收藏 分销(赏)

2016-2017学年高考英语阅读理解解析汇编(28).doc

上传人:仙人****88 文档编号:12009421 上传时间:2025-08-27 格式:DOC 页数:12 大小:72.50KB 下载积分:10 金币
下载 相关 举报
2016-2017学年高考英语阅读理解解析汇编(28).doc_第1页
第1页 / 共12页
2016-2017学年高考英语阅读理解解析汇编(28).doc_第2页
第2页 / 共12页


点击查看更多>>
资源描述
2017高考英语阅读理解解析版汇编(28) 【2016高考训练】阅读理解—推理判断题。 People in several American states may be surprised to see cars in city streets without a driver. Experimental driverless vehicles now are legal in Florida, Nevada and California. They are pointing the way to a future that is not far down the road. The high-tech company Google has a number of self-driving cars, Which had covered 480,000 kilometers by August. Volvo is among the companies dong road tests and says in plans to sell driverless cars by 2020. In September, California Governor Jerry Brown signed an act to allow autonomous vehicles on the roads of his state. “Today we’re looking at science fiction becoming tomorrow′s reality—the driverless car.” The systems been improved through competitions sponsored by the U. S. government agency DARPA. Engineer Richard Mason of the Rand Corporation helped design driverless vehicles for DARPA challenge races. Cars have become much more fuel-efficient, and new electronic features are making Hondas safer, said Angie Nucci of Honda America. “A camera on the passenger-side mirror actually engaged on your guiding screen so you can safely change lanes.” Other safety features include warning systems on the front and the sides of the cars. The syatems help drivers, but don′t replace them. Curatou Leslie Kendall of the Petersen Automotive Museum said autonomous cars will make the high ways safer. “By taking out drivers, you also remove most risks of an accident,” Kendall said, you also remove most risks of an accident,” Kendall said. He said consumers, however, may be unwilling to lose control. “It may take them time to come to realize that the technology is indeed reliable, but it will have to prove itself first”, Mason said the technology already works and the biggest challenge now is getting down the cost for driverless vehicles from hundreds of thousands of dollars to something more affordable. He said this will happen as the technology is improved. 1. What can we learn from Paragraph 1? A. Driverless vehicles are now legal in the whole USA. B. Volvo will be the first to sell driverless cars. C. Google′s self-driving cars have covered a long distance. D. Driverless cars are pointing us a faraway future. 2. We learn that Governor of California Jerry Brown. A. Helped design self-driving cars. B. Supports self-driving cars on roads. C. Considers self-driving cars science fiction. D. Improved the self-driving car systems 3. According to Richard Mason. What is the biggest challenge for driverless cars? A. They are now too expensive for consumers. B. Their technical problems remain to be solved. C. They are not allowed to run on the road. D. They are more dangerous for people on the street. 4. What`s the best title of the passage? A . the benefits of the self-driving v cars B . the biggest challenge of the self-driving cars C. self-driving cars: science fiction future is near D. safer of more dangerous—self-driving cars. 语篇解读 本文主要讲述了无人驾驶车正在进入我们的生活。Richard Mason 认为无人驾驶汽车最大的挑战是对于消费者来说太贵了。 1. C 推理判断题。根据Experimental driverless vehicles now are legal in Florida, Nevada and California.可知,谷歌的无人驾驶汽车走了很长的距离。 2. B 推理判断题。根据In September, California Governor Jerry Brown signed an act to allow autonomous vehicles on the roads of his state. 可知,加州的州长Jerry Brown支持无人驾驶汽车上路。 3. A 细节理解题,根据Mason said the technology already works and the biggest challenge now is getting down the cost for driverless vehicles from hundreds of thousands of dollars to something more affordable. 可知,Richard Mason认为无人驾驶汽车最大的挑战是对于消费者来说太贵了。 4. C 主旨大意题。 本文主要讲述了无人驾驶汽车正在进入我们的生活。 阅读理解。 Are you looking for some new and exciting places to take your kids to? Try some of these places: ·Visit art museums. They offer a variety of activities to excite your kids' interest. Many offer workshops for making hand­made pieces, traveling exhibits, book signings(签名) by children's favorite writers, and even musical performances and other arts. ·Head to a natural history museum. This is where kids can discover the past from dinosaur models to rock collections and pictures of stars in the sky. Also, ask what kind of workshops and educational programs are prepared for kids and any special events that are coming up. ·Go to a Youtheater. Look for one in your area offering plays for child and family visitors. Pre­show play shops are conducted by area artists and educators where kids can discover the secret about performing arts. Puppet (木偶) making and stage make­up are just a couple of the special offerings you might find. ·Try hands­on_science. Visit one of the many hands­on science museums around the country. These science play­lands are great fun for kids and grown­ups alike. They'll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons, experimenting, and building. When everyone is tired, enjoy a fun family science show, commonly found in these museums. 1.If a child is interested in the universe, he probably will visit ________. A.a Youtheater B.an art museum C.a natural history museum D.a hands­on science museum 2.What can kids do at a Youtheater? A.Look at rock collections. B.See dinosaur models. C.Watch puppet making. D.Give performances. 3.What does “hands­on science” mean in the last paragraph? A.Science games designed by kids. B.Learning science by doing things. C.A show of kids' science work. D.Reading science books. 4.Where does this text probably come from? A.A science textbook. B.A tourist map. C.A museum guide. D.A news report. 【要点综述】这是一篇应用文。本文介绍了4则关于博物馆信息的广告。第一则:艺术博物馆;第二则:自然历史博物馆;第三则:木偶剧院;第四则:自己动手科学博物馆。 1.C 细节理解题。如果孩子对宇宙感兴趣,那你就得带孩子去“自然历史博物馆”。宇宙的内容是自然历史博物馆的一部分。根据第二则广告中的“This is where kids can discover the past from dinosaur models to rock collections and pictures of stars in the sky.”可知C正确。 2. C 细节理解题。根据第三则广告中的“Puppet(木偶)making and stage make­up are just a couple of the special offerings you might find.”可知C正确。 3. B 词义猜测题。根据文章中最后一则广告中的“They'll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons, experimenting, and building.”可知在这种博物馆中,孩子们通过按按钮、做实验和建东西去体验。所以B正确。 4. C 推理判断题。根据文章的第一句话“Are you looking for some new and exciting places to take your kids to? Try some of these places:”和四则广告全是有关博物馆的内容可知,这是一则博物馆广告介绍,所以这取材于博物馆指南。 【2016高考训练】阅读理解—推理判断题。 The word proactivity is fairly common in management literature, but you won`t find it in the dictionary. It means that as a human being you take responsibility for your own life. Look at the word responsibility: ability to choose your response, response-ability. Effective people are proactive because they take responsibility. Their behavior is a product of their own decisions, based on values, rather than being a product of their own conditions, based on feelings. For instance, you are planning a picnic with your family. You`re excited. You have all the preparations, You've decided where to go, and then it becomes stormy, killing your plan. Proactive people carry weather within them. They realize what their purpose really was, and they creatively have a picnic elsewhere even if it's in their own basement with some special games, and make the best of that situation. The opposite of being proactive is to be reactive. Reactive people would say, “What's the use?””We can't do anything.” “Oh this is so upsetting after all of our preparations and arrangements.” They try to persuade the people around them and usually the picnic will be cancelled. Being proactive is really just being true to your human nature. Your basic nature is to act, and not to be acted upon. That's true, despite widely accepted theories of determinism used to explain human nature. Determinism says that you don't really choose anything and that what you call choices are nothing more than automatic responses to outside conditions. The language of reactive people is lie:”I can't .” “Don't have time.”” I have to .” I must.” The whole spirit of that language is the transfer of responsibility. They think things are determined by their environment, or by their conditions, or by their conditioning or their genetic makeup. Psychologically, people who believe they are determined will produce the evidence to support the belief, and they increasingly feel victimized and out of control. They're not in charge of their life at all. On the contrary, a proactive person exercises free will, the freedom to choose the response that best applies to his values. In that way, he gains control over the circumstances, rather than being controlled by them. 1. According to the passage, a proactive person's behavior can result from . A. The environment B. an inner belief C. the genetic makeup D. a temporary feeling 2. When a picnic plan is threatened by a sudden storm, reactive people will probably . A. have the picnic as planned B. make the best of the picnic C. complain and give up the picnic D. find somewhere else for the picnic 3. What does” carry weather within them” in the second paragraph probably mean? A. Manage to improve the weather. B. Give in to the weather passively. C. Stress the influence of the weather. D. Find a solution to the weather problems. 4. It can be concluded from the passage that determinists(宿命论者) . A. accept things passively B. are in charge of themselves C. are similar to proactive people D. respond to outside conditions actively 语篇解读 本文主要介绍了积极的人和消极的的之间的区别,例如在遇到天气不好野餐计划搁浅的时候,积极的人会想办法进行野餐,而消极的人却由周围的环境左右其决定。 1. B 细节理解题。根据第三段Being proactive is really just being true to your human nature. You basic nature is to act, and not to be acted upon. 可知,积极主动是按照天性来做最真正的自己。人的本性是行动,而不是任人摆布。可知一个积极的人,他的行动源于他的内心和本性。故选B。 2. C 细节理解题。根据第二段They try to persuade the people around them and usually the picnic will be cancelled. 可知,消极的人会试图说服他们周围的人并最后取消野餐。 3. D 推理判断题。根据下文They realize what their purpose really was, and they creatively have a picnic elsewhere even if it's in their own basement with some special games 可知,当环境不得于计划的时候,积极的人会创造性的想出解决方法,达到目的。 4. A 推理判断题。 根据第四段They think things are determined by their environment, or by their conditions, or by their conditioning or their genetic makeup. 可知,消极的人认为事情是由环境决定的。又根据第二段野餐的例子可知,消极的人在面对计划不得不改变时,他们会抱怨但接受现实,而不会想办法去创造机会实现目标。 文化教育类阅读理解。 B“I can't tell you how pleased I am to be here. I haven't seen many of you since your graduation, but I have followed your careers and enjoyed your victories as well as crying for your tragedies. I have a large collection of newspaper photographs of my students. Although I haven't appeared in person, I have attended your college graduations, weddings and even the births of your children, in my imagination.” Ms. Yates paused and started crying a bit. Then she continued: “It was my belief that if I pushed you as hard as I could, some of you would succeed to please me and others would succeed to annoy me. Regardless of our motives, I can see that you have all been successful in your chosen path.” “There is no greater comfort for an educator than to see the end result of his or her years of work. You have all been a great source of pleasure and pride for me and I want you to know I love you all from the bottom of my heart.” There was a silence over the crowd for a few seconds and then someone started clapping. The clapping turned into cheering, then into a deafening roar(呼喊). Lawyers, truck drivers, bankers and models were rubbing their eyes or crying openly with no shame all because of the words from a long forgotten English teacher from their hometown. 1.What activity was organized for the school reunion? A.Sightseeing in the park. B.A picnic on the school playground. C.Telling stories about past events. D.Graduates' reports in the old building. 2. What can be inferred from Paragraph 2? A. Some graduates were too busy to listen to Ms. Yates' speech. B. Many graduates disliked Ms. Yates' ways of teaching. C. Some people got tired from the reunion activities. D. Most people had little interest in the reunion. 3. We can learn from Ms. Yates' speech that she________. A. kept track of her students' progress B. gave her students advice on their careers C. attended her students' college graduations D. went to her students' wedding ceremonies 4. What was Ms. Yates' belief in teaching teenagers? A. Teachers' knowledge is the key to students' achievements. B. Pressure on students from teachers should be reduced. C. Hard­pushed students are more likely to succeed. D. Students' respect is the best reward for teachers. 5. Which of the following can best describe Ms. Yates? A. Reliable and devoted. B. Tough and generous. C. Proud but patient. D. Strict but caring. 【要点综述】Barditch High School组织学生、教师重聚。在聚会上Ms. Yates的一席发言打动了所有的人。 1. C 信息理解题。根据第一段中的 “Several former teachers were on hand to tell stories about the old days.”可知答案。 2. B 推理判断题。根据第二段描述在Ms. Yates要开始讲话时学生们的表现可知,学生们对老师过去对他们的种种教学方式是有些反感的。 3. A 信息理解题。通读Ms. Yates的发言,特别是从 “…but I have followed your careers and enjoyed your victories as well as crying for your tragedies. I have a large collection of newspaper photographs of my students.”中可知答案。 4. C 信息理解题。根据 “It was my belief that if I pushed you as hard as I could, some of you would succeed to please me and others would succeed to annoy me”可知答案。 5. D 推理判断题。从 第二段最后一句“…made them work harder than all the other teachers combined”以及 “…I have a large collection of newspaper photographs of my students”可知答案。 【2016高考训练】阅读理解—推理判断题。 Harriet Tubman was an African-American woman who fought against slavery. She was born in 1820. She helped many people escape from slavery through the Underground Railroad. It was an organized effort to help slaves from the southern states to areas that banned slavery. Slaves could be sold freely. Families were often separated. Harriet married a free black man named John Tubman in 1844, yet she remained a slave. In 1849, the farmer who owned her died. Then she ran to the home of a white woman who had offered to help her. This woman told her how to reach another home where she could hide. Harriet Tubman want from place to place in this way. This was how the Underground Railroad operated. Finally, she went into the northern state of Pennsylvania. During the next ten years, she led an expanded Underground Railroad, and helped 300 slaves escape. Harriet Tubman found another way to fight against slavery during the civil War. She went into the southern states to spy(做间谍) for the North. After the Civil War, Harriet Tubman settled in New York State. She gave speeches to raise money for better education for black Americans, worked for women's rights and sought help for older adults who had been slaves. Harriet Tubman died in 1913. By that time, she had been recognized as an American heroine(女英雄). 1. What does the passage mainly tell us? A. The Und
展开阅读全文

开通  VIP会员、SVIP会员  优惠大
下载10份以上建议开通VIP会员
下载20份以上建议开通SVIP会员


开通VIP      成为共赢上传

当前位置:首页 > 考试专区 > 高考

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服