ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:51 ,大小:115.05KB ,
资源ID:812786      下载积分:5 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/812786.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(2023年河南高考英语试卷及答案.docx)为本站上传会员【鱼**】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2023年河南高考英语试卷及答案.docx

1、2023 年河南高考英语试卷及答案 2023 年普通高等学校招生全国统一考试(全国乙卷) 英语 考前须知: 1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答 题卡上。 2. 答复选择题时,选出每题答案后,用铅笔把答题卡上 对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选 涂其他答案标号。答复非选择题时,将答案写在答题卡上,写 在本试卷上无效。 3. 考试完毕后,将本试卷和答题卡一并交回。 第一局部听力 (共两节,总分值 30 分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容完毕后,你将有 两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

2、 第一节(共 5 小题;每题 1.5 分,总分值 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、 B、 C 三个选项中选出最正确选项。听完每段对话后,你都 有 10 秒钟的时间来答复有关小题和阅读下一小题。每段对话 仅读一遍。 例: How much is the shirt? 第 1 页 共 39 页 A. £ 19.15. B. £ 9.18. C. £ 9.15. 答案是 C。 1. What does the man want to do? A. Have breakfast.

3、B. Take a walk. C. Call his office. 2. What was George doing last night? A. Having a meeting. B. Flying home. C. Working on a project. 3. Why does the man suggest going to the park? A. It’s big. B. It’s quiet. C. It’s new. 4. How does the woman sound?

4、 A. Annoyed. B. Pleased. C. Puzzled. 5 Where is the man’s table? A. Near the door. B. By the window. C. In the corner. 第二节(共 15 小题;每题 1.5 分,总分值 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的 A、 B、 C 三个选项中选出最正确选项。听每段对 话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每题 5 秒钟;听完 第 2 页 共 39 页 后,各小题将给出

5、5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两 遍。 听第 6 段材料,答复第 6、 7 题。 6. What are the speakers going to do tonight? A. Eat out. B. Go shopping. C. Do sports. 7. What is the probable relationship between the speakers? A. Boss and secretary. B. Hostess and guest. C. Husband and wife. 听第

6、7 段材料,答复第 8、 9 题。 8. Why does the woman think July is the best time to move? A. Their business is slow. B. The weather is favorable. C. It’s easy to hire people. 9. How will they handle the moving? A. Finish it all at once. B. Have the sales section g

7、o first. C. Do one department at a time. 听第 8 段材料,答复第 10 至 12 题。 10. What did Peter learn from his grandfather? A. How to appreciate art works. B. How to deal with artists. C. How to run a museum. 第 3 页 共 39 页 11. What did Peter do in Chicago? A. He

8、 studied at a college. B. He served in the army. C. He worked in a gallery. 12. Whose works did Peter like best? A. Rembrandt’s. B. Botticelli’s. C. Rubens’ . 听第 9 段材料,答复第 13 至 16 题。 13. Where does the conversation take place? A. At a library. B. In a law

9、 firm. C. On a train. 14. By what time did John plan to finish his term paper? A. March. B. August. C. October. 15. Why did John quit his part-time job? A. He had to catch up with his study. B. He was offered a better one. C. He got tired of it. 16.

10、 What is Susan’s attitude to John’s problem? A. Carefree. B. Understanding. C. Forgiving. 听第 10 段材料,答复第 17 至 20 题。 17. What did the speaker do before the year 2023? A. A fitness coach. B. A chess player. C. A marathon runner. 第 4 页 共 39 页 18. Why was th

11、e 2023 Olympics important for the speaker? A. He was motivated by Bolt. B. He broke a world record. C. He won fifth place. 19. Which is the hardest for the speaker? A. Getting over an injury. B. Doing strength training. C. Representing Botswana. 20. What is

12、 the speaker mainly talking about? A. His plan to go for the gold. B. His experience on the track. C. His love for his home country. 第二局部 阅读理解(共两节,总分值 40 分) 第一节(共 15 小题;每题 2 分,总分值 30 分) 阅读以下短文,从每题所给的 A、 B、 C 和 D 四个选项中, 选出最正确选项。 A Henry Raeburn (1756- 1823) The E

13、xhibition This exhibition of some sixty masterpieces celebrating the life and work of Scotland’s best loved painter, Sir Henry Raeburn, es to London. 第 5 页 共 39 页 Selected from collections throughout the world, it is the first major exhibition of his wo

14、rk to be held in over forty years. Lecture Series Scottish National Portrait (肖像画) Gallery presents a series of lectures for the general public. They are held in the Lecture Room. Admission to lectures is free. Exhibition Times Monday-Saturday

15、 10.00- 17.45 Sunday 12.00- 17.45 Last admission to the exhibition: 17.15. There is no re-admission. Closed: 24-26 December and 1 January. Admission £ 4. Children under 12 years acpanied by an adult are admitted free. Schools and Colleges A special low entrance

16、 charge of £ 2 per person is available to all in full-time education, up to and including those at first degree level, in organised groups with teachers. 第 6 页 共 39 页 A. Sun. 26 Oct. B. Thurs. 30 Oct. C. Thurs. 6 Nov. D. Thurs. 13 Nov. 2.

17、How much would a couple with two children under 12 pay for admission? A. £ 4. B. £ 8. C. £ 12. D. £ 16. 3. How can full-time students get group discounts? A. They should go on Sunday mornings. B. They should e from art schools. C. They must be led

18、by teachers. D. They must have ID cards with them. 【答案】 1. B 2. B 3. C 【解析】 【导语】这是一篇应用文。主要介绍了为纪念苏格兰最受 欢送的画家亨利 · 雷伯恩爵士进展的展览的相关情况。 【1 题详解】 细节理解题。根据表格右上角 Raeburn’s English Contemporaries 局部“Thursday 30 Oct. (10 月 30 日星期 四)”可知,在 10 月 30 日星期四可以去参加 Raeburn’s English Con

19、temporaries。应选 B 项。 【2 题详解】 第 7 页 共 39 页 细节理解题。根据 Admission 局部“£ 4. Children under 12 years acpanied by an adult are admitted free. (4 英镑。 12 岁以下儿童在一位成人陪同下免费入 场。)”可知,一对夫妇应付 4+4=8 英镑,两个 12 岁以下的儿 童在成人陪同下免费,即入场费为 8 英镑。应选 B 项。 【3 题详解】 细节理解题。根据最后一段“A

20、 special low entrance charge of £ 2 per person is available to all in full- time education, up to and including those at first degree level, in organised groups with teachers. (所有 全日制教育的学生,高至并包括那些学士学位程度的学生,在 有老师的组织团体中,均可享受每人 2 英镑的特别低入场 费。)”可知,全日制学生在有老师的组

21、织团体中,可以获得 折扣,即他们必须由老师带着。应选 C 项。 B Why did they go then? Well, they wanted to do something useful. Soon, however, they realized what they had undertaken. They moved in with a local family, the Harrisons, and, like them, had little privacy, rare baths, and a bl

22、anket of snow on their quilt when they woke up in 第 8 页 共 39 页 the morning. Some mornings, Rosamond and Dorothy would arrive at the schoolhouse to find the children weeping from the cold. In spring, the snow was replaced by mud over ice. 4. Why did

23、 Dorothy and Rosamond go to the Rocky Mountains? A. To teach in a school. B. To study American history. C. To write a book. D. To do sightseeing. 5. What can we learn about the girls from paragraph 3? A. They enjoyed much respect. B. They had a room w

24、ith a bathtub. C.They lived with the local kids. D. They suffered severe hardships. A. The extreme climate of Auburn. B. The living conditions in Elkhead. C. The railroad building in the Rockies. D. The natural beauty of the West. 7. What is the text? 第

25、 9 页 共 39 页 A. A news report. B. A book review. C. A children’s story. D. A diary entry. 【答案】 4. A 5. D 6. C 7. B 【解析】 【4 题详解】 【5 题详解】 推理判断题。根据第三段“They moved in with a local family, the Harrisons, and like them, had little privacy, rare baths

26、 and a blanket of snow on their quilt when they woke up in the morning. (他们和一个当地 家庭,哈里森一家一起搬进去,和他们一样,几乎没有隐私, 很少洗澡,早上醒来时被子上覆盖着一层雪。)”以及“In spring, the snow was replaced by mud over ice. (在春 天,雪被泥替代覆盖在冰上。)”可知,女孩们的生活条件非 常艰辛,她们饱受磨难。应选 D 项。 【6 题详解】 【7 题详解】 C Can

27、 a small group of drones(无人机)guarantee the safety and reliability of railways and, at the same time, help railway operators save billions of euros 第 10 页 共 39 页 each year? That is the very likely future of applying today’s “eyes in the sky” technology to

28、 making sure that the millions of kilometres of rail tracks and infrastructure(根底设施)worldwide are safe for trains on a 24/7 basis. Drones are already being used to examine high- tension electrical lines. They could do precisely the same thing to ins

29、pect railway lines and other vital aspects of rail infrastructure such as the correct position of railway tracks and switching points. The more regularly they can be inspected, the more railway safety, reliability and on-time performance will be i

30、mproved. Costs would be cut and operations would be more efficient(高效)across the board. By using the latest technologies, drones could also start providing higher-value services for railways, detecting faults in the rail or switches, before they

31、 can cause any safety problems. To perform these tasks, drones for rail don’t need to be flying overhead. Engineers are now working on a new concept: the rail drones of the future. They will be moving on 第 11 页 共 39 页 the track ahead of the train, and

32、 programmed to run autonomously. Very small drones with advanced sensors and AI and travelling ahead of the train could guide it like a co-pilot. With their ability to see ahead, they could signal any problem, so that fast-moving trains would be able t

33、o react in time. 8. What makes the application of drones to rail lines possible? A. The use of drones in checking on power lines. B. Drones’ ability to work at high altitudes. C. The reduction of cost in designing drones. D. Drones’ reliable performance in

34、remote areas. 9. What does “maintenance” underlined in paragraph 3 refer to? A. Personnel safety. B. Assistance from drones. C. Inspection and repair. D. Construction of infrastructure. 10. What function is expected of the rail drones? ATo provide early warning.

35、 B. To make trains run automatically. 第 12 页 共 39 页 C. To earn profits for the crews. D. To accelerate transportation. 11. Which is the most suitable title for the text? A. What Faults Can Be Detected with Drones B. How Production of Drones Can Be Exp

36、anded C. What Difficulty Drone Development Will Face D.How Drones Will Change the Future of Railways 【答案】 8. A 9. C 10. B 11. D 【解析】 【导语】本文是一篇说明文。应用今天的“空中之眼”的 技术,无人机能在保证铁路平安可靠的同时又能帮助铁路运营 商每年节省数十亿欧元。 【8 题详解】 细节理解题。根据文章第二段“Drones are already being used to examine

37、 high-tension electrical lines. They could do precisely the same thing to inspect railway lines and other vital aspects of rail infrastructure such as the correct position of railway tracks and switching points. (无人机已经被用于检查高压 电线。他们完全可以做同样的事情来

38、检查铁道路路和铁路根底 设施的其他重要方面,如铁路轨道和换乘点的正确位置)”可 第 13 页 共 39 页 知使用无人机检查电力线路使无人机应用于铁道路路成为可 能。应选 A。 【9 题详解】 【10 题详解】 推理判断题。根据文章最后一段 “Engineers are now working on a new concept: the rail drones of the future. They will be moving on the track ahead of the train,

39、 and programmed to run autonomously(工程师们如今 正在研究一个新概念:将来的铁路无人机。它们将在列车前方 的轨道上运行,并被设定为自动运行)”可知铁路无人机有望 让火车自动运行。应选 B。 【11 题详解】 主旨大意题。根据文章主题段第一段“Can a small group of drones(无人机)guarantee the safety and reliability of railways and, at the same time, help r

40、ailway operators save billions of euros each year? That is the very likely future of applying today’s “eyes in the sky” technology to making sure that the millions of kilometers of rail tracks and infrastructure(根底设施)worldwide are sa

41、fe for trains on a24/7 basis. (一小群无人机能否在保证铁路平安可靠的同 第 14 页 共 39 页 时,帮助铁路运营商每年节省数十亿欧元?这很可能是应用今 天的“空中之眼”技术的将来,以确保全球数百万公里的铁路 轨道和根底设施全天候平安运行。)”以及后文第二段讲到了 使用无人机检查电力线路使无人机应用于铁道路路成为可能 ; 第三段讲到了使用无人机大幅节省维护本钱和更好地保护铁路 人员平安;第四段讲到了通过使用最新的技术,无人机还可以 开场为铁路提供更高的价值,可知文章主要讲述了无人机将如 何改变铁路的将来,所以 D 项“无人机将如

42、何改变铁路的将 来。”符合文章中心思想,合适作为本文的最正确标题。应选 D。 D The Gover____ent's sugar tax on soft drinks has brought in half as much money as Ministers first predicted it would generate, the first official data on the policy has shown. However, some high sugar brands, like

43、Classic Coca Cola, have accepted the sugar tax and are refusing to change for fear of upsetting consumers. Fruit juices, milk-based drinks and most alcoholic drinks are free of the tax, as are small panies manufacturing fewer than 1m litres per year. 第 1

44、5 页 共 39 页 Today's figures, according to one gover____ent official, show the positive influence the sugar tax is having by raising millions of pounds for sports facilities(设施)and healthier eating in schools. Helping the next generation

45、to have a healthy and active childhood is of great importance, and the industry is playing its part. 12. Why was the sugar tax introduced? A. To collect money for schools. B. To improve the quality of drinks. C. To protect children’s health.

46、 D. To encourage research in education. 13. How did some drinks panies respond to the sugar tax? A. They turned to overseas markets. B. They raised the prices of their products. C. They cut down on their production. D. They reduced their products’ sugar cont

47、ent. 14. From which of the following is the sugar tax collected? 第 16 页 共 39 页 A. Most alcoholic drinks. B. Milk-based drinks. C. Fruit juices. D. Classic Coke. 15. What can be inferred about the adoption of the sugar tax policy? A. It is a short-sighte

48、d decision. B. It is a success story. C. It benefits manufacturers. D. It upsets customers. 【答案】 12. C 13. D 14. D 15. B 【解析】 【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了英国政府对 软饮料征收的糖税来解决儿童以及青少年的安康问题,同时该 收入用于学校体育。 【12 题详解】 细节理解题。根据文章第二段中的“First announced in April, 2023, the tax which applie

49、s to soft drinks containing more than 5g of sugar per 100ml, was introduced to help reduce childhood obesity . (该税于 2023 年 4 月首次宣布,适用于每 100 毫升含糖超过 5g 的软饮 料,旨在帮助减少儿童肥胖。)”可知,征收糖税的目的是帮 助儿童减少肥胖。应选 C 项。 第 17 页 共 39 页 【13 题详解】 细节理解题。根据第四段中的“It es after m

50、ore than half of soft drinks sold in shops have had their sugar levels cut by manufacturers so they can avoid paying the tax. (此前,制造商已经降低了商店中销售的超过一半的 软饮料的含糖量,以防止纳税。)”可知,一些饮料公司通过 降低了产品的含糖量来避税。应选 D 项。 【14 题详解】 细节理解题。根据第五段中的“However, some high sugar brands, like

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服