资源描述
六年级阅读理解精选英语质量模拟试题测试题(含答案)
一、阅读判断
阅读短文,判断句子是否符合对话内容,符合用“T”表示,不符合的用“F”表示。
A man sat on the pavement and ate a cake. A policeman came to him. The man got up and ran along the road. The policeman followed him. The man ran very fast and the policeman ran very fast too. Finally the policeman caught him.
“Where are you going?” asked the policeman angrily, “Why did you run so fast? You must be a bad man.”
“No, no,” said the man, “I’m not a bad man. I just like eating sweet food. So I become so fat, you see. My doctor says I must run very fast after eating sweet food.”
1、The man liked sweet food very much. ( )
2、Both the man and the policeman could run fast. ( )
3、The policeman was angry because he couldn’t catch the man. ( )
4、The doctor asked the man to run after eating sweet food. ( )
5、The man was a bad man. ( )
答案:1、T
2、T
3、F
4、T
5、F
【解析】
解析:1、T
2、T
3、F
4、T
5、F
【解析】
二、阅读判断
阅读理解
How is the weather in Australia? Would you like to know about it? Let me tell you·
It is autumn in China now, but it is spring in Australia. Spring is very nice in Australia. It is fine and warm. There are a lot of flowers there. Every year there are many flower shows in some big cities. Many people go to the flower shows. Winter is not very cold and summer is not very hot. In summer it is a little hot at noon, but it is cool in the morning and in the evening. It rains sometimes, but it doesn't snow.
根据短文内容判断正(T)误(F)。
6、It is summer in China now, but it is winter in Australia. ( )
7、There are many flower shows in spring in Australia. ( )
8、You can never see flowers in big cities in Australia. ( )
9、People feel cold on New Year's Day in Australia. ( )
10、It is still cool at noon in summer in Australia. ( )
答案:6、T
7、T
8、F
9、F
10、F
【解析】
解析:6、T
7、T
8、F
9、F
10、F
【解析】
三、阅读理解
Miss Liu is ill, so Nancy and her friends want to go to the hospital to see her. They want to buy something for Miss Liu together. First they walk to a flower shop. They want to buy some flowers for Miss Liu but they don't know which kind of flowers is suitable (合适的). The shopkeeper tells them to buy some carnations (康乃馨). They buy some yellow ones, because yellow is Miss Liu's favourite colour. The flowers are twenty-six yuan. Then they take a bus to a big supermarket to buy some food and fruit. They spend thirty-eight yuan in the supermarket. After that, they go to the hospital by taxi. It costs them twelve yuan. They give their gifts to Miss Liu and wish her well. Miss Liu is very happy.
11、The students go to the flower shop ______. ( )
A.on foot B.by bus C.by taxi
12、The students go to the supermarket to buy ______ for Miss Liu. ( )
A.flowers B.clothes C.something to eat
13、They spend the most money on ______. ( )
A.flowers B.taking a taxi C.fruit and food
14、They go to ______ places in all. ( )
A.three B.four C.five
15、The students spend about ______ yuan in all. ( )
A.seventy-six B.eighty-six C.ninety-six
答案:11、A
12、C
13、C
14、A
15、A
【导语】本文讲述了南希和她的朋友们去看生病的刘老师的买东西的消费情况。
11、句意:学生们_____去
解析:11、A
12、C
13、C
14、A
15、A
【导语】本文讲述了南希和她的朋友们去看生病的刘老师的买东西的消费情况。
11、句意:学生们_____去花店。A步行,B乘公交车,C乘出租车。根据First they walk to a flower shop.可知学生们步行去花店,故选A。
12、句意:学生们去超市给刘老师买____。A花,B衣服,C吃的东西。根据Then they take a bus to a big supermarket to buy some food and fruit.可知学生们去超市给刘小姐买食物和水果,故选C。
13、句意:他们花最多的钱在____。A花,B乘出租车,C水果和食物。根据The flowers are twenty-six yuan. They spend thirty-eight yuan in the supermarket. It costs them twelve yuan.可知他们花最多的钱在水果和食物上,故选C。
14、句意:他们总共去了____个地方。A三,B四,C五。通读全文,可知他们花店,超市,医院三个地方,故选A。
15、句意:学生们总共花了____元。A76,B86元,C96。根据The flowers are twenty-six yuan. They spend thirty-eight yuan in the supermarket. It costs them twelve yuan.可知他们26元买花,38元买水果和食物,12元乘出租车,一共76元。故选A。
四、阅读理解
I am going to take it easy today and tomorrow.
Today, I am going to meet some friends for lunch. There is a great Indian restaurant near the river. We eat there about once a month, so we going to go there. And this evening, we are going to go to the cinema. We are going to see “Marathon Man”. It is a new film. Tomorrow, I am going to ride my bike to the seaside, and I am going to have a swim. I am going to enjoy today and tomorrow.
11、The understand words “take it easy” means . ( )
A.得到它容易 B.变得简单 C.轻松惬意 D.自由自在
12、I go to the Indian restaurant . ( )
A.once a day B.once a week C.once a month D.once a year
13、I am going to see a film . ( )
A.in the evening B.in the afternoon C.tomorrow evening D.tomorrow
14、I go to the seaside by . ( )
A.car B.bus C.taxi D.bicycle
15、---Can I swim? ( )
---__________________.
A.Yes, it is B.Yes, you can C.No, it isn’t D.No, you can’t
答案:11、C
12、C
13、A
14、D
15、B
解析:11、C
12、C
13、A
14、D
15、B
五、阅读理解
One day, Mr. and Mrs. White go shopping by car. They stop their car near a shop. They buy many things from the shop. And the things are too heavy, so they want to put them into their car. But Mr. White can’t open the door of the car. “Let’s ask a policeman for help. “Says Mrs. White. Then they ask a policeman to help them. The policeman is very friendly to help them open the door of the car. At that time, a man comes up and shouts, “What are you doing with my car?” Mr. and Mrs. White look at the number of the car, then they say sorry to the man.
16、Mr. and Mrs. White go shopping _______. ( )
A.by bike B.in the evening C.by car D.with their son
17、They want to _______. ( )
A.carry the things home B.ask a policeman to carry the things for them
C.buy a car D.put the heavy things into their car
18、Mr. White can’t open the door of the car_______. ( )
A.but Mrs. White can B.but a policeman can
C.but soon they open it D.all day
19、_______helps them open the door of the car. ( )
A.An old man B.A young woman C.A policeman D.Mr. White
20、They look at _______and they know they are wrong. ( )
A.the policeman B.the watch C.the number of the car D.the man
答案:16、C
17、D
18、B
19、C
20、C
解析:16、C
17、D
18、B
19、C
20、C
六、阅读理解
Many people like to watch TV. Watching TV is one of the most important activities of the day, TV brings the outside closer to people's homes. Some people say the world is smaller than before because of TV.
What's going on in the other countries? How do people live in places faraway? Is there a good sports game somewhere? What's the life like in the deepest part of the sea?
If you want to answer these and other kinds of questions, just turn on the TV, Turn it on and watch. You can see a lot and learn a lot. Of course, people can also learn through reading or listening to the radio. But with TV they can learn better and more easily. Why? Because they can hear and watch, too.
TV helps to open our eyes. TV also helps to open our minds(思想). TV often gives us new ideas. We learn newer and better ways of doing something.
21、Some people say the world is smaller than before because ___________. ( )
A.TV makes the earth smaller and smaller
B.all people like to watch TV
C.watching TV is one of the most important activities of the day
D.TV brings the outside world closer to people.
22、We can __________ when we watch TV. ( )
A.go to live in the other countries B.answer many questions
C.get a lot of information D.ask TV some questions
23、People learn better through TV than through radio because ___________. ( )
A.TV sets are bigger than radios B.people can not only hear but also watch
C.without TV people can't open their eyes D.it's easier to turn on TV than to turn on radio
24、The sentence “TV also helps to open our minds” means? ( )
A.our minds can only be opened by TV
B.something is wrong with our minds
C.it can help us to increase(增长) our knowledge (知识)
D.TV is new to us
25、This article(文章) tells us ___________. ( )
A.it's good to watch TV B.not to watch TV any more
C.students shouldn't watch TV at any time D.to stop reading to watch TV
答案:21、D
22、C
23、B
24、C
25、A
【分析】短文大意:短文讲述了看电视好处。
21、句意:一些人说世界比以前在变小因为_____。根据Wa
解析:21、D
22、C
23、B
24、C
25、A
【分析】短文大意:短文讲述了看电视好处。
21、句意:一些人说世界比以前在变小因为_____。根据Watching TV is one of the most important activities of the day, TV brings the outside closer to people's homes.可知有人说世界比以前小了,因为电视使外界更接近人。故选D。
22、句意:当我们看电视的时候,我们可以_____。根据 If you want to answer these and other kinds of questions, just turn on the TV, Turn it on and watch. You can see a lot and learn a lot.可知我们看电视时能得到很多信息。故选C。
23、句意:人们通过电视比通过收音机学习更好因为______。根据But with TV they can learn better and more easily. Why? Because they can hear and watch, too. 可知人们通过电视比通过广播学习得更好,因为人们不仅能听到而且还能看。故选B。
24、句意:句子“电视也帮我们开阔了眼界”意思是______。根据TV helps to open our eyes. TV also helps to open our minds . TV often gives us new ideas.可知它能帮助我们增加知识。故选C。
25、句意:这篇文章告诉我们______。短文描述了看电视的好处。故选A。
展开阅读全文