.想要某人做某事。 83. 正确。 84. keeping改为kept     考查非谓语动词的用法。 85. 去掉so  考查句法知识。此处to get more freedom是目的状语,后为主句,故不用连词。 略 20. People all know the old saying which eyes are the windows 76.__________   of our soul, but many students pay no attention of eye protection. 77.__________   They often see books in the dim light or rub their eyes with 78.__________   dirty hands. They don’t realize the importance of eye protection 79.__________   until they get near-sighted or harm has done to their eyes. 80.__________   Recent research shows about 80 percent of the student have 81.__________   a poor eye-sight because of their lack of eye-protecting knowledge. 82.__________   But I think it is high time for us to give special attention 83.__________   to the protection of our eyes so that we won’t have a pair 84.__________   of bright eyes, which will do a lot of good in his future job. 85.__________   参考答案: 76.which—that            77.of—to         78.see—read          79.√                      80.has been     81.student—students    82.a                 83.But—So            84.won't—will         85.his—our   三、 阅读理解 21. Rescuing victims from a burning building a chemical spill, or any disaster that is inaccessible to human responders could one day be a task for adaptable robots. Imagine, for instance, rescue-robots rising up on two legs can bound through rubble (碎石), push aside a heavy obstacle, or break through a locked door. Engineers are improving the design of four-legged robots and their ability to run, jump and even do back leaps. But getting two-legged, human-like robots to use force or push against something without falling has been a lion in the way. Now engineers at MIT and the University of Illinois at Urbana-Champaign have developed a method to control balance in a two-legged, tele-operated robot-an essential step toward enabling a human-like to carry out high-impact tasks in challenging environments. The team’s robot, physically resembling a machined body and two legs, is controlled remotely by a human operator wearing a vest that sends information about the human’s motion and ground reaction forces to the robot. Through the vest, the human operator can direct and experience the robot’s movements. If the robot is starting to tip over, the human feels the same pull on the vest and can adjust in a way to rebalance both himself and the robot. In experiments with the robot to test this new “balance feedback” approach, the researchers were able to remotely maintain the robot’s balance as it jumped and walked in sync (同步) with its human operator. “It’s like running with a heavy backpack-you can feel how the dynamics (力) of the backpack move around you, and you can make up properly,” says Joao Ramos, who developed the approach as an MIT Postdoctor. “Now if you want to open a heavy door, the human can command the robot to throw its body at the door and push it open, without losing balance.” 12. What’s the function of the first paragraph? A. Advertise a new robot. B. Show the appearance of the robot. C. Tell the principle of the two-legged robot. D. Introduce the purpose of the two-legged robot. 13. What is the trouble with human-like robots? A. It’s hard for them to do back leaps. B. It’s hard for them to keep their balance. C. They can’t push against anything hard. D. They often fall down when meeting the lions. 14. What is special about the robot research at MIT? A. The tested robot’s actions can be felt by the human operator. B. The robot is tested in challenging environments. C. The data on the tested robot is sent by phones. D. The tested robot has a voice-control system. 15. Which is the best title for the text? A. The Strength of Two-legged Robot B. The Development History of Robot C. A New Four-legged Rescuing Robot D. New Research on Two-legged Robot 参考答案: 12. D    13. B    14. A    15. D 这是一篇说明文。文章说明了让两条腿的机器人在不摔倒的情况下推动物体一直是一大障碍,而麻省理工学院和伊利诺伊大学Champaign分校的工程师们已经开发出一种方法,可以在一个两条腿的远程操作机器人身上控制平衡——这是让一个类人机器人在具有挑战性的环境中完成高强度任务的关键一步。文章说明了这一最新研究成果和进展。 【12题详解】 推理判断题。根据第一段中Imagine, for instance, rescue-robots rising up on two legs can bound through rubble (碎石), push aside a heavy obstacle, or break through a locked door. 可知想象一下,例如,用两条腿站立的救援机器人可以穿过碎石,推开沉重的障碍物,或者打破一扇锁着的门。由此可推知,第一段的作用是为了介绍两条腿机器人的用途。故选D。 【13题详解】 细节理解题。根据第二段中But getting two-legged, human-like robots to use force or push against something without falling has been a lion in the way. 可知但是,让两条腿的类人机器人在不摔倒的情况下使用力量或推动某物,一直是一大障碍。由此可知,类人机器人最大的问题在于难以保持平衡。故选B。 【14题详解】 细节理解题。根据第三段中Through the vest, the human operator can direct and experience the robot’s movements. If the robot is starting to tip over, the human feels the same pull on the vest and can adjust in a way to rebalance both himself and the robot.可知通过背心,人类操作员可以指导和感受机器人的动作。如果机器人开始翻倒,人也会感觉到背心上的拉力,可以通过某种方式调整自己和机器人之间的平衡。由此可知,麻省理工学院的机器人研究特别之处在于被测机器人的动作可以被人类操作员感知。故选A。 【15题详解】 主旨大意题。根据第三段中Now engineers at MIT and the University of Illinois at Urbana-Champaign have developed a method to control balance in a two-legged, tele-operated robot-an essential step toward enabling a human-like to carry out high-impact tasks in challenging environments.可知,主要内容文章说明了让两条腿的机器人在不摔倒的情况下推动物体一直是一大障碍,而麻省理工学院和伊利诺伊大学Champaign分校的工程师们已经开发出一种方法,可以在一个两条腿的远程操作机器人身上控制平衡——这是让一个类人机器人在具有挑战性的环境中完成高强度任务的关键一步。文章说明了这一最新研究成果和进展。故D选项“两条腿的机器人最新研究进展”符合文章标题。故选D。 22. Wonderful holiday cottages across England, Wales and Northern Ireland are available. When you choose your next holiday cottage, the following may strike your eyes. Large holiday cottages for special occasions We have over 30 cottages for eight or more people. These are great foe celebrations with friends and family. You could head to Devon and stay in one of the country’s most important houses, Shute Barton, where we can even provide details of the local cook that can come to the cottage and cook a delicious meal to make your stay even more special. One of our newest cottages is Thorington Hill in Suffolk, and it’s the largest in our collection. If you fancy something a little bit different, you can visit the Lighthouse Keeper’s Cottage. Dog friendly cottages in Cornwall Cornwall is a great place for dog walking with miles of coastline and beaches waiting to be explored and our dog friendly holiday cottages are on the doorstep on some of these places. We share just a selection of our dog friendly cottages across Cornwall. Click here to see the full range of dog friendly cottages in Cornwall. Easter bank holiday cottage We have cottages perfect for a gathering with family or friends if you’re looking for some peaceful time away. You could spend the Easter bank holiday weekend in a holiday cottage on the beautiful coast around Cornwall or Pembrokeshire. Songbird Hideaway This cosy heart-warming cottage is the perfect romantic retreat, situated near the hamlet of Penrhos and close to the town or Pwllheli, featuring appealing views towards Cardigan Bay. Couples can escape the busyness of their everyday lifestyle and enjoy the delights of this compact yet beautifully presented accommodation. 21. Where can you enjoy the door-to-door service by a local cook? A. Shute Barton. B. Thorington Hall in Suffolk. C. Lighthouse Keeper’s Cottage. C. Easter bank holiday cottage. 22. How can you learn more information for the holidays with your pet dogs? A. By fax. B. By phone. C. By post. D. By Internet. 23. Which place is convenient for a romantic holiday? A. Songbird Hideaway. B. Pembrokeshire holiday cottage. C. Dog friendly cottage in Cornwall. D. Large holiday cottage for special occasions. 参考答案: ADA
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 高中英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服