ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:4 ,大小:31.34KB ,
资源ID:3823853      下载积分:6 金币
验证码下载
登录下载
邮箱/手机:
验证码: 获取验证码
温馨提示:
支付成功后,系统会自动生成账号(用户名为邮箱或者手机号,密码是验证码),方便下次登录下载和查询订单;
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

开通VIP
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.zixin.com.cn/docdown/3823853.html】到电脑端继续下载(重复下载【60天内】不扣币)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  
声明  |  会员权益     获赠5币     写作写作

1、填表:    下载求助     留言反馈    退款申请
2、咨信平台为文档C2C交易模式,即用户上传的文档直接被用户下载,收益归上传人(含作者)所有;本站仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。所展示的作品文档包括内容和图片全部来源于网络用户和作者上传投稿,我们不确定上传用户享有完全著作权,根据《信息网络传播权保护条例》,如果侵犯了您的版权、权益或隐私,请联系我们,核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
3、文档的总页数、文档格式和文档大小以系统显示为准(内容中显示的页数不一定正确),网站客服只以系统显示的页数、文件格式、文档大小作为仲裁依据,个别因单元格分列造成显示页码不一将协商解决,平台无法对文档的真实性、完整性、权威性、准确性、专业性及其观点立场做任何保证或承诺,下载前须认真查看,确认无误后再购买,务必慎重购买;若有违法违纪将进行移交司法处理,若涉侵权平台将进行基本处罚并下架。
4、本站所有内容均由用户上传,付费前请自行鉴别,如您付费,意味着您已接受本站规则且自行承担风险,本站不进行额外附加服务,虚拟产品一经售出概不退款(未进行购买下载可退充值款),文档一经付费(服务费)、不意味着购买了该文档的版权,仅供个人/单位学习、研究之用,不得用于商业用途,未经授权,严禁复制、发行、汇编、翻译或者网络传播等,侵权必究。
5、如你看到网页展示的文档有www.zixin.com.cn水印,是因预览和防盗链等技术需要对页面进行转换压缩成图而已,我们并不对上传的文档进行任何编辑或修改,文档下载后都不会有水印标识(原文档上传前个别存留的除外),下载后原文更清晰;试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓;PPT和DOC文档可被视为“模板”,允许上传人保留章节、目录结构的情况下删减部份的内容;PDF文档不管是原文档转换或图片扫描而得,本站不作要求视为允许,下载前自行私信或留言给上传者【丰****】。
6、本文档所展示的图片、画像、字体、音乐的版权可能需版权方额外授权,请谨慎使用;网站提供的党政主题相关内容(国旗、国徽、党徽--等)目的在于配合国家政策宣传,仅限个人学习分享使用,禁止用于任何广告和商用目的。
7、本文档遇到问题,请及时私信或留言给本站上传会员【丰****】,需本站解决可联系【 微信客服】、【 QQ客服】,若有其他问题请点击或扫码反馈【 服务填表】;文档侵犯商业秘密、侵犯著作权、侵犯人身权等,请点击“【 版权申诉】”(推荐),意见反馈和侵权处理邮箱:1219186828@qq.com;也可以拔打客服电话:4008-655-100;投诉/维权电话:4009-655-100。

注意事项

本文(2021高考英语一轮课外精炼题(5)答案-(通用版).docx)为本站上传会员【丰****】主动上传,咨信网仅是提供信息存储空间和展示预览,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知咨信网(发送邮件至1219186828@qq.com、拔打电话4008-655-100或【 微信客服】、【 QQ客服】),核实后会尽快下架及时删除,并可随时和客服了解处理情况,尊重保护知识产权我们共同努力。
温馨提示:如果因为网速或其他原因下载失败请重新下载,重复下载【60天内】不扣币。 服务填表

2021高考英语一轮课外精炼题(5)答案-(通用版).docx

1、2021高考英语一轮课外精炼题(5)答案 (通用版)I. 完形填空I had traveled halfway around the world to see himmy father. I was 7 years old when I last saw him. Nearly 15 years later, I1in the courtyard of his home in Armenia. My brother remembered2our father lived. It was the3gray, decaying building my parents lived in after

2、they4. You could say that I had come home. But that wasnt how I5. I have few6of my father. I remember us dancing together and him giving me my first doll. I also remember him7and he liked to leave. Sometimes he would be8for months at a time, and then unexpectedly he would be back. Until, one day, it

3、 was our9to leave. My mother woke me up and told me to10my belongings. I remember her grasping my hand as we made our11to the airport in Moscow. She said we were going on a trip. The next day, we12at our new home, California. We13ever spoke of my father. I had no14of him, and over time forgot what h

4、e looked like. When I asked my mother about him, she would look at me, 15: “Forget him. Hes gone, ”shed say. I felt robbed of a relationship with a16, and somehow I wanted to17the lost years. For nearly a year, I lived with him. Often, my father sat across the table from me, 18me stories as if we we

5、re old friends. Now slowly I am piecing together a picture of a19stranger. In some ways, he is no less absent to me than when I was a20. But now I have a glimpse of a man who should have been my father. 【文章大意】本文是一篇记叙文。小时候父亲经常离家出走, 作者七岁时最终和母亲一起离开了父亲, 直到15年后才再次见到他并和他在一起待了将近一年, 但父亲在作者心目中的印象照旧是生疏的生疏人。1.

6、 A. debatedB. stoodC. answeredD. awoke【解析】选B。前后照应题。依据上下文可知, 作者多年后回到原来的家。将近十五年后, 我又站在了父亲的院子里。2. A. whyB. howC. whereD. when【解析】选C。前后照应题。依据后面的句子可知, 我哥哥还记得父亲住的地方。3. A. sameB. officialC. legalD. different【解析】选A。规律推理题。依据语境可知, 父亲还住在原来的房子里。照旧是那栋灰色破旧的建筑。4. A. separatedB. marriedC. changedD. quarreled【解析】选B。

7、规律推理题。父母婚后就住在那栋建筑里。5. A. tastedB. smeltC. soundedD. felt【解析】选D。规律推理题。依据You could say that I had come home. 及But可推断出, 作者并没有这种感觉。你可以说我回家了, 但我却没有这种感觉。6. A. memoriesB. decisionsC. doubtsD. honors【解析】选A。前后照应题。依据后面的内容可知这是本段的主题句, 我对父亲的记忆不多。7. A. jokingB. singingC. paintingD. leaving【解析】选D。前后照应题。依据后面的and he

8、 liked to leave及下文的描述可知, 我还记得他离开家时的情形, 他宠爱离家出走。8. A. determinedB. concernedC. goneD. devoted【解析】选C。规律推理题。有时候他会一走就是几个月, 然后不期而归。9. A. dutyB. businessC. honorD. turn【解析】选D。规律推理题。父亲经常离开家, 直到有一天, 轮到我们离开了。10. A. buyB. packC. transportD. view【解析】选B。规律推理题。由于我们要离开了, 所以要整理行李打包。11. A. wayB. lifeC. dayD. mind【解

9、析】选A。固定搭配题。依据后面的to the airport可知, 要用make ones way to前往。我记得在去莫斯科机场的路上, 妈妈紧紧地握着我的手。12. A. pointedB. staredC. aimedD. arrived【解析】选D。固定搭配题。依据后面的our new home可知要用arrive at到达。其次天, 我们来到了在加利福尼亚州的新家。13. A. hardlyB. fortunatelyC. curiouslyD. generally【解析】选A。前后照应题。依据后面作者问及父亲时母亲的态度可知, 我们几乎从没谈起过我父亲。14. A. photosB

10、. clothesC. demandsD. books【解析】选A。前后照应题。依据后面and over time forgot what he looked like可知, 导致我遗忘了他长什么样的缘由应当是我没有他的照片。15. A. excitedB. disappointedC. advancedD. pleased【解析】选B。规律推理题。依据Forget him. Hes gone可知, 当问及父亲的状况时, 母亲的反应是格外无望。每当我想问问母亲有关父亲的状况时, 她都会看着我, 无望地说: “忘了他吧! 他走了。”16. A. motherB. brotherC. sister

11、D. father【解析】选D。词汇复现题。依据语境可知, 母亲的行为让我感觉好像被人剥夺了与父亲的关系。17. A. make up forB. make away withC. make use ofD. make out of【解析】选A。短语辨析题。因此我想用某种方式来弥补这些年失去的时间。make up for补偿, 弥补; make away with带走, 拿走, 偷走; make use of使用, 利用; make out of用制造出。18. A. teachingB. tellingC. supplyingD. writing【解析】选B。规律推理题。父亲和我隔桌而坐,

12、像老伴侣那样给我讲故事。19. A. familiarB. completeC. realD. passing【解析】选A。前后照应题。依据上文可知, 对于作者来说父亲的形象在自己的心目中既生疏又生疏。此刻渐渐地, 我拼凑起了一张生疏的生疏人的画像。20. A. studentB. childC. parentD. writer【解析】选B。规律推理题。依据语境可知, 作者自小和父亲在一起的时间很有限。在某种程度上, 他照旧像我在孩童时和我那么疏远。II. 阅读理解A(2022合肥模拟)In the quest for better health, many people turn to do

13、ctors, self-help books or herbal supplements. But they overlook a powerful weapon that could help them fight illness and depression, speed recovery, slow aging and prolong life: their friends. Researchers are only now starting to pay attention to the importance of friendship and social networks in o

14、verall health. A 10-year Australian study found that older people with a large circle of friends were 22 percent less likely to die during the study period than those with fewer friends. A large 2007 study showed an increase of nearly 60 percent in the risk for obesity among people whose friends gai

15、ned weight. And last year, Harvard researchers reported that strong social ties could promote brain health as we age. “In general, the role of friendship in our lives isnt well appreciated, ”said Rebecca G. Adams, a professor of sociology at the University of North Carolina, Greensboro. “There are a

16、 lot of things on families and marriage, but very little on friendship. It baffles me. Friendship has a bigger impact on our psychological well-being than family relationships. ”Bella DePaulo, a visiting psychology professor at the University of California, Santa Barbara, whose work focuses on singl

17、e people and friendships, notes that in many studies, friendship has an even greater effect on health than a spouse or a family member. It isnt entirely clear why friendship has such a big effect. It may be because people with strong social ties also have better access to health services and care. B

18、eyond that, however, friendship clearly has a profound psychological effect. People with strong friendships are less likely than others to get colds, perhaps because they have lower stress levels. Last year, researchers studied 34 students at the University of Virginia, taking them to the base of a

19、steep hill and fitting them with a weighted backpack. They were then asked to estimate the steepness of the hill. Some participants stood next to friends during the exercise, while others were alone. The students who stood with friends gave lower estimates of the steepness of the hill. And the longe

20、r the friends had known each other, the less steep the hill appeared. “People with stronger friendship networks feel like there is someone they can turn to, ”said Karen A. Roberto, director of the center for gerontology(老年医学)at Virginia Tech. “Friendship is an undervalued resource. The consistent me

21、ssage of these studies is that friends make your life better. ”【文章大意】如何保持身心健康? 信任每个人对此都很感爱好并能给出自己的答案。本文作者向我们介绍了一个有利于身心健康的, 很重要又长期被人们忽视的因素友情。1. Whats the main idea of the passage? A. People should make friends as many as possible. B. Friendships do great good to human health. C. People with friends h

22、ave an optimistic attitude. D. Several studies have been done on friendships. 【解析】选B。主旨大意题。文章通过几个争辩结果说明友情在促进人类身心健康方面作用巨大。2. Which of the following statements is TRUE? A. People havent attached importance to friendships. B. A friend can replace doctors and self-help books. C. People with many friends

23、 may have higher stress levels. D. People who have friends tend to be fat. 【解析】选A。细节理解题。从文章第三段可知, 人们尚未生疏到友情对人们身心健康的重要性。其他选项均与原文信息不符。3. The author mentioned the study in the last three paragraphs to indicate that. A. students should climb the steep hill with friendsB. it takes a long time to make fri

24、endsC. a friend in need is a friend indeedD. people accompanied by friends remain optimistic in the face of difficulty【解析】选D。推理推断题。倒数其次段中“The students who stood with friends gave lower estimates of the steepness of the hill. ”表明与伴侣在一起的同学估量出来的坡度更小, 这意味着他们面对困难能保持相对乐观的心态。4. In Paragraph 2 the author ai

25、ms to tell us. A. friendship has a strong physical effect on peoples healthB. we cannot be too careful when making friendsC. older people are likely to have fewer friendsD. 60 percent of the people without friends will become fat when they get old【解析】选A。段落大意题。依据本段开头(主题句)可知答案。而且主题句后的三个争辩结论都与“友情影响身体健康

26、”有关。BIt takes more than just practice to become an Olympian. Gold medal performances require some serious nutrition. Have you ever wondered what these successful athletes eat to stay in peak shape? Keri Glassman, a registered dietitian and founder of Nutritious Life Meals, appeared on“Good Morning A

27、merica”today to give you a glimpse into the diets ofsome top athletes. Some of their meals could surprise you. Crazy Calorie CountGlassman said Olympians eat a lot of foodquantities that for ordinary people would constitute pigging out. One secret of swimmer Michael Phelps astonishing performance in

28、 the 2008 Olympics in Beijing was consuming as many as 12, 000 calories in one day. Athletes can eat like this and not gain any weight because their workouts are intense. According to Glassman, Phelps workouts can burn 4, 000 to 6, 000 calories in a day, and those calories must be added in order to

29、train the following day. Snacking SecretsSome athletes eat strange foods that improve their performance. Yohan Blake, the Jamaica sprinter and 100-meter world champion, has stolen champion sprinter Usain Bolts thunder on the track during the Olympic trials. Asked about how he gets his energy, Blake

30、answered that he eats 16 bananas per day, Glassman said. Jonathan Horton, the lead gymnast on the US team, has a blood sugar problem. His solution is honey. When he starts to feel shaky at the gym, he takes honey to boost his energy, Glassman said. Foods for RecoveryWhat are the best foods to help t

31、he body recover after harsh competition? For Olympic swimmer Ryan Lochte, the recovery meal is grilled chicken breasts with Alfredo sauce, whole-grain spaghetti and a salad with lemon juice and olive oil. Lochte, who recently cut out junk food, candy and soda, has undertaken a strength-training regi

32、men(养生法)that involves flipping tractor tires and tossing beer kegs, Glassman said. 【文章大意】运动员的成长不仅需要熬炼, 还需要养分, 合理膳食也至关重要。5. Whats the best title of this passage? A. Good Diet Makes a True OlympianB. Olympians Have Olympic-size AppetitesC. Olympians Strange Eating HabitsD. The Diets of Some Top Olympi

33、c Athletes【解析】选D。主旨大意题。第一段是中心段落, 全部奥运选手不仅仅需要熬炼, 要想获得金牌还需要养分, 合理膳食。6. What does the underlined sentence probably mean? A. Ordinary people eat few pigs compared with Olympians. B. Olympians eat a lot more food than ordinary people. C. Olympians tend to eat a lot of high-quality food. D. Olympians eat

34、a large amount of food, just like pigs. 【解析】选B。句意理解题。前一句说奥运选手吃很多食物。画线部分在破折号之后, 是对前面话语的补充。7. Which of the following statements is TRUE according to the passage? A. Ryan Lochte quit eating junk food, candy and soda for his better recovery. B. Yohan Blake finally beat Usain Bolt in the 100-meter track

35、in the Olympics. C. Michael Phelpsastonishing performance was due to his eating lots of food. D. Jonathan Horton has a blood sugar problem because of taking too much honey. 【解析】选A。细节理解题。依据最终一段最终一句可知A正确。8. The passage is most likely to be found in. A. a technical reportB. a fashion magazineC. an educ

36、ation columnD. a sports newspaper【解析】选D。文章出处题。本文说的是运动员与饮食, 所以这篇文章可能毁灭在报纸的体育版面。【技法导练】多学一点棋高一着阅读理解如何查找主题句?阅读文章时往往通过查找短文的主题句来归纳出文章的主题。主题句在文章中的位置常有三种状况: 开头、中间、结尾。故解答主旨大意题时多接受扫瞄法, 即扫瞄文章的首段和尾段的首句和尾句或每段的首句或尾句, 重点搜寻主题信息。请依据上面两篇文章内容, 填写下表: 题号主题句选项1第一段最终一句点明文章主旨: But they overlook a powerful weapon. . . _._5第

37、一段点明文章主旨: It takes more than just practice to become an Olympian. Gold medal performances require _._答案:题号主题句选项1第一段最终一句点明文章主旨: But they overlook a powerful weapon. . . their friends.B5第一段点明文章主旨: It takes more than just practice to become an Olympian. Gold medal performances require some serious nutrition.D

移动网页_全站_页脚广告1

关于我们      便捷服务       自信AI       AI导航        获赠5币

©2010-2024 宁波自信网络信息技术有限公司  版权所有

客服电话:4008-655-100  投诉/维权电话:4009-655-100

gongan.png浙公网安备33021202000488号   

icp.png浙ICP备2021020529号-1  |  浙B2-20240490  

关注我们 :gzh.png    weibo.png    LOFTER.png 

客服