ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:6 ,大小:679.24KB ,
资源ID:4198852      下载积分:10 金币
快捷注册下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/4198852.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

开通VIP折扣优惠下载文档

            查看会员权益                  [ 下载后找不到文档?]

填表反馈(24小时):  下载求助     关注领币    退款申请

开具发票请登录PC端进行申请

   平台协调中心        【在线客服】        免费申请共赢上传

权利声明

1、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
2、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
3、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
4、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前可先查看【教您几个在下载文档中可以更好的避免被坑】。
5、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
6、文档遇到问题,请及时联系平台进行协调解决,联系【微信客服】、【QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【版权申诉】”,意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:0574-28810668;投诉电话:18658249818。

注意事项

本文(北京专版2020中考英语复习方案第三篇提分题型专练阅读理解03纸质书与电子书+成长型思维+神奇的大脑试题.docx)为本站上传会员【可****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4009-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

北京专版2020中考英语复习方案第三篇提分题型专练阅读理解03纸质书与电子书+成长型思维+神奇的大脑试题.docx

1、 阅读理解(三) 纸质书与电子书+成长型思维+神奇的大脑  A [2019·门头沟二模] Is It Better to Read Books or Listen to Them?   We often think how fast we learn something depends on how smart we are. If your brain is taking in material quickly, you’re clever; if not, well, that doesn’t say great things about your IQ. But science s

2、hows context (上下文) and technique (技术) actually play a big role in how fast we learn, and even small changes—like the way you use to read—can make a big difference.   Audio(音频的) books have plenty of advantages: you can enjoy them anywhere, even in the car, and not printing books saves trees. Poor re

3、aders also often find them more interesting. But according to the latest research, if your goal isn’t to pass the time in traffic, but instead to learn something difficult, you should choose a physical book.    In a recent opinion piece in the New York Times, psychology (心理学) professor Daniel T. Wi

4、llingham mentioned a 2010 study where 48 students either read or listened to an article about child psychology. Although the students spent the same amount of time with their material and did about the same number of distracting(分散注意力) activities while they absorbed the information, they scored very

5、 differently on a 10-item quiz later. Generally, the readers scored 81 percent but while the listeners scored 59 percent. Why does listening vs reading material have such a great effect on learning?   Willingham explains that first, most of us read more slowly than we listen (especially when pausin

6、g and rereading), and when you’re trying to absorb new information, slower seems to be better. “About 10 to 15 percent of eye movements during reading are actually regressive—meaning the eyes are going back and rechecking,” he explains to TIME. “This happens very quickly…”   Second, books offer vis

7、ual cues(可视线索) that help our brains organize and understand new information. Things like chapter breaks, subheadings, and lists help us in making sense of the material and understanding how it fits together. You lose all that when you go the audio way. The bottom line is simple: Don’t feel shame a

8、bout passing your time in traffic with an audio book. However, be aware of audio’s limitations when it comes to studying, and seriously consider choosing good old-fashioned reading instead. 1.According to the writer, you should choose to read a book to     . (  )  A.take in the information B.pas

9、s the time in traffic C.learn something difficult D.organize new information 2.A “physical book” in Paragraph 2 probably means “    ”. (  )  A.an audio book B.a book about physics C.a book about computer D.a book made of paper or cloth 3.What can we learn from the passage? (  ) A.To read

10、 a book is better than to listen to it. B.Readers are cleverer than listeners. C.Reading books is a good way to pass the time. D.How fast we learn depends on how smart we are. B [2019·石景山期末] Think back to when you were in a classroom, and the teacher set a difficult problem. Which of the two fo

11、llowing responses is closer to the way you reacted? A B Oh no, this is too hard for me. I’m not even going to seriously try and work it out. Ah, this is a little difficult but I like to have a try. Maybe I’ll learn something when trying.   The psychologist(心理学家) Carol Dweck of Stanford Universi

12、ty, did a test by giving some ten-year-old children problems that were a little hard for them. Group 1, who chose B, reacted positively, said they loved challenges and understood that their abilities could be developed. Professor Dweck says they had a “growth mindset(思维模式)”. And they cared more abou

13、t what they can achieve in the future. However, group 2, who chose A, felt that their intelligence was being judged and they had failed. They had a “fixed mindset” and were unable to imagine improving. Some of these children said they might cheat in the future and look for someone who were worse tha

14、n them, just to make themselves feel good.   Professor Dweck believes that there is a problem in education. For years, teachers have praised children for their intelligence and talent. But this makes them get hurt easily from failure. They become performance-oriented(i.e. interested in getting high

15、 grades, not learning). The right way, according to Dweck, is to praise the process that children are involved in: making an effort, using learning strategies(策略) and improving. This way they will become mastery-oriented (i.e. interested in getting better at something) and will achieve more. Psycho

16、logists have been testing these theories. Students were taught that if they left their comfort zone and learned something new and difficult, they’d be more intelligent. These students made faster progress than a control group. In another study, children from an underperforming(不佳的) school had traini

17、ngs on their growth mindset techniques for a year. The results were staggering. They came top in tests, beating children from much better schools. These children had previously felt that making an effort was a sign of stupidity, but they came to see it as the key to learning.   So, back to our orig

18、inal question, if you answered B, well done—you already have a growth mindset. If A, don’t worry; everyone is able to become mastery-oriented with a little effort and self-awareness. 4. What can we learn from Carol’s test in Paragraph 2? (  ) A.Group 2 cheated in the test. B.Group 1 had good imag

19、ination. C.Group 2 felt confident after the test. D.Group 1 liked challenging problems. 5. What does Paragraph 3 mainly talk about? (  ) A.Ways of training children. B.How to deal with challenges. C.Problems in today’s classroom. D.The right and wrong ways of praise. 6. The underlined word

20、 “staggering” in Paragraph 4 probably means “    ”. (  )  A.unbelievable B.unchangeable C.disappointing D.frightening 7. Which of the following would be the best title for the passage? A.Do you have the right mindset? B.Can you make the right choice? C.Are you using proper strategies? D.

21、Are you really pushing yourself? C [2019·房山区一模] The Amazing Brain Sleep. It’s something we spend about a third of our lives doing, but do any of us really understand what it’s all about? We all know based on our own experience that when we sleep, it clears our minds, and that when we don’t sleep

22、 it leaves our minds murky(昏沉沉的). But we still haven’t understood why sleep has this amazing function for the mind. Recently biologists have found that sleep may actually be a kind of design solution to some of the brain’s most basic needs, the way that brain meets the high demands and the narrow

23、margins(范围) that set it apart from all the other organs(器官) of the body. The brain has a large pool of clean, clear fluid(流体) called cerebrospinal fluid. Biologists call it the CSF. The CSF fills the space that surrounds the brain, and wastes from inside the brain make their way out to the CSF, whic

24、h gets the waste into the blood. What was surprising to them was that the fluid on the outside of the brain didn’t stay on the outside. Instead, the CSF goes into and through the brain along the outsides of the blood vessels(血管), it was actually helping to clear away and clean the waste from the spa

25、ces between the brain’s cells(细胞). This only happens in the sleeping brain. Recent research suggests that what’s happening is that when the brain is awake and is at its most busy, it puts off clearing away the waste from the spaces between its cells until later. When we go to sleep, it gets into a

26、kind of cleaning mode to clear away the waste from the spaces between its cells. We go to sleep every single night, but our brains never rest. While our body is still and our mind is off walking in dreams somewhere. Like our housework, it’s a dirty and thankless job, but it’s also important. In you

27、r house, if you stop cleaning your kitchen for a month, your home will become completely unlivable very quickly. But in the brain, the situation is much more serious because when it comes to cleaning the brain, it is the very health and function of the mind and the body that’s at stake. That is why

28、understanding these very basic housekeeping functions of the brain today may prevent and treat diseases of the mind tomorrow.  8.What does the underlined phrase “at stake” in the last paragraph mean? (  ) A.in a healthy situation B.in a dangerous situation C.in an amazing situation D.in an unli

29、vable situation 9.What can we learn from the passage? (  ) A.Sleeping makes our brain feel murky. B.The CSF can clean the waste in our brain. C.Our brain can clean the waste at any time. D.Sleeping makes our brain have a good rest. 10.What is the main purpose of writing this passage? (  ) A.T

30、o teach us how to have a good sleep. B.To show the new research of our brain. C.To introduce how CSF works in our brain. D.To tell us the importance of sleeping. 【参考答案】 A [主旨大意] 本文是一篇说明文。你可以在任何地方享受音频阅读,但在学习时要注意音频的局限性,并认真考虑选择好的古老式的阅读方法。 1.C 推理判断题。根据第二段

31、最后一句“But according to the latest research, if your goal isn’t to pass the time in traffic, but instead to learn something difficult, you should choose a physical book.”可推知,当学习一些较难的东西时,你应该选择纸质阅读。故选C。  2.D 词义猜测题。根据上文语境可知,你可以在车里享受音频阅读,但是如果你的目标不是在行驶或飞行中消磨时间,而是学习一些难的东西,你应该选择一本纸质书。故选D。 3.A 推理判断题。根据第三段倒

32、数第二句“Generally, the readers scored 81 percent but while the listeners scored 59 percent.”可推知,读一本书要比通过音频听一本书好。故选A。 B 4.D 5.D 6.A 7.A C [主旨大意] 本文是一篇说明文。当我们睡觉的时候,它会让我们的头脑清醒,当我们不睡觉的时候,它会让我们的头脑变得模糊。生物学家给出了解释——通过大脑中的CSF对大脑的益处告诉我们睡眠的重要性。 8.B  词义猜测题。根据下文“…prevent and treat diseases of the mind tomorro

33、w.”可推知,精神和身体的健康和功能处于危险之中,所以大脑可以预防和治疗明天的精神疾病(处于危险之中导致的)。故选B。 9.B 细节理解题。根据第三段倒数第二句“Instead, the CSF goes into and through the brain along the outsides of the blood vessels, it was actually helping to clear away and clean the waste from the spaces between the brain’s cells.”可知,CSF可以清理我们大脑中的废物。故选B。 10.D 写作意图题。通读全文内容可知,我们睡觉时,头脑清醒;不睡觉,头脑模糊。当我们进入睡眠状态时,大脑会进入一种清洁模式,CSF可以清除细胞间空间的废物。本文旨在告诉我们睡眠的重要性。故选D。 6

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        抽奖活动

©2010-2025 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:0574-28810668  投诉电话:18658249818

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :微信公众号    抖音    微博    LOFTER 

客服