ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:17 ,大小:83.84KB ,
资源ID:8621625      下载积分:8 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/8621625.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(Unit-3--Family-matters-第1课时-Starting-out-&-(教师版).docx)为本站上传会员【人****来】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

Unit-3--Family-matters-第1课时-Starting-out-&-(教师版).docx

1、Unit 3 Family matters 3.1 Starting out &Understanding ideas 目标导航 重点 词汇和词转 1. assume v. 假定,假设→assumption n. 假定,假设 2. ignore vt. 忽视,不顾→ignorance n.无知→ignorant adj. 无知的 3. character n. (书写或印刷的)字;特点;人物→characteristic adj. 典型的,特有的 4. profession n.职业,专业→professional adj. 职业的,专业的 5. suit vt. 适合→

2、suitable adj. 合适的,适宜的,适用的 6. talent n. 天资,天赋;人才,天才→talented adj. 天才的,有天赋的 7. option n. 选项;可选择的事物→optional adj. 可选择的;选修的 8. law n. 法律→lawyer n. 律师→lawful adj. 法定的;合法的 9. respect v. 尊重→respectable adj.值得尊敬的 →respectful adj. 尊敬的 10. observe v. 庆祝,观察→observation n.观察 11. apologize v. 庆祝,观察→apology

3、 n.观察 12.strong adj. 强壮的 →strength n.力气→strengthen n.加强 重点词组 1. turn to转向,求助于 2. focus on集中注意力于 3. raise one’s voice 提高嗓门 4. be proud of对......感到骄傲 5. in surprise 惊奇地 6. jump in with both feet 全心全意地从事 7. at the same time 同时 8. calm…down 使冷静,使镇静 9. seated at the table 坐在餐桌旁 10. go to univ

4、ersity 上大学 11. play chess 下象棋 12. take one’s advice听从某人的建议 重点 句式 1. Oh look,here comes my boy. 2. You just assume I want to be a lawyer,but that’s only because you are a lawyer. 3. I remember when you were his age, you said that you wanted to be a professional football player. 4. And I’m s

5、ure playing in a band will help you make lots of new friends at university. 知识精讲 知识点01 重点词汇 考点一:approach 靠近,接近,走近;临近 ;(vt)着手处理,对付=deal with (n):(在时间或距离上的)靠近,接近 (cn):方式,路径,道路+to/turn to:向...求助;把(注意力)转向;翻至(某一页) An approach to...:通往...的道路;...的方法 With the approach of...随着...的来临/临近 At

6、 the approach of...在...临近的时候 Approach sb/sth:接近某人/某物 辨析 1. approach:指待人接物或思考问题的方法 2. Way:常用词,处理任何事物的方法 3. Means:指实现目的的手段:by means of doing sth by ...means 4. Method:指合乎逻辑,科学系统的方法with a(n) method of... Manner:礼仪或怪异的行为 例1.【单句填空】 1. (北京四中期末) Due to the new approach,wheat production

7、has risen over the years. 词性: 含义: 2. It might be possible to approach the problem in a different way. 3. As I approached mile 23, I could see my wife waving a sign. She is my biggest fan. 4. We discussed three different approaches

8、 the study of mathematics. 5. They came up with several approaches to (solve) the problem, but some were not practical. 答案:1, n, 方法 2, 着手处理 3, 靠近 4, to 5, solving 考点二:Focus(v):集中 ;(使)调节焦距 Focus (one’s attention/energy ) on ...= concentrate on= centre on~fix on

9、e’s attention /eyes/mind on.... Be centred on...:集中在... Focus one’s eye on...:注视... The focus of attention:关注的焦点 Bring ....into focus:使...成为焦点 例2.【单句填空】 1. The photographer told us to adjust the focus of our camera before we take photos. 2. The teacher reminded Tom to focus his at

10、tention what she was saying. So all the students looked at him, he became the of the class. 答案: 1, 焦距 2, on focus 考点三:Respect(vt):尊重,尊敬;慎重对待; respect vt. 尊敬(for); 遵守 n. 尊敬,尊重; 关心,考虑 out of respect 出于尊敬 show/have respect for: 尊重/尊敬某人/某物 反意词组:look down on /upon

11、 “轻视/看不起” respectable adj. 受人尊敬的;相当好的 respectably adv.相当地;得体地 respectably dressed respectful adj. 恭敬的,表示尊敬的 listen in respectful silence respecting prep. (=concerning) 关于,至于 respective adj. 分别的,各自的 But in practice, few drivers respect the rules. He is a respe

12、ctable teacher. We should have/show respect for the old. Respect sb(for sth):(因某事而)尊重/尊敬某人 be respectful to sb Respect sb as...:尊敬某人为... be respectful of sth Have/show (no)respect for... Gain/win/earn the respect of... Lose the respect of...

13、 Out of respect:出于尊重 In respect of~with respect to...:关于...,就...而言 In some respects Give /send one’s respects to sb:代...问候某人 例3.【单句填空】 1. The Smiths are a couple and they are always of other people’s opinions.(respect) 2. He didn’t give any opinions with respect

14、 this matter. 3. Please send my (respect) to them when you write. 4. For our future generations, we must show respect nature and increase the amount of waste we recycle. 5. He is always ready to help those in trouble,so he wins the respect his classmates and his te

15、achers. 6. The headmaster of our school is a __________ old man. A. respective B. respectable C. respectful D. respecting 答案: 1, respectful 2, to 3, respects 4, for 5, of 6.B 考点四:Suit(vt):适合,适宜;对...方便;和某人心意;相配,合身 Suit sth to sth/sb:使适合或适应某物/

16、某人 Be(best/well/ideally/perfectly) suited for/to...:对...适宜,适合... Suit sb(fine):(很)和某人的意;对某人合适 Be suitable for....:适合于... be unsuitable for...:不适合... Be suitable to do sth 辨析 Suit:侧重于符合某人的品味或服装的颜色,款式等相配或适合 Fit:合身,尺寸或形状合适,强调尺寸,大小或形状上的吻合 Match

17、与...相配/相称,多指两个物体在大小,色调,形状,性质等方面相配,显得很协调。也可以指在价值,大小,能力,质量等方面相匹配:“和...不相上下” 例4.【单句填空】 Suit(vt):适合,适宜;对...方便;和某人心意;相配,合身 1. Try this business . It is for you.(suit). 2. This story is (suit). For one thing, it’s too long;for another, it’s too dull. 3. My personality i

18、s well suited to (work) as a waitress. 知识点02 重点词组 考点五: (vi)take place, happen,occur Take place:“发生,进行”(有计划) Happen:“发生,出现”(偶然或突发)主语必须是sth “碰巧,恰好”sb happen to do sth Sb happen to sb Break out:(战争,疾病,灾难等)爆发,突然发生; 例5.【单句填空】 (vi)take place, happen,o

19、ccur,break out 1. How the big forest fire has remains a mystery. 2. The story in the early 1800s in China. 3. A determined person will do it heart and soul whatever . 考点六:Responsible(adj):有责任,负责 1. be responsible for......:对...负责 2. Be responsible t

20、o sb:向某人负责 3. Escape /avoid responsibility:逃避/回避责任 4. Bear/take/shoulder/accept (full) responsibility for:承担...责任 5. Do sth on one’s own responsibility:自己负责做某事 6. A sense of responsibility:责任感 例6.【单句填空】 1. Who is responsible the operation of such vehicles is not clear among car makers,

21、consumers and lawyers. 2. Childhood activities help a child develop (responsible), independence,confidence,and ability. 3. Born in a traditional family,Rick was brought up to value (责任感)and sharing. 4. To be successful, the first thing you need to do is

22、承担...责任) your actions. 考点七: Apologise to sb for(doing)sth:=say sorry to sb for (doing )sth Make/offer an apology to sb for sth: Owe sb an apology:应向某人道歉 Accept/refuse one’s apology:接受/拒绝某人的道歉 Demand an apology: 例7.【单句填空】 1. He made an apology to me h

23、is not being able to inform me of the change in the plan. 2. - I had a quarrel with my deskmate yesterday. It is my fault so I feel very guilty. -She is just over there. Go and (apology) to her. 3. 他宽宏大量的接受了道歉。(generosity) 4. 他应该为他的粗鲁向他道歉。(aplogi

24、ze) 考点八:Observe(v):庆祝;过(节日,生日等);观察;注意到;观测;遵守;奉行 Observe sb doing sth: Observe sb do sth: Observe that...:发现...... 例8.【单句填空】 1. Though having lived abroad for years, many Chinese still the traditional customs. 2. She spen

25、t years and recording their daily activities. 3. As a middle school student, he should the school rules and traffic regulations. 4. Officers observed him at 90 miles per hour.(驾车) 知识点03 重点句型 1. Oh look,here comes my boy.哦,看,我儿子过来了。 本句中副词here位于句首时引起全部倒装。 表示地点的副词here

26、 there位于句首,句子采用完全倒装,即主语和谓语颠倒位置。注意该结构主语为代词时不倒装;谓语动词也不能用进行时态。 例1:Here comes a taxi! 例2:There went the last train! 例3:Here you are. 【即时训练】在空白处填1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 1.John opened the door. There __________(stand) a girl he had never seen before. 【答案与解析】 1. stood。结合语境应用一般过去时。故答案是stood。 要点精讲2:表示

27、方向的副词in, out, up, down位于句首,句子采用完全倒装语序。 例4:Down came the rain and up went the umbrellas. 【即时训练】在空白处填1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 2. The gun shot and away___________(fly) the bird. 3. Down __________( jump) the thief from the tenth floor when he heard someone shouted at him. 【答案与解析】 2. flew。首先这是一个并列句,谓语动

28、词应用一般过去时;然后构成完全倒装句。故答案是flew。 3. jumped。副词down位于句首构成完全倒装句,结合语境应用一般过去时。故答案是jumped。 要点精讲3:表示时间的副词now, then位于句首,句子采用完全倒装语序。 例5:Now comes your turn. 例6:Then came the chairman. 4. For a moment nothing happened. Then (come) voices all shouting together. 【答案与解析】 4. came。时间副词then位于句首构成完全倒装

29、句。故答案是came。 要点精讲4:介词短语in front of, at the back of, in the middle of等位于句首,采用完全倒装语序。 例7:On the wall hangs a world of map. 例8:At the top of the hill stood the tiny chapel. 【即时训练】在空白处填1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 5. Just in front of our house _________(stand) a tall tree with a history of 1,000 years. 6.

30、Among the crises that face humans ________(be) the lack of natural resources. 【答案与解析】 5. stood。介词短语in front of our house位于句首构成完全倒装句。故答案是stood。 6. is。that face humans是定语从句,修饰先行词crises;介词短语Among the crises位于句首构成完全倒装句。故答案是is。 要点精讲5:用作表语的形容词、分词等位于句首,句子采用完全倒装语序。上述五种情况可以归纳为:地方时间表。 例9:Lying on the fl

31、oor was a wounded boy. 例10:Present at the discussion were several health experts. 例11:Gone are the days when we used the foreign oil. 【即时训练】在空白处填1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 7. Present at the party yesterday__________(be) Mr green and many other guests. 8. Distinguished guests and friends, welcome to ou

32、r school, (attend) the ceremony of the 50th Anniversary this morning are our alumni (校友) from home and abroad. 【答案与解析】 7. were。本句是形容词短语提前构成的倒装句,真正主语是Mr green and many other guests。故答案是were。 8. attending。本句是完全倒装句,可以还原为our alumni (校友) from home and abroad are the ceremony of the 50th Anniver

33、sary this morning。故答案是attending。 汉译英: 1. 城南坐落着一座大型工厂。 2. 他们被人看不起的日子一去不复返了。 3. 门开了,孩子们冲了出来。 2. And I’m sure playing in a band will help you make lots of new friends at university. 知识点1:宾语从句三要素 我相信我的梦想某一天会实现的。 _________________________________________________________ 知识点2:动名词作主语 参加课外活动有助于增

34、强体质和丰富校园生活。 _________________________________________________________ 巩固练习: Ⅰ.单词拼写 1.She is a tennis player with a highly (与众不同的) style. 答案:individual 2.Robert is the only person who shares my (意见). 答案:opinion 3.The museum is open daily (在整个期间) the year. 答案:thro

35、ughout 4.Doctor Bethune spent his (全部的) life in China as a doctor. 答案:entire 5.An a is a person who competes in sports such as running and jumping. 答案:athlete 6.The museum c a number of original artworks. 答案:contains 7.It is generally believed that people with high E

36、Qs are open to new ideas and have p attitudes towards life. 答案:positive 8.There is no doubt that the m , such as television, and radio, play an important part in influencing people's ideas. 答案:media Ⅱ.单句语法填空 1. applying for hundreds of jobs, he is still out of work. 答案:

37、Despite 2.Man has lived in this earth for perhaps a (million) years. 答案:million 3. (obvious), the nice girl was taken in by what the young man said. 答案:Obviously 4.The price of wine varies (enormous) depending on where it comes from. 答案:enormously 5.Daniel gazed a

38、t her in (admire). 答案:admiration 6.With a lot of problems (solve), the newly­elected president will have a hard time. 答案:to solve 7.She showed a lack of (judge) on this matter. 答案:judgement 8.Pupils visited some of the websites (feature) in the article. 答案

39、featured Ⅲ.选词填空 make up for; be busy with; now and then; in the lead; series of; make an apology; settle for; be related to 1.There's been a whole accidents on this road. 答案:series of 2.To achieve China Dream everyone's fate. 答案:is related to 3.In the end they had to

40、 a draw. 答案:settle for 4.I think you should to your brother for being so rude to him. 答案:make an apology 5.Daisy doesn't have a gift for music, but she it with hard work. 答案:makes up for 6.My grandfather still plays tennis , even though he's in his nineties.

41、答案:now and then 7.With only 100 metres to go, Tom is so he is very likely to win the game. 答案:in the lead 8.Most of the students their homework so there is little time left to do something that they enjoy. 答案:are busy with Ⅳ.单句写作 1.愿我是一条游在海里的鱼。(虚拟语气) I wish

42、 swimming in the sea. 答案:I were a fish 2.这么多人盯着她看,她感到很紧张。(with复合结构) With so many people , she felt very nervous. 答案:staring at her 3.这个问题很难回答。(主语+be+adj. +不定式) The question is . 答案:difficult to answer 4.从山顶看城市,城市显得更漂亮。(过去分词短语作状语)

43、 , the city looks more beautiful. 答案:Seen from the top of the hill 5.坐在后面的人请安静,好吗?(现在分词短语作定语) Will the people keep quiet, please? 答案:sitting at the back 综合应用练习 A They were a happy family: four daughters all in the same school in different grades. The youngest, Jan

44、ice, who was in my class, seemed to be glued (粘) to her mother's skirts. The three older girls took the bus to school every morning, but Janice was always driven to school by her mother. One Friday, Janice's mother asked for a talk with me. She said in a soft voice, “My husband is going to Europe o

45、n business for two weeks, and he insists that I go with him. I have tried to explain over and over that Janice needs me here. But he thinks that she will be fine without me so I have no choice; I have to go. I have told the babysitter to drive her every morning. Will you please give Janice special a

46、ttention and help her? I want to be sure everything goes well for her.” I told her that we would make every effort to support Janice. I even volunteered to meet Janice at her car so she would see a familiar face. As a mother myself, I'd like to help. Janice's mother thanked me for our understanding

47、 On Monday morning, expecting a tearful, anxious child, I planned a special program of fun and games. I waited outside to greet Janice, but just then the bus arrived and not three, but four girls got off. Janice skipped along joyfully, saying “goodbye” to her sisters as she ran with two friends in

48、to the classroom. I walked slowly into the classroom and called Janice over to ask how the bus ride went. Impatiently she said, “Oh, I always want to take the bus with the other kids, but Mother needs to be with me. You see there won't be any more babies, so I have to be a baby a little longer. Whil

49、e she is away, I'll just ride the bus every day. I am five, you know.\” 篇章导读:本文是一篇记叙文,讲述了一个幸福的家庭:四个女儿都在同一所学校不同年级,三个大一点的女孩每天早上乘公共汽车上学,但最小的Janice总是由她妈妈开车送去学校。最后作者明白了,不是孩子离不开妈妈,而是妈妈想要孩子多陪陪她。 1.Why did Janice's mother want to have a talk with the author? A.To ask her to help Janice with her homework.

50、 B.To ask her to pick up Janice every day. C.To ask her to give Janice more attention. D.To ask her to meet Janice at her car. 答案:C 细节理解题。根据第二段中的“Will you please give ... goes well for her.”可知,Janice的妈妈想和作者谈谈是为了让她多关注Janice。 2.What did the author not do for Janice? A.Plan a special program of f

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2026 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服