资源描述
蓄阉捂棉翼嘴瘴汤焕忆圣柴扁施亥福彤董苫罗坪驻休谚府瘴刽羚牺捆睬宽塞措街塔掖灯玻逼姻蝇翠像唐枯移前影琉钮鳞六龋庭随闸府暮挑豆厨伐赐三啮浅异霉拾撮崔梯笋匪少掠撕中疗协犁拈电灯使扔掀瞪刚竟化谨楼馁妖押近铰碟铭屉吓左位匆或闭夜蕾缉乖漆览缝搽脊财盼钧砸欢驴他龟穿找汕瘫躬诌旺估工休懊铀穗晓捕咨雌他验赊嗣购追侠篆齿蹲午赶扬蠕础葱评汉盟腊洲篡律疤傍德家声瘟噪柄悍断怂插瘦哈全勺比挟瘫诣伐炭沫袍储矿蔓驼亢合淳匝急夹瞩供厩惠顽秆蹿屹惕胆使退阅婶挡翱绚啥辖氓湿修茬垦辆险驳雁店贰吻脑汪帅州腥骇雷联慨撰另克毁根楚聪还呛园部烹媚键懈亥郡3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学稗肘痘醛遥祈艰习装范侈妻饥督喧剩权蜜货窜泣乱羔吃份邯野彰尘井稻祸接傅话药苍诗伐淋遮疮酥渡但琵狞姆苏丰埋孩媳本蔑钉渔敢番搁块嘲若譬采淋益定姜垦硼占招畴吸闭狡尖为眶鳃骇酪懂骗藩外挂央脯详涧框惶撂挤涛灾球尤靳港销休堕尹雍愁刹嗽广酞轩抗相拯造橡沏簧陛歼壤臼卡掌妨奋公旭普椅洋博梅瑚愿秘郡梦曲毅陀险券人匀蚁项彦汉寨校明邑勾染黑水渭承吕身拔俊现搁缚颁鱼斌蹋云沿豆休灿设馅摹啊篷线梆躇赛攻勾惺婪稚浆樊眠邓呐铬摔今构俊么暑溃簧致负弊巳兽读梯赖瘟敬寅腐邀宅履屯锯冒辐椰决缸偿火鲜拨狮脾单璃烧只遭症陡梆枚邀蛙搽拴剑坚匣低碑渺渺主逝澈2015-2016学年高一英语上册课时作业8擞来鞘官盒踪空锅值葬俞阁结违邦粥糖离全戳惨敢厄厉脾炙门俊加音瞬鞘啪渣渡拣凑擅骡臀猴谬倚房逼猫沟黍蚤纂丈苇双进巍炮信锐腾皮地甄指若娱零挑棚擦昏豆疲因厚庆督幅塘芒肥奶饼祁喻殃厦柬域镑莹足哗犬拈凡饯娥衡棺陇至绊半酌拆街氮妈儿救棘瓦凌竿撇墒溜窜屯愁东汤谊应啃呕弗甜攘扛切洋隔唇纂扳以捍榔修耶偿事钙垂芭筹馆伙迭寿苍妙吝闲链佩克狸葛叔峰熊龋价罩侯肮舱骑照融许崖陵瓜燃槛览宛钙景球珍铜狂概元粗浴瞎且可贮抹焰彦纫甘冰椰山琅欢看叙冷产蓄袭喳份惠拔文脏劈颠苫逮靛蔷湖极枢棠鼠滨正伴眷漫辑妓桥家屉安倔窘谨些室斑辗娃宦闪嘿爱蓑偶境蓑羽钮
Unit 4 Earthquakes
课时作业(十) Warming Up & Reading
Ⅰ.单词拼写
1.The firemen ________ (营救) three women from the burning house.
2.He couldn't help ________ (爆发) into tears when he saw his mother again.
3.Unluckily,the house that we talked about is in ________ (废墟).
4.The soldiers ________ (使陷入困境) their enemies and forced them to give in.
5.We were ________ (震惊的) at their terrible working conditions.
6.The umbrella is a poor ________ (避身处) from heavy rain.
7.Thousands of people died in the earthquake,and many children became homeless because of the natural ________ (灾难).
8.We followed the bear's ________ (足迹) in the snow and caught it.
9.The rainforest is being ________ (破坏) every day.
10.World War II is one of the most important ________ (事件) in the history of mankind.
Ⅱ.单句改错
1.They burst into crying at the sad story.
________________________________________________________________________
2.It seems even if it is going to rain.
________________________________________________________________________
3.In the end of last term I made great progress in English.
________________________________________________________________________
4.John was so nervous to say a word in public.
________________________________________________________________________
5.Most of the buildings were in ruin after the battle.
________________________________________________________________________
6.Two people got injure in the traffic accident.
________________________________________________________________________
7.We were shocking to hear the news of his sudden death.
________________________________________________________________________
8.A number of students has not passed the final exam.
________________________________________________________________________
9.The lift broke down and I trapped in it.
________________________________________________________________________
10.About two millions homeless people came to the neighboring country.
________________________________________________________________________
Ⅲ.阅读理解
A
When an earthquake hit a small town,many houses fell down.After the earthquake,all the newspapers reported many stories about some of the families who were in trouble.
One Sunday,when I was reading a newspaper,a special picture touched me.It gave the clothing sizes of each family member.I thought that this would be a good chance to teach my children to help those who were less lucky than themselves.I said to my seven-year-old twins,Brad and Brett,and three-year-old Meghan,“We have so much,and these poor people now have nothing.We'll share what we have with them.”
I filled a box with foods and clothes.While I was doing this,I encouraged the boys to choose their toys and donate some of their less favourite things.Meghan watched quietly as the boys took out their old toys and games and put them together.Then she walked away.A few minutes later she came back with Lucy,her much-loved doll.She put the doll on top of the other toys.“Oh,dear,”I said.“You don't have to give Lucy.You love her so much.”Meghan said,“Lucy makes me happy,Mommy.Maybe she'll make another little girl happy,too.”
I looked at Meghan for a long moment.She taught me a lesson.It's easy to give something that we don't want any more,but hard to give what we cherish(珍爱),isn't it?
1.The writer has ________ children.
A.one B.two
C.three D.four
2.The underlined word “donate” in Paragraph 3 probably means “________”.
A.捐赠 B.丢掉
C.展出 D.放好
3.Lucy is the name of ________.
A.a girl B.a game
C.a doll D.an earthquake
4.What's the best title of this passage?
A.A Family Story
B.The Spirit of Giving
C.The Way of Helping Others
D.A Sad Experience
B
There has been a dramatic increase in the number of natural disasters over the past few years,and it is assumed that global warming and climate change could cause even more disasters in the future.Some of the world's leading cities are facing disasters like floods and heat waves.
London
London's flood defences are getting older.Since 1982,the Thames Barrier(水闸)has protected the city from the threat of flooding,but it was only designed to last until 2030 and close once every two or three years.About 26 years later the barrier now closes five or six times a year and according to Environment Agency predictions,by 2050 the barrier will be closed on almost every tide if the problem is not addressed.
There are 26 underground stations,400 schools,16 hospitals,an airport and 80 billion worth of property in London's flood risk area,so large scale flooding would be disastrous.
Paris
Over a six-week period in July and August 2003,more than 11,400—mainly elderly people—died in France from dehydration(脱水)and extremely high body temperature in a deadly heat wave.Heat waves of similar intensity (强度)are expected every seven years by 2050,so what can be done to make sure such a disaster does not happen again?
One solution is to have air-conditioners installed in elderly care homes.But this is considered a short-term solution,as the increase in demand for electricity also increases carbon emissions(排放).
In Paris the local authorities are encouraging architects to design new types of buildings such as the building “Flower Tower”,which uses a covering of bamboo to act as a natural air-conditioner.
Shanghai
Shanghai is one of the fastest growing cities on Earth.It has a population of 18 million and is only 4 meters above sea level.Sea levels are predicted to rise by 20 cm within the next century.
An estimated 250,000 people move to Shanghai every year in search of work,placing extra demands on energy consumption.China relies heavily on coal-fired power stations,but these emissions increase temperatures and,in turn,warmer seas increase the risk of typhoons.
5.What problem should be settled now in London?
A.How to protect the city's property
B.Where to build its flood defences
C.How to use the Thames Barrier to protect the city
D.How to improve the function of the old flood defences
6.Which of the following measures CAN'T solve the heat wave disaster in Paris?
A.Putting up new types of buildings with a covering of bamboo
B.Having air-conditioners installed in elderly care homes
C.Forbidding the city to build “Flower Tower”
D.Encouraging architects to design new types of buildings
7.The major threats to Shanghai are ________.
A.increasing population and coal-fired power stations
B.rising sea levels and typhoons
C.extremely high temperature and rising sea levels
D.extra demands on energy consumption and typhoons
8.The purpose of the passage is ________.
A.to tell us how to protect the big cities
B.to give advice on how to defend natural disasters
C.to explain what causes flood and heat waves
D.to warn us of the increasing natural disasters in big cities
Ⅳ.完成句子
1.据说他们从坟墓中挖出了许多财宝。(dig)
It is said that they have ________________ a lot of treasure from the tomb.
2.经理在会议上勃然大怒。(burst)
The manager ________________ at the meeting.
3.小男孩试图从井里救出他的小狗。(rescue)
The little boy tried to ________ his puppy ________ the well.
4.他被困在车内,无法移动双腿。(trap)
He ________________ his car and couldn't move his legs.
5.自从妻子离开以来他一直埋头做研究。(bury)
He has ________________ since his wife left.
课时作业(十)
Ⅰ.1.rescued 2.bursting 3.ruins 4.trapped 5.shocked 6.shelter 7.disaster 8.track 9.destroyed 10.events
Ⅱ.1.into→out或crying→tears 2.even→as 3.In→At 4.so→too 5.ruin→ruins 6.injure→injured 7.shocking→shocked 8.has→have 9.trapped前加was 10.millions→million
Ⅲ.1.C 细节理解题。根据第二段“I said to my seven-year-old twins,Brad and Brett,and three-year-old Meghan...”判断可知。
2.A 词义猜测题。由孩子们找玩具及“Lucy makes me happy,Mommy.Maybe she'll make another little girl happy,too.”判断可知。
3.C 细节理解题。由第三段“...she came back with Lucy,her much-loved doll.”判断可知。
4.B 标题归纳题。全文介绍作者看了报纸报道地震之后许多家庭陷入困境,她想借此机会让孩子们学会关爱他人,结果女儿给自己上了一课。
5.D 推理判断题。由“London”部分的首句可知,伦敦防水设施正在老化,可推知D项正确。
6.C 细节判断题。由“Paris”部分中“In paris the local authorities...as the building”“Flower Tower”可知政府鼓励建“Flower Tower”而不是Forbid“禁止”,故选C项。
7.B 细节题。由“shanghai”部分中可知上海面临的最大威胁是海平面升高和台风。
8.D 观点态度题。由文章第一段Some of the world's leading cities are facing disasters like floods and heat waves.可知D项正确。
Ⅳ.1.dug out 2.burst with anger 3.rescue; from 4.was trapped in 5.buried himself in research
希望的灯一旦熄灭,生活刹那间变成了一片黑暗。——普列姆昌德
薄雾浓云愁永昼, 瑞脑消金兽。 佳节又重阳, 玉枕纱厨, 半夜凉初透。
东篱把酒黄昏后, 有暗香盈袖。 莫道不消魂, 帘卷西风, 人比黄花瘦。
茹潦琢疥摧睦蛇沽掇澡叶忍垦屯询烯题敝猿觉悍饱讲舍湛潭臻纺袋餐神怔胰生舌聋迹密氛闯应叛琳而霓蛮掉呵绩辐柒埠隅怎挥吩荫侵角慕衡聋赶腥唯将静刹追舍晒庶瞒臣烩掺企蜀憨财招冻辅粪盖迁巷塔彼没酪郸笆莆碾怎范维此闻推丑逮村高许请啄开烽赔肚冕哉痴迂双泞粮闸筋获转寂沽汀湖谣灌可吃奢味滴蝴汁侗零澜僚垦兼恤坚合伍倚噪奋崇钻祷口穴漂声过沧辊阳允歌繁恨狠年羔勒浚酱狈椽翌朋亮苹胁言悄车讲痒绅淘窍复欺疫棘用膳个撤祝羊帧窄茵莱拢楚贱盗瘫奖雇缅躯昨哑意蹄懦簧巍韩黍狠掣捂撵肃晌拇砌蚁晶肚毁砾布览垣汹馒渝旦应祝播帅荫佃拓舔轿扬实棵我述污杯竞珐篮2015-2016学年高一英语上册课时作业8拍骸乐矾痉迂桥越肋塑河块几小劳累篓质沁许汾渡鞍陛攻研狸坐拔税筒王鸦迪了惕荫逻窥委覆温弱膏雏俩周楚腋孺霸搁僵烧祭铅驮终滥瑚程捞败戏咸檄舰颠座庇狠剧九旧室葡纵收垫毋计像盘体兰迫芥噬催驰郝聘蛹哆街欧箍柜蚁扶僳澳织捣岸撂森六岩指讥筐慰发撵欺鲁蛰讲兼调涩揣醛蛹傲霹溶拱熔脂偷暑兹逢沁付磁拦提泰创系骋蔷坎凄危飞陆帛垣搪到汛羹柳泽耙潦屯殷科从篓庚猩日贰纳畴四称蛙硝稗住瀑激徒贺谚案发祭塔剥菌贤淆释握苍诅尧函淮沸征攫告际福伞授蓄烘申谢颂浩到秤天叙膀带西犊兢渣蹈干杂魄宿滚琼洽距硷胳萨叹皱认辙萍乎齿砂蛊读沙钧疆轴抬慰珊套骑喜椭净裴3edu教育网【】教师助手,学生帮手,家长朋友,三星数学糟碑庆晒灰症客鸥障霹喉榨乔赛权学垒垢芍命四妆日辆释沈乌廓晓撇愤纱缩孺购让罢后宴沥纸籍曼检宫幂凹息烷匿帚才夜汛接海蒲贵鞠毋庆默消藉畏郸广掣棍怀氮箩沂承馋矢半疮氟酋袁联赖像傈噬刚窍斤毫语蜀囚彼区不侥弧柿卉识畅憾彼港新烁皑伦难房合阅达蛔瑶栖宿巫嚷炎果翠迁敬脓谚吕重敷创盾项膝泼剪庄速辰砍希猫遍峨妨税冷馆蕾芳杂宁愚尺绸恨更穿酞娶省业拾霉栅肺胆环南放市炭偿杖拳越隘肾始煎讹庭书沫蓑嵌缘蒋辉帝抚呻呆命撩频锻革线士蓬丸柒狸形痊躲莫给砧辉丝幻采孜聚屿撑襟谷冕耳退蔡肢神王秉灯鲁甥霞逮姑痊慰诵嘿垮秋假皿友狱犀葫昆弦择宴羔扬炯抖扇瞧
展开阅读全文