收藏 分销(赏)

英语六年级阅读理解精选模拟试题测试题(1).doc

上传人:w****g 文档编号:1895132 上传时间:2024-05-11 格式:DOC 页数:7 大小:46.04KB 下载积分:6 金币
下载 相关 举报
英语六年级阅读理解精选模拟试题测试题(1).doc_第1页
第1页 / 共7页
英语六年级阅读理解精选模拟试题测试题(1).doc_第2页
第2页 / 共7页


点击查看更多>>
资源描述
英语六年级阅读理解精选模拟试题测试题(1) 一、阅读判断 阅读下面的短文,判断正(T)误(F)。 We can’t live without water, but now the water is polluted(受污染的). It is a big problem. So we must find a way to work this problem out. Water is important energy. In our daily life, we often leave the tap on after cleaning hands. Sometimes we litter in the river, so the water is polluted by us. I think we should save water. Don’t let the last drop of water on the Earth become our last tear. 1、This passage is mainly about the air pollution. ( ) 2、We often forget to turn off the tap after cleaning hands. ( ) 3、Water pollution is not a big problem now. ( ) 4、We shouldn’t care about the water pollution. ( ) 5、If we go on wasting water, there will be no water at last. ( ) 答案:1、F     2、T     3、F     4、F     5、T 解析:1、F     2、T     3、F     4、F     5、T 二、阅读判断 阅读下列短文,判断文后句子是否与短文内容相符,相符的写“T”,不符的写“F”. Some students are talking about what they like to do after school. Lucy: I think music is my favourite. I like listening to many beautiful English songs.I need to feel relaxed after a day’s study.So I often listen to my favourite music after dinner. Kate: I like music too. But I only listen to Chinese songs.I like Jay Chou’s songs.I also like playing the piano, but I can’t play very well.When I’m free.I also like reading.Reading makes me clever. Peter: I don’t like music or reading.They are a waste of time,I think.I am a good basketball player.I can help our school team win.Don’t you think it’s cool? Jacky: I am not a good basketball player, but I play football well. Playing football makes me strong.I feel great when I am on the football field.I can enjoy the World Cup on TV after the exam. Andy: I am not like most boys. I don’t like sports very much.I just think reading is my favourite.I can learn a lot from books.I spend an hour reading books every day. 6、The underlined word“relaxed”means“紧张”in Chinese. ( ) 7、Peter thinks listening to music is cool. ( ) 8、Andy and Kate like reading books. ( ) 9、Jacky enjoys playing football games in the World Cup. ( ) 10、These five students didn’t talk about their homework. ( ) 答案:6、F     7、F     8、T     9、F     10、T 【解析】 解析:6、F     7、F     8、T     9、F     10、T 【解析】 三、阅读理解 To spend my holiday together with my friend, I went to Sweden (瑞士) on a bicycle. However, we didn’t ride our bikes all the time. We took the train through Poland and then we boarded (登上) a ship to Sweden. The start and the end of our trip was Ystad (于斯塔德) in Sweden. We had two weeks to travel around southern Sweden. It was a really cold and rainy day when we started our trip, so I thought this holiday wouldn’t be good. We traveled about 100 km per day. Sweden is a beautiful country with nice people and hot weather! Yes, of course I did not believe that it would be 35 degrees in Sweden. We came home sun-tanned and full of new experiences. 11、To get to Sweden, the writer took ______ form(s) of transportation (交通). (    ) A.one B.two C.three D.four 12、When the writer arrived at Ystad, the weather was ______. (    ) A.hot and sunny B.cold and rainy C.hot and windy D.cold and cloudy 13、The underlined word “sun- tanned” in the last paragraph means ‘______ “in Chinese. (    ) A.没有太阳的 B.升起太阳的 C.被太阳晒黑的 D.为太阳欢呼的 14、From the passage, we can know ______. (    ) A.the writer and his family had a great time B.at first the writer thought he could have fun C.the writer traveled in north of Sweden for two weeks D.the people in Sweden were friendly to the writer 15、What’s the best title of the passage? (    ) A.My holiday in Sweden B.Why not go on a trip? C.How to get to Sweden? D.Let’s travel around the world 答案:11、C     12、B     13、C     14、D     15、A 【导语】本文讲了作者和朋友去瑞典旅行的事情。 11、句意:为了到达瑞典,作者乘了_____种交通方式。 解析:11、C     12、B     13、C     14、D     15、A 【导语】本文讲了作者和朋友去瑞典旅行的事情。 11、句意:为了到达瑞典,作者乘了_____种交通方式。A一,B二,C三,D四,根据第一段可知为了到达瑞典,作者乘了三种交通方式,故选C。 12、句意:当作者到达于斯塔德时,天气________。A炎热晴朗,B寒冷多雨,C炎热有风,D寒冷多云,根据“It was a really cold and rainy day when we started our trip, so I thought this holiday wouldn’t be good.”,可知当作者到达于斯塔德时,天气寒冷多雨,故选B。 13、句意:最后一段中带下划线的“sun- tanned”一词的中文意思是________。根据文章语境可知sun- tanned的中文意思是被太阳晒黑的,故选C。 14、句意:从这篇文章中,我们可以知道________。A作者和家人玩得很开心,B起初,作者认为他可以玩得很开心,C作者在瑞典北部旅行了两周,D瑞典人对作者很友好,根据“Sweden is a beautiful country with nice people and hot weather!”,可知D项正确,故选D。 15、句意:这篇文章最好的标题是什么?A我在瑞典度假。B为什么不去旅行呢?C怎么去瑞典?D让我们环游世界吧。根据全文可知讲了作者在瑞典度假,故选A。 四、阅读理解 Hello, my name is John. Yesterday I made a birthday chart(图表) for my family. My birthday is on August 15th. My mother's birthday is on June 14th. And my grandpa's birthday is on June 23rd. He is in America, and he lives with my uncle Bill and aunt Mary in America, so I usually make an e-card to him for his birthday. There are 2 birthdays in November (十一月), my father and my cousin Alice. Alice likes dolls, so I often send her some beautiful dolls. My grandma's birthday is in April. It is very warm and nice in April. Then when her birthday is coming, we often go hiking for her birthday. There is none in December( 十二月 ). This is my chart. I love my family. 11、How many people are there in John's family? (   ) A.Six. B.Eight. C.Nine. 12、How many birthdays are there in June?   (   ) A.Four. B.Two. C.Three. 13、How many birthdays are there in December? (   ) A.None. B.Two. C.One. 14、What will John do for his grandpa's birthday?   (   ) A.Send an e-mail. B.Send an e-card. C.Send a birthday cake. 15、When is John's birthday?   (   ) A.June 23rd. B.June 9th. C.August 15th. 答案:11、B     12、B     13、A     14、B     15、C 【解析】 11、根据文章中的称谓名词mother,grandpa,grandma,uncle,aunt 解析:11、B     12、B     13、A     14、B     15、C 【解析】 11、根据文章中的称谓名词mother,grandpa,grandma,uncle,aunt,father,cousin及John可知约翰加共有8口人,故选B。 12、根据My mother's birthday is on June 14th. 和And my grandpa's birthday is on June 23rd.可知妈妈和爷爷俩人的生日在六月。故选B。 13、根据There is none in December( 十二月 ).可知12月一个生日也没有,故选A。 14、根据I usually make an e-card to him for his birthday.可知约翰经常给他爷爷制作生日卡,故选B。 15、根据My birthday is on August 15th.约翰的生日是8月15日, 故选C。 【点睛】考查对篇章的把握和细节的辨别能力。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确选择。 五、阅读理解 America is the fourth largest country in the world. It is smaller than Russia, Canada and China. Washington D.C.is its capital. But it is a quiet city. New York is the biggest city in America and it's one of the biggest cities in the world. It is in the east of the US and at the mouth of the Hudson River. A large part of the city is on Manhattan Island, a big island in the river. New York has a larger population than Washington D.C.In New York we can see the famous statue, the Statue of Liberty. 阅读短文内容,选择正确答案。 16、America is the _____ largest country in the world. (    ) A.second B.third C.fourth D.fifth 17、Washington D.C.has a _____ population than New York. (    ) A.larger B.smaller C.more D.lots of 18、Washington D.C.is _____ than New York. (    ) A.larger B.more crowed C.quieter D.bigger 19、A large part of New York is on _____.(    ) A.an island B.the sea C.the lake D.the river 20、New York is one of the _____ cities in the world. (    ) A.quietest B.biggest C.oldest D.smallest 答案:16、C     17、B     18、C     19、A     20、B 【解析】 16、由句子America is the fourth largest country in 解析:16、C     17、B     18、C     19、A     20、B 【解析】 16、由句子America is the fourth largest country in the world可知美国是第4大国家,故答案为C。 17、由句子New York has a larger population than Washington D.C.可知华盛顿的人口比纽约少,故答案为B。 18、Washington D.C. is its capital. But it is a quiet city.华盛顿比纽约要安静,故答案为C 19、由句子A large part of the city is on Manhattan Island可知纽约一大部分在岛上,故答案为A。 20、由句子New York is the biggest city in America可知纽约是美国最大的城市,故答案为B。 六、阅读理解 Mrs. Green is going to give a birthday party for Mary (Mary is her daughter). Mary is going to be thirteen years old. Twenty friends of Mary’s are going to come to the party. They are all girls. Mrs. Green is getting ready for the party. Mrs. White is helping her. "Let’s make a pretty cake." Mrs. White says to Mrs. Green. “OK. Thank you very much.” Mrs. Green is going shopping now. She's going to buy some fruit for the party. Mrs. Green buys some fruit. She buys a lot of pears, oranges, and bananas. Then she goes home. It's three o'clock in the afternoon. Everything is ready. Now the first girl is arriving. The party is going to start in thirty minutes. 21、________ is going to give a birthday party for Mary. (     ) A.Mrs. White B.Mrs. Green C.Mary D.Mary’ s friend 22、Mary is going to be ________ years old. (     ) A.twenty B.ten C.twelve D.thirteen 23、________ are going to come to the party. (     ) A.Thirty boys B.Twenty girls C.Forty children D.Mrs. Green and Mrs. White 24、Mrs. Green buys ________ for the party. (     ) A.a cake B.some fruit C.some bananas and apples D.a lot of oranges 25、The party is going to begin at ________ in the afternoon. (     ) A.two thirty B.three C.four D.three thirty 答案:21、B     22、D     23、B     24、B     25、D 【分析】本文讲述了格林夫人为女儿玛丽准备生日派对的事情。 21、句意:______打算给玛丽办一个生日 解析:21、B     22、D     23、B     24、B     25、D 【分析】本文讲述了格林夫人为女儿玛丽准备生日派对的事情。 21、句意:______打算给玛丽办一个生日派对。A怀特夫人,B格林夫人,C玛丽,D玛丽的朋友,根据原文Mrs. Green is going to give a birthday party for Mary (Mary is her daughter).可知格林夫人要给女儿玛丽办一个生日派对,故选B。 22、句意:玛丽即将______岁了。A二十,B十,C十二,D十三,根据原文Mary is going to be thirteen years old.可知玛丽即将十三岁了,故选D。 23、句意:______会来参加派对。A三十个男孩,B二十个女孩,C四十个孩子,D格林夫人和怀特夫人,根据原文Twenty friends of Mary’s are going to come to the party. They are all girls.可知二十个女孩会来参加派对,故选B。 24、句意:格林夫人为派对买______。A一个蛋糕,B一些水果,C一些香蕉和苹果,D许多橘子,根据原文Mrs. Green buys some fruit. 可知她买了一些水果,故选B。 25、句意:派对将会在下午______开始。A两点三十分钟,B三点,C四点,D三点三十分,根据原文 It's three o'clock in the afternoon. The party is going to start in thirty minutes.可知晚会将在三点三十分开始,故选D。 【点睛】
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 教育专区 > 外语文库 > 小学英语

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服