ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:27 ,大小:104.50KB ,
资源ID:9303871      下载积分:10 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/9303871.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(中考英语阅读理解题材复习1.doc)为本站上传会员【xrp****65】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

中考英语阅读理解题材复习1.doc

1、 Topic One Family,Friends and Personal Information 家庭、朋友与个人情况 话说中考 在中考阅读理解中,记叙文阅读题目的考查难度逐年增加,多使用贴近学生生活的素材,多以故事形式出现。针对这种题型主要抓四大要素,即时间、地点、人物和事件的起因、发展和结果,以及人物之间的关系,从中分析他们的思想品质、性格特征等;理解文章大意后,找出关键的句子和一些与考查内容有关的问题所在,这样,便于我们解题时“顺藤摸瓜”,找出问题的答案。 这类阅读一般是对文章理解能力的考查,抓住文章的关键句和关键词是非常重要的。 做

2、题思路:先看清题干,带着问题读文章,明确把握问题指向,避免“回视”现象,提高做题的速度。 走进中考(广州·2010) 1990 was a significant year in world events.In February,Nelson Mandela was set free after 27 years in prison.In October,East and West Germany became one country again.Then at the end of 1990,the World Wide Web was born.For this fin

3、al event we have one man to thank,Tim Berners Lee,the father of the Web. Berners Lee was born on June 8,1955 in London,England.His parents,both computer designers,encouraged him to think and work creatively as he grew up.He was an excellent student and naturally took an interest in computers an

4、d science. After graduating from Oxford University,Tim went to work at a science research centre in Switzerland.There he developed some of the different systems that would later become the Web.The first was HTML,the computer language used to make web pages.The second was an address system that

5、let computers anywhere find each other and send and receive information.In 1990,while still at the science centre in Switzerland,he put them together to make the first Internet browser(浏览器).It could run on any computer and allowed people to creat website to share their information with the rest of t

6、he world. Tim knew that the more people used the Web,the more useful it would be.He wasn't interested in money but knowledge,so he gave out his invention for free to anyone who was interested.Many were interested and the growth of the Internet began. Today Tim works as a professor at the M

7、IT in America,researching new and interesting ways to use the Web.He has received many awards from governments and organizations for his efforts.He is still not very interested in money.That is why he is so admired by his students and workmates.It may also be one of the reasons that few people outsi

8、de the world of technology know his name. 阅读短文,根据短文内容选择最佳答案。 ( ) 1.The underlined word "significant" (in Paragraph 1) most probably means "_________". A.strange B.terrible C.important D.difficult ( ) 2.Which of the following statements is true according to the passage

9、 A.The address system was used to make web pages. B.The World Wide Web was created in Switzerland. C.The first web browser was very expensive to buy. D.Many people could use the Internet before 1990. ( ) 3.What can we learn about Berners Lee from the passage? A.He was

10、 encouraged to be creative. B.He didn't do well at school. C.He is a very poor businessman. D.He is well known all over the world. ( ) 4.Where does Berners Lee live today? A.England. B.Switzerland. C.America. D.Canada. ( ) 5.What is the passage mainly about?

11、 A.The events that took place in 1990. B.The history of the Internet. C.The invention of the Internet browser. D.The man who created the Word Wide Web 解析 1.C 根据第一段第三、四句话可知,发生在 1990 年的世界事件:东西德统一,World Wide Web 的诞生。由此我们不难推测出,significant 是指“重要,重大”。故选 C。 2.B 根据第三段“...an

12、 address system that let computers anywhere find each other and send and receive information...”可知选项 A 与此不符;根据第四段可知,Tim 只对知识感兴趣而对金钱并不感兴趣,因此他免费贡献出他的发明 web browser,故选项 C 不正确;根据第一段,我们知道 web 是在 1990 年诞生的,因此 1990 年前,人们不可能使用 web,故排除 D。所以正确答案为 B。 3.A 根据第二段可知,Tim 学习成绩优秀,故排除 B;文中没有提 Tim 是个商人,故排除 C;根据最后

13、一段最后一句话“...few people outside the world of technology know his name.”可知 Tim 并非世界闻名,故排除 D。根据文中第二段“...encouraged him to think and work creatively...”可知正确答案为 A。 4.C 根据最后一段第一句可知 Tim 现在住在美国。 5.D 这篇文章主要介绍的是 Web 之父 Tim Berners Lee. 话题专练 一 My brother,Henry,has a good job at a bank.I c

14、ouldn't believe him when he told me that he had decided to give it up.Though I tried to make him change his mind,I failed completely. "You should reconsider your decision," I said,"You have already spent five years in the bank and you could have a wonderful future.You might become a bank manage

15、r by the time you are thirty-five." "I know," Henry answered,"I have got no complaints with the bank.It is a pleasant job.The bank manager told me my future was good." "Then why do you want to leave?" I asked. "It's the money," Henry said. "But you are getting a good salary." I a

16、nswered. "I don't mean that," Henry said,"What do I do in the bank? Well,at the moment all I do is to count money.I found it very depressing." "What is depressing about counting money?" I asked. "You don't understand," Henry answered,"I enjoying counting my own money,but I hate counti

17、ng other people's!" 根据短文内容,选择正确答案。 ( ) 1.The writer wants to know ________. A.what his brother does at the bank. B.how long his brother has worked at the bank C.why his brother has decided to leave the bank D.when his brother will become a bank manager ( ) 2.His

18、brother does not enjoy ________. A.working in pleasant conditions B.keeping happy hours C.counting his own money D.counting other people's money ( ) 3.You should reconsider your decision.Here the word "reconsider" means "________". A.think of B.think C.think

19、over again D.think better of ( ) 4.From the writer's words we know the bank pays his brother ________ for his work. A.a good salary B.as much money as the manager's C.no money D.not much money ( ) 5.The best title for this story is _______. A.A Good Job

20、 B.The Wonderful Future C.Money Problem D.Change In Mind 答案: 1.C Henry 在银行工作,有丰厚的待遇和美好的未来,“我”想知道他为什么还要辞职。 2.D 从最后一句 hate(讨厌) 可知他不喜欢替别人数钱。 3.C 从构词法可知 re 表重复,“再考虑一下”自己的决定,现在待遇不错,前途也光明,放弃很可惜。 4.A 由文中“But you are getting a good salary”可知。 5.C “钱的烦恼”一方面自己薪水很高,但每天又忙着替别

21、人数钱而不是替自己数钱,给他的兄弟带来心理的不平衡,这些钱不是他自己的。 二 Last spring I was walking in a park.In front of me there was a mum and her 3-year-old daughter.The little girl was holding a string(线),which had a balloon at the other end. All of a sudden,a light wind took the balloon away from the little girl.I tho

22、ught she would cry. But,no! As the little girl turned to watch her balloon rise to the sky,she cheerfully shouted out "Wow!" That little girl taught me something.Later that day,I received a phone call from my friend,he told me an unexpected problem.I felt lied replying with "Oh no,what sho

23、uld we do?" But remembering that little girl,I found myself saying,"Wow,that is interesting! How can I help you?" One thing is for sure — life is always going to make us face unexpected problems.However,how to deal with them is our choice.We can choose to be annoyed or interested. No matte

24、r what the situation is,a "Wow!" will always beat "Oh,no." So the next time you meet one of life's unexpected guests,remember that little girl and make it a "Wow!" experience.The "Wow!" always works. 根据短文内容,选择正确答案。 ( ) 1.Who was holding a string with a balloon? A.The writer.

25、 B.The mother. C.The little girl. D.My friend. ( ) 2.What did the girl do when the balloon rose to the sky? A.She was crying. B.She ran to her mother. C.She asked me to help her. D.She was happy and cheered "Wow!" ( ) 3.What can learn from the little girl?

26、 A.How to play. B.How to deal with unexpected problems. C.How to choose friends. D.How to help others. ( ) 4.Which of the following is true according to the passage? A.The little girl is 3 years old this year. B.My friend told me a happy thing. C.No matter wha

27、t the situation we face,a "Wow" always beat "Oh,no". D.The mother shouted "Wow!" when the balloon rose to the sky. ( ) 5.How do we deal with the unexpected problems in our life? A.Accept. B.Hate. C.Annoy. D.Escape(逃避). 答案: 1.C 根据第一段话的内容可知,小女孩手里拿着一根带有气球的线。 2.D 根据二、三两段内

28、容可知,当气球飞向天空的时候,小女孩看着,惊叹的“哇”了一声,所以选 D。 3.B 根据文章四、五两段的内容可知,作者从小女孩身上学到对待生活的态度,用“Wow”代替了抱怨。 4.C 根据文章的内容可知,小女孩今年应该是 4 岁,排除了 A;我的一个朋友告诉我一个麻烦的问题,可以排除 B;由上文可知,气球升上天空时,小女孩“哇”了一声,也排除了 D;所以选 C。 5.A 根据文意可知,生活中的一些问题,我们要勇敢地面对,既不要抱怨也不要逃避,应该微笑着面对人生。 三 It was 8:40 in the evening and I was at

29、Starbucks — Plaza Singapura,the place we are going to meet.I was 20 minutes before meeting time.It is not polite to be late for a date(约会) for the first time anyway.I waited,looking at the people coming and going.I was daydreaming about today's soccer match I played and started thinking about life a

30、nd soccer.Life is like soccer.You never know when you are going to get hit by the ball in your face.You have to live! As I was trying to relax myself,I felt her appearance — the smell,I can never forget.I looked up and saw her smiling and making her way towards me.She was pretty-looking and she

31、 was in fashion.I stood there watching her coming.A bright color T-shirt with a beautiful skirt.Wow,I really love girls wearing skirts.It makes them look more attractive and natural. "Sorry I am late." "No,it's OK.I am just early myself." "So what film are we going to see?" "It's

32、 OK,we will check it out later,and anyway what matters most is whom I am going to see it with,not the show." 根据短文内容,选择正确答案。 ( ) 1.Why was the man at Starbucks alone? A.He got there much too early. B.He was there for his first date. C.He wanted to be more polite. D.He e

33、njoyed watching people there. ( ) 2.What can you know from "You never know when you are going to get hit by the ball in your face"? A.He was worried about his date. B.Soccer is a difficult game. C.He was afraid to be hit in the face. D.He lost a soccer match. ( ) 3.Wh

34、at did the man think of the girl at the first sight(视线)? A.She was very young. B.She was very careless. C.She was very fashionable. D.She was very popular. ( ) 4.What do you know from their dialogue? A.The girl likes seeing films very much. B.The man has two ticke

35、ts in his pocket. C.The girl felt sorry for her being late. D.The man was good at expressing himself. ( ) 5.Which of the following is true according to the passage? A.The man had much experience in soccer. B.The film would be shown at 9:00. C.The girl likes bright colo

36、r clothes very much. D.The man forgot the name of the film. 答案: 1.B 根据第一段的内容可知,作者第一次约会在 Starbucks,所以他在那儿等。 2.A 根据“球场上一脚把球踢出去的同时,根本不知道结果如何”,可以判定他对第一次约会很紧张,所以选 A。 3.C 根据第二段内容可知,这个女孩很漂亮,很时尚。 4.D 根据对话内容可知,这个男人很风趣,幽默,善于言辞。所以选 D。 5.A 用排除法。文中没有涉及电影的名字和上演时间,也没有提到这女孩子很爱亮色的衣服,所

37、以选 A。 四 Jenny was a student in my class.She lived in a happy family.She had three sisters and she was the youngest.She seemed to be glued(粘合) to her mother's skirts.Her three older sisters took the bus to school every morning,but she was always driven to school by her mother. One Friday,J

38、enny's mother said to me,"My husband and I have to be away to Europe on business for two weeks.I'm very worried about Jenny.She is so young and weak.Will you please help me look after her while we're away?" As a mother of a kid,I knew how worried a mother would be if she was away from her child

39、. "Don't worry! I'll try my best to take good care of her," I said.I even volunteered to say that I would wait for Jenny at the school gate every morning to give her a familiar(熟悉的) face. On the next Monday morning,I waited at the school gate to meet Jenny.When the bus arrived,Jenny and he

40、r three sisters got it off.I was surprised to see a happy girl,not a sad,tearful girl.I called Jenny over to ask her how the bus ride went.“Very interesting!” she said."I always wanted to take a bus with my sisters,but Mom was always together with me.You see there isn't any baby in our family now.I

41、can ride a bus without Mom.I'm no longer a kid." 根据短文内容,选择正确答案。 ( ) 1.How many people were there in Jenny's family? A.Three. B.Four. C.Five. D.Six. ( ) 2.What does the underlined part mean in the first paragraph? A.Jenny liked her mother's skirts. B.Jenny's mothe

42、r liked Jenny best. C.Jenny stayed with her mother all the time. D.Jenny wrote a skirt which was similar to(与……相似) her mother's. ( ) 3.Jenny's mother wanted the writer to ________ while she was away. A.be serious with Jenny B.give Jenny more attention C.pick up Jenny e

43、very day D.meet Jenny at the school gate every day ( ) 4.What do you know from the passage? A.Jenny's mother would go to Europe for a trip. B.Jenny went to school with her sisters every day. C.The writer has a son or a daughter. D.The writer drove Jenny to school when

44、Jenny's mother was away. ( ) 5.What did Jenny's behavior on Monday morning show? A.Jenny thought taking a bus was slower than taking a car. B.Jenny thought she was old enough to take care of herself. C.Jenny felt lonely when her mother didn't stay with her. D.Jenny loved her mo

45、ther and depended on her. 答案: 1.D 根据第一段的内容可知 Jenny 家里有四个孩子,所以有六口人。 2.C Jenny 总是和母亲在一起,所以选 C。 3.B 根据“Will you please help me look after her while we're away?”可知,Jenny 的妈妈想让作者照顾小 Jenny,选 B。 4.C 根据 As a mother of a kid 可知,作者应该是的一个孩子的母亲,所以选 The writer has a son or a daughter.

46、 5.B 根据最后一段的内容可知,Jenny 和姐姐们一起乘车去上学,表明 Jenny 已经长大能照顾自己了。 五 The picture shows eighteen-year-old Katy Ross in Nepal,a small country in north India.Katy left school 8 months ago and soon she will go to university.She loves travelling and decides to visit Asia before she goes to university.

47、 Katy is living with a family in the capital of Nepal.She has learnt a lot about the country since she arrived 4 months ago.The family has two children but many uncles and cousins live with them in their big house.They have taken Katy to many parties. Katy teaches for four hours a day at a smal

48、l school.All the classes are in English and the pupils have spoken English since the age of six.The older children speak English very well.Katy has taught writing,grammar and art,all in English.She enjoys art most.And she thinks the children like the lessons best,too. Katy has not a lot of time

49、 to see Nepal,but soon she will stop teaching and travel around Nepal with a friend."After that," Katy says,"we will visit more countries in Asia.We're not sure which ones yet." 根据短文内容,从 A、B、C、D 四个选项中选出最佳答案。 ( ) 1.Why is Katy in Nepal? A.She is studying there. B.She wants to tak

50、e some pictures there. C.She wants to learn more about the country. D.She is an exchange student. ( ) 2.Which of the following is TRUE about the family Katy is living with? A.They are friendly. B.There are three people in their house. C.They are strange. D.They ha

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服